Автор Тема: Турски флаг  (Прочетена 9123 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tetris

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 16
Турски флаг
« -: Декември 08, 2010, 21:42:32 pm »
Както повечето от вас познават българското ,така познават и турското знаме - националния турски флаг.
след над 500 г. робство няма как да не го знаем.
Замислял ли се е някой обаче какво е изобразено на него.
Обикновено се казва "турският полумесец" ,защото първото впечатление от изобразеното там е такова.
Аз имам друго виждаме за това - това не е полумесец /Луната и между двата върха на полумесеца - звезда/.
Според мен това е Слънцето - по време на слънчево затъмнение.
това /пак според мен/ се базира на древни ориенталски пророчества , а именно за поява на нещо ново /звездата/ в най - неприятния и нежелан момент на времето /скриването на Слънцето - края на дните/ - което е метафора за безнадеждното състояние на света ,в който живеем.
Именно тогава звездата символизираща силата на новото - надеждата за спасение - се очаква да се появи.
« Последна редакция: Декември 08, 2010, 22:55:50 pm от Mirotvorec »

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re:Турски флаг
« Отговор #1 -: Декември 09, 2010, 20:41:28 pm »
В интерес на истината полумесеца е стария символ на Константинопол, който в последствие е възприет от турците като символ на държавата им. Естествено има връзка и със исляма.
« Последна редакция: Декември 09, 2010, 23:50:18 pm от Mirotvorec »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 919
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Турски флаг
« Отговор #2 -: Декември 10, 2010, 14:19:18 pm »
Полумесец се изобразява и на щитове и гербове на аристократични родове в Италия. Полумесеца се е смятало, че символизира жетварския сърп и напомня на хората за "края на жетвата", тоест края на света, когато всички ще бъдат "ожънати". Във Византия са демонстрирали сърпа като символ, че ще съществуват до края на света, последен тази традиция поддържаше ефрейтора, които уверяваше, че третия райх ще продължи 1000 години.
Ето защо едно от чудесата на исляма е луната, тоест полумесеца да бъде вкаран в единия ръкав и изкаран от другия ръкав на пророка. Някой дори смятат да надживеят края на света.

П. с.

Интересно;
http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.printable&pageId=126074
« Последна редакция: Декември 10, 2010, 14:25:43 pm от bogoizbrania »
Soli Deo Gloria!

Неактивен Hound Dog

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 86
Re:Турски флаг
« Отговор #3 -: Декември 15, 2010, 14:58:44 pm »
Както преди мен казаха, това е символът на Константинопол - сегашен Истанбул.

Неактивен Darkstep

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re:Турски флаг
« Отговор #4 -: Април 30, 2011, 23:29:18 pm »
Флагът е сатанистки символ. Изобразява лунната богиня Диана и зорницата / son of the morning / Луцифер. Червеният цвят допълва енергетиката.


Неактивен Hannibal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 200
Re:Турски флаг
« Отговор #5 -: Май 01, 2011, 00:46:53 am »
Абсолютно съм съгласен, много точен коментар ;)
Самият полумесец освен символ на Диана е характерен атрибут и на още по-древни божества като например Шива, който при евреите е аналогичен на Йехова, Шавот или Саваот , по-късно се изражда в Аллах при мюсюлманите, в това се корени ползването им на полумесеца.
Шива:

Между другото съвременните изображения на дявола  ---> :diablo:, водят началото си точно от Шива ака Баал. Символното животно на Баал е бик (подобно на животинските трансформации на Зевс), бичите рога са стилизиран полумесец. Тризъбецът на Шива символизира трите предназначения на триадата - сътворението, съхранението и унищожението. Шива държи тризъбеца в ръката си и трите са под негов контрол.Друго тълкуване на тризъбеца е, че трите остриета представляват миналото, настоящето и бъдещето. Обърнете внимание и на кобрата увита около Шива!
Ако търсим същинския първообраз, мисля че ще го намерим в лицето на анунаките, именно техен монархически символ са същите тези рога и змии, което от своя страна поставя рептилския въпрос на ред.

От друга страна, както отбеляза Darkstep в знамето имаме модел майка-син. Диана , която е еманация на Ищар, Изида и Семирамида (всичките са едно и също нещо) ...и пентаграмът, който е Тамуз (синът на бога слънце и Семирамида), Хор и всичките му там хиляди имена сменяни през годините от различните култури.

За червеното няма какво да добавя! Не случайно дяволът е изобразяван често наситено червен, в този му цвят се демонстрира монархическата му власт над света.  Червеното е цветът на рептилската кралска линия.

Само набързо ще ви напомня и за разположението на символите, защото смятам, че потвърждават майчино-синовния модел:

Женската утроба (Семирамида - майката змиица,небесната кралица, ваилонската курва и др.), от която се пръква "месията" (Тамуз)

« Последна редакция: Май 01, 2011, 01:55:43 am от Hannibal »

Неактивен PUSHER

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re:Турски флаг
« Отговор #6 -: Юни 24, 2011, 14:20:46 pm »
Интересно е и името на самата държава турция /с малка буква нарочно/. Както е известно, много от съвременните езици имат общо минало. Сега ще ви предложа няколко “нетрадиционни” интерпретаци на въпросното име. Преди да започна имайте наум следното. Понякога... а може би винаги, английският език звучи като гигантска сексуална и/или хомосексуална шега. И това въобще НЕ Е случайно! Моля заредете се с търпение и солидна доза чувство за хумор, докато четете следващите редове. Пуснете в ход и логическата си мисъл. Тя също ще ви е от полза.

Ако напишем на английски turkey можем малко да си поиграем със структурата на самата дума.

1) turkey например става Tur*-Key /Бик-Ключ/ “Ключът на Бика” или един друг негов атрибут /по подразбиране/. Бикът - във връзка с луната/рогата във флага. И тук логиката идва на помощ. Значи, да започваме да разсъждаваме. За какво му е на един Бик “ключ” ако не за нечия “ключалка”. Какво е “ключалката” в случая – “Утробата на Кравата” или някой друг неин отвор. А защо не и отворът на...  друг Бик. Не вярвате ли?

2) Ако пък спрем до четвъртата буква /или направо пренебрегнем “k-то”/ получаваме съответно Turk-Ey** или Tur-k-Ey или Tur-Ey /Бик-Око/ “Окото на Бика”.  Това само в случай, че си нямаме работа с някоя Пуйка. Знае ли човек? Не случайно думите турция /turkey/ и Пуйка /turkey/ се пишат и звучат по един и същи начин. Важното в случая е, че думата Пуйка от английски език също произлиза от Tur/Бик. И като казвам “Око” нямам предвид задължително някаква супер възвишена духовна интерпретация - от сорта на “третото око” например. За друг вид око говорим. Вервайте ми!

3) И още малко за “Окото”. Хайде този път да не игнорираме прословутото “k”. Turk също означава жесток и необуздан човек. Не-Обуздан или  Не-Обуз-Дан /това няма да го превеждам, че току виж сте се досетили за какво “Око” иде реч ;D/. Отново ще се огранича само с Turk-Ey “Жестоко/Необуздано Око”.

Саурон... Илюминати... къде се дянахте бе хора? Ааа, сещам се аз къде... сещам се! В “Окото на Звяра” ;D Any-way, сори за отплесването!

Сега стана ли ясно откъде произлиза думата Тур в смисъл на:
1. Спортна или туристическа обиколка.
2. Етап от състезание, при който всеки състезател играе последователно с всички останали.
3. Отделен етап по отношение на останалите в някакво събитие. (Първи тур на избори)
4. Шахматна фигура – топ. (Турът се движи само направо)

Самата дума Тур също може да бъде разбита до съставните и части и това ще ни отведе към изцяло нова линия на разсъждения. Но... стига засега. Да не се отлесваме повече.

Със сигурност съществуват и още цял куп възможни интерпретации на името на въпросната държава, нямащи нищо общо с моята линия на разсъждения. Защо обаче да си затваряме очите за очевадното? Затваряне/отваряне на очи, хм... споко, този път е в добър смисъл ;D

За ужас на админите и модераторите по света /които понякога трият без дори да се замислат над написаното/ както и да го сучим и увъртаме, винаги... повтарям ВИНАГИ стигаме до сексуалнота интерпретация на нещата - най-старата интерпретация на света. До сексът във всичките му форми и извращения. И как иначе, когато всичко това е инспирирано от природата и определено не сме го открили в 20/21 век!

И една задачка-закачка за финал. Някой може ли да се досети какво значение придобива в нашия случай фразата “Каквото отгоре, такова и отдолу”. Не е нужно да ми отговаряте ;D

Дано да съм бил полезен.
Искрено се надявам това мнение да оцелее.

* Tur - Taur - Tauro - Tauros - Taurus = Тур = Бик
Турът е див бик с големи рога, живял до ХVII в. в Европа, Азия и Африка. Предшественик е на съвременните домашни говеда.

** Ey/Ей/ - може да бъде произнесено и като Ай/Око /въпреки, че се пише Eye с едно допълнително "e"/. А когато се пише с "a" като Ay се превежда и като утвърдителен отговор "Да".
За сравнение: турската дума Ay, отново се произнася като Ай. Означава както Око, така и Луна/Месец.
« Последна редакция: Юни 24, 2011, 15:23:33 pm от PUSHER »

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
44 Отговора
29979 Прегледи
Последна публикация Юли 19, 2011, 16:24:10 pm
от Hacko
56 Отговора
30719 Прегледи
Последна публикация Юни 07, 2010, 21:44:01 pm
от insomnia1304
50 Отговора
36759 Прегледи
Последна публикация Май 26, 2013, 15:44:41 pm
от Schicksal
38 Отговора
22038 Прегледи
Последна публикация Септември 26, 2010, 02:53:46 am
от ARRI
10 Отговора
10408 Прегледи
Последна публикация Септември 08, 2010, 09:44:08 am
от Sangre

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27