Здравейте,
Моля кажете ми някакви упражнения за увеличаване на свободната енергия в тялото.
Направих си схема на тези енергийни потоци и започнах да ги ползвам.
Но на мен ми трябва ощо много енергия.
„Енергията следва мисълта“ – това е основен принцип. Друго: когато два вектора (сили)действат в една и съща посока, силата се увеличава, а когато посоката се разминава има загуба на енергия. Трето: една и съща енергия концентрирана в една точка ще окаже много по-силно въздействие, отколкото ако е разпределена върху голяма площ. Стрелата може да нанесе много по-тежки поражения използвайки по-малко сила от удара с дъска примерно.
Гореизброените са широкоизвестни принципи. За да можеш да боравиш с много енергия, трябва да умееш да боравиш с малко енергия. Умението да контролираш мисълта си, да я концентрираш, да не допускаш нежелани мисли (т.е. да не я отклоняваш в ненужна посока), да не я ограничаваш с предразсъдъци ще ти помогне да привличаш всички необходими условия за реализирането на намеренията ти. Не знам защо си мислиш, че ти е нужна още енергия. Аз поне не съм сигурен, че използваш и тази енергия с която разполагаш по-оптималния начин, без излишно да я разпиляваш. Та започни с концентрацията, с трениране на психическо и емоционално равновесие при абсолютно всякакви условия. Равновесието само по себе си е огромна сила. Фокусирай се върху целта без да поставяш условия какво ти е необходимо да я постигнеш (ти вече си поставил едно – това, че имаш нужда от повече сила). Недей мисли за това какво ще стане ако не постигнеш целта си. Трябва да останеш вътрешно уравновесен както при мисълта, че ще постигнеш целта си, така и при мисълта, че няма да успееш да я постигнеш. Само такава безпристрастност ще те предпази от това една голяма част от енергията ти да се разпилее подхранвайки очакванията ти.
Като изключим развитието на умствена и емоционална дисциплина, опитай се да контролираш думите си, т.е. да не говориш излишно, мини на растителна храна и ако наистина искаш да акумулираш голямо количество енергия спри секса.
Ясно ти е, предполагам, че ако изпълниш всичко описано вътрешното съпротивление в теб ще нарасне неимоверно и ако психиката ти не е изключително стабилна, това може да доведе до тежки последствия.