Автор Тема: Gary Mckinnon - The UFO Hacker  (Прочетена 22387 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« -: Май 07, 2006, 12:29:18 pm »
НАСА укриват НЛО - твърди хакер

Гери Макинън (Gary McKinnon) е арестуван през 2001г. от звеното за високи технологии на Обединеното кралство, след обвинение в хакване на мрежите на НАСА и американските военни. Гери твърди, че е прекарал две години в издирване на доказателства за извънземни космически кораби и напреднали енергийни технологии. Сега Америка иска да го изправи пред съд и ако бъде осъден Макиниън го очакват 60 години зад решетките.

С наложена забрана за достъп до интернет и точно преди провеждане на съдебното заседание за неговата екстрадацията, насрочено за 10 май, Гери даде интервю за да представи своята версия на историята.

В интервюто Макинън обяснява, че на фона на световна петролна криза и свързаните с нея военни конфликти и лични драми, правителството пази информация за технологии за свободна енергия. Гери разказва още за съществуването на група наречена "Проект разкритие" (The Disclosure Project) която е публикувала доклад с над 400 експертни свидетелства, които обхващат сведения произтичащи от различни източници - от граждански въздушни контролни органи, през радари на военни оператори, до "приятелчета", отговарящи дали да бъде или да не бъде изстреляна ракета с ядрена бойна глава. Има хора, твърди Гери, на които се разчита и които са много отговорни, и всички те са казали "да" на съществуването на НЛО технологиите - да, има антигравитация, има свободна и безплатна енергия, всичките технологии са от извънземен произход, а ние сме пленявали и хаквали космически кораби. На въпроса какво е открил при НАСА, Гери отговаря, че един от споменатите хора е била експерт по фотография, която твърди, че в сграда номер 8 на космическия център Джонсън регулярно, на сателитни снимки с висока резолюция се заснемат НЛО, като данните се сортират в папки с различни функционални наименования. Една такава снимка на нещо сътворено от нечовешка ръка, висящо на фона на хемисферата се е опитал да свали Гери и както споделя той, тази снимка представлява колуминация на всичките му усилия. На въпроса дали осъзнава, че стореното от него е вън от закона, Гери отговаря, че извършеното е в името на морала и че въпреки че сега съжалява, технологиите за свободна енергия трябва да са достояние на обществото.

(По материали на BBC)
« Последна редакция: Май 07, 2006, 22:49:42 pm от Horus »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Eon

 • Гост
Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« Отговор #1 -: Май 07, 2006, 13:24:18 pm »
Гери разказва още за съществуването на група наречена "Проект разкритие" (The Disclosure Project) която е публикувала доклад с над 400 експертни свидетелства, които обхващат сведения произтичащи от различни източници

То ги знаем тия http://geocities.com/eon_universe/agencies/disclosure.htm

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« Отговор #2 -: Май 07, 2006, 13:51:01 pm »
Имам го целия ама е много голям и не ми се чете.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« Отговор #3 -: Май 07, 2006, 22:50:54 pm »
"UFO Hacker" Gary Mckinnon Interview May 5 2006 - от www.conspiracycentral.net

Неактивен Rokambol

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 75
Отг: Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« Отговор #4 -: Юли 10, 2006, 00:07:51 am »
      За пръв път разбрах за Гари Макинън от една вестникарска статийка. Доколкото си спомням нямаше и
думичка за свободна енергия, антигравитация и т.н. Нито думичка и в официалните медии ::).

Eon

 • Гост
Отг: Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« Отговор #5 -: Юли 10, 2006, 10:24:05 am »
Е как ще има. Да не са луди.

Изчакай Ред Гай да си постне коментара (аз съм на същото мнение) и ще разбереш защо така не се споменава нищо за свободна енергия и НЛО-та...

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« Отговор #6 -: Юли 10, 2006, 14:41:21 pm »
Как защо? Защото тогава трябва да стане световна революция за доброто на хората.
Не мисли като човек!-Крион

Eon

 • Гост
Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« Отговор #7 -: Юли 10, 2006, 14:57:43 pm »
ПРЕВОД RED GUY & EON


През 2002, Гари МакКинън е бил арестуван от английските специални части по хай-тек престъпления, след като е бил обвинен за хакването на НАСА и компютърни военни американски мрежи.

Той казва, че е прекарал две години в търсене на фотографски доказателства за извънземна флота и напреднала енергийна технология.

Америка сега иска да го съди, и ако успее него ще го чакат 60 години зад решетките.

Забранено му е да използва Интернет. Гари разговаря с представителя на Click Спенсър Кели за да му разкаже неговата версия на случилото се, преди заседанието относно екстрадирането му на 10 Май Четвъртък.

Спенсър Кели: Ето я и листата с обвиненията към тебе: ти си хакнал Армията, Флота, ВВС, Департамента на Отбраната, и НАСА, сред всичко останало. Защо?

Гари МакКинън: Аз търсех прикрита технология, която осмиващо се нарича НЛО технология. Мисля, че това е най-голямата тайна която се пази в света заради комичната й стойност, но това е много важно нещо.

Старите пенсионери не могат да плащат таксите си за гориво, държавите се нападат за да може след това да подписват петролни договори със Запада, и между другото секретни служби от тайното правителство седят върху засекретената технология за свободна енергия.


СК: Как така успя да намериш нещата, които търсеше в НАСА, в Департамента на Отбраната?

ГМ: За разлика от общоприетото мнение, ситуацията беше много проста. Търсех празни (бланкови) пароли, написах мъничък скрипт на Perl, който свърза заедно програмите на другите хора, които търсят празни пароли, така че да може да се сканират 65 000 машини само за малко повече от осем минути.

СК: Така, че търсехте компютри, които имат висок статус, администраторски такъв, които все още нямат пароли – все още са в сътояние на default?

ГМ: Да, точно така.

СК: Значи вие като хакер успяхте да го направите като използвахте слабо защитени линии на отбрана?

ГМ: Да, точно така, нямаше отбранителни линии. Имаше перманентна tenancy of foreign hackers. Можехте да зададете команда, когато сте в машината, която показва връзките по целия свят, проверявате ИП адресите за да видите дали това е военна база или друго, и тя не беше.

Счетоводният Институт на Америка отново публикува друг доклад, който казва, че федералната сигурност е много, много слаба.

СК: За какъв период от време хаквахе тези компютри? За един единствен път ли беше, или в рамките на седмица?

ГМ: О не, периода беше няколко години.

СК: И вие влизахте незабелязано няколко години?
 

 

ГМ: О да, бях много внимателен с часовете.

СК: Значи, се логвахте през нощта?

ГМ: Да, винаги избирах различни времеви зони. Когато го правите през нощта се надявате да няма много хора наоколо. Но имаше един случай когато един инженер по мрежите случайно ме попита и всъщност ние говорехме през WordPad, което беше много, много странно.

СК: Така, и какво каза той? А вие какво казахте?

ГМ: Той каза “Какво правиш”, което си беше шокиращо. Казах му, че съм от Военната Компютърна Сигурност, и той повярва напълно.

СК: Намерихте ли това, което търсехте?

ГМ: Да.

СК: Разкажете ни за това.

ГМ: Имаше една група под името Проект Разкритие /Disclosure Project/. Те издадоха книга, в която бяха поместени мненията на над 400 експерти -свидетели - от цивилни летищни контрольори на полетите, военни радар -оператори до хора, които са отговаряли за изстрелването на ядрени ракети.

Те са надеждни хора, които казват: “Да, има НЛО технологии, има анти-гравитация, има свободна енергия и цялата тази технология е от извънземен произход; и ние сме заловили извънземни космически летателни съдове, които сме “обратно инжинирали” /reverse-engineering/”.


СК: Какво намерихте в НАСА? 

ГМ: Един от тези хора беше фотографен експерт към НАСА, който ми каза, че в сграда 8 от космическият център Джонсън редовно заличават неидентифицираните летящи обекти от сателитните снимки с висока резолюция. Това, което тя ми каза беше там: имаше папки наименувани “филтрирано” и “нефилтрирано”, “преработено” и “сурово”- нещо от този сорт.

Взех една снимка от папката ”нефилтрирано”. Понеже бях на 56К dial-up достъп, използвах програмата за дистанционен контрол да смаля резолюцията и цвета до 4бита. И въпреки това, снимката едва-едва се появяваше.

Но, това което се появи на екрана, беше невероятно. Беше кулминация на моите усилия. Беше снимка на нещо, което определено не беше човешко.

То беше над земното полукълбо. Изглеждаше като сателит. Имаше пуровидна форма и геодезично куполи отгоре, отдолу отляво и отдясно, и въпреки, че снимката беше с ниска резолюция, това беше фотос отблизо.

Това нещо висеше в космоса, земята можеше да се види под него. Нямаше никакви болтове или каквито и да е скрепителни метални частици, използвани в нормалните човески конструкции.


СК: Възможно ли е това да е вид художествена творба- може би гледна точка на даден художник по тази тема?

ГМ: Незнам. За мен това беше повече от съвпадение. о нази жена ми каза: “Това се случва в тази сграда, в този космически център”.Отидох в тази сграда, в този космически център и намерих точно това.

СК:  Имаш ли копие от тази снимка? Тя се свали на твоята машина.

ГМ: Не, графическият дистанционен гледач /remote viewer/ работи на кадри. Това е Java апликация, така че нищо не се записва на hard-диска или ако се – то то е само кадър по кадър.

СК: Така, значи ти имаш ли дори един кадър?

ГМ: Не.

СК: Какво се случи?

ГМ: Когато ме отрязаха, снимката изчезна.

СК: Значи, ти беше “отрязан” в момента, когато си свалял снимката?

ГМ: Да, видях нечия ръка да се движи по екрана.

СК: Ти потвърждаваш, че това което си направил е било против закона, било е нещо лошо- така ли е?

ГМ: Неоторизираният достъп е срещу закона и е грешна постъпка.

СК: Какво мислиш, че е подходящото наказание за някой е направил това, което и ти?

ГМ: Първо, предвид това което търсих, смятам, че моралното право е на моя страна. Дори и да съжалявам сега, смятам, че технологията за свободна енергия трябва да бъде направена публично достояние.

Искам да бъда съден в моята страна, по Закона за Компютърните Злоупотреби и искам да ми бъдат предоставени доказателства или поне искам американците да ми предоставят доказателства, с които да ме екстрадират, понеже знам, че няма подобни за щети.”


НАСА, заяви пред “Click”, че не дискутира теми по компютърната сигурност или правни такива. Тя отрече, изобщо някога да е манипулирала фотосите, с цел обществена заблуда и каза, че води политика на пълно разкритие публичност, добавяйки, че няма директни сведения за извънземни форми на живот.

Долу снимката: Птица или самолет?... Гари не е успял да вземе снимка на това, което видял
« Последна редакция: Юли 10, 2006, 15:24:25 pm от Eon »

Eon

 • Гост
Отг: Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« Отговор #8 -: Юли 10, 2006, 15:13:10 pm »
ПРЕВОД: RED GUY

ЕКСТРАДАЦИЯТА НА МАКИНЪН ВЪЗМУТИТЕЛНА

Съратници на Гари МакКинън са възмутени от решението бившият хакер да бъде екстрадиран в САЩ.

На 4 Юли Вътрешният Скеретар Джон Рейд разреши Гари да бъде екстрадиран в САЩ и да бъде съден там.

Приятел на хакера каза, че Гари бива използван за "изкупителна жертва", чрез чието наказание, американската администрация иска да компенсира за личните й недостатъци в компютърната й сигурнст.

Според други, неговата потенциална присъда, ако бъде признат за виновен, ще е несъразмерна с извършеното деяние.

ЛЕГАЛНАТА БИТКА

Д-р К, автор и хроникьор на сцената на хакването, споделя, че е "натъжен" от новината за екстрадацията на МакКиннън.

"Американското правителство използва Гари за изкупителна жертва за да прикрие недостатъците на системните си администратори", каза той пред сайта на BBC Нюз. 

"Това е решение, съдъжащо повече умишлено подвеждане на обществото, отколкото доказателства", добави той. 

Според Д-р К:"Екстрадирането и съденето на г-н МакКиннън с нищо не биха подобрили военните компютърни мрежи на американското правителство".

МакКиннън никога не е отричал, че се "разхождал" из компютърните мрежи на широк брой от американски институции в периода от февруари 2001 до март 2002. Г-н МакКиннън е арестуван през ноември 2002.

Въпреки това, той винаги е твърдял, че е бил мотивиран от любопитство и че можел да проникне в компютърните мрежи просто поради слабата им защита.

Много от съобщенията оставени на блога "Освободете Гари" /Free Gary/, който е бил в подкрепа на кампанията на г-н МакКинън срещу неговата екстрадиция, критикува решението на Вътрешния Секретар.

За един последовател, решението е "отвратително", а според друг - "ужасяващ прецедент".

НАКАЗАН

Дори според други, които смятат че хакерите и останалите високотехнологични вандали трябва да бъдат наказани за техните престъпления, поставят под въпрос справедливото отношение към Гари, понеже сведенията на американсота администрация не са били разглеждани от британския съд.

Малко повече от 50% от 500-те on-line-анкетирани IT професионалисти от компютърната фирма Софос твърдят, че МакКинън не трябва да бъде екстрадиран в САЩ. Решение по случая трябваше да бъде издадено през февруари 2006, но беше отложено, тъй като британските власти търсеха уверения по дадени теми от случая. След получаването на исканите уверения по случая от американската страна, британския съдия е разрешил МакКинън да бъде екстрадиран. Г-н МакКинън има 14 дни на разположение, в които да апелира пред Върховния Съд срещу това решение.


--------------------------------------------------------------------------------

Addendum:

Date - 07.07.06
! src http://news.bbc.co.uk/go/pr/fr/-/1/hi/technology/5157674.stm

Date - 05.05.06
! src http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/click_online/4977134.stm

« Последна редакция: Юли 10, 2006, 15:26:51 pm от Eon »

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 769
 • Your personal geopolitical therapist.
Отг: Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« Отговор #9 -: Юли 10, 2006, 17:23:53 pm »
В тези статии относно Гари, впечатление прави, че в дебата около Гари, акцента пада не на НЛО-мотива в неговите действия, а в това, че изобщо е проникнал в компютърните системи на НАСА и съответните институции. С други думи, вниманието на обществото в този дебат се отвлича в посока легалността на извършения акт от Гари. Дебата около залавянето на Гари се превръща не в дебат относно НЛО и прилежащите технологии, а действията на демоничния хакер.

Лично, не очаквам Гари да се измъкне лесно от тази ситуация. В брой 3 сборника Космически Конфликти на Брантън /X-НЕТБГ бъдеща публикация/ районния съд по случая "Гражданите Срещу НЛО Секретността" срещу Националната Агенция по Сигурността /NSA/ от 18.05.1982 излиза със становището, че: "Публичният интерес към разкритие на информация касаеща феномена НЛО  не може да се мери с очевидния /разрушителен/ ефект от самото разкритие на тази информация пред обществото и опасността за националната сигурност, която би последвала." Имайки предвид, че американското право се базира на прецедентите, може да се предположи, че съда, който ще гледа делото на Гари може да се позове на мнението на гореспоменатия.

И още; не можем да очакваме оправдателна присъда, понеже мотива, с който Гари оправдава действията си е, че е търсел информация касаеща НЛО. Така, ако той бъде просто пуснат, то ще означава, че неговият мотив е основателен, и оттам- че просто търсенето на такава информация по този начин е основателно. Но има и нещо друго- ако и да е основателен- този мотив не оправдава нелегалното проникване в системите на НАСА и подразделенията на американската армия, както и самият Гари си признава.

От конспиративна гледна точка, трябва да очакваме темата за Гари и самият Гари да изчезнат от небосклона, скоро след като той бъде екстрадиран в щатите. В зависимост от това, колко информация знае, може да се предположи доколко неговият живот е реално в опасност. Знаем за Фил Шнайдер, а Боб Лазар се е покрил вдън земя- дано не е на два метра отдолу. Единственото, което би могло да спаси Гари е ако бъде привлечен в американското разузнаване. Лично мнение.

И накрая, небива да се учудваме на решението на британския съд да екстрадира Гари /непреведена статия/ в САЩ. Ако и да е страната на Дейвид Айк, Великобритания не признава феномена НЛО и нищо чудно, че бритънския съд е излязъл с такова решение. И още- за нещастие Гари сам си е виновен за по-emocionalnoto и непредпазливо поведение, което демонстрира скоро преди да бъде заловен. Той си признава, че дори несъзнателно вече е искал да бъде хванат.

За нещастие, подобна самолична инициатива на съпротива не е начина за достигане на достъп до подобен род информация. За всички занимаващи се с тази тематика- подхода на Disclosure Project, Exopolitics.com и Keyhole Publications е най-подходящ, защото техните действия са в законовата рамка на конкретната социополитическа конюнктура, която им осигурява легален достъп до НЛО-информацията и нейното разпространение. Предвид Фил Шнайдер, Гари трябва да е щастлив, че е жив. Лично мнение.

И още нещо. Досега никой от нас не си е поставил за цел да погледне на нещата от гледна точка на управляващите. Нека не забравяме, че тези които имат властта, носят отговорност за хората, които управляват, чрез политическите си действия. Нека си зададем въпроса, как едно общество ще реагира на информацията, че вече е имало контакт с извънземни. Те са тук, били са и ще бъдат тук. Как един политик би могъл да отговори на въпроса, дали тези инопланетяни са добронамерени или не? Факта, че управляващите в САЩ и нацистите преди са сключвали “договори” с тях срещу интереса на обикновения гражданин не ги оправдава, но в същото време е чудно дали целокупното общество е готово за подобен контакт? Готово ли е обществото за новите технологии? Нима обществото /хуманоидно или не/ от времената на Махабхарата и Рамаяна е било готово за тези технологии? Нима Атлантите са демонстрирали непрекъсната отговорност спрямо употребата на подобен род технологии? И нима ние наистина разбираме тези технологии, дотолкова доколкото можем да ги използваме в момента? И накрая, не е ли по-добър варианта информацията да бъде пускана по малко за да бъде по-лесно смилаема?

Но така или иначе, ако приемем твърденията на гари за верни, то те се припокриват с куп други такива, за които ние отдавна знаем от други източници- манипулирането на снимките от НАСА и всеобщото прикритие на феномена НЛО. Смятам, че сведенията на Гари могат да бъдат приведени за верни в бъдещи дискусии относно прикритието на НЛО-феномена от НАСА.
« Последна редакция: Юли 10, 2006, 17:28:12 pm от RedGuy »

Дъвиан

 • Гост
Отг: Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« Отговор #10 -: Юли 16, 2006, 00:11:57 am »
Ами дано го освободят.
Няма ли подписка в негова подкрепа?

Eon

 • Гост
Отг: Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« Отговор #11 -: Юли 16, 2006, 07:31:46 am »
Няма. Вече сигурно е екстрадиран... Кой знае какво ще му правят  :-X

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« Отговор #12 -: Юли 16, 2006, 08:47:31 am »
Ако се договорят може да го вземат и на работа я в НАСА, я в пентагона, такъв специалист не е за изпускане.  ;)
Не мисли като човек!-Крион

Дъвиан

 • Гост
Отг: Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« Отговор #13 -: Юли 16, 2006, 08:51:24 am »
Може да го вземат на тайна служба, и да инсцинират затворничеството му...

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Gary Mckinnon - The UFO Hacker
« Отговор #14 -: Юли 16, 2006, 08:53:48 am »
Туй ми беше "тънката" мисъл.  :P
Не мисли като човек!-Крион

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27