Автор Тема: Ежедневните водни процедури са смъртоносно опасни!  (Прочетена 15856 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Ежедневните водни процедури са смъртоносно опасни!

2 Май 2006

Хлорирането на водата е равносилно на поставянето на бомба с часовников механизъм в нашия организъм.

Ежедневните водни процедури заставя кожата да “пие” отрова и подлагат хората на смъртна опасност! До този сензационен извод достигнаха американски учени, след като изследваха резултатите от експеримент проведен с група доброволци.
От проблема се заинтересувал Националния конгрес на САЩ и оттам информацията веднага попаднала в пресата. Реакцията на американците била светкавична. Болшинството от населението, независимо от нивото на доходите, започнало бързо да обзавежда баните си с филтри за прочистване на топлата вода. Никой не се интересувал дали държавата ще обезопаси и прочисти водата, която тече от крановете.
Защо водата, с която се мием, е анатемосана от специалистите?
Оказало се, че в крайна сметка проблемът е в хлора. Много години на ред истината за това вещество се е казвала наполовина. Хлорът се използва за обезвреждане и прочистване на водата от началото на миналия век. Тогава това била единствената достъпна технология, защитаваща от тиф, дизентерия, холера и чума.
Но се оказва, че великият и ужасен хлор е способен да убие едни “чудовища”, но поражда други. Доктор Херберт Щварц от Камбърлендския колеж смята, че “хлора е толкова опасен, че трябва да бъде забранен”. Добавянето на хлор за прочистване на водата е равносилно на поставянето на бомба с часовников механизъм в нашия организъм.
Ракът, проблемите със сърцето, умственото и физическо преждевременно стареене – това са последствия от хлорирането на водата, смятат учените. Хлорът, използван във водата, кара организмът да се “износва” много по-бързо, предизвиквайки типично старчески симптоми.


Източник: www.bgfactor.org

Чувствах аз, че да се къпеш 4 пъти в седмицата не е гот.
« Последна редакция: Май 03, 2006, 22:57:30 pm от Horus »

Oberon

 • Гост
Не е вярно, ама ме болят много очите за да ти отговоря. Най-малко пък рака е от хлорирането:)))
Понякога, учените стигат до някакви изводи на базата на някакви експериметни...аз пък казвам - това е поръчково:)) Уча се няма как:)))

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Не е вярно ама друг път - това е геноцид срещу населението !!!


Хлорирането на водата


Хлорирането на питейната вода е другия случай на добавяне на вещества, които са вредни за човешкото здраве. Освен него друга опастност са микроорганизмите във водата, но сега ще говорим за хлорирането. То призвежда широк диапазон от хлорни съединения с канцерогенни и други причиняващи болести свойства.

Неохотно, дори органите по здравеопазване днес признават, че има проблем със здравето, но те преиначават този факт, съсредоточавайки се само върху трихалометаните (THMs).Това са много малки химични съединения, състоящи се от един въглероден атом със закачени няколко хлорни или бромни атоми. Най-разпространения от тях е хлороформа (trichloromethane), който се явява канцерогенен за мишките и плъховете. Вие не можете да се защитите от THMs, който се абсорбира от кожата, ако си вземате душ или плувате в басейн с хлорирана вода. Горещият душ може да повиши нивото на THMs в кръвта 10 пъти повече от пиенето на кварта(1.14 л) хлорирана вода.

Във времето, когато голямо количество изследвания показват връзката между хлорната вода и хлорните продукти и увеличаване рисковете от рак и особено рак на пикочния мехур, аз гледам на това като на “връх на айсберга”. Асоциацията за борба с рака на пикочния мехур казва за THMs, че те са относително безопасни, защото се изхвърлят от организма. Аз продължавам да твърдя категорично, че главната вреда за здравето е предизвикана от хлорни съединения с дълга верига, които остават в организма.

Нивото на хлора в обработваната вода е приблизително 100 пъти повече от нивото на THMs. Няма съмнение, че хлорът реагира с всички органични вещества, но особено с чувствителните биохимикали от типа на ненаситените масла, холестерола и витамините. Тази реакция се случва, когато храната е измита или приготвена, когато хлябът е готов, когато търговските фруктови сокове или млякото от соя се приготвят с такава вода, и същото това се случва във вашето тяло, ако пиете хлорирана вода. Тези хлорни съединения имат дълги въглеводородни вериги и остават натрупани(запасени) в организма, също както инсектицидите (ДДТ например), с които между другото са тясно свързани. По идентичен начин ръководствата на здравните органи не допускаха, че гълтането на пестициди ще доведе до здравни проблеми, както и сега, че тези дълги вериги хлорни съединения не причиняват проблеми. Аз гледам на тези органи, като на същество самодоволно и некомпетентно да защити здравето на обществото.

Всички или болшинството хлорни органични съединения, които били тествани показали, че са вредни за здравето.Факт е също, че нашият черен дроб не е пригоден да неутрализира хлорните химикали. Разглеждането на всички тези факти заедно, води до неизбежното заключение, че хлорираната вода уврежда нашето тяло, макар и до неизвестно каква степен.

Съсредоточавайки се само върху THMs, здравните органи твърдят, че анти-микробните изгоди от хлорираната вода, са много по-големи от опасностите за здравето и че няма друга разумна алтернатива за съхраняването на водата. Аз категорично не съм съгласен. Аз не смятам, че водата, която причинява рак и навярно има принос за още редица хронични заболявания е безопасна. Има хиляди водо-преработвателни заводи в Европа, които осигуряват безопасна вода без хлор, използвайки озона, ултравиолетовите лъчи, мембранните филтри, бавните пясъчни филтри. Разбира се това ще бъде първоначално по-скъпо струващо отколкото хлорните инсталации, но намаляването на хроничните заболявания ще бъде незаменимо по-евтино за отделния индивид, а също и за обществения джоб.

В същото това време вие трябва да се защитавате от опасностите на хлорираната вода. Ако вие живеете в място, където имате достъп до дъждовна или подземна вода добре, но ако не – то използвайте филтри или установки с обратна осмоза, за да почистите водата, която използвате в кухнята, а на душа обезателно поставете филтри. Дестилираната вода се нуждае от допълнителен въглероден филтър за отстраняване на хлора и THMs. За временно използване, когато нямате достъп до тези пособия, можете да изварявате водата и след това да я приемате охладена. Също и ваната, която сте решили да вземете, можете да напълните предварително с гореща вода и след като изчакате да се охлади до нужната температура да я използвате. Контактът на кожата с THMs не само позволява поглъщане, но и води до стареене на кожата. Можете да противодействате на това като след душа втриете в кожата си вода с намалено съдържание на йони ( Дейонизирана вода), или разреден разтвор на витамин С.

Публикувано с любезното съгласие на Dr Last, http://users.mrbean.net.au/~wlast/

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Не е вярно, ама ме болят много очите за да ти отговоря. Най-малко пък рака е от хлорирането:)))
Понякога, учените стигат до някакви изводи на базата на някакви експериметни...аз пък казвам - това е поръчково:)) Уча се няма как:)))

Това е толкова наивно и смешно твърдение, че се излагаш просто.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Тука намерих една софийска фирма дето предлага  филтри за баня само дето не са писали цените  точно на тези продукти  :( Ако някой от София има време може да ги провери  http://frenel.net/main_frame.php?page=browse&left=0&sub=1&sub2=0&click=save

Неактивен eler

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 63
интересно ми е тва за хлора дали не е поредното средство на някоя фирма за печалба

раздува се..

предлагат се филтри..

купуват се...

смисъл не че не е вярно

но преди не се говореше много за това
« Последна редакция: Май 04, 2006, 01:28:10 am от eler »

Oberon

 • Гост
За пореден път ми казваш колко съм наивен и смешен, трябва да се замисля:0
Хлора е толкова разреден в питейната вода, че не го усещаш наред с другите гадости дето дишаш и пиеш. Второ, ако не беше хлора, щеше да те хване дезинтерия и да си повръщаш засуската:) Хлора убива болестотворните бактерии и микроорганизми. Просвети се малко, преди да ми обесняваш колко съм смешен. Има и други химикали, но те не се слагат в питейната вода, само хлор. В малките концентрации, в които той е в питейната вода, не е толкоз вреден, колкото го изкарахте, камо ли да причинява рак:)))

Оберон

llara

 • Гост
Оберон, недей така. Излагаш се.

Ето за фирмата:
http://market.bg/stocks.phtml?parent=487&tp=category

llara

 • Гост
Ето малко инфо за Оберончо ;)

Хлорът е открит през 1714 г. от Карл Вилхелм Шееле, който е мислел, че съдържа кислород. Името му е дадено през 1810 г. от Хъмфри Дейви, който го определил като отделен елемент. На 22 април 1915 г. е използван за първи път като бойно отровно вещество срещу хора при бойни действия от Първата световна война.

Хлорът се свърза директно с множество елементи, което е една от причините да не съществува в природата в чист вид. Хлорът е силно отровен - поразява дихателните пътища и предизвиква възпалението им, а при високи концентрации причинява и смърт.

Oberon

 • Гост
Хлорът ! в питейната вода! е адски разреден !!! концентрацията му !!! не причинява РАК !!! не води до СМЪРТ !!!!!!!!!!

Точка от мене, изложих се достатъчно:)

llara

 • Гост
Че е адски, си прав.
Че е разреден - също.
Няма да спорим за неща, които са световноизвестни факти...
Само ще цитирам : "Добавянето на хлор за прочистване на водата е равносилно на поставянето на бомба с часовников механизъм в нашия организъм." Което е очевадноооооооо.

Heinie

 • Гост
Едно време хората са се къпели за Великден на реката. И толкоз. Ама са се мъчели от смрад, гъбички и тем подобни шитове, пък сега надали хлора ни е най-големия проблем. Да се окъпеш, хубаво, но не и да пиеш. Аз примерно не пия вода от чешмата, обаче си се къпя и все още имам нормален брой ръце и крака. Не пийте и според мен всичко е наред.

llara

 • Гост
Никой не отрича хигиената. Но ето, че 21-ви век ни предлага, освен отрови и предпазване от тях. Алиен искам да ти кажа, че тези филтри са доста ефикасни. Аз съм си сложила и в кухнята и в банята. Водата има друг вкус и е по-мека. Естествено на малкия му преварявам или му давам минерална от време на време.

Eon

 • Гост
Меката вода я изпитах в Банкя (като бяхме на едно събиране) и в един друг малък град в БГ.

Излизам от банята и все едно не съм се отмил още от сапуна....
 :D :D :D :D :D
Много мекичка беше....
хлъзгаше се направо

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Горската вода е такава... Аз защо си харесвам горите!  :P
Не мисли като човек!-Крион

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27