Автор Тема: Огромни залежи на газ в Черно море  (Прочетена 13342 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pitbull

 • Гост
Здравейте, посаещавам сайта от доста време и вече си намерих повод да се регна, а поводът е поне интересен!
Преди няколко дни абсолютно случайно попаднах на радио Хоризонт в колата и темата беше доста интригуваща.
Ставаше въпрос за БОГ и за тълкуването му от хората. Събеседникът в предаването беше интересен - цитираше "атеистът" Ботев ...абе грабна ми вниманието и се заслушах. В следващият момент включиха по телефона  някакъв слушател....и тогава стана супер интересно!Слушателят се включи ,но нямаше общо с темата. Започна много ерудирано да обяснява как България ще бъде приета, не на 100, а на 1000 % в ЕС през 1.1.2007 и следващият аргумент направо ме шокира и прикова вниманието ни ..... а именно излкючителното откритие на огромни (меко казано) залежи на газ в черно море (спомена и химичното съединение на газта, ама не го запомних). А най-впечатляващото тепърва предстоеше. По енергийност (или калоричност) находката се равнявала на 167 (да, няма грешка щот го чуха и други хора :D) Персийски залива а газта е била изключително екологично чиста!!! Намекна поне 5 пъти, че българите и румънците са изключително богати вече!!! Въпросните залежи щели да се разработват от черноморските страни, ЕС и НАТО! От тази информация един висш полицай (вуйчо ми) се плесна по челото с думите, че тва обяснявало всичко и почна да изрежда ..... и ускореното приемане на Украйна в НАТО и куп други събития! Гопсподинът, който се включи в ефира, говореше с прекалено много факти, които звучаха доста убедително. Твърдеше, че е в кухнята на нещата и за финал каза: " ...за тези, които следят събитията, аз съм професор (доктор? - бях прекалено шокиран, за да запомня) Антонов/Андонов.
С две приказки споделям информацията, която шокира всички нас в колата, докато слушахме и всички останахме убедени в истинността на думите му! Намекна се още, че всички информации за България и Румъния и евентуалното им отлагане са абсолютно спекулации и ЕС и НАТО нямат абсолютно никаква полза от отлагането на двете държави, защото щели да бъдат разграбени от богатите Америка, Китай и др. Все още това не е оповестено публично, а фактите просто не са навързани в публичното пространство. Както се вика - а дано!!!!
Дано е полезна информацията, която Ви давам (и актуална де 8))! И ще завърша с думите на един приятел, който стана свидетел на въпросното шокиращо включване: Честито на всички БЪЛГАРИ  и на цялото човечество!!!
« Последна редакция: Май 04, 2006, 22:40:38 pm от Horus »

Heinie

 • Гост
Отг: ОГРОМНИ ЗАЛЕЖИ НА ГАЗ В ЧЕРНО МОРЕ
« Отговор #1 -: Май 02, 2006, 16:34:36 pm »
Много хубаво, може пък и ние да се поокопитим покрай империалистите. Само да е истина, но всъщност това е хубаво обяснение...

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Отг: ОГРОМНИ ЗАЛЕЖИ НА ГАЗ В ЧЕРНО МОРЕ
« Отговор #2 -: Май 02, 2006, 16:50:11 pm »
Дори тази информация да е вярна ( има някаква логика да е така) факта че не се съобшава в медиите е че  в момента се умува как простия български народ да има колкото се може по-малко келепир от тази работа. И напрактика  някой да си го прибере този газ. Ами ако тези 160 персийски залива ги имахме представяте ли си политиците ни какви козове държат и какви блага можеха да издействат за бедната ни страна. А те се държат като марионетки. Изобщо спекулации могат да се правят всякакви. За мен няма логика щом досега не е оповестено това някога да стане факт дори и да е вярно щото ще има много неудобни въпроси....

pitbull

 • Гост
Отг: ОГРОМНИ ЗАЛЕЖИ НА ГАЗ В ЧЕРНО МОРЕ
« Отговор #3 -: Май 02, 2006, 17:00:44 pm »
Антонов/Андонов звучеше убеден в правотата на думите си.Цитираше срещи , имена, аргументи, включително и актуални такива на западни политици . И като се замислиш за живота в дълбините на Черно море,за много топлите взаимоотношения на Русия и Германия ,за бавенето на многото хипотетични газопроводи и куп други факти току-виж е станало чудото ,  което промитите ни мозъци не могат да поемат дори хипотетично  ;)

Неактивен EfonD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
Отг: ОГРОМНИ ЗАЛЕЖИ НА ГАЗ В ЧЕРНО МОРЕ
« Отговор #4 -: Май 02, 2006, 17:11:57 pm »
много интересно . отдавна се търси нефт и газ в Черно море. Може пък да сме ударили тотото. и ми се трува че ще стане като с енергетиката. Ще изнасяме супер много и ще си плащаме като попове по 17стотинки ;)
Елементарен човек!

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: ОГРОМНИ ЗАЛЕЖИ НА ГАЗ В ЧЕРНО МОРЕ
« Отговор #5 -: Май 02, 2006, 17:25:26 pm »
Ако информацията е вярна, защо нашите политици лижат...да не казвам какво, на американците? Ама те наистина са тотално неадекватни, меко казано.
Не мисли като човек!-Крион

ssi

 • Гост
Отг: ОГРОМНИ ЗАЛЕЖИ НА ГАЗ В ЧЕРНО МОРЕ
« Отговор #6 -: Май 02, 2006, 17:25:37 pm »
 :)
Ударили сме тотото ,че сме се родили в България - страна която е достатъчно богата и без залежи на природен газ. Просто разни смотаняци които биха продали майките си за 2 лв. (не ,че като гледам синовете им те струват повече) , "управляват" държавата и съсипаха и малкото което беше изградено през комунизма.
Внасяме жито при положение ,че имаме добруджа която освен осигуряване на хляб на българия ни осигурява и доста износ.
Купуваме "европейско пиле" - щя кажеш ,че ние си нямаме или пък сме се изпонатровили с нашите или ни е завладял птичи грип!
Продаваме хубавата си земя на чужденци като можем да взимаме страшен наем от нейното използване.
И куп други простотии ,които не искам да се впускам да коментирам защото много ме боли и се нервирам!
« Последна редакция: Май 02, 2006, 17:33:42 pm от ssi »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Отг: ОГРОМНИ ЗАЛЕЖИ НА ГАЗ В ЧЕРНО МОРЕ
« Отговор #7 -: Май 02, 2006, 17:39:30 pm »
Ето малко  официално инфо от миналата година в подкрепа на тезата:
стандарт
Милиарди тонове черно злато крие морето ни

До две години ще бъде открито голямо находище, прогнозира геологът Михаил Радев

   
Има ли черно злато в Черно море? Изследванията на геолозите са категорични - районът е богат на нефт. Въпреки това до момента у нас не са открити големи находища на суровина. Страната ни внася почти цялото количество петрол, което е нужно за вътрешното потребление. Показателно е обаче, че отново се засилва интересът на чужди компании към търсене на нефт в България. Фирмите правят сондажи, които засега не дават очаквания резултат. Да се открие петрол изисква време, но със сигурност това ще стане, казва геологът Михаил Радев. Той е управител на фирмата "Група за научни изследвания и сервиз" ЕООД.

- Има ли някакви доказателства, че наистина има петрол?

- Доказателства има различни. Сега внасяме от Русия приблизително 98% от петрола, който използваме. От собствени източници идват около 2%, от които 1-1,5 на сто добиваме от бившето плевенско, сега софийско предприятие за добив на нефт и газ. Останалата част от петрола идва от местността край Галата. Естествено очакванията са потенциалът за добив да е много по-голям. Налице са всички предпоставки за това. Има достатъчно органично вещество в шелфа, което с течение на времето би се превърнало в нефт и газ. Запасите би трябвало да са огромни. Реално Черно море е аналог на Каспийско море. Това, което се намира там, трябва да намерим и тук.

- Предпоставки за откриване на нефт има, но кога можем да очакваме това да стане?

- Предпоставката за големи запаси е огромната генерация на въглеводороди. Друг е въпросът каква част от тези въглеводороди са се съхранили и са се акумулирали в т. нар. капани. Според оценките западният сектор на Черно море е генерирал за целия си неозойски период на развитие над 1,5 трилиона тона нефт. Това е невероятно количество. За сравнение, сега известните находища у нас са от порядъка на няколко милиарда кубически метра газ или 1-2 млн. тона нефт. Годишното потребление в България е от порядъка на 4-5 млн. тона горива. Петролът, който внасяме, е около 6-7 млн. тона, като една част от него отива в чужбина, другата част остава за вътрешно потребление. Така че това, което очакваме да се открие на базата на наши изчисления, са много големи находища. Не казвам, че България ще стане Кувейт или Саудитска Арабия, но перспективите засега са много добри.
« Последна редакция: Май 04, 2006, 22:43:21 pm от Horus »

Oberon

 • Гост
Отг: ОГРОМНИ ЗАЛЕЖИ НА ГАЗ В ЧЕРНО МОРЕ
« Отговор #8 -: Май 02, 2006, 17:45:18 pm »
Бе малко ме съмнява...руснаците отдавна да са сложили ръка и да източат първо този газ, а не да точат техния:) Но има доза истина де:)

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Отг: ОГРОМНИ ЗАЛЕЖИ НА ГАЗ В ЧЕРНО МОРЕ
« Отговор #9 -: Май 02, 2006, 23:18:49 pm »
Има много истина, ама не трябва да се меркантилизира всичко това, за да не остане накрая от дивната и красива България една разорана нефтена нива...
musica universalis

Неактивен lss

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 90
Отг: ОГРОМНИ ЗАЛЕЖИ НА ГАЗ В ЧЕРНО МОРЕ
« Отговор #10 -: Май 04, 2006, 20:33:13 pm »
Нищо чудно да е така, но ако се открие нефт или природен газ в Черно море съм почти сигурен, че няма да спечелим почти нищо от това.
Той ще бъде открит от чужди фирми и печалбата ще отиде при тях. Така че сигурно пак ще останем прецакани.
е, не

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Огромни залежи на газ в Черно море
« Отговор #11 -: Май 04, 2006, 22:45:32 pm »
Това за газта и нефта го знам отдавна, ма не мога да се сетя откъде. И се работи по въпроса май вече от въпросните заинтересовани страни...

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Отг: Огромни залежи на газ в Черно море
« Отговор #12 -: Май 04, 2006, 23:19:13 pm »
Знае се отдавна - дъното на черно море е пълно с газ и е било дълго време недостъпно...
Сега обаче явно се работи с "по-модерна техника" ;)...

По соца май даже са открили нефт в северното крайбрежие,  после обаче земните пластове се поразместили , и бликнало минерална вода... Зарязали го и сега можеш да се изкъпеш по всяко време с топла вода, която тече през тръба от не една цистерна в района...
musica universalis

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851
Отг: Огромни залежи на газ в Черно море
« Отговор #13 -: Май 05, 2006, 09:23:55 am »

  сероводород ,.
 но може да има и други залежи ,.
 за да се изтегли обаче този газ е доста трудно .,
 по принцип руснаците през 70 са правили някакъв опит за това , но са се отказали,.
 предположението е че този газ всъшност е е труповете на хората и животните , издавили се при потопа ,... ;)
 преди имаше платформи който сондираха ,. но на мога да кажа щатски или ес бяха  :---


  ЕЗК 

ssi

 • Гост
Отг: Огромни залежи на газ в Черно море
« Отговор #14 -: Май 05, 2006, 11:19:41 am »
 :D
Правят бент при Босфора и с помпи източват Черно море.  ;)  ;)  ;)
Тогава ще намерят и неща дето не са и предполагали

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27