Нямам точно определена цел за тази тема.Просто искам да споделя какво си мисля от няколко дни. През последните няколко месеца преживявам трансформация,която чак сега отбелязвам като такава.Безброй мой убеждения изчезнаха,на мястото на някой от тях се появиха нови, а на другите места нямам и желание да се появяват. Започнах да имам все по малка нужда да споделям възгледите си,да уча другите, да уча и себе си.Отначало тази промяна ми изглеждаше плашеща,защото бях свикнала да имам обяснение за всичко,претиснявах се че са ме обладали тъмни сили, който искат да спрат развитието ми,а сега нямам обяснение за много неща и се чувствам доста спокойна. Като начало разбрах какво прави Надеждата в светата тройца.Преди я смятах за третостепенна и отчаяна.Приемах надеждата за ужасна липса на вяра и това ми изглеждаше повече от глупаво.Вярата е силен инструмент, който аз възхвалявам.После ми просветна, надеждата е именно заради това,
за някой неща няма отговори или не ни е дадено да ги знаем и надеждата се явява като рамо на което да се облегнеш спокойно,но не защото си отчаян или несигурен, а защото надеждата е тази която ти дава сигурността, че всичко което не знаеш е устроено по най добрия за теб начин и не е нужно цял живот да търсиш за да се чувстваш по сигурен.Преди си представях надеждата като отчаяние,а сега я виждам като сигурност.После се затвърди в мен отдавнашна мисъл,да спра да търся,да спра да анализирам и че аз имам всичко.И така живеейки известно време с тези неща, който ви споделям започнах да забелязвам как се освобождавам от доста зависимости.Предимно свързани с интелекта и желанието ми да знам,да търся,да анализирам и голяма част от убежденията ми който движеха живота ми последните 5-6 години.С изчезването на тези неща станах по спокойна и сякаш повече себе си.Освободих се от непрестаното желание да търся,да знам и изучавам,да искам удобрението на другите и започнах да живея в настоящето.Това стана от самосебе си,без никакви мой усилия,даже за мой ужас,защото не разбирах какво се случва с мен.Сега си мисля че е някакво настройване,но от кого и как ,не ме питайте,нямам си и на идея.
Когато преди си мислех за живот в настоящето,изпитвах притеснение,защото мислех че трябва да съм посотянно осъзната,нещо което не е естествено сякаш и което изисква много енергия и което те премества не точно в настоящето, а в мислите ти за това че си в настоящето.Сега не е така,сега си живея в настоящето без да мисля дали съм в настоящето,без да се тормозя дали не изспускам нещо,дали не изоставам в развитието си. Та прочетох едно нещо което е казал Ошо и сякаш то описва доста точно това което ми се случва ,само че може би по мен има още работа.
Тази трансформация, върху която Ошо постоянно акцентира, е именно това. Осъзнаването на нещата такива, кавито са, но без обяснения. Егото винаги е логично. То има ключ за всяка врата. Ошо иска да ни остави без ключове. От нас дали ще се оставим да влачим огромния товар на ключовете, изправени пред ключалки и ключалки, и ключалки. Или ще захвърлим всичко. За да сме тук и сега.
http://www.self-help.bg/sebepoznanie/s-chai-i-kniga/375-osho-i-radostta-v-syshtestvuvaneto-bez-ustanovenost.html
И сега може би трябва да ви попитам нещо,но в интерес на истината нямам въпроси към никого,ако вие обаче искате да споделите личен опит в връзка с написаното или и вие преживявате нещо подобно,ще се радвам да си поговорим по темата.