Автор Тема: Атанас Гълъбов - Световна конспирация срещу здравето  (Прочетена 15531 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Това е материал от книгата на Гълъбов и  взет от бол.бг

Казва се, че чрез генното инженерство успешно може да се изхрани увеличаващото се население на Земята. Но всяка година се изхвърлят тонове храна за да се поддържат изкуствено високи цени, докато милиони умират от глад в развиващите се страни. Явно е, че проблемът е икономически, а не хранителен.

Изучаването и манипулирането на генетичния код на човека, и на животните и растенията е една от най-големите заплахи за живота на Земята.

При генното инженерство се преминава междувидовата граница - прехвърлят се гени от 1 вид на друг, и това няма нищо общо с хилядолетното кръстосване в рамките на един и същ вид растения или животни. В природата такъв механизъм не съществува, затова генно изменените храни са съвсем различни от естествените и съответно - чужди за организма.

Самата техника на внедряване на генетичен материал не е напълно контролируема и ефектът върху приемника в далечен план е неизвестен и неизследван.

Генното инженерство използва изкуствено създадени паразитни генни елементи, включително и вируси, като вектори (преносители), вкарващи противоестествено гени в клетката.

В генното инженерство има много повече неясни въпроси и потенциални опасности, отколкото дори и само теоретично доказани ползи. От 60-те години биолозите могат да локализират и идентифицират отделните хромозоми и гени и да определят последователността на гените в ДНК. През 1986 г. вече се знаят местата на 1500 гена в човешките хромозоми. През 1987 г. е обявено изготвянето на първата човешка генна карта.

Сега стотици млн.$ се разходват за проучвания на ДНК на различни растения, животни и микроорганизми. Техниките за манипулиране на гените непрекъснато се усъвършенстват. Вече са създадени хибридни същества (химери) с генетичен материал от човек и от животински видове, клониран е бозайник.

През 1984 г. в Англия е създадено ново същество - овцо-коза. През 1985 г. се присажда ген от светулка в тютюн тютюн с фосфоресциращи листа. През 1993 г. американецът Джери Хол клонира за пръв път човешки ембрион, което предизвиква голямо обществено възмущение и опитите са прекратени (поне официално). През 1997 г.е клонирано първото млекопитаещо - овцата Доли. Обществеността упорито негодува в голям брой от случаите, но после експериментите продължават (например после е клонирана овцата Поли).

Генното инженерство теоретично дава възможности за неограничено масово "производство по поръчка" на идентични копия от едно и също животно, неразличими от оригинала.

През 1997 г. японците имплантират цяла човешка хромозома в генома на мишка и поколението и вече произвежда човешки антитела. Гени за устойчивост срещу студ от риба камбала са присадени на костур и пъстърва.

Големите усилия на генното инженерство са насочени в посока на устойчиви на транспорт и престой по рафтовете плодове и зеленчуци - да узряват по-бавно и да изглеждат по-лъскави и свежи. Но това руши хранителната им стойност.

Сътворена е бактерия, която изяжда солите в медната (Cu) руда = добив на Cu. Създадени са бактерии, произвеждащи пластмаси с различна степен на еластичност.

Въвеждат се гени в дърветата за по-бърз растеж и по-голяма издръжливост на болести, студ и суша, и да дават по-големи количества целулоза.

Някои разчитат на биотехнологиите за пречистване на индустриалните отпадъци, които в САЩ са 200 млн.т/год. и обезвреждането им изисква 1.3 трильона $.

Работи се по "суперживотни", даващи много вълна, мляко и месо, или да бъдат биохимични фабрики за субстанции и медикаменти, и за органи за присаждане на хора.

Генното инженерство е дало вече стотици ваксини и медикаменти, например: ваксината за хепатит-В, човешки инсулин и др. През 2000г. Великобритания издава закон, регламентиращ опитите за клониране с терапевтична цел.

След 2001г. започват експерименти за клониране на човешко бебе.

Насилие над природата - ето до къде водят стремежът за печалба и контрол, както и псевдонаучните амбиции. Има реална опасност в отровената с отпадъци екосистема на Земята да се появят десетки хиляди видове генно променени бактерии, вируси, растения и животни. Това ще доведе до хаос в биосферата и до тотално генетично замърсяване с непредвидими последствия. Например вируси като преносители на гени, могат да вкарат в организма нововъзникнали алергени и токсини с непредсказуем ефект.

Прехвърлянето на изкуствени комбинации от генен материал между несвързани организми (организми от различни видове) нарушава генетичната матрица на гостоприемника.

Генно изменени бактерии, дрожди, растения и животни непредвидено започват да произвеждат токсични вещества. Така в САЩ през 1989 г. възниква епидемия, обхващаща 5000 души - нова болест от токсин, страничен продукт на ГИ-бактерия за производство на хранителната добавка L-триптофан (аминокиселина). 37 души умират, а 1500 са с трайни увреждания.

Друг проблем: поради използваните много силни хербициди, растенията чрез генното инженерство се правят устойчиви на тях. Така други, хармонично развиващи се растителни и животински видове ще бъдат изтласкани и унищожени = нарушаване на еко-равновесието.

Има опасност от обмен между генно обработени растения (например тютюн) и плевелите - чрез полените. Так плевелите ще станат устойчиви на хербициди и ще се разпространят в още по-големи количества, тогава ще се създадат още по-токсични хербициди за борба с плевелите и т.н.

Генното инженерство създава растения, произвеждащи собствени пестициди във всяка своя клетка и то непрекъснато. Така растенията се превръщат в отрова.

Компанията Monsanto е създала "семена терминатори". Растението от тях дава плод само 1 година. Целта е да се купуват семена всяка година. Но така чрез полени могат да се заразят генетично и други култури. Тези семена дават по-малко устойчиви растения, даващи и по-малка реколта. Така ще се купуват и повече хербициди. Голям брой фермери ще банкрутират и стопанствата им ще бъдат изкупени на безценица от големите компании. Но всичко това няма нищо общо с подобряване изхранването на човечеството. Някъде вече се обработват така семена на ориз, пшеница, соя, сорго (тропическо растение).

Създадени са бактерии за производство (в контейнер) на ванилия, на масло от канела. Плантаторите ще се разорят.

Вече 60% от соята в соевите олио, брашно, лецитин и протеин е генно изменена. За царевицата този процент е 50%. Генетично се модифицират домати, тикви, картофи и др. Алчни компании тъпчат с купища различни гени от вируси, бактерии, насекоми и животни - плодовете, зеленчуците и зърнените храни. Какво ще стане ако това безумие продължи само още няколко години?

Създават се, чрез генното инженерство, нови организми, изяждащи вредителите по различните култури. Но тях кой ще изяде - те стават част от нашата еко-система, възпроизвеждат се ...

Възможно е чрез генното инженерство създаване на смъртоносно оръжие за унищожение на определени етнически групи - оръжие с избирателна способност. Разпространява се чрез газ, спрей във водоизточниците и убива, прави хората безплодни, причинява раждане на деца с малформации. Така диктаторът ще избива групите, които не го поддържат.

Технологичният напредък значително е изпреварил духовния. Шепа транснационални компании, научни институти и правителства може да държи патента върху гените на човешката раса и за микроорганизмите, растенията и животните, и да се разпорежда с тях = безпрецедентна власт да диктуват условията на живот.

Компаниите си плащат за да не пишат по етикетите, че храната е от генното инженерство, дори пишат "органични" храни. САЩ не задължава маркировка за генно изменените храни. Всички консултанти и научни институти са подкупени
« Последна редакция: Април 19, 2006, 18:40:05 pm от Horus »

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: Атанас Гълъбов - Световна конспирация срещу здравето.
« Отговор #1 -: Септември 08, 2005, 18:19:39 pm »
Страшно е наистина. Не се знае докъде ще ни доведе всичко това. Обработват ни отвсякъде.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

tarikkat

 • Гост
Re: Атанас Гълъбов - Световна конспирация срещу здравето.
« Отговор #2 -: Септември 08, 2005, 18:51:27 pm »
Предполагам че като всяка конспирация има за цел добре да ни обработи когато наистина ни пуснат "бомбата"
И ние естествено ще си имаме хабер от цялата тази работа и няма да изпаднем в паника и да реализираме американското радиошоу "Война на световете" пред 1947 година в САЩ ;D

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
ето ви и книгата ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
 :)Страшно а? Ами казват: "КОЙТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКА ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА"  ;)
само дето май са ни изритали на Земята а не по своя воля сме тук,нали така си мислим?  ???
Обаче и да се страхуваме и да не се е все тая та за това преди мноооого време взех решение:"ДА НЕ СЕ СТРАХУВАМ" и като,че ли ми е по-добре . :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 919
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
ето ви и книгата ;)

Архива не се отваря, дава че е повреден.
Soli Deo Gloria!

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606
http://star05.net/e-books/obshtestveni.nauki/conspiracy.ufo/atanas.gulabov-svetovna.konspiracia.sreshtu.zdraveto.pdfАтанас Гълъбов - Световна конспирация срещу здравето
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 919
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re: Атанас Гълъбов - Световна конспирация сре
« Отговор #7 -: Януари 23, 2010, 17:46:48 pm »
Благодаря, а книгата всъщност издавана ли е в печатен вид, дълги текстове на монитор кофти се четат?
« Последна редакция: Януари 24, 2010, 08:57:35 am от Mirotvorec »
Soli Deo Gloria!

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606
Re: Атанас Гълъбов - Световна конспирация сре
« Отговор #8 -: Януари 23, 2010, 17:51:54 pm »
Да издавана е!Даже се намира още в книжарници и онлайн магазините.Като този например http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=4932Той има и други издавани книга,които също са интересни.
« Последна редакция: Януари 23, 2010, 17:53:41 pm от sedere »
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен sbk1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…

- При поглъщането й от хората, рафинираната захар е смъртоносна, тъй като осигурява само това, което специалистите по хранене описват като “празни”, или “оголени” калории. На нея й липсват естествените минерали, които присъстват в захарното цвекло или захарната тръстика. Поемането на захар е по-лошо дори от нищо, тъй като пресушава и промива тялото от ценните витамини и минерали, необходими за нейното усвояване, детоксификация и отстраняване от цялостната система на човека.

- В кафето се съдържат и минимални количества серни съединения, които в кисела среда (каквато е стомашния сок) се превръщат в меркаптани - токсични тела. Те тостигат до 50 микрограма за чаша 5%-но кафе.

- единствено надпис “Българско кисело мляко” ви гарантира наличието в продукта на Лактобацилус Булгарикус.

- Ако в дома ви има нафталин, изкуствен камфор, ДДТ, или други подобни против молци и бубулечки, лечението на болестите ви ще бъде трудно. Заместете всичко това с естествени средства: лавандула, листа от орех, хмел, жасмин, пелин, тютюн, парфюм, или естествен камфор.

- Хората, които се хранят с естествени храни и непреработени продукти много рядко се разболяват от рак, а онези, които се хранят основно с макарони, нищестени храни, варени зеленчуци, незадушени, сладки изделия, консервирани продукти – се разболяват като всички.

- Прекалената употреба на готварска сол води до образуването на раков тумор.

- Продукти, преминали промишлена обработка, консерванти, концентрати, бяло брашно, обработен ориз, - са опасни за здравето.

- Ако ходите боси и ровите с голи ръце в пръстта, това възстановява електрическия заряд на тялото и спомага за отделяне на патогенната енергия.

- Кожното дишане се нарушава от носенето на дрехи – това води до затруднено постъпване в организма на половината от кислорода – правете си “въздушни вани” при всяка възможност.

- Понякога абортът предизвиква премахване на физическото тяло на бебето, но холограмата му остава в утробата и продължава да се развива – въздейства върху стените на матката и в резултат в нея се развиват фиброзно-кистозни изменения.

- Физическото натоварване и особено бягането е мощно противораково средство – бягайте с бавно темпо по 30 минути дневно.

- За да се разруши самопроизволно раковата клетка трябва да се повиши температурата на тялото до 40 градуса Целзий.

- Маята притежава свойството да убива – отделя отровни белтъци с ниско молекулно тегло. Токсичните белтъчини въздействат върху плазмените мембрани на клетките и изменят проницаемостта им. При набухването на маята се формират аскоспори, които, попадайки в организма, разрушават мембраните на клетките и способстват за появата на рак.
Производството на мая за готвене е основано на размножаването на дрождите в течностни хранителни среди направени от меласа (отпадък при производството на захар). Меласата се разрежда с вода, обработва се с хлорна вар, окислява се със сярна киселина и т.н.

- Гледането на телевизия създава честотна зависимост.

- В продаваните шампоани, сапуни и парфюми има невротоксични вещества, които буквално убиват нервните окончания и органичната тъкан на мозъка – използвайте само шампоани, изготвени от натурални вещества и неароматизирани сапуни (можете да ги намерите по аптеките), а вместо парфюми, по-добре използвайте висококачествени ефирни масла.

- Специфичният и упойващ аромат в много маркови парфюми се постига с екстракт от човешки изпражнения.

- Прекрасният лечебен ефект на някои маркови козметични кремове се дължи на добавената в тях човешка урина.

- Печалбата от продажбите на ваксини в глобален мащаб от 5.4 милиарда долара през 2001, ще достигнат близо 10 милиарда долара през 2006, Лондон (Ройтерз). Анализ в Мерил Линч показва, че най-бърз растеж ще отбележат продажбите на противогрипни ваксини – очаква се продажбите им да нарастнат над два пъти и да достигнат до 2 милиарда през следващите пет години. (Относно това доколко животоопасни са ваксините, прочетете книгата “Конспирация срещу вашето здраве” от д-р Атанас Гълъбов.)

- Вредни са храните, при които са използвани изкуствени оцветители, аромати, синтетични хранителни вещества и синтетични витамини.

- Яденето на месо от клонирани животни ще породи усложнени генетични мутации в телата ви и ще ви прикове допълнително към земната плътност.

- Човекът е бил създаден да се храни предимно с плодове и ядки.

- Ако просто отказвате продуктите, които са в разрез с екологичните изисквания и които ви причиняват болести, промишлеността ще бъде принудена да спре, или да се преустрои.

Вместо заключение

“Фактите не спират да съществуват само защото ги пренебрегваме” Алдъс Хъксли

- Отправяйте предизвикателство против предразсъдъците – особено своите собствени

- Гледайте зад завесите

- Не се задоволявайте с “причините” – търсете корените

- Независимо какво се случва, се питайте кой се облагодетелства от това?

- Когато резултатите не пасват, - променете програмата, а не своите стандарти

- Когато за лъжите се плаща по-добре, отколкото за истината, очаквайте лъжи.

- Култивирайте здрав скептицизъм

- Пазете се от проучвания, платени от онези, които имат интерес получените резултати да не променят статуквото

- Пазете се от “съветите” на институциите за  проблем, който всъщност трябва да продължи, за да продължи да съществува и самата институция. Изследователските “проучвания”, които са платени, могат да бъдат само фалшива наука и сблъсък на интересите (например, Асоциация на зъболекарите, Общество по рака, Национална научна фондация, Фондация Рокфелер, Общество по епилепсия, и т.н.) Съществата, които правят пари от проблема имат нужда от него, за да продължат да съществуват в обществото.

- Пазете се от положение, при което да поставяте “лисицата за да пази кокошките” – от проучвания на самите организации върху себе си или своите продукти – техните резултати са със съмнителна стойност (например, на лекарства и ваксини, или проучвания на флуорирането от онези, които го осъществяват).

- Повечето лекари-алопати имат интерес да лекуват заболяването, от което зависят техните доходи, а не да осигуряват здраве, което би ги извадило от бизнеса с болестите. Истинските лекари се съсредоточават върху превенцията на болестите и само-излекуващите способности на биологичната система. Другите са наемници, които отдавна е трябвало да бъдат изхвърлени от работа. Повечето дегенеративни заболявания не са съществували преди 19 век.

- Претенциите на учените алопати, че нещо ще ви “помогне” често представляват точно обратното. Например Аспиринът – в началото на този век, Федералната Търговска Комисия налага глоба на производителите на аспирина твърдящи, че “аспиринът е полезен за вашето сърце”, когато всъщност вярно се оказало точно обратното. Днес, някакви си 40 години по-късно, хората вече са забравили това. Байер продължават да го рекламират. Това е незаконно (след като вече им са били санкционирани), и същевременно неетично, но продължава да се прави.

- Редица организации, създадени за разрешаването на даден проблем всъщност нямат интерес той да се разреши, защото това би прекратило съществуването им (например, Асоциация по проблемите на рака). Резултатите от техните проучвания не са надеждни с оглед на разрешаването на проблема.

- Всички национални и законодателни тела съществуват заради себе си и вече не са такъв масов представител на населението, за какъвто претендират. Сблъсъкът на интереси и корпоративните интереси са тясно свързани с онези, които правят законите. Когато САЩ започнаха да съществуват, имаше само четири закона под общия закон и всичко функционираше добре и хората бяха честни. Сега САЩ е също корпорация и има стотици хиляди закони. Законите не са решението на проблемите. Самостоятелната отговорност, която законите не предвиждат, е истинското решение. Истинските представителни законодателства се състоят от хора, които нямат капиталовложения, а на днешните законодатели се плаща от онези, които те трябва да надзирават, което е неетично и представлява сблъсък на интересите, но продължава да се подкрепя в едно дегенеративно общество.

Неактивен Интуиция

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 26
Перфектно казано/написано :hi:

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Перфектно казано/написано :hi:

Да, и след всичко това май ще е по-добре да се гръмна, за да не се разболея от всички тези описани неща.  ???

В България има ли поне 10 човека, които спазват ВСИЧКИ тези неща и са щастливи и здрави?

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 164
        Мен немогат ме уплашат подобни незнам как да ги нарека айде - черногледи слухове или полуистини.
Пия по шест кафета не ден с три, четири захарчета и паткам по 2 кутий  фасове и съм пей сърце,а токсините надвечер по ракиено време им прилагам 300 мл.'напалм дет'. Ша имат да вземат.;D

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
       Мен немогат ме уплашат подобни незнам как да ги нарека айде - черногледи слухове или полуистини.
Пия по шест кафета не ден с три, четири захарчета и паткам по 2 кутий  фасове и съм пей сърце,а токсините надвечер по ракиено време им прилагам 300 мл.'напалм дет'. Ша имат да вземат.;D
Всичко това е до време. Сега си млад и не ти се отразява, но отровите се натрупват и влияят не само на физическо ниво.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен sbk1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9

Съществуват цял ред източници, които могат да снабдяват нашата биосистема с храна за обезпечаване на физическото, емоционалното, менталното и духовното здраве и щастие. Едни от тях са традиционни, други не съвсем. Под традиционни източници на хранене се подразбира такъв източник, който съответства на установените в обществото норми и представи. Обаче има и нетрадиционните източници на хранене, които ползват хората, изучаващи метафизика, а също последователите на Древните Мистически Учения.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27