Автор Тема: Военен синоптик: Срещу Русия е използвано климатично оръжие  (Прочетена 4247 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен deznam

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 286
Учени и свещеници търсят причината за жегите в Москва

Военен синоптик: Срещу Русия е използвано климатично оръжие

Ледени късове по килограм падат от небето над САЩ


Нечуваните жеги, които през тази година тероризират централната част на Русия, накараха учените да се замислят за причините за уникалното явление.

Бившият военен синоптик Николай Караваев обаче е достигнал до една доста екстравагантна хипотеза. Той смята, че срещу Русия е използвано климатично оръжие, което е основано върху природни явления, които се инициират изкуствено урагани, засухи, проливни дъждове, наводнения и т.н.

Има много теоретични разработки в областта на изкуственото влияние върху климата. Най-известният пример за това е как кметът на Москва гони облаците, казва Караваев в интервю за руското издание "Свободная пресса". Съществуват и идеи, които отиват по-далеч създаването на гигантска зона на високо атмосферно налягане с помощта на изведени в космическото пространство около Земята мощни лазери.


Антициклоналното въздействие (когато атмосферата се очиства от облаците и в зоната є на действие нахлува горещ въздух от съседни области) води до деморализиране на населението и войските, загуба на реколтата, а също така се постигат и чисто военни цели увеличава се дистанцията на полет на крилатите ракети и пораженията при авиационни и ракетни атаки, пояснява Караваев.Тези оръжия са официално забраненино няма забрана за подобни разработки в интересите на цивилни организации. Военните ги държат под свой контрол, разказва Караваев и цитира аналитичен доклад на експерти на военновъздушните сили на САЩ, озаглавен "Времето като умножител на силата: подчинение на времето до 2025 г.", в който са описани възможностите за въздействие върху климата, като в края на анализа се прави заключението, че няма да е лошо САЩ да излязат от Конвенцията за забрана на военното въздействие върху околната среда, и се допълва, че по значението си климатичното оръжие ще има въздействие, подобно на първите атомни бомби.Отсъствието на световни рагламентиращи документи по темата повишава вероятността за поява и скрита употреба на подобен вид оръжие, а също така и използването му от страна на терористични и антиобществени групировки.Да се обърнем към фактите, казва синоптикът и привежда следните данни: докато жегата в Москва достига 35-38 градуса, температурата в Берлин е едва 18, във Варшава 25, във Виена 20, в Париж ­също 20 градуса. Това според Караваев означава, че "напастта действа локално и целенасочено". Причина за невижданите горещини над европейската част на Русия станагигантски антициклонкойто "помпи" жега от Средиземноморието и Централна Азия. Такива антициклони в тази част на света никога не е имало. Освен това в зоната на антициклона, както твърди ученият, част от земната атмосфера в един момент се е съкратила до рекордни за последните 43 години стойности. Катаклизмът се е случил в термосферата разреденият слой, намиращ се на височина 90-600 км, който защитава планетата от ултравиолетовото лъчение.Неотдавна, малко преди природния катаклизъм, припомня Караваев, световните медии разпространиха информация за извеждането в орбита около Земята на американския безпилотен космически апарат X-37B, способен да носи лазерно оръжие. Мисията на апаратасе смята за секретнаИзвестно е, че той ще прекара в Космоса не по-малко от 270 дни, след което самостоятелно ще се приземи на една от американските военновъздушни бази. Съпоставянето на фактите води до мисълта за възможни изпитания на климатично оръжие над територията на Русия, твърди военният синоптик и допълва, че всеки път, когато в ръцете на САЩ се е оказвало мощно ново оръжие, то веднага се е използвало срещу някого с цел сплашване.

Наказание господне
По темата за горещините, които изпепеляват Москва, има и публикация на сайта на германското издание "Фокус". В статията се цитира теза на архиепископа на Нижни Новгород и Арзамас Григорий, който твърди, че мнозина не желаят да живеят благочестиво и ако народът не се опомни, жегите няма да бъдат последният природен катаклизъм, който ще трябва да преживее. Ако действително зад жегата стои гневът господен, пише "Фокус", то тогава е закономерно, че е поразил именно Москва, която е град на блясъка и гламура и в очите на мнозина е олицетворение на съвременен Вавилон, пристанище на грешници.

Жегата и засухата доведоха до запалване на подмосковните торфени находища, Москва е покрита с дим, болниците са препълнени. Екоактивисти излязоха с критики към държавата относно пресушаването на блатата край града с цел застрояване.

Това ще стане норма към 2070 г.
Анормалните горещини може да станат норма към 2070 г., съобщи ръководителят на програмата за климата на Световния фонд за дивата природа (WWF) Алексей Кокорин за радиото на ООН.

По думите му в средния пояс на Русия горещините достигат рекордни температури, а анормална е тяхната продължителност. По данни на учените най-продължителният период на анормални горещини от три седмици е бил регистриран в Русия през 1936 г., но никога не се е случвало жегите да продължат повече от месец.

Според Кокорин анормалните горещини може да станат норма към 2070 г., ако човечеството не положи усилия за намаляване на изхвърляните парникови газове. Големите жеги обаче може да станат норма и по-рано, смятат специалисти от WWF.

От средата на юни руската столица е измъчвана от анормални горещини, като температурата на въздуха не пада под 30 градуса, а през деня доближава 40-градусовата стойност. Само през юли в Москва бяха счупени пет температурни рекорда.

Какво да кажат в Южна Дакота?

 
 
Снимки Интернет
Жителите на Вивиан не помнят подобна атака от небето.
 
Невероятна буря и дъжд се изсипа през миналата седмица над град Вивиан. Бурен вятър, проливни дъждове и възможно торнадо преминаха над града. Сега, няколко дни по-късно, невиждан порой с град привлече вниманието към града. Парчетата лед, падащи от небето, имали размерите на кокосов орех и тежали близо 900 грама. Пораженията на къщи и автомобили са невиждани, по земята има големи дупки от ледените късове.


ИЗТОЧНИК И СНИМКОВ МАТЕРИАЛ: http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/article?id=254317
Ако не искаш да бъдеш наковалня, трябва да бъдеш чук.

trader

 • Гост
Дам всичко се връща .......

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Ама руснаците създадоха Катрина, нали ;D

Неактивен бай Стоян

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 16
 • Истината рядко е чиста и никога проста.
  • Клуб на антиглобалиста
Ха, Ха! И аз обичам конспирации, но тази надмина всичко.
Първо: Монитор не е посочила източника и автора на статията.
А автора е Михаил Василев - http://news.km.ru/96, който на 27-ми публикува статията си в сайта, която след това се разпространи навсякъде.
Светлана Кузина пък на 29-ти я включва в своя статия в "Комсомольская Правда", която е с многомилионен тираж- http://www.kp.ru/daily/24531.3/675780/ .
Обаче в посочения от Михаил Василев портал "Свободная пресса" - http://svpressa.ru/ такава статия липсва, а самия сайт принадлежи на независимата неправителствена организация "Internet- Pressa" , като дори и сред авторите на сайта - http://svpressa.ru/author/ такова лице на име Николай Караваев не съществува.

Неактивен hung

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 287
След като братята китайци могат де предизвикват дъжд също и го правят постоянно в Пекин, защо руските власти не предизвикват дъжд според вас?
Без секс, на къде?! Без любов, няма секс!

Неактивен sasho90

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 451
 • Ако още не си бесен, значи не внимаваш достатъчно
Ето и за по-любопитните какви са резултатите от градушката в Южна Дакота:
Страховито  :o
Keep 'em occupied!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27