Автор Тема: Професор се поболя от незнайно лъчение  (Прочетена 11555 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Out Of Time

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 19
Професор се поболя от незнайно лъчение
28 юни 2010, 11:32
София, България
Необяснимо свръхмощно електромагнитно поле е засечено в жилището на проф. Георги Василев, което му предизвикало диабет, разказва в "Труд". Ученият, който е филолог, живее в кв. “Гоце Делчев”, бл. 252, в столицата. От година-две той започнал да усеща болезнено въздействие върху тялото си късно вечер, докато е в работния си кабинет. Същата диагноза получава и живеещата на по-горния етаж медсестра Полина Траянова.
Съсед от осмия етаж обявява, че са му открили смущения в щитовидната жлеза. Жена от същия вход умира от тумор в мозъка. Имала рак на гърдата, но била в ремисия от 5 години, а нещо активирало болестта, убеден е синът й Ивайло Христов, който работи в системата на мобилните комуникации. Психоза ли е обхванала живеещите в този вход, или наистина има лъчение, което активира скрити болести?


Вредните честоти нападат след 22 ч.

“Както си седя, и към 22 ч изведнъж започва силен натиск върху лицето и гърдите ми, остра болка в тилната област на главата, сякаш ми забиват шишове”, описа преживяванията си проф. Василев. Тръгнал по лекари, но никой не могъл да му обясни причината. Сам забелязал, че ако не е в кабинета си, тези симптоми не се проявяват. Негов близък лекар го насочил към Военномедицинска академия, където има научно-приложен център за военна епидемиология и хигиена. Там се свързал с физика от нуклеарната лаборатория Петър Чобанов, който често измерва в жилища дали има вредни стойности на електромагнитното поле. На 27 февруари т. г. физикът идва в дома на проф. Василев с германска апаратура на ВМА и още уреди, наети от частна лицензирана фирма. В началото те отчитат нормално за София електромагнитно поле. В 22 ч обаче стрелките на уредите изведнъж рязко скачат. Отчетени са наднормени стойности на двата компонента на електромагнитното поле, описани в протокола: “по параметъра “интензитет на магнитното поле” превишението достига 111,11 пъти. За параметъра “интензитет на електрическото поле” превишенията са до 15,2 пъти”.

Възможно ли е 111 пъти над нормите?

Експертът физик от ВМА работи в жилището пет нощи поред и дава заключение да не се пребивава в стаята кабинет на проф. Василев, ако не бъде изградена изкуствена защита от вредното лъчение. Източникът му обаче е непонятен за доказани експерти като инж. Димитър Бучков, съветник в комисията по икономика и енергетика на НС. Доц. Пламен Данков, преподавател по безжични комуникации в Софийския университет, смята. че няма разумно обяснение, освен да е много стара и мощна лампова радиостанция. Тази версия се отхвърля от физика от ВМА Чобанов - “Трудно мога да си представя радиолюбител да работи на честоти от 5 херца до 300 мегахерца, както засичам. Той си има зададена честота, която не може да е над 30 мегахерца.” Чобанов предполага, че някой може да е инсталирал в жилищен блок мощна апаратура, например за следене трафика на транспортни машини. И да нехае, че тя разпръсква електромагнитен смог околовръст. Това не е невъзможно, след като апартаменти се наемат за офиси на фирми. “Наблизо може да е монтирана охранителна система или комуникация на СОТ”, предполага доц. Бойчо Бойчев, физик от БАН.

Излъчвателят скрива от МВР таен компютър?

Най-актуална е хипотезата, споделена от някои от цитираните учени - в съседен апартамент е инсталиран свръхмощен компютър, който има апаратура за запритежателят на “оперативно интересни сведения” в компютъра си не иска да бъде разкрит. Апаратурата на физика от ВМА е засякла, че сигналът идва от втория етаж на съседна луксозна жилищна сграда. Но там единият апартамент е необитаем, а в другия е възрастно семейство, което отрича да има инсталация - източник на лъчение. “Нещата са сериозни. Там (в жилището на проф. Василев - б. а.)има модулирани честоти. Това значи сложен сигнал, който въздейства по специфичен начин върху биологическата мишена”, предупреждава Чобанов, като явно не отхвърля и тезата вредното лъчение дори да е умишлено...

Чрез насочен модулиран сигнал се въздейства директно на т. нар. ретикулум, разяснява той. Това е формация в централната нервна система, която има окончания навсякъде по човешкото тяло. Ефектът първоначално може да е необяснимо зачервяване на кожата, възпаление на нервни окончания, както и активиране на заболявания, обясни физикът от ВМА.В случая живеещите в облъчвания вход се поболяват от диабет, от смущения в щитовидната жлеза и активирано онкозаболяване.

ДАНС реагира, но... нямала апаратура

Притеснените живеещи в бл. 252 изпращат на 17 март т. г. писмо до Националния център за опазване на общественото здраве (НЦООЗ). Той е държавният орган за контрол на лъченията. Оттам обаче препращат гражданите към здравното министерство. И всичко спира. Проф. Василев уведомява ДАНС, откъдето правят свои замервания, но признават, че “апаратурата им не е пригодена за изследвания в областта на здравеопазването”. Отговорът е подписан от главния секретар на ДАНС Младен Георгиев на 26 май т. г. Председателят на здравната комисия на Народното събрание, д-р Лъчезар Иванов, реагира светкавично и на 28 май т. г. препраща жалбата на живеещите в бл. 252 до здравния министър проф. Анна-Мария Борисова с препоръка за проверка на случая. Предстои замерване от екип на НЦООЗ. За 4 месеца жалби и сигнали всичко отново е в изходна позиция.

Проблемът с вредните електромагнитни лъчения бе дискутиран широко след масовото инсталиране по покривите на жилищни сгради на базови станции на мобилните оператори. Случаят с бл. 252 в кв. “Гоце Делчев” обаче не е от тях, но той поставя по-големия въпрос - липсата на контрол при инсталирането и употребата на излъчватели в жилищна среда. Никой днес не знае какво има в съседното жилище, дадено под наем на някого си. В Европа се следи изкъсо всяко лъчение, неговият обхват и честота. Защото е научно доказано - наднормените електромагнитни лъчения може да активират предразположеност към онкозаболявания. Зад това застават световни изследователи като Лика Хайфиц, Юрий Григоревич, сочат го резултатите от проучванията на Института по електричеството и живота в Амстердам, на Омпи Ганди от университета в Юта. У нас все още се приема като нечия прищявка или глезотия.

Шефът на Българския енергиен форум инж. Иван Хиновски: Недопустимо високи стойности са замерени в дома на проф. Василев. Как е възможно - те са в пъти по-високи от разрешените дори в подстанциите на електропреносната мрежа у нас, а става дума за жилище”, коментира инж. Иван Хиновски, който е и бивш изпълнителен директор на НЕК.

Източник: http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/news/article/82187

Неактивен hobbs

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 121
Re:Професор се поболя от незнайно лъчение
« Отговор #1 -: Юни 28, 2010, 18:46:55 pm »
някой знае ли как да се зашитим от свръхмощно електромагнитно поле ? а уредите за измерване колко струват ?

Неактивен sunin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 235
Re:Професор се поболя от незнайно лъчение
« Отговор #2 -: Юни 29, 2010, 11:46:48 am »
Аз също пуснах тази тема, обаче в ``Контрол над съзнанието`` моля модератора да я изтрие от там.

Относно облъчването преди време  когато живеех на друго място и аз имам съмнения, че са ме ``пържели``. Някъде към 23:00 - 24:00 тогава обикновено си лягам. Явно ни знаят навиците тия гадове. Писъл съм и в друга тема във форума за този случай. Ако не беше професор от БАН дали щяха да обърнат внимание на жалбата му? Дайте да направим една група от всичик които имат подобни оплаквания или съмнения, че са жертва на нискочестотно облъчване.
« Последна редакция: Юни 29, 2010, 13:56:41 pm от sunin »
TRUE OR DEATH

Неактивен hobbs

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 121
Re:Професор се поболя от незнайно лъчение
« Отговор #3 -: Юли 04, 2010, 23:34:58 pm »
абе то кво да подаваме  жалби като няма закон за това нещо . Примерно от мобилните оператори слагат разпръскватели на сигнала на всякъде по блоковете. Каква жалба и къде да я подадеш    :unknown: :unknown: :unknown:

Неактивен sunin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 235
Re:Професор се поболя от незнайно лъчение
« Отговор #4 -: Юли 09, 2010, 10:30:30 am »
Пловдив е първият град, който започва масово да сваля GSM антени заради недоволство.

Хората се оплакват, че от тях им се вие свят, обясни вчера кметът Славчо Атанасов. Той подписа заповед за премахване на 99 станции на мобилните оператори и разпореди да ги свалят, защото са на по-малко от 300 метра от детски градини, училища и болници.

Изненадани и ядосани, от “М-Тел”, GLOBUL и “Виваком” заявиха, че ще обжалват решението на кмета. И допълниха, че няма научни доказателства за вредно влияние на станциите, а в България излъчването на антените е от 45 до 100 пъти по-малко от приетите норми в ЕС.

Според неофициална информация в Пловдив общият брой на клетките на операторите е близо 500.

Спирането на 99 от тях на практика означавало, че целият град може да остане без мобилни телефони, тъй като ще се наруши прехвърлянето на сигнала между отделните антени.

300-та метра дистанция бяха поставени като условие с решения на пловдивския общински съвет, а Върховният административен съд го остави в сила. Демонтажът започва след влизането на кметската заповед в сила. Тя включва отстраняването на 20 антени в район „Тракия", 23 в „Южен", 33 в „Централен", 15 в „Западен", 2 в „Източен" и 10 в „Северен", поставени преди това с нужните разрешителни. (24часа)

Трябва да се поканят независими специалисти в България, които да преценят кои клетки са опасни и да бъдат премахнати от градовете. Ей бога ми половин Европа съм обиколил и никъде няма такава концентрация на транслатори в градски условия, както при нас - клетка до клетка. Не стига че операторите ни тормозят психически с най високите цени на мобилните услуги на стария континент, но ни сасипват и физическото здраве с постоянно облъчване.
TRUE OR DEATH

Неактивен neter

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
Re:Професор се поболя от незнайно лъчение
« Отговор #5 -: Септември 09, 2010, 01:08:15 am »
 На 08.Септември вечерта по Канал3 в предаването на Маргарита Михнева-"Неудобните"(по-точно в края на предаването) имаше интервю с професора точно по този проблем.
 Срещу жилището му се намира помещение стопанисвано от ДАНС, които твърдят, че имали апаратура за прихващане на трафик и следене на информация(уж за борба с тероризма). Но след голямо "ровене" и намиране на "връзки", професора е получил информация от "вътрешен източник", че е предоставена специална инсталация от чуждестранна компания срещу много голямо заплащане да се провеждат "определени" експерименти(е те резултатите са вече видяни)....
 Повторението на предаването ще е в някой друг ден(в дневно време), но не съм запознат точно с програмната им схема.

Неактивен monsieurperre

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
Re:Професор се поболя от незнайно лъчение
« Отговор #6 -: Септември 16, 2010, 10:40:34 am »
Относно това как да се предпазиш от магнитно поле:Ами  :-X трябва да си построиш "Фарадеев кафез".Той представлява  мрежа от метални брънки,която да пази от електромагнитни вълни.Такива има в самолетите,вагоните на влаковете са типични "кафези",но ако е целенасочено Е.М.П. което да удря конкретен биологичен обект...е тогава вече не знам сигурно трябва човек да се увие в собствен "кафез" и да не си показва носа оттам...
П.П: Това което казвам е основна физика за 10-ти клас,но все пак основите са най-важното :)

Неактивен bellezza interiore

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re:Професор се поболя от незнайно лъчение
« Отговор #7 -: Март 09, 2011, 00:48:05 am »
Миналата седмица попаднах на повторение на предаването на М. Михнева и се чудя дали го няма качено в интернет? Иначе, историята не търпи развитие (както се и предполагаше).

Неактивен sunin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 235
Re:Професор се поболя от незнайно лъчение
« Отговор #8 -: Март 09, 2011, 11:28:14 am »
Покриха всичко. Аз работя на хонорар към БАН и имам познати там, ще питам някой дали може да ме свърже с професора ако е възможно. Защото проблема е много сериозен наистина, колко ли хора сме жертва на този незаконен експеримент?
TRUE OR DEATH

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re:Професор се поболя от незнайно лъчение
« Отговор #9 -: Март 09, 2011, 15:05:27 pm »
Миналата седмица попаднах на повторение на предаването на М. Михнева и се чудя дали го няма качено в интернет? Иначе, историята не търпи развитие (както се и предполагаше).

Заповядай:
http://kanal3.bg/?v=2615

Работата е наистина сериозна. Аз едвам прескочих трапа... от подобно електромагнитно облъчване.

Неактивен de4i

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re:Професор се поболя от незнайно лъчение
« Отговор #10 -: Март 09, 2011, 21:17:46 pm »
Аз се запознах с човек, на външната стена на апартамента на който, мобилен оператор е монтирал антена.
Човекът се оплаква от постоянен главобол, отпадналост и гадене.
Четири пъти бил викал специалисти, които идвали с апаратури, замервали и всеки път му отговаряли, че излъчванията в жилището били в нормите, определени в някакви стандарти.  

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 834
Re:Професор се поболя от незнайно лъчение
« Отговор #11 -: Март 09, 2011, 23:03:38 pm »
Хайде, кажете ми нормално ли е да се поставят две антени на GSM оператор на отстояние по-малко то 100м върху жилищен блок? Толкова ли малко покритие имат, та чак ще е нужно да ги монтират с такава гъстота. Нямам думи просто. :---

Неактивен Edge of Sanity

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 400
Re:Професор се поболя от незнайно лъчение
« Отговор #12 -: Март 10, 2011, 14:58:02 pm »
Не стига че те ограбват ами те убиват по-бързо.
" Trust no one."

Неактивен kolef1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 5
Re:Професор се поболя от незнайно лъчение
« Отговор #13 -: Март 15, 2011, 02:20:21 am »
Аз се запознах с човек, на външната стена на апартамента на който, мобилен оператор е монтирал антена.
Човекът се оплаква от постоянен главобол, отпадналост и гадене.
Четири пъти бил викал специалисти, които идвали с апаратури, замервали и всеки път му отговаряли, че излъчванията в жилището били в нормите, определени в някакви стандарти.  

И тук: http://video.yandex.ru/users/mm1316/view/2/
Вече на няколко езика. Назрява международен (световен) скандал.

Неактивен arktur

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 175
Re:Професор се поболя от незнайно лъчение
« Отговор #14 -: Март 15, 2011, 11:23:04 am »
Еееее не! Родителите ми живеят срещу този блок... :shok: Баща ми от около 1 година започна да се чувства зле и се оплаква от пронизващо главоболие, проведоха се изследвания и за късмет няма данни за тумор или аневризми, но състоянието му е притеснително. Понеже е работохолик, не се дава - постоянно се занимава с нещо, но отивам и  :bomb: тази апаратура без да ми мигне окото, много деца си играят там...

пп.: Благодаря за темата, видеото, репортажа и информацията! Изобщо нямах представа, че съществува това и се правят такива експерименти, леле...
« Последна редакция: Март 15, 2011, 11:26:04 am от arktur »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27