Автор Тема: Кой съм аз?  (Прочетена 3851 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ShadowOfSun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 31
Кой съм аз?
« -: Юни 23, 2010, 17:14:38 pm »
Предварително условие за правилно разбиране: текстът е неспособен да решава житейски проблеми от битово естество и не дава отговори на вечните въпроси. Напротив, доколкото последният произлиза от поквареното, жадно за див секс, съзнание на своя създател, би следвало да се приеме с усмивка и бързо да се подмине. Естествено, за да го разберем напълно, ние - читателите - трябва да сме изяли най-малко два вагона книги и редовно да култувираме своя фалун дафа!

И все пак, споделената изключително тайна техника, предавана на избрано малцинство от ръка на ръка, от урва на урва и от век на век, може и да се окаже полезна ( доколкото дава лична свобода и възможност за творчество) на онези от нас - балъци - тотално блокирани към всяко действие във физическата вселена.

ОЛЕ! Приятно четене.


Вътрешни светове


Не знам за вас, но първият въпрос, който си задавам сутрин не е „Кой съм аз?”, а „Какво да правя днес?” Странно е желанието на великите мислители да ни убедят в това, че видите ли ние сме се заинтересували чак пък толкова от себе си. Не е така, още малкото дете не дава пет пари какво представлява то, а полага всички усилия да изучава света около себе си с достъпните му за тази цел канали. То първо само гледа наоколо, докато картината му се проясни, мъдра с ръчички и крачета, лежейки по гръб. След време започва да може самичко да се обръща, дори да лази. А накрая, след много сериозни тренировки, се изправя на крачетата си и ходи самичко, за чудо и приказ на своите родители и роднини. Вярно, много пъти пада, залита, неуверено е, защото не е развило собствената си сила и чувство за център, но в крайна сметка успява. И така всички ние ходим изправени, обикаляме из света и го изучаваме. В най-добрите си периоди никой от нас не се пита „Кой съм аз?”, а „Какво мога да направя още?”

Следователно нашата малка игра с възприятието ще започне от тук. Ние сме бебета в тази област – вътрешните светове. Ама нищо не разбираме! Нищо не ни е ясно! Трябва да приемем, че макар да сме чели „два вагона книги”, макар че сме компетентни по всички въпроси за живота и Вселената, ние сме бебетаааааааааааааааааааааа! Усмихнете се де! Не ме гледайте като паднали от Марс. Бебета сте, колкото и аз съм възрастен!

Сега, когато седнем и затворим очички, ще си зададем искрено въпроса: „Добре де, какво мога да направя сега?” Или с други думи, малко по малко да започнем да мърдаме с вътрешните си ръчички, да ритаме с вътрешните си крачета и да гледаме с вътрешните си очички. Дълбоко желая да открием за самите себе си какво НИЕ можем да правим от тази позиция.

 Приемете го дори като тренировка на въображението, спомняйте си минали моменти от вашия живот, представяйте си неща, чувствайте полъха на енергията, усещайте енергийните си центрове, освобождавайте се от всичко натрупано и ненужно, възприемайте, възприемайте! Не искам да изпадате в мисли, а да играете, да пробвате нови неща от тази позиция, да сте като бебета, които се мъчат да ходят и пробват по най-шантави начини, за да успеят. Без страх, че ще се наранят, защото природата е отредила човек да върви изправен! Вие знаете, точно както пеленачетата, че това е следващата крачка по пътя ви, но нямате и представа как да я осъществите. Играйте! Освободено! Позволете си! Позволете си да опитате всичко! Бъдете деца и не се страхувайте от нищо в тази нова област на изследване. Наслаждавайте се! Оставете сериозните задачи за по-късно, а сега играйте! Съвсем скоро ще усетите собствения си път в това лично преживяване и малко по малко ще разбирате, че спирате да сте бебешоци, а се превръщате в едни истински осъзнати същества.

Кой съм аз???  ;D

ПС:

И аз те обичам, брат ми!!!   :blum2:
« Последна редакция: Юни 23, 2010, 17:22:34 pm от ShadowOfSun »

Неактивен Pilota

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 264
Re:Кой съм аз?
« Отговор #1 -: Юни 23, 2010, 17:44:19 pm »
И какво целиш с тази тема?

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Кой съм аз?
« Отговор #2 -: Юни 23, 2010, 18:51:25 pm »
Много смисъл има в това. Но е много трудно да сме като бебетата. Хората сме се научили да се учим от пътищата, и дори грешките на другите. Непрекъснато гледаме хората и съдим. Нямаме вяра в себе си.
И това го правим по хиляда пъти на ден. За всяка дреболия. Гледаме някой по-умен, или по-опитен, или по-напреднал как го прави.
Как играе футбол, как играе баскетбол, как заговаря момичета. Какви са му думите, какви са му жестовете, каква му е интонацията. Хиляди и хиляди миниатюрни примери за подражание.
Това е инстинкт, провокиран да се пестят ресурси. Но това, което го стимулира е единствено страх. (което е доста обичайно при инстинктите)
Напоследък тоя капан леко разхлаби хвата за мен, но още има много много работа.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен cassio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 294
Re:Кой съм аз?
« Отговор #3 -: Юни 24, 2010, 12:18:44 pm »
Цитат: "текстът е неспособен да решава житейски проблеми от битово естество и не дава отговори на вечните въпроси. Напротив, доколкото последният произлиза от поквареното, жадно за див секс, съзнание на своя създател, би следвало да се приеме с усмивка и бързо да се подмине. Естествено, за да го разберем напълно, ние - читателите - трябва да сме изяли най-малко два вагона книги и редовно да култувираме своя фалун дафа!

И все пак, споделената изключително тайна техника, предавана на избрано малцинство от ръка на ръка, от урва на урва и от век на век, може и да се окаже полезна ( доколкото дава лична свобода и възможност за творчество) на онези от нас - балъци - тотално блокирани към всяко действие във физическата вселена.

ОЛЕ! Приятно четене."


Дано и Вие приемете забележката ми с усмивка, но нали не мислите горното да го използвате за предговор на книгата си? Недейте. Има всякакви хора. Лошото е, че по-голямата част се делят на два вида: такива, които ще приемат и прочетата думите Ви буквално. И тогава се подгответе за водопада от Лични Съобщения. И другите, които не са толкова ограничени, но все пак четат само контекста, ще решат, че наистина имате нужда от този... секс, за да го напишето толкова откровенно.


По темата Ви. Не ми е много ясна, но все пак щом е във философските размисли, може пък да се получи интересно. Нали сте чувал, че човек на каквото си постеле на това си ляга и спинка.
Вие сте задал въпрос- Кой съм аз?- и без бой сте си признал, че сте един бебешор.
Добре. Откровенността не е лоша черта. Може би ще ме обвините, че не чета внимателно и че всъщност, сте написал други важни въпроси, които Ви вълнуват- като- Какво да правите? Как да го направите? Защо? Кога? ...абе, прави Ви се нещо...не е като да искате да се задълбочите в Кой съм аз?

Ако може да попитам ЗАЩО? Ви интересува Кой сте?  :)
« Последна редакция: Юни 24, 2010, 12:25:08 pm от cassio »

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 832
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re:Кой съм аз?
« Отговор #4 -: Юни 25, 2010, 00:05:52 am »
Кой съм аз???   

      Въпроса  е  докога  ще  се  питаш  кой  си???
Много смисъл има в това. Но е много трудно да сме като бебетата. Хората сме се научили да се учим от пътищата, и дори грешките на другите. Непрекъснато гледаме хората и съдим. Нямаме вяра в себе си.
 
      Да  имаш  вяра  в  себе  си,  значи   въпроса:  (Кой съм  аз?)  е  безсмислен,  ти  знаеш  вече  кой  си!

Ако може да попитам ЗАЩО? Ви интересува Кой сте?  :)
      Защо  не  ви  интересува  въпроса:  Защо  съм  това  което  съм??
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Alegria

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Re:Кой съм аз?
« Отговор #5 -: Юни 25, 2010, 13:03:09 pm »
Не знам за вас, но първият въпрос, който си задавам сутрин не е „Кой съм аз?”, а „Какво да правя днес?” Странно е желанието на великите мислители да ни убедят в това, че видите ли ние сме се заинтересували чак пък толкова от себе си. Не е така...

Да, така е!

Ти вече си отговорил на въпроса „Кой съм аз?” с нещо от рода на: "Аз съм само едно бебе" и затова сега вече те "глозга" вторият въпрос, а именно: „Какво да правя днес?” Т.е. "великите мислители" са все пак прави.  ;)
The more we give love, the greater our capacity to do so. (David Hawkins)

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Кой съм аз?
« Отговор #6 -: Юни 25, 2010, 14:23:37 pm »
Тази идея с въпроса "какво да правя днес" много ми допада. Всъщност тя отговаря и на моите разбирания, и към това, което се стремя.

Там е работата, че за да се познаеш, за да разбереш кой  си всъщност, трябва всеки ден да се питаш, какво правиш, да го правиш, и по действията си да се познаеш и разбереш.
С действията си можеш да изучаваш и себе си и света около теб.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27