Автор Тема: Шизофрения.  (Прочетена 12531 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Pilota

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 266
Шизофрения.
« -: Юни 14, 2010, 17:54:54 pm »
Ето кратко доказатество ,че всички ние сме шизофреници. ;D :flag_of_truce: :
Симптоми на шизофрения

Цитат
Хората с шизофрения могат да мислят, че някой ги шпионира, слуша мислите им или пък пуска мисли в главите им.
Тука много ясно се дискутира ,че всъщност сме масово следени по интернет ,имаме импланти къде ли не и така ни контролират и шпионират. :---

Цитат
Халюцинациите най-често се състоят в чуването на гласове, които обиждат или дават команди, както и да коментират поведението им.
В този форум има не малко теми ,в който се описват такива случки. :P За чусто на присъствие или гласове когато в мрачната стая няма никой. :dance:
Цитат
Дезорганизираните мисли правят поведението на  болният от шизофрения доста объркващо. В определен разговор, те могат, на случаен принцип, да прескачат от тема в тема. Това им поведение често пъти е придружавано от тревожност и депресия.
Този факт е очевиден.Тука хората явно се надпреварват (включително и аз) да прескачат от тема в тема безконтролно и безпричинно. :writer:
http://www.evropea.com/schizophrenia.html
Голем маитап а? ;D ;)

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Шизофрения.
« Отговор #1 -: Юни 14, 2010, 18:39:03 pm »
E ... не всички, но да кажем някои. И аз се чудя по някой път, защото някои потребители прекаляват с параноята.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Re:Шизофрения.
« Отговор #2 -: Юни 14, 2010, 23:44:33 pm »
Следваща стъпка след параноята е шизофренията ;)

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 166
Re:Шизофрения.
« Отговор #3 -: Юни 14, 2010, 23:47:19 pm »
Просто едното е по лека форма на другото. ;)

Неактивен Pilota

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 266
Re:Шизофрения.
« Отговор #4 -: Юни 15, 2010, 12:04:33 pm »
Въпросът е кое на кое :writer:.

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 166
Re:Шизофрения.
« Отговор #5 -: Юни 15, 2010, 12:33:03 pm »
Съществува т.н "Параноидна шизофрения". Симптомите са като при чистата Параноя. Неоснователни страхове от преследване, чувство на застрашеност, но плюс например - чуване на гласове, халюцинации и агресивности пр.
« Последна редакция: Юни 15, 2010, 12:35:36 pm от fishbone »

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Шизофрения.
« Отговор #6 -: Юни 20, 2010, 02:27:50 am »
Д-р Бончо Бонев, психотерапевт: Самолечението при депресия е много опасно!

Едва ли има човек на този свят, който дори само веднъж през живота си да не се е почувствал потиснат, уморен, вял; който да не е изпитвал необяснимо безпокойство, загуба на интерес към околния свят, липса на апетит и нарушен сън. Това са признаците на депресията. И трябва най-после да разберем, че това е болест. И то много разпространена.
Но най-лошото е, че броят регистрирани случаи всяка година се увеличава и именно депресията, за която понякога говорим повърхностно, може да се превърне в истинска епидемия.

Първите характеристики на това заболяване могат да се открият още в античните трудове.

Например още древногръцкият лекар Хипократ подробно е описал депресивното състояние и е предложил да се лекува с настойка от опиумни средства, топли клизми и бани, масаж, а също и “ободряване и развеселяване” на болния. Този най-велик учен е нарекъл състоянието меланхолия. А терминът депресия произлиза от латинското потиснатост. Този термин се появява чак през ХIХ век и се разпространява в медицинските кръгове в началото на ХХ век.

Темата за депресията е много широка. В днешния брой ще опитаме да подберем за вас най-важното, ще концентрираме вниманието ви на следното: що за напаст е това, как да я разпознаем и да се преборим с нея?


- Д-р Бонев, в това сложно време, в което живеем и за което непрекъснато говорим, всеки човек в една или друга степен е подложен на стрес, да не говорим за хората от големите градове. Искам най-напред да ви попитам как да различим стреса от депресията? И въобще има ли разлика между тези две понятия?

- Безусловно, има разлика. Стресът е нормална реакция на организма към неблагоприятните външни обстоятелства. Съгласете се, че не е логично човек да се весели, да скача от радост, ако в семейството се е случило нещастие. Стресът може да се преживее. При здравия човек той преминава заедно с неблагоприятния период от живота. Но при някои хора може да се развие депресия, а това вече е болест - афективно състояние, при което човек без видима причина изпитва тежки, мъчителни емоции и преживявания - потиснатост, тъга, отчаяние. Жизненият тонус рязко се понижава, човекът се вглъбява в тежки мисли за живота си, за живота на близките си. Депресията винаги се нуждае от лечение, дори и слабата степен на това състояние. Много хора си мислят, че ще премине сама. Не, тази болест не може да премине сама. Тук е необходима помощта на специалист. Човек с тежка форма на депресия трябва да се лекува в болница, защото лечението е сложно и комплексно и трябва да се провежда от добри специалисти. То включва лекарствени препарати, специфична диета - защото някои продукти са несъвместими с антидепресантите и транквилантите.

- Така като ви слушам, то май всички се нуждаем от лечение...
- Не, грешите. Хората прекалено често употребяват думата депресия. Стоварват върху нея лошото настроение, дискомфорта, умората, преумората, хиповитаминозата. Но това са временни състояния, зависещи от външни обстоятелства. А депресията е устойчиво болестно състояние, то продължава и след отстраняване на причините, които са послужили за тласък в развитието на болестта.

- Тогава да преминем към причините. Кои са те?
- Всички ги знаем - хроничната преумора, прекарана тежка мъка, любовна травма. А в преклонна възраст към това може да се добавят инфекциозните заболявания, например грипът. Плюс неумерената и безразборна употреба на алкохол, успокоителни средства, т.е. препаратите, влияещи на централната нервна система. И, разбира се, пушенето.

- Откъде се взема, откъде всъщност тръгва тази болест?
- Най-често от детството. Много родители плашат с какво ли не децата си, уж с възпитателна цел. И така, без самите те да го разбират, нанасят огромна вреда на психиката на собственото си дете. Възприемчивите дечица вземат всяка опасност за чиста монета и тогава започват първите детски стресове. А един от показателите е енурезата - нощното напикаване. Депресивното състояние може да се провокира и от други причини - всекидневното предаване по телевизията на сцени на насилие и агресия. Всичко това може да изплаши детето.

- Какви опасности крие депресията?
- Такъв болен не е способен да изпълнява умствена работа. Той първо изпитва чувство за вина от изминали събития, усеща се напълно безпомощен пред житейските трудности и не вижда абсолютно никаква перспектива. Самочувствието му е рязко понижено. Времето за него тече мъчително бавно и дълго. Човекът се затваря в себе си, да не говорим, че не проявява никаква инициатива, той много бързо се уморява. Болният с депресия човек е дълбоко раним и дори незначителни поводи могат да провокират влошаване на неговото състояние. Появяват се немотивирани страхове и тревоги. А при тежките и продължителни депресии болният започва да мисли и за самоубийство.

- Може ли човек сам да определи дали изпитва стрес или страда от депресия?

- За съжаление, не. Самодиагностиката е възможна, но опасна, защото човек може и да не дооцени тежкото си състояние. Ако чувствате, че състоянието ви се задълбочава, опитайте да си помогнете. Избягвайте да оставате сам, по възможност общувайте повече с хората. Спазвайте балансирана диета, спортувайте, доставяйте си радост - кино, театър, разходки в парка. И не опитвайте да потопите тъгата си във вино - това е измамен път. Често алкохолизмът се маскира като депресия. Обаче ако видите, че тези мерки не помагат, задължително се обърнете към специалист. Възможно е да не се изисква сериозно лечение, но лекарят ще ви насочи, ще ви научи да контролирате постъпките и емоциите си; ще ви научи да се противопоставяте на трудностите; да се ориентирате в собствените си чувства и да отделите основното от второстепенното. В отделни случаи назначават лекарства, които наистина помагат да се справите с депресията.

- Кой в по-голяма степен е подвластен на депресията - мъжете или жените?
- Статистика от американски изследвания на този проблем показва, че жените два пъти повече рискуват да изпаднат в такова състояние. Това е свързано с особеностите на женския организъм и по-точно с женските хормони - те правят нежния пол по-емоционален.

- Последен въпрос. Лечима ли е депресията? Или лечебният курс може само да облекчи страданията на болния?
- За щастие, да. Но, повтарям - самолечението е опасно, дори понякога по-опасно от бездействието.

http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/article/18784

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Шизофрения.
« Отговор #7 -: Юни 29, 2010, 06:09:10 am »
Депресията има много лица
 ;)
Депресията е едно от най-разпространените заболявания. Тя се увеличава с напредването на възрастта. Сред населението над 65 години се съобщава за честота между 25-30% . Депресията се наблюдава два пъти по-често при жените, отколкото при мъжете.

За възникване на това заболяване съществуват предполагаеми етиологични и патогенетични фактори. Такива са генетичните и биохимичните фактори, хронобиологичните промени, факторите на средата и други.

Депресивният синдром включва

- болестно потиснато настроение (дистимия);
- забавен мисловен процес;
- понижена действена активност (хипобулия).

Потиснатото настроение и тъгата са основните и най-характерните прояви на заболяването. Болните се чувстват потиснати, с липса на желание за работа, склони са към песимизъм, стават затворени и чувстват безпричинна мъка и тъга. В много случаи болните изпитват и страх и необяснима тревожност. Те са безразлични и безчувствени към всичко, дори и към най-близките си хора.

Понижената действена активност (хипобулия), се проявява с чувство на умора, несигурност и нерешителност. Движенията са забавени, мимиката е застинала с израз на тъга. При тежка депресия болните не могат да плачат. Характерни за депресията са честите въздишки. Наблюдават се промени и в мисловния процес - той е забавен, болният борави с малко думи. Тези хора много често изпитват депресивни налудности. Най-честото депресивно налудно изживяване е чувството за вина.

Пациентите страдат от нарушения в съня, загуба на апетит, загуба на либидо и сексуални нарушения, главоболие и аменорея. Клиничната картина на депресивните разстройства се отличава с голямо разнообразие и води до многобройни разновидности:

Класическа депресия
: обикновено се среща в млада възраст и се характеризира с три основни симптома - забавена мисловна дейност, дистимия и хипобулия. Липсват депресивни налудности.

Налудна депресия
: болните основно изпитват чувство за вина, греховност, обедняване.

Потисната затормозена депресия
: среща се по-често при жени в старческа възраст. Болните са потиснати, тъжни, апатични.

Ажитирана депресия: заболяването се наблюдава в напреднала възраст, по-често при жените. Болните са психомоторно неспокойни и тревожни. Рискът от самоубийство при тях е висок.

Атипични депресии: към тях спадат маскираната депресия, хипохондричната депресия и натрапчивата депресия.

Всичките тези разновидности на депресията се лекуват по различни начини - фармакологична терапия, електроконвулсивна терапия, психотерапия, социотерапия, сънна и фототерапия. Прилагат се антидепресивни лекарства. При електрошоковата терапия курсът на лечение включва средно 6-8 процедури. Успехът на лечението зависи от това, в кой момент на фазата ще започне то. Ако лечението започне през първите три седмици, фазата може да се прекъсне.

http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/article/19122

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 516
Re:Шизофрения.
« Отговор #8 -: Юли 16, 2010, 13:50:10 pm »
Според вас тези ''дами'',шизофренички ли са :-X?

Жена, Която Твърди, Че Живее Без Мозък

http://www.vbox7.com/play:ae51b025
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Pilota

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 266
Re:Шизофрения.
« Отговор #9 -: Юли 16, 2010, 16:28:46 pm »
По-скоро са с имплант.

Неактивен Pilota

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 266
Re:Шизофрения.
« Отговор #10 -: Юли 16, 2010, 16:29:44 pm »
Но най-вероятно е поредната новинарска изцепка.

Неактивен алибаба

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 794
Re:Шизофрения.
« Отговор #11 -: Юли 16, 2010, 17:32:17 pm »
А може и въпросните екстрасенси да са им оплели тоците в главата.

Неактивен Elen

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 78
Re:Шизофрения.
« Отговор #12 -: Юли 16, 2010, 17:36:14 pm »
Има такава вероятност.Най лошо е да се съгласиш някой да ти рови във съзнанието.
Колкото повече разбирам хората,толкова повече ми се живее със животните

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 516
Re:Шизофрения.
« Отговор #13 -: Юли 17, 2010, 00:02:46 am »
Pilot,не е новинарска изцепка.''Дамите'' сами си дават интервюто.Сега въпросът е,дали са шизо,или наистина им ''бъркат'' в мозъците.При всички положения те двете не го првят за пари,защото материята е ''суха'' за обществото ;).Няма да имат далавера от тази сензация.Ако са шизо,значи са много напред с материала.Възможно ли е да са болни и двете :-X?Или наистина нещо им се случва?Защото те са удобният вариянт за опити.Живеят сами,социално слаби са,предполагам,че не са от ''уважаваните'' хора в квартала....и др. фактори.С две думи,може и наистина да им ''бъркат'' в главите.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re:Шизофрения.
« Отговор #14 -: Юли 17, 2010, 00:08:30 am »
Офффф,не знам дали тези дами са шизи..ама тука във вофума що шизофреници се пръкнаха..май-модовете трябва да въведат психо тест.преди регване.. :blum1:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27