Здравейте.
Търсих тема относно тази книга, но намерих само откъсачни коментари във връзка с неям, та реших да постна тази тема тук.
Наскоро прочетох българското издание на Матрица V 1ви том издадено от вал валериян. Останах със смесени чувства отностно книгата. Като цяло ми хареса, но има и неща които моят мисловен модел не удобрява. Отношението на автора към жените е доста грубо според мен. Представя ги като пиявици на енергия и по-нисша инкарнация. Насърчаването на бисексуално поведение също беше прекалено силно. Подкрепям толерантността към гей индивидите, би сексуалистите, и съм склонен да вярвам, че душата и висшият Аз нямат пол, а мъжките и женските енергии се сливат в едно, но пича, който е писал книгата може би има проблем с жените и затова се изразява така знам ли? Вярно е, че голяма част от женското съсловие в днешно време играе на двоен стандарт (искат равенство с мъжете, но в други случаи искат да ги третират като "жени") и налагат един скрит контрол със своето поведение (като например манипулират партньорите си с разни театрални игрички, постановки, лишаване от секс и други форми за психичеки контрол). Но пък аз съм свидетел на зверствата на патриархалния строй и жестокото потъпкване на жените от мъжете. (робинята в къщи, боксова круша за пияния идиот и тн.) Другото което не ми хареса е, че постояно се изтъква как Матрицата V е най-важното четиво и който не го разбира и харесва е на ниска или средно напреднало инкарнационно ниво. Същото се отнася и за астралните преживявания на този господинчо. Ходил на ниво 26/27 в астрала, че и извън него виждал какво става , виждал разни места, същества, адове, райове, библиотеки. Дали наистина е пътувал извън тялото си или просто е чел много книги и е решил да напише нещо подобно.
Един приятел ми каза, че английската версия на матрицата е доста по пълна и се различава от бг варианта. не съм я чел за сега. видях също и предните части, които изглеждат доста интересни със супер мнго информация от 200-1000 страници на издание. Та така, казах, каквото ми беше на сърце. Бих искал и вие да споделите ваши впечатления и коментари отностно книгата (книгите ако сте ги чели всичките).
Поздрави на всички