Автор Тема: Батето: България ли...няма такава държава, бил съм там  (Прочетена 4574 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Батето: България ли...няма такава държава, бил съм там

 :) ;) :)

В цялата държава няма тайни, но най-голямата е, че такава държава няма и аз съм живял там. Това заяви в интервю за Дарик Иван Славков-Батето.

Ето какво още каза Иван Славков:

Коя е най-пазената тайна, която ще разкриете в мемоарите си?

Това не е тайна, разбира се. Там тайни няма, както и в цялата държава няма тайни, особено сега след като приключиха всички акции на МВР. Всичко се разбра, виновните бяха заловени, освободени, осъдени няма. Най-голямата тайна е, че такава държава няма. Това ще го кажа в книгата, в седми том. Няма такава държава, бил съм там. И ще повторя нещо. Един мой приятел, той следваше философия, развиваше тази теза, че на държави с по-малко от 50-60 милиона, т.е. на народи  по-малко от 60 милиона не трябва да им се позволява да правят държави, защото веднага искат да имат силен министър-председател - ето Бойко Борисов, силни силови министерства, силна армия, силна външна политика, особено в рамките на ЕС след Лисабонския договор и бързо да внедряват евроатлантическите ценности, каквито и да са те.

Според вас откъде тази сила на премиера Бойко Борисов? Вие помните ли първата си среща с него?


Помня, разбира се. Помня, когато пазеше колите ни, охраняваше нашите футболни съюзи не лошо. Силата му идва просто от незнанието или от малкото натрупани неща от ценностната му система. Понякога да не знаеш е много полезно, защото ако не се лъжа, един от големите хумористи беше казал как стават великите открития - всички знаят, че това не може да стане, един не знае и го прави. Досега е забранено със закон, Френската академия на науките не приема предложения за вечен дегат, аз не знам откъде някой остава с впечатление, че той е силен.

В свое интервю премиерът Борисов беше казал, че е завършил два университета - единият е на Тодор Живков, а другият на Симеон Сакскобургготски. Изучил ли се е според вас той?

Аз го репликирах още тогава, когато чух тази глупост, защото всеобщо е мнението, че Сакскобургготски е недоучен. Той е завършил военно училище в САЩ. От Тодор Живков аз казах не останах с впечатления той да внимава в час. Да беше прочел една-две дебели книжки.

Виждате ли прилики между управлението пред 1989 година и днешното, понеже се появиха доста такива коментари - със засилената полицейска държава, която дори наричат милиционерска?


Сега е милиционерска държава, а тогава беше правова, що се отнася до присъствието на реда. Имаше ред в държавата, наложен, разбира се, по пътя на страха. Защо едно дете, след като е станало на една-две години и се е опарило три пъти от печката, не посяга да я пипа. Така се създават условните рефлекси и сега всичко това, което се прави, говори много зле, тъй като сплашва, аз другояче не мога да го нарека, след толкова години демокрация за въвеждане на някакъв ред е вън от нормалното мислене и от логиката на нещата. Но прилика между двете системи - това е отрицание на отрицанието, няма никаква прилика и то за съжаление.

Защо не продължихте да се занимавате с политика след участието в изборите през 2005 година?

Защото нямам пари, нямам пари да ставам подлога на американци, на руснаци или на други. Не си струва и не е почтено. Аз, когато му казах на Живков, че създавам движение, а не партия, разликата е гигантска, и сега ми е много смешно като слушам управляващите казват „ние в политическа партия ГЕРБ". Това нито е партия, нито е политическа, защото тя няма мироглед, на базата на който да си формира политика. Това е абсурд и затова като му казах на Живков, че ще правим движение, той каза „пари имате ли?". Казах „нямаме" и той ми каза, „движете се, даже тичайте за здраве". Много ясен съвет. Сега ми е невероятно смешно, когато тази управляваща политическа партия както те се зоват, непрекъснато казва „в политическия кабинет на еди кое си правителство", „в политическия кабинет на еди кой си министър". Какъв политически кабинет без политика? Това могат да бъдат такива кръжоци по интереси. Кръжокът по интереси на образованието реши да закрие БАН. Кръжокът по смятане,  защото това не е финанси, а по сметки, реши да вдигне акциза, реши да вдигне данък ДДС, така че е много смехотворно, цялата система в момента. Учуден съм, че още ги търпят хората, но изборите идат.

Вие, имате ли някакъв личен конфликт с Бойко Борисов?

Имам да и той е много тежък. Имам и цяла България го знае. Това е случаят с корейския гражданин, който бе обявен за издирване от Интерпол. Предполагам, че са забравили да махнат червената точка, защото той си пътуваше по цял свят. В България дойде след като е бил във Франция, Унгария, Русия. Дойде тука и ми се обади от летището. Арестуван е. Изсмях се, разбира се. Викам му „стой, идвам да те взема". Обадих се на Бойко, той ми каза да си гледам работата. Обадих се на другия измислен генерал - Васко Василев. Той беше началник на полицията, и той каза, че не може. Обадих се на министъра на правосъдието Антон Станков. Той ми каза „и папата да дойде, няма да го пусна". Аз им казах да си гледат работата. Те си я гледаха три години. 10 пъти ходихме на съд, накрая се отмени всичко. Той осъди държавата, но какви нерви ми струва това нещо на мен, много повече, отколкото когато аз бях подложен на същата дивотия. Така че имам личен конфликт с него или по-скоро той си е мой.

Казвате, че правителството няма никаква политика, има ли поне кадрова политика?

Страшна, само за това мога да ги похваля. Като се започне с този Рапъра от Бургас, който беше излъчен за депутат, тази министърка, която не можа да си заеме поста - първата, след това, разбира се, триумфът на Желева по международните форуми, и естествено тези великолепни попълнения - Фидосова и Цецка Цачева. Това е потресаващо, да не говорим за този светъл медицински мозък Лъчо Иванов. Страшна кадрова политика. Те не се познават по между си, за каква политика? Партията съществува три години - три години и да не се познават. Не всеки, сигурно се знаят като компания, но това не е партия. Аз не знам какви са има партийните организации. За съжаление не съм им чел и устава. Програма - търсих я под дърво и камък - крият я, за да не бъде изнесена и прилагана с успех и на други демократизиращи се държави, но това не е партия и това е най-голямата беда. Каквато ще да е партията, защо рухна Съветският съюз. Защото този комсомолски пън от Ставропол, имам предвид Горбачов закри КПСС. Една партия, която няма истинска структура и няма политическа програма, няма място в държавата. Затова аз казах, че нямаше нужда да се изменя Конституцията, защото тогава голямата борба беше за чл. 1, че ръководната роля - държавата е на партията, на комунистическата партия. Аз казах, че само там трябва да се сложи многоточие и при следващи избори, и при трети, и при четвърти, ако се сменя управляващата партия, многоточието да пише „управляваща е ролята на царската партия". Изтрива се „управляваща е ролята", което става и сега - поголовни уволнения, от което има нужда, аз не съм против тях, но назначаване на мястото на трима уволнени пет нови, защото бащицата трябва да раздава постове. Така че от тази партизанщина - полза никаква.

А като експертен кабинет, понеже Борисов каза, че прави експертен
кабинет...


Това, виж какво, както между компютри и компоти има разлика, между експертен и експериментален разликата е от небето до земята, така че това са си експерименти, които се вършат. Министрите сутринта говорят едно, което им е казал Бойко, ако не им го е казал, те самите казват „ние не го казваме". До вечерта се надигат здравите сили, мислещите, опровергават го и Бойко вечерта се отмята от това нещо. Цирк.

Финансовият министър не успява ли, според вас да се справи с кризата? Самият той нарече себе си, че е учен от световна величина.

Да, това обясни кризата. Идването му като човек познавач на световните финанси и съветник, както  сам каза поне на 30 финансови министри. Аз казах - след като той ги е съветвал - ето и от къде дойде кризата. Той е един  неук чиновник. Излезе, както Бойко каза за Цветанов, че е разнасял папките из министерството, аз не знам дали на него са му давали да разнася папки във ведомството, в което е работил. Аз и не знам точно какво е работил. Той каза, че ходил да оправя кризи в Танганайка, Сулавеси, Западна Самоа и Горна Волта. И какво е оправил - никой не може да каже. Неук човек или по-скоро не е практик и дълбоко не познава българската действителност. Това за мен е най-определящото.

Следите ли конкурса за избор на нови шефове на БНТ и БНР?

Не, не го следя.

Появиха се идеи от СЕМ БНР и БНТ да се слеят и да заработят по модела на Би Би Си.

Тук следва да се зададе въпросът що е това СЕМ, с какво се занимава?

Нарича се медиен регулатор.

А колко пъти ви е регулирал. Те с реостат го регулират, с гаечни ключове ли? Пълен кретенизъм, но какво да се прави. Такива времена са дошли и това ще се изживее. Неотдавна попитах Уляна кой ги ръководи. Тя каза „предполага се СЕМ". Казвам „кой ти пуска задачите - трябва да е партията ръководител", но тя не е. Представи си една медия, в която пада правителството, за три месеца има служебен кабинет. Изтриват всичко, даже би трябвало да унищожават и фонда, да няма нещо да се проплъзне между кадрите, титрите и фонозаписите. За това се връщам на това, че си трябва партия ръководител, каквато ще да е . В Бойко не виждам нищо от Живков, но сега като си поотчупи малко словото, ще ми заприлича на Дучето - с тази бръсната глава и с това масивно тяло ще заприлича.   

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=535520

Неактивен nikoko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 203
 • Castigo corpus meum
С огромни извинения към сайта, но просто не мога да се сдъража, Батето е един ГОЛЯМ ПЕДЕРАС. Който говори така за родината ми е такъв и няма място в България. :diablo: :diablo: :diablo: :--- :--- :--- :--- :--- ??? ??? ??? ??? ??? ??? >:( >:( >:( >:(
Атлантическото знание категорично заявява: човекът притежава сила на мисълта и чрез нея може да бъде

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 940
Някои истини са горчиви, тежки за приемане... :hi:
Dreams are messages from the deep.

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 516
Някои истини са горчиви, тежки за приемане... :hi:

Точно . Батето си е казал нещата ''право куме , та в очи''.Това,че самите ние бягаме от реалноста и истината си е наш проблем.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен nikoko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 203
 • Castigo corpus meum
Аз лично не бих се съмнявал за съществуването на държавата България. Ако е истина, че не съществуваме то това е само в тяхна вреда.  :P
Атлантическото знание категорично заявява: човекът притежава сила на мисълта и чрез нея може да бъде

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314

   
Магистратури му пепел!

 ;)

Румен Белчев

Стършел

   Живеем си като в тъп холивудски екшън, съчинен от закъсали за идеи надрусани сценаристи. Защото това, което го гледаме, трезвен човек не може да го измисли.

   Делата за убийство се отлагат с години, защото адвокатите на подсъдимите неизменно имат друго дело, насрочено в същия ден и час минимум на стотина километра от столичния съд.

   Междувременно обвиняемите масово се инвалидизират и почват да получават инвалидни пенсии. И да карат джипове с инвалидна регистрация.

   Подсъдимите настояват да се запознават лично със защитените свидетели срещу тях.

   Набеденият за отговорен на половината назначения в българските съдилища младеж с неизвестна професия ходи специално на солариум, преди да се яви на разпит, за да бил отговарял тенът на прякора му.

  След бира с пържени картофки най обичам адвокатския израз "Няма законова пречка".

   В превод на български това означава, че няма начин да няма начин, ако човек чете внимателно написаните от адвокатите закони. ;)

   Няма законова пречка висш прокурор да си построи хотелче в Родопите. Когато го питат откъде пари за това чудо на архитектурата, той снизходително ни обяснява, че магистратите били богати хора.

   Не всички, разбира се, защото малко по-късно взе, че се оказа, че сред тях имало и крайно нуждаещи се, та да им се раздават парцели край морето на цената на немиещ се тапет за квадратен метър. :o

   Срещу обещанието да открият в трихилядното Приморско, център на община с още едно градче и четири села, обитавана общо от 6000 жители, нещо като първи частен съд. Макар да нямаше законова пречка, номерът кой знае защо не мина, а магистратите понесоха тежката морална отговорност.

   Оказа се, че нямало начин да понесат и друга, защото все пак имало някаква законова пречка - били защитени с имунитет. ;)

   Само така - да си вземат имунитета и - в ъгъла - да се срамуват! И оттам срамежливо да съдят корупцията, стопанската и криминална престъпност! ;)

   По-младите не могат да помнят какво ни обещаваха, че ще бъде при комунизма. При комунизма, млади хора, както ни обясняваха навремето, от всекиго щяло да се иска само колкото са му способностите, но пък щяло да му се раздава толкова, колкото са му потребностите... :) ;) :)

   Звучи добре, само че не стана. Или - поне не за всички.

   Всичко, писано от философи и поети, за беля взе, че се сбъдна - поне магистратите ни вече си живеят не в комунизма, ами оттатък!

http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=11962211

   
   

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Déjà vu

Даниела Горчева, специално за БГ Бен, Лондон

Неотдавнашното уволнение на шефката на Държавната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова показа недвусмислено няколко нелицеприятни истини.

Първо, че манталитетът на управляващите България в момента не е мръднал на йота от времето преди събарянето на Берлинската стена. Защото не може шеф на уж независима държавна агенция да бъде уволняван заради критики към управляващата партия и заради публично изказани всеобщо известни истини.

Второ, видя се безпощадно ясно доколко са искрени срещите на управляващите...
http://dilmana.web-log.nl/mijn_weblog/2010/06/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D0%BD%D1%82-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D1%81%D1%80%D0%B0%D0%BC.html

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27