(не съм сигурен дали темата е за този раздел;излезна малко дълго, надявам се да не ви отегча)
Днес по някое време си чатих с един човек по скайп. Питам го един въпрос, той съответно ми отоговаря и не след дълго преставаме да си чатим. Обаче след известно време се замислям - "чакай малко, та нали аз преди няколко месеца го питах точно същото и той ми отговори точно същото". Почвам да проверявам историята на чата - нищо подобно! Едва днес съм му задал този въпрос. Но как така, нали ясно си спомням как преди няколко месеца зададох точно същия? В следващия момент се осъзнавам, че го имам като абонат едва отпреди има-няма месец. И това не е единствения случай.
Все повече се чувствам, все едно съм в матрица. И от време на време на някого отгоре му скимва да натисне копчето за рестарт. Само че спомените не се влияят от времето и измеренията - те се запазват(поне така бях чел). И все повече се убеждавам в това.
Всичко започна преди три години. Тогава се срещнах с едни хора, казахме си нещо и си заминах. Какво си говорихме, не е важно. Важното е, че след пет до десет минути се почувствах много странно - сякаш ги бях срещал преди години и си бяхме говорили точно същото въпреки че ясно осъзнавах, че ги познавам не повече от година. Това беше повтаряне на събитие само че невъзможно повтаряне. Усещането в този момент бе много странно, не мога да го опиша точно. Все едно светът не е толкова материален колкото изглежда или поне района наоколо. Все едно всичко беше по-скоро
енергия, но видима. Съвсем наскоро пък имах чувството, че всичко, което виждам е проектирано на хартия или картон непосредствено пред очите ми, така че да не виждам това отзад, а то е нещо съвсем различно. За бледо сравнение зелените единици и нули в "матрицата".
Тези случки на невъзможно повтаряне на събития се случваха с различна честота от онзи момент нататък досега (примерно 20 или нито една за месец). Всички те протичат по следния начин: случва се дадено събитие, на което аз присъствам. Това събитие може да е всякакво, но се отличава достатъчно много от останалите, за да му обърна внимание, когато се случва. Не след дълго (5 до 20 мин., рядко и повече) изведнъж си спомням как точно това събитие се е случило по абсолютно същия начин, 1:1, ама много отдавна, когато поради една или друга причина не е могло да се случи. Когато въпросното събитие се случи и когато си спомням за него, осъзнатостта ми се обръща на 180 градуса - първо съм по-разконцентриран, по-невнимаващ, духом не съм на земята а някъде другаде. Когато си го спомня обаче, изведнъж се чувствам прикован към земята, изключително осъзнат и внимаващ и до известна степен безпомощен да променя нещата.
И така, от ден на ден, все повече добивам чувството, че съм в матрица. Че съм само една пионка. Че някой рестартира тази матрица, докато нещата не се случат така, както му е изгодно.
Въпросът ми е защо всичко това се повтаря?
Защо? (Даже сега, докато си преглеждах поста, пак се сетих, че съм го писал, ама около година преди да се регистрирам
)