Автор Тема: Злият дух в Библията  (Прочетена 17514 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tuki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 134
Злият дух в Библията
« -: Март 09, 2010, 10:12:17 am »
На какво ни учи християнството - учи ни, че Бог е милостив, добър и всеопрощаващ. Той обича своите чада, чува молбите и им помага. Винаги можем да разчитаме на него и знаем, че Бог всичко.

Но да отворим Стария Завет и да видим какви Слова е написал Милостивият, диктувайки ги на избраните (богоизбраните евери). Той е спускал Словото и чрез своята Божествената Намеса е казал ясно и точно какво да се запише в Светото Писание - Книгата на книгите - Светата Библия!!!

Нека видим милосттта и добротата на Господ, директно от Първоизточника - Светата Библия, като цитираме дословно думите на Яхве - Господ на евреите:


Знаем, че Господ е издал заповедта "Не убивай!"

Но в същото време противоречи сам на себе си, като издава точно противоположните заповеди:


10. Ако някой прелюбодействува с омъжена жена, ако някой прелюбодействува с жената на ближния си, - да бъдат умъртвени и прелюбодеецът и прелюбодейката.

14. Пазете съботата, защото тя е света за вас: който я оскверни, да бъде предаден на смърт; който в тоя ден върши работа, тая душа трябва да бъде изтребена измежду народа си.

32. Когато синовете Израилеви бяха в пустинята, намериха едного, че береше дърва в съботен ден;
33. и ония, които го намериха, че бере дърва (в съботен ден), доведоха го при Моисея и Аарона и при цялото общество (синове Израилеви);
34. и туриха го под стража, защото не беше още определено, какво да се прави с него.
35. И рече Господ на Моисея: тоя човек трябва да умре; цялото общество да го убие с камъни вън от стана.
36. Тогава цялото общество го изведе вън от стана, и го убиха с камъни, и той умря, както заповяда Господ на Моисея.  :D :negative:


ГЛАВА 30.

38. който направи такова, за да кади с него, (тая душа) да бъде изтребена измежду народа си.

37. по тая смес приготвено кадиво не правете за себе си: то да ти бъде светиня за Господа;
38. който направи такова, за да кади с него, (тая душа) да бъде изтребена измежду народа си.

13. А който е чист и не е на (дълъг) път и не направи Пасха, - да се изтреби тая душа изсред народа си, защото той не е принесъл принос Господу в отреденото време: грях да понесе върху си оня човек.

18. Врачка да се не оставя жива.
19. Всеки скотоложник да бъде предаден на смърт.
20. Който принася жертви на богове, освен на едного Господа, да бъде изтребен.

27. Ако мъж или жена извикват мъртъвци или врачуват, да бъдат умъртвени: с камъни да бъдат убити, кръвта им е върху тях.

6. И ако някоя душа се обърне към ония, които извикват мъртъвци, и към магьосници, за да ги последва в блудството им, Аз ще обърна лицето Си против оная душа и ще я изтребя измежду народа й.

9. Който хули баща си или майка си, да бъде умъртвен; той е хулил баща си и майка си: кръвта му е върху него.

9. Ако свещеническа дъщеря се оскверни с блудство, тя безчести баща си: с огън да бъде изгорена.Защо така се дискриминират хората? Господ не обича ли тези свои чада, че не им позволява да се оженят отново, за да бъдат щастливи?  :-X

13. За жена той трябва да вземе мома (от народа си);
14. не бива да взема вдовица, или напусната, или опорочена (или) блудница, а мома от народа си той трябва да взема за жена;
15. той не бива до опорочва своето потомство в народа си, защото Аз съм Господ (Бог), Който го освещавам.

А защо Господ дискриминира хората, които имат телесни недостатъци?  :nea: Нали той ги е създал такива и той определя съдбите им? Нима Господ не харесва собствените си творения?

16. Говори още Господ на Моисея, думайки:
17. кажи на Аарона: никой от твоето семе през всичките им родове, който има телесен недостатък, не бива да пристъпва, за да принася хляб на своя Бог.
18. Никой, който има телесен недостатък, не бива да пристъпва, нито човек сляп, нито хром, нито крънонос,
19. нито такъв, комуто ногата е строшена, или ръката строшена,
20. нито гърбав, нито дръглив, нито с белмо на окото, нито крастав, нито келяв, нито килав.
21. Никой човек от свещеник-Аароново семе, който е с телесен недостатък, не бива да пристъпва да принася жертви Господу; недостатък има върху него, затова не бива да пристъпва да принася хляб на своя Бог;
22. обаче хляба на своя Бог от великите светини и от светините той може да яде;
23. но до завесата не бива да се доближава и при жертвеника не бива да пристъпва, защото има недостатък върху него: той не бива да безчести Моето светилище, защото Аз съм Господ, Който го и освещавам.
24. И Моисей обади това на Аарона и на синовете му и на всички синове Израилеви.6. Ако тайно те надумва брат ти, (бащиният ти син или) майчиният ти син, или син ти, или дъщеря ти, или твоята обична жена, или приятелят ти, който е за тебе както душата ти, като казва: "да вървим и да служим на други богове, които не познаваше ти и твоите отци",
7. на боговете на ония народи, които са около ти, близки до тебе или далечни от тебе, от единия край на земята до другия, -
8. не се съгласявай с него и не го слушай; и да се не смили окото ти над него, не го жалей и не го прикривай,
9. но го убий; нека първом твоята ръка бъде върху него, за да го убие, - а сетне ръцете на целия народ;
10. убий го с камъни, да умре
; понеже той се е опитвал да те отвърне от Господа, твоя Бог, Който те изведе из Египетската земя, из дома на робството;
11. цял Израил ще чуе това и ще се побои, и няма занапред да прави сред тебе такова зло.

Това е доста интересно - може и да се сбъдват пророчествата на хората, ама вие не им вярвайте, а вместо това ги убийте - това е изкушение от господа. Ма що така изкушава този Господ?  ;D :negative:


1. Ако се дигне сред тебе (някой) пророк, или съновидец, и ти покаже личба или чудо,
2. и се сбъдне тая личба или чудото, за което той ти е говорил, па и каже: "да вървим след други богове, които ти не знаеш, и тям да служим", -
3. ти не слушай думите на такъв пророк, или на такъв съновидец; понеже чрез това Господ, Бог ваш, ви изкушава, за да узнае, обичате ли вие Господа, вашия Бог, от всичкото си сърце и от всичката си душа.
4. Господа, вашия Бог, последвайте, от Него се бойте, заповедите Му спазвайте и гласа Му слушайте, и Нему служете и към Него се привързвайте.
5. А оня пророк, или оня съновидец да бъде предаден на смърт, задето ви е надумвал да отстъпите от Господа, вашия Бог, Който ви изведе из Египетската земя и те избави от дома на робството, защото е искал да те отклони от пътя, по който Господ, Бог твой, ти бе заповядал да вървиш; тъй изтреби злото из средата си.Господ съветва да се избиват жителите на цели градове:


12. Ако чуеш за някой от градовете ти, които Господ, Бог твой, ти дава за живеене,
13. че са се появили в него нечестиви люде изсред тебе и съблазнили жителите на техния град, думайки: "хайде да служим на други богове, които вие не познавате", -
14. ти издири, разпитай и разузнай добре; и ако това е чиста истина, че е сторена такава мръсотия сред тебе,
15. погуби жителите на оня град с острието на меча, предай на заклятие него и всичко, що е в него, и добитъка му погуби с острието на меча;« Последна редакция: Март 09, 2010, 10:38:47 am от Tuki »

Неактивен Tuki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 134
Re:Злият Бог в Библията
« Отговор #1 -: Март 09, 2010, 10:16:21 am »
Според вас нормално ли е Господ да издава заповедта "Не убивай!", но в същото време да казва кой да бъде убит за щяло и нещяло?  Та в днешно време в цивилизованите страни човек би влязъл в затвора, ако убие някои от тези, за които е казано в Библията при какви провинения да бъдат убити.
« Последна редакция: Март 09, 2010, 10:17:52 am от Tuki »

Неактивен Visitor

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 349
Re:Злият дух в Библията
« Отговор #2 -: Март 09, 2010, 10:48:57 am »
 :) Tuki, а защо в Новия завет липсва цялата тази агресия? Мисля, че там и Йехова не се споменава нито веднъж и онзи Бог е май по-състрадателен и говори за опрощение, любов, състрадателност и пр.

Всъщност ние не можем да бъдем сигурни, че това е посланието на Бог, а не на онзи, който твърди, че ги е получил от него. Задайте въпросите в някой православен форум и съм убедена, че ще получите веднага отговор. Не забравяйте, че всичко това се отнася за евреите и те най-добре разбират посланията на Йехова.

Неактивен old4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 023
Re:Злият дух в Библията
« Отговор #3 -: Март 09, 2010, 11:03:01 am »
Задайте въпросите в някой православен форум и съм убедена, че ще получите веднага отговор. Не забравяйте, че всичко това се отнася за евреите и те най-добре разбират посланията на Йехова.

Ще зададе въпрос и ще получи анатема или най-малкото ще го кръстят Богоборец  ;).
Аз съм задавал точно този въпрос и знам отговорите им.
Православните макар че изповядват Христа , омешват стария и новия завет както им е изгодно !
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Tuki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 134
Re:Злият дух в Библията
« Отговор #4 -: Март 09, 2010, 11:11:57 am »
Но, да оставим това как Господ в Библията си противоречи на заповедта "Не убивай!, както и на "Врачка да се не оставя жива". Той казва магьосниците да се избиват, пък кара Моисей да прави магии - тоягата, която се правръща в змия, кръвта.

Да видим къде точно в Библията се е скрил злият дух и кой е той. Злият дух е пред очите ни - това е Яхве, Бог еврейски, както сам се нарича.

По какво ще познаем, че е зъл дух - много просто, той иска кръв! Който е чел Светото Писание знае, че многократно Яхве обяснява как точно да се извършват жертвоприношения. Това е обяснено до най-малката подробност, като дори казва, че миризмата от изгоретана плът е "благоухание, приятно Господу"!

Питам ви - нормално ли е това и този ли е милостивият Господ, който християнството се опитва да ни натрапи къде мирно, къде с изгаряния на клади, убийства с камъни, заплахи от отлъчване, убийства през Средновековието.  ::)

И да си зададем въпроса - защо иска кръв и точно описва къде да се излива кръвта?  :D
Представяте ли си - Господ да иска кръв!!!  :nea:  :negative: Като същий вампир жаден да лочи кръвта на животни, които нарича "мирни жертви". Жертвите едва ли ще се съгласят, че са умрели мирно, но ... Ритуалите, които в Библията се изисква да бъдат извършвани приличат на Сатаниски ритуали.

Но той точно това иска. Да видим точните Слова в Светото Писание и как са описани Сатанинските ритуали:ГЛАВА 29.

16. заколи овена, вземи му кръвта и поръси жертвеника от всички страни;
17. разсечи овена на части, измий (във вода) вътрешностите му и пищелите му, и тури ги върху разсечените му части и върху главата му;
18. и изгори целия овен върху жертвеника: това е всесъжение Господу, благоухание приятно, жертва Господу.
19. Вземи и другия овен, и Аарон и синовете му да възложат ръцете си върху главата на овена;
20. заколи овена, вземи от кръвта му и тури върху крайчеца на дясното Аароново ухо и върху крайчеца на дясното ухо на синовете му, и върху палеца на дясната им ръка, и върху палеца на дясната им нога; и поръси с кръвта жертвеника от всички страни; ::)
21. вземи от кръвта, която е на жертвеника, и от помазния елей, и поръси Аарона и одеждите му, и синовете му и одеждите на синовете му с него, - и ще бъдат осветени, той и одеждите му, и синовете му и одеждите им с тях.  :D
22. След това вземи от овена тлъстината и опашката, и тлъстината, която покрива вътрешностите, и булото от дроба и двата бъбрека и тлъстината по тях, дясната плешка (защото това е овен за връчване свещенство),
23. и един кръгъл хляб, една елейна питка и една безквасна пита от кошницата, която е пред Господа;
24. и сложи всичко връз ръцете на Аарона и връз ръцете на синовете му, и принеси това, с полюшване пред Господа10. Ако жертвата му за всесъжение (Господу) е от дребен добитък, овци или кози, нека я принесе от мъжко, що е без недостатък (и нека възложи ръката си върху главата й),
11. и да я заколи пред Господа отстрани на жертвеника към север, и синовете Ааронови, свещениците, да поръсят с кръвта й околовръст жертвеника;
12. и да я разсекат на части, като отделят главата й и тлъстината й; и свещеникът да ги наслага върху дървата, които са на огъня върху жертвеника;
13. а вътрешностите и нозете свещеникът да измие с вода и да донесе всичко и да го изгори върху жертвеника; това е всесъжение, жертва, благоухание, приятно Господу.
14. Ако ли принася Господу всесъжение от птици, нека принесе жертвата си от гургулици, или от млади гълъби;
15. свещеникът да я донесе при жертвеника, да й извие главата, и да я изгори върху жертвеника, а кръвта да изцеди по стената на жертвеника;
16. да отдели гушата й заедно с перата й и да я хвърли до жертвеника към изток, на пепелището;
 ::)


5. и да заколи телеца пред Господа, а синовете Ааронови, свещениците, да донесат кръвта и да поръсят с кръвта околовръст жертвеника, що е при входа на скинията на събранието;
6. и да одере жертвата за всесъжение и да я разсече на части;
7. а синовете Ааронови, свещениците, да накладат на жертвеника огън и да наслагат на огъня дърва;
8. синовете Ааронови, свещениците, да наслагат частите, главата и тлъстината връз дървата, които са на огъня, върху жертвеника;
9. а вътрешностите на жертвата и нозете й да измие с вода, и свещеникът да изгори всичко върху жертвеника: това е всесъжение, жертва, благоухание, приятно Господу.
10. Ако жертвата му за всесъжение (Господу) е от дребен добитък, овци или кози, нека я принесе от мъжко, що е без недостатък (и нека възложи ръката си върху главата й),


17. и да я скърши между крилете й, без да ги отделя, и свещеникът да я изгори на жертвеника, върху дървата, които са на огъня: това е всесъжение, жертва, благоухание, приятно Господу.  ::)30. с ръцете си да я принесе в жертва Господу: тлъстината заедно с гърдите да принесе (и булото на черния дроб), като полюшва гърдите пред лицето Господне.  ::)


 ::) ::) ::)
5. И да вземе помазаният свещеник (посветен чрез съвършено посвещение) от кръвта на телеца и да я внесе в скинията на събранието;
6. и да потопи той пръста си в кръвта и да поръси с кръвта седем пъти пред Господа пред завесата на светилището.
7. След това свещеникът да помаже с кръвта (от телеца) пред Господа роговете на жертвеника за благовонните кадения, който е в скинията на събранието, а останалата кръв на телеца да излее при подножието на жертвеника за всесъжение, който е при входа на скинията на събранието.

14. От всичкия си принос нека принесе едно кое и да е като възношение Господу: това да принадлежи на свещеника, който ръси с кръвта от мирната жертва.
 ::) ::) ::)

Самият Стар Завет е осветен с кръв:

4. Тогава Моисей написа всички думи Господни и, като стана сутринта рано, издигна под планината жертвеник и дванайсет камъка, според броя на дванайсетте Израилеви колена;
5. и прати момци от Израилевите синове, и те принесоха всесъжение и заклаха телци за мирна жертваГосподу (Богу).
6. Моисей взе половината кръв и я наля в чаши, а с другата половина поръси жертвеника;
7. и взе книгата на завета и прочете гласно пред народа, и те рекоха: всичко, каквото е казал Господ, ще сторим и ще бъдем послушни.
8. И взе Моисей кръвта и поръси народа, като думаше:
ето кръвта на завета, който Господ сключи с вас според всички тия думи.Неактивен Tuki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 134
Re:Злият дух в Библията
« Отговор #5 -: Март 09, 2010, 11:19:07 am »
Задайте въпросите в някой православен форум и съм убедена, че ще получите веднага отговор. Не забравяйте, че всичко това се отнася за евреите и те най-добре разбират посланията на Йехова.

Ще зададе въпрос и ще получи анатема или най-малкото ще го кръстят Богоборец  ;).
Аз съм задавал точно този въпрос и знам отговорите им.
Православните макар че изповядват Христа , омешват стария и новия завет както им е изгодно !

Аз пиша в един форум за християнство и за щастие там модераторите са атеисти, тъй че си пиша на воля.  ;D Най-често при фактите християните и съботяните мълчат или пък казват, че кръвта в Библията не била истинска кръвф :nea: и не трябвало да приемаме буквално Словото Божие и че не го разбирам.  ;D Нкои само изтъкват заблудите ми и се опитват, но напълно неуспешно с цитати от Библията, които нищо не доказват да отговорят, че точно обратното е вярно, но не успяват да ме оборят. но там повече от половината от потребителите  са атеисти, така че не е проблем.Мислите ли, че онзи в Библията наистина е зъл дух, жаден за кръв? Все пак той лично е говорил с хората.


Неактивен Visitor

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 349
Re:Злият дух в Библията
« Отговор #6 -: Март 09, 2010, 11:19:13 am »
Задайте въпросите в някой православен форум и съм убедена, че ще получите веднага отговор. Не забравяйте, че всичко това се отнася за евреите и те най-добре разбират посланията на Йехова.

Ще зададе въпрос и ще получи анатема или най-малкото ще го кръстят Богоборец  ;).
Аз съм задавал точно този въпрос и знам отговорите им.
Православните макар че изповядват Христа , омешват стария и новия завет както им е изгодно !

Имам предложение - да престанем да "гадаем", а да проверяваме "догадките" чрез действия. Ако сте задавали въпроси към православен форум, моля, публикувайте ги тук с техните отговори и говорим върху това. Има значение как ги формулирате там.

Неактивен old4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 023
Re:Злият дух в Библията
« Отговор #7 -: Март 09, 2010, 11:30:31 am »
Имам предложение - да престанем да "гадаем", а да проверяваме "догадките" чрез действия. Ако сте задавали въпроси към православен форум, моля, публикувайте ги тук с техните отговори и говорим върху това. Има значение как ги формулирате там.

Нека който има желание да пробва сам за да се убеди !

П.С.Разликата е че аз не съм задал въпроса си толкова грубовато (Злият дух в Библията) !
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Visitor

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 349
Re:Злият дух в Библията
« Отговор #8 -: Март 09, 2010, 12:01:51 pm »

Aз пиша в един форум за християнство и за щастие там модераторите са атеисти, тъй че си пиша на воля.  ;D Най-често при фактите християните и съботяните мълчат или пък казват, че кръвта в Библията не била истинска кръвф :nea: и не трябвало да приемаме буквално Словото Божие и че не го разбирам.  ;D Нкои само изтъкват заблудите ми и се опитват, но напълно неуспешно с цитати от Библията, които нищо не доказват да отговорят, че точно обратното е вярно, но не успяват да ме оборят. но там повече от половината от потребителите  са атеисти, така че не е проблем.Мислите ли, че онзи в Библията наистина е зъл дух, жаден за кръв? Все пак той лично е говорил с хората.Първо, вие казвате, че пишете в християнски форум, в който модераторите са атеисти, както и половината участници. Следователно, това не е форум, пълен с хора, които имат нужното образование, за да ги вземем сериозно. Това е любителски форум и тяхната дума тежи толкова, колкото и моята, с тази разлика, че аз ще се убедя в правотата си, когато проверява съмненията си и теориите по всякакви канали. Що се отнася до това, че техниките им за опровергаване са чрез цитати, вие също ги използвате, така че не виждам за какво се възмущавате.

Искам да ви уверя, че участието ми тук е абсолютно неутрално и по никакъв начин темата не ме засяга, за да не си създавате грешни впечатления. Водена съм от един мотив, а именно, да ви помогна с набиране на доказателствата във ваша полза, когато излагате теорията си пред аудитория. Цитатите са част от тях, но ще е добре да чуем мнение на свещеник или поне някой, който се е занимавал с тълкуване на библията (завършил Духовна семинария). Успех!

Неактивен Tuki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 134
Re:Злият дух в Библията
« Отговор #9 -: Март 09, 2010, 12:28:08 pm »
Трябва ли човек да е завършил духовна семинария, за да може да прочете сам Библията и да я разтълкува? Или ни трябват посредници, препречващи ни пътя пред Словото Божие? Ние не можем ли сами да мислим или трябва да чакаме някой да ни каже как да възприемаме написаното и да ни хвърля прах в очите? :D Духовниците си пазят хляба и ще шикалкавят и извъртат нещата в тяхна полза.

Истината според мен е, че Библията е с главен участник злия дух Яхве, който е влязъл в пряк контакт с евреите, излъгал ги е че са богоизбрани и после чрез тях е извършвал убийства, защото злие духове се хранят с кръв и колкото повече кърв, толкова повече се радват. Кой е подтикнал милостивите хриситяни през Средновековието да създадат Инквициията и да убиват хора, за да се хранят с повече Лууш? Това им е било внушено от Библейския дух кръвопиец!


Кой управлява сега света? Кои са посочени като богоизбрани в Библията? И на чии Бог се кланя целия западен свят, прикрит зад маската на хуманността, но такова нещо не се вижда в Библията?


« Последна редакция: Март 10, 2010, 08:03:50 am от Mirotvorec »

Неактивен Visitor

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 349
Re:Злият дух в Библията
« Отговор #10 -: Март 09, 2010, 12:45:21 pm »
Опитвам се да ви обясня максимално опростено какво трябва да направите, но явно си говорим на различни езици. Нищо, опитвам последно.

1. въпрос - да, трябва, защото е нужно да чуем страната, към която хвърляте обвиненията. Религията е била за посветени, после става масова. И там е грешката, защото всеки си въобразява, че познава тайнствата на Живота.
Не, не всички духовници си пазят хляба (в смисъла, който влагате) и много от тях могат да отговорят на въпросите ви , ако знаете как да ги задавате. Изисква се някакво уважение, за да ги предразположите към разговора.

2. въпрос - от най-дълбока древност са съществували посредниците, може би поради невъзможността на другите да общуват с богове.

3. въпрос - не, не всеки може да тълкува текст, който е далеч от разбирането за божественото. Гледат, но не виждат. Има разлика между тълкуване и това да ти се отдава разбирането в дълбочина.

Двата най-важни духовни центрове , според християнството, са Ум и Сърце, които се обединяват,като онова, което е в Ума слиза в Сърцето и работят в синхрон.

Не, не ги е излъгал, той ги е избрал, а се е представил за Бог, следователно те се наричат богоизбрани. Що се отнася до милостивите християни, които убиват хора, аз правя разлика между Западна и Източна Църква.

Неактивен old4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 023
Re:Злият дух в Библията
« Отговор #11 -: Март 09, 2010, 12:54:33 pm »
Tuki ако ти си прав , кой тогава ни е "сътворил" , рогатия ли ?
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Tuki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 134
Re:Злият дух в Библията
« Отговор #12 -: Март 09, 2010, 13:16:20 pm »
Tuki ако ти си прав , кой тогава ни е "сътворил" , рогатия ли ?

Не, има си Бог, но той не е този, който Библията ни представ. Този е един  от злите духове, които се хранят с кръв.

Но в думите на Христос имаистина и тези думи присъстват в по-древни езотерични учения -  например в тези от Древен Египет. А това, че има голямо разминаване между думите на Исус и тези на Яхве е ясно. Просто истината е смесена с лъжата.Неактивен Tuki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 134
Re:Злият дух в Библията
« Отговор #13 -: Март 09, 2010, 13:20:58 pm »
А Яхве си пада голям шегаджия - няколко пъти се опитва да убие своите хора или пък ги кара да убият първородния си син.

Странно чувство за хумор има!

ПЪРВА КНИГА МОИСЕЕВА

ГЛАВА 32.

24. И остана Иаков сам. И с него се бори Някой до зори;
25. и като видя, че го не надвива, допря се до ставата на бедрото му, и се повреди ставата на бедрото у Иакова, когато се бореше с Него.

26. И (му) рече: пусни Ме, защото се зазори. Иаков отговори: няма да Те пусна, докле ме не благословиш.
27. И рече: как ти е името? Той отговори: Иаков.
28. И (му) рече: отсега името ти ще бъде не Иаков, а Израил, защото ти се бори с Бога, та и човеци ще надвиваш.
29. Попита Иаков, думайки: обади (ми) Твоето име. А Той отговори: защо Ме питаш за името Ми? (то е чудно.) И го благослови там.
30. И нарече Иаков онова място с име Пенуел; защото, казваше, видях Бога лице с лице, и се запази душата ми.
31. И слънцето бе изгряло, когато той изминуваше Пенуел; и куцаше с бедрото си.
32. Затова и досега синовете Израилеви не ядат жилата, която е на бедрената става, защото Онзи, Който се бори, беше се допрял до ставната жила на Иакововото бедро.ВТОРА КНИГА МОИСЕЕВА

ГЛАВА 4.

24. По пътя, когато Моисей беше на нощувка, случи се, че го срещна Господ и искаше да го умъртви.
25. Тогава Сепфора взе остър камък, обряза крайната плът на сина си и, като я хвърли при нозете Моисееви, рече: ти си ми кръвен жених.
26. И Господ си отиде от него. Тогава тя рече: кръвен жених - поради обрезанието.


ПЪРВА КНИГА МОИСЕЕВА


ГЛАВА 22.
1. Подир тия събития Бог, изкушавайки Авраама, му рече: Аврааме! Той отговори: ето ме!
2. Бог рече: вземи едничкия си син Исаака, когото ти обичаш, и иди в земя Мория, и там го принеси в жертва всесъжение на една от планините, която ще ти покажа.
3. Авраам стана сутринта рано, оседла ослето си, взе със себе си двама от своите слуги и сина си Исаака; нацепи дърва за всесъжението и стана та отиде на мястото, за което Бог му говори.
4. На третия ден Авраам дигна очи и видя отдалеч мястото.
5. И рече Авраам на слугите си: останете вие тука с ослето; пък аз и син ми ще отидем там, ще се поклоним и ще се върнем при вас.
6. И взе Авраам дърва за всесъжението и натовари сина си Исаака; взе в ръце огън и нож, и тръгнаха двамата заедно.
7. Тогава Исаак проговори на баща си Авраама и рече: тате! Той отговори: ето ме, синко. Той рече: ето огънят и дървата, а де е агнето за всесъжение?
8. Авраам рече: Бог ще Си предвиди, синко, агне за всесъжение. И вървяха нататък двамата заедно.
9. И стигнаха до мястото, за което му бе казал Бог; и направи там Авраам жертвеник, наслага дървата и, като свърза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата.
10. Тогава Авраам протегна ръка и взе ножа, за да заколи сина си.
11. Но Ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! Той отговори: ето ме!
12. Ангелът рече: не дигай ръка върху момчето и не прави му нищо; защото сега познах, че се боиш от Бога и не пожали едничкия си син за Мене.
13. Подигна Авраам очи и видя: ето, отзаде му овен, който се бе заплел с рогата си в гъстака. Авраам отиде, взе овена и го принесе всесъжение вместо сина си (Исаака).
14. И нарече Авраам онова място: Иехова-ире *; затова и сега се казва: на планината Господ ще предвиди.
15. И Ангел Господен втори път викна Аврааму от небето
16. и рече: кълна се в Мене Си, казва Господ, че, понеже ти направи туй нещо и не пожали (за Мене) едничкия си син,
17. Аз ще благословя и преблагословя, ще размножа и преумножа твоето семе, както небесните звезди и както пясъка по морския бряг; и твоето семе ще завладее градовете на враговете си;
18. и ще бъдат благословени в твоето семе всички земни народи, задето послуша гласа Ми.
« Последна редакция: Март 09, 2010, 13:24:32 pm от Tuki »

Неактивен old4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 023
Re:Злият дух в Библията
« Отговор #14 -: Март 09, 2010, 13:45:32 pm »
Е хубаво тогава , ние на кого се молим и "перем метани" в църквата ?
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27