Автор Тема: За якутския шаман Спиридон Герасимов  (Прочетена 4067 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 729
За якутския шаман Спиридон Герасимов
« -: Януари 12, 2010, 18:08:34 pm »
Из материали на руската православна църква "Пътища водещи към Ада"


Занесоха ме в продънена, мръсна и тъмна юрта, отсякоха ми главата и разчлениха цялото ми тяло на части, които заедно с главата сложиха в желязна люлка. В нея всички парченца от тялото ми се сраснаха отново и аз придобих обичайния си вид. Здраво ме вързаха с пъстра връв и започнаха да люлеят люлката.

 След известно време развързаха въжето и пробождайки ме с нещо остро, преброиха всичките ми кости и отделните влакна на мускулите и казаха: "Имаш една кост и три мускулни влакна излишни." Отнякъде се появи човек, много приличащ на мечка, и каза: "Я го дайте на мене." Подадоха му някакъв голям съд и той започна да изхрачва вътре големи съсиреци кръв.

Хванали Спиридон и го потопили няколко пъти в тези съсиреци, казвайки: "Трябва да му дадем име." След това влязла някаква жена и започнала да го кърми, но шаманът се извърнал с отвращение. Сложили Спиридон в люлката, омотали го здраво с повои, а след това му изболи очите.

- Паднах по гръб. Лежейки в това положение, започнаха да ме теглят наляво с желязна кука, закачена за горната част на носа. Вдигнах глава, очите ми, както и преди, можеха да виждат. Оказа се, че лежа в устието на Кървавата река, течаща назад-напред... Взеха вода от тази река и ме напоиха до насита, след което ми пробиха ушите, сложиха ме в глинен съд и казаха: "Ти стана велик шаман с кърваво подножие."

Материалистическата наука напълно отрича всякаква реалност на цитирания разказ. При това никой не объръща внимание и на други източници, които описват подобни преживявания.
Та нали в светоотеческото предание се посочват множество примери на обсебване от демони и всеки православен християнин лесно може да разпознае в приведения откъс сцена на такова обладаване.
По всички признаци се вижда, че шаманските духове са нещо напълно определено и лесно разпознаваемо. Те са обитателите на въздушното демонско царство. По-просто казано, това са бесовете. Тяхната особена власт над народите, които живеят изолирано от християнския свят, е предизвикана именно от това, че от времената на потопа не ги е докосвала Божията благодат.

През хилядолетията затворен живот бесовете са съумели дотолкова да сломят волята на тези хора, така да ги сплашат и потиснат, че в тази среда не възниква вече каквато и да било съществена съпротива спрямо шаманската обсебеност..
Много от шаманите, приемайки формално кръщението не съумяха да се отскубнат от лапите на обсебилите ги демони. Те продължаваха да се занимават с окултизъм, включвайки в действията си и християнски молитви,създавайки християнски секти, говорейки от името на Христос и призовавайки името Божие и светците.

 А това е най-лошата разновидност на окултизма, най-кощунствена и греховна по тежест, приравнявана със самоубийството. Обладания от духовете шаман става онова, което днес се нарича "екстрасенс". Все същите шамански духове, които ние наричаме бесове, желаят да получат влияние в нашето общество, търсят и си намират служители, които се занимават с шаманство, обявявайки, че се грижат за нашето здраве, благополучие и спасение.
Разбира се, съвременните шамани не носят дреха, обшита с животински опашки, не удрят дайре, защото онзи, който ги изпраща, не е толкова глупав, че да не разбира, че не ще ни прилъже с пряка бесовщина като чукчите или жителите на Огнена земя. Хилядагодишното християнство надеждно пази душите ни от непосредствено бесовско обземане. Но бащата на лъжата налива старото вино на шаманството в нов съд - и ето че Анатолий Кашпировски разказва пред Руски вестник за своето служение, за духа покровител, който му се явява всяка нощ и го обучава в занаята, показва му хората, които ще дойдат при него на следващия ден, казва му от какво са болни, онова, което трябва да знае за тях, назначава духове помощници... И той вече шаманства по телевизията в цялата страна, давайки, както се полага на всеки приличен шаман, "установка за изцеление".

Вместо дайре той има фонограма, в залата изпадат в транс, размахват ръце, танцуват. Очевидно упадъкът в нашата страна не на последно място е свързан с дейността на нароилите се у нас окултисти, както и да се наричат те: екстрасенси, магове, магьосници и т. н. И каква ли е тяхната вина? Те са обзети от демоните и вече не са в състояние са се отскубнат от лапите им, а на нас ни остава само да съжалим неуспелите и да молим Бога за спасението им. Но все пак ние можем да решим дали да посещаваме техните сеанси или не - това е нашият избор, нашето оръжие, нашата отговорност.
Но шаманството прониква в живота на нашия народ не само в екзотични и прикрити форми. Чуват се например и гласове, призоваващи якутите да се върнат към "националната" си религия - шаманизма. Цял един народ може да бъде тласнат назад, във властта на духовете на тъмата, откъдето цял век са го измъквали съвместните усилия на православието.

 И това са само първите крачки, а в недалечно бъдеще се предполага, че ще се върне в духовното робство и останалото население на Русия. Вече отдавна се говори това, че не православието е религията на руснаците, а някакво "светло" дохристиянско езичество с неговото идолопоклонство, човешки жертвоприношения, с влъхви и шамани. Вече се води подготовка да се възстанови шаманското служение в откритото неотдавна магьосническо капище в района на река Ворон и там да се създаде общоруски център на окултизма.

Свещеното Писание ни дава два примера за поведение на хората в подобна ситуация: от една страна - участта на Содом, а от друга - на Ниневия. И в двата града, когато проличала неспособността на жителите им да се измъкнат от бездната на греха и разврата, били пратени ангели с проповед за покаяние; и содомитите упорствали в греха си и били поразени, а жителите на Ниневия се покаяли  и участта на Содом ги отминала - Господ приел покаянието.
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 19:12:24 pm от H. »

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 729
Re:Интервю с якутския шаман Спиридон Герасимов
« Отговор #1 -: Януари 12, 2010, 21:31:08 pm »
Не мога да разбера все още, защо всички шамани, проникнали в християнството трябва да се изписват с името на "Христос"...., а нямат смелостта да говорят от свое име?
« Последна редакция: Януари 13, 2010, 19:13:35 pm от H. »

Неактивен old4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 023
Re:Интервю с якутския шаман Спиридон Герасимов
« Отговор #2 -: Януари 13, 2010, 08:07:33 am »
И аз не мога да разбера все още, защо всички шамани, проникнали в християнството трябва да се изписват с името на "Христос"...., а нямат смелостта да говорят от свое име?

Кои са тези ? Аз знам само за един , Исус от Назарет наречен Христос .
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re:Интервю с якутския шаман Спиридон Герасимов
« Отговор #3 -: Януари 13, 2010, 10:30:20 am »
Не мога да разбера все още, защо всички шамани, проникнали в християнството трябва да се изписват с името на "Христос"...., а нямат смелостта да говорят от свое име?

Бях ти отговорил, какво мисля по този въпрос, но в друга тема. Там ставаше въпрос за мормоните.

Тогава казах: "За да отвориш заключена врата, ти е нужен ключа за нея.
За да обсебиш по-лесно и бързо лабилния индивид, също ти е нужен ключ към душата му.
В случая, мормонските изчадия адови, както всички други долнопробни "хр." секти, използват "шперца" Христос за нови попълнения на ордите си."
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,12553.msg193949.html#msg193949


« Последна редакция: Януари 13, 2010, 19:14:01 pm от H. »

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 729
Re:За якутския шаман Спиридон Герасимов
« Отговор #4 -: Януари 14, 2010, 12:38:53 pm »

Именно!
 Всички събирачи на човешки души, започнаха твърде много да използват "ключа" Христос за осъществяване на мисиите си, преписвайки  делата си на Христос от Назарет, както казва Олд4.
 
Успявайки да проникнат в ядрото на християнството, шаманите го разбиват отвътре,  а конспираторите им помагат отвън да го дозавършат напълно.
Целите са ясни  – "ислямизиране на християнството отвътре с мюсюлмански/суфитски/луциферски доилюминатски доктрини преписвани на името на Христос.
Хубав пример даде с мормоните, за  вътрешна ислямизация на Християнството.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27