Автор Тема: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!  (Прочетена 123112 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
« -: Септември 01, 2005, 08:51:00 am »
Поствам статията защото беше проявен интерес, а освен това мисля че все пак можем да избегнем клопките които ни готвят ако знаем за тях :) Има и много хора , които само четат и не се престрашават да изкажат мнение така че сред тях може да има заинтересувани също!

ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ!!!
ВНИМАНИЕ! Възможно е Вие да знаете за това, а може и да не знаете. Предайте това на Вашите познати, чието здраве Ви интересува.

Световната асоциация на университетите по опазване на околната среда възбужда дело срещу Фонда за Множествена Склероза & FDA за съглашателство с Монсанто .

В течение на няколко дни аз четях лекции на световната конференция по опазване на околната среда. Аз представях проблема, свързан с аспартама, който е известен и под названия като “Nutra Sweet”, “Egual”, “Spoonful”, “Е 951”.
На конференцията също така се прочете и доклад от представителите на агентството по опазване на околната среда, в който се съобщаваше, че САЩ са обхванати от епидемия от множествена склероза и системен еритематоден лупус. Представители на агентството по охрана на околната среда заявиха, че не разбират какъв “токсин” би могъл да предизвика толкова масово поражение. Аз обясних, че моите лекции също засягат тази тема.
Ако аспартамът се нагрее до 300С, то дървесният спирт (метанол), съдържащ се в него, се превръща във формалдехид, а от последният се образува мравчена киселина,която на свой ред предизвиква метаболитна ацидоза (мравчената киселина – това е отрова, отделяна от жилата на червените мравки). Отравянето от метанол имитира симптомите на множествена склероза. По този начин една евентуална диагноза за множествена склероза може да се окаже погрешна. Множествената склероза – това не е смътна присъда, ако това са проява на отравяне с метанол.
В случаите на системен еритематоден лупус ние установихме, че това заболяване се е разпространило толкова широко, както и множествената склероза, особено сред тези, които пият кока-кола лайт и пепси-кола лайт. Също както и при случаите с отравяне от метанол, в случаите на системен еритематоден лупус беше забелязано, че жертвите са изпивали по 3-4 бутилки от напитките (1 бутилка е с обем примерно от 350 мл) на ден, а някои даже и повече. При случаите на системен еритематоден лупус жертвите, по правило, не са знаели, че аспартамът способства за развитие на тяхното заболяване. Заболелите продължавали да употребяват аспартам, което влошавало протичането на болестта и ставало опасно за живота. Когато ние убеждавахме хората да се откажат от продуктите, съдържащи аспартам и те прекратяваха тяхното приемане, заболяването протичаше много по-леко. За съжаление ние не успяхме да постигнем обратно развитие на заболяването. В случаите, при които беше поставена диагноза множествена склероза (когато всъщност заболяването беше вследствие на отравяне с метанол) голяма част от симптомите, след прекъсване приемането на аспартам, изчезваха. Ние даже наблюдавахме случаи на възстановяване на зрението и слуха, изчезваше шумът в ушите.
По време на лекциите аз казвах “Ако вие използване аспартам (“Nutra Sweet”, “Egual”, “Spoonful” и т.н.) и страдате от мускулни болки, спазми, гърчове, виене на свят, болки в главата, депресия, ставни болки, шум в ушите, ако не ви държат краката, зрението ви се влошава, наблюдавате временна загуба на паметта, обхваща ви безпричинно безпокойство – то при вас може да се развива болест, предизвикана от приемане на аспартам!”
По време на моите лекции някои присъстващи скачаха от местата си: “Безпокоят ме някои от тези симптоми. Това обратимо ли е?” Разбирате ли колко широко се е разпространило всичко това!
На една от лекциите присъстваше посланикът на Уганда, който съобщи, че в един от отраслите на хранителната промишленост в неговата страна към захарта се добавя и аспартам! Той, също така, отбеляза, че синът на един от босовете в тази индустрия отдавна не може да ходи, а нали цялото негово семейство приема активно участие в употребата на тази продукция! Проблемът наистина е много сериозен.
Ние посетихме едно здравно заведение. Медицинската сестра, която работеше там, ни сподели, че при шест нейни приятели, големи любители на кока-кола лайт, е била поставена диагнозата множествена склероза.
Това не може да е съвпадение. Това е огромен проблем.
Аспартамът първоначално е бил включен като подсладител в състава на 100 различни изделия, което се е обсъждало на конгрес. След това са се провели още две обсъждания, обаче нищо не е помогнало. Нищо не е било направено.Търговците на наркотици и химикали имат дебели джобове.
Сега съществуват около 5000 продоволствени стоки, в които се съдържа този химикал, въпреки, че неговият патент е пресрочен! Още по времето на първото обсъждане е имало жертви, някои от които вече са слепи. Метанолът, съдържащ се в аспартама, попаднал в клетките на окото, се превръща във формалдехид. Формалдехидът се класифицира в една група с вещества като миша отрова и циановодород (синилна киселина) – смъртоносни отрови! За съжаление, необходимо е много повече време за да убиеш с формалдехид. Но той убива, а също така е и причина за развитие на неврологични заболявания.
Аспартамът променя химическите вещества в мозъка. Само това може да послужи като основание за налагане на жестока забрана на използването на аспартам. В частност, той способства за изменение на допамина в мозъка. А сега си представете какво прави аспартамът с болните, страдащи от болестта на Паркинсон.
Аспартамът също така може да стане причина за възникване на вродени дефекти. Няма нито едно съображение, от което да се ръководим и да разрешим използването на аспартам. Това не е диетичен продукт! В протокола на конгреса е казано: “Аспартамът способства за увеличаване потреблението на въглехидратите и превръщането им в мазнини”. Доктор Робертц отбелязва, че пациенти с диагноза отравяне с аспартам и след това лекувани, са губели до 19 фута тегло. Формалдехидът се отлага в мастните клетки, особено в областта на бедрата и колената.
Аспартамът е особено опасен за диабетиците. Всички лекари знаят какво може да стори метанолът с диабетиците. Ретинопатията при тях може да възникне вследствие отравяне с аспартам. Аспартамът способства нивото на кръвната захар да стане неконтролируемо, в резултат на което много от пациентите могат да изпаднат в кома. За съжаление много от тях умират. На конференция на Американския Колеж на лекарите било съобщено, че увеличената консумация от диабетици на продукти, съдържащи аспартам, в крайна сметка може да доведе до развитие на кома. В много случаи лекарите не могат да контролират нивото на кръвната захар и в резултат на това, пациентите изпадат в тежка диабетична кома и умират. Наблюдават се също така и случаи на остра загуба на паметта, която възниква заради това, че аспарагиновата киселина и фенилаланинът, при отсъствието на други аминокиселини, образуващи белтъчините, се явяват невротоксични. Те преминават през хематоенцефалистичната бариера в мозъка и предизвикват поражения на нервните клетки. Доктор Ръсел Блейлок, неврохирург, казва: “Тези вещества стимулират такива процеси, които способства за гибелта на невроните, а в резултат на това често възникват увреждания на мозъка с различни степени на тежест”. Доктор Блейлок издаде книга под названието “Екзотоксините: вкус, който убива”. Доктор Х. Д. Робертц, специалист диабетолог и експерт в областта на отравянията, предизвикани от аспартам, издаде книгата “Защита от болестта на Алцхаймер”, в която потвърждава, че аспартамът играе роля в развитието на това заболяване. И това действително е така. Медицинската сестра, с която разговаряхме в болницата, ни съобщи, че при тях е постъпила жена на 30 години с болестта на Алцхаймер. Доктор Ръсел Блейлок и доктор Х. Д. Робертц ще напишат статия за болестта на Алцхаймер, в която ще се позоват на историята на това нейно заболяване и ще я пуснат по Интернет.
Както потвърждава Асоциацията на Американския Колеж на Лекарите: “Ние говорим за чума сред неврологичните заболявания, причината за която се явява една смъртоносна отрова.” Доктор Х. Д. Робертц потвърждава, че “след като аспартамът за първи път се появи на пазара, сред пациентите с диабет започнаха да се появяват случаи на загуба на паметта и зрението, появи се неврологична симптоматика”. Докторите от Асоциацията на Американския Колеж на Лекарите признаха, че никога не са предполагали за възможните ефекти на аспартама. Те зададоха въпроса защо аспартамът не е забранен досега (фенилаланинът, съдържащ се в аспартама, променя прага на чувствителността, изтощава запасите на серотонина, което способства за развитието на маниакални депресии, пристъпи на паника, злост и насилие). В края на конференцията аз получих факс от Норвегия, в който молеха за доставянето на антидот за тази отрова. Там имаше много проблеми, свързани с употребата на аспартам. Тази отрова се използва в целия свят.
За щастие, при нас на конференцията присъстваха говорители и посланици от различни страни. Те се съгласиха да ни помогнат. Ние Ви молим за помощ. Разпространявайте тази статия и предупреждавайте всеки, когото познавате. Връщайте продуктите, съдържащи аспартам там, откъдето сте го взели. Приемете девиза: “НЕ НА АСПАРТАМА – СТИГА ОПИТИ!” Изпратете ни своята история. Аз се заклевам, че Монсанто, създателят на аспартама, знае, че веществото е отровно. Но те финансират American Association, American Dietetic Association Congress, Conference of the American College of Physicians. B New York Times от 15 ноември 1996 година излезе статия за това, че American Dietetic Association Congress е потвърдила продукцията, включена в хранителната промишленост и сега получава пари от нея пари. Именно за това те не могат да критикуват техните добавки и да говорят за връзките си с Монсанто.
Доколко всичко това е лошо? Ние посъветвахме една майка, чийто син приемаше “Nutra Sweet”, да престане да дава на детето си този препарат. Детето всеки ден имаше силни припадъци. Тази майка позвъни на лекуващия лекар, а той от своя страна позвъни на ADA, откъдето му казаха, че не трябва да се прекъсва приема на “Nutra Sweet”. Все още се опитваме да убедим тази майка, че припадъците са свързани с приема на аспартам. Ние всички видяхме, че след прекъсването на аспартама припадъците бяха прекратени. Ако сега детето умре, виновникът ще бъде известен. Ние се борим против това.
Известни са 92 симптома, които възникват при отравяне с аспартам. Повечето от тях се явяват неврологични, тъй като аспартамът поразява нервната система.
В топлите страни диетичните напитки са изключително широко разпространени. Служителите и жените ги пият през целия ден. Напомням, че при температура по-висока от 300С от аспартама се образува метанол. Не е удивително, че при всички тези хора се появяват симптоми идентични с тези, които възникват при отравяне с аспартам. Доктор Роберти твърди, че употребата на аспартам по време на бременност води до развитието на вродени дефекти в новороденото.
Доктор Люис Елсас, педиатър и професор по генетика, от университета в Емори, доказа, че фенилаланинът се натрупва в структурите на главния мозък и предизвиква умствена умора. По лабораторни данни при животните се развиват тумор в мозъка, при което фенилаланинът се превръща в ДХА, фактор за растеж на тумора в мозъка. Когато доктор Асписто чете лекция за аспартама, един от лекарите в аудиторията, неврохирург, каза: “Когато ние изследвахме отстранения тумор на мозъка, открихме в него високо съдържание на аспартам.”
“Stevia” – това не е хранителна добавка, която помага за метаболизиране на захарите и за която се казва, че е идеална за диабетици. Тя е одобрена от FDA, но FDA е постъпила незаконно, тъй като има лоялно отношение към Монсанто.
Ако на етикета е написано “БЕЗ ЗАХАР” – даже не се замисляйте над това, в този продукт има аспартам (или някои от другите подобни подсладители - захарин и дори по-вредния цикламат - бел.ред). Сенатор Ховард Хеценбаум написа закон, в който се казва колко опасен е аспартамът и информира жените имащи деца и бременните. По този законопроект се планира независимо проучване на проблемите съществуващи в обществото (измененията в химическата структура на мозъка, припадъците, неврологичните симптоми). Това начинание ще бъде загуба за търговците на наркотици и химикали, които позволяват свободното съществуване на болестите и смъртта в непросветеното общество.
След конференцията на Американския Колеж на Лекарите ние се надяваме на подкрепа от страна на световните лидери.
Моля Ви, помогнете ни. Съществуват много хора, които трябва да бъдат предупредени за опасността.

[1] FDA – Food and Drug Administration - (Управление по контрола и качеството на лекарствените и козметични средства. Министерство на образованието и социалните служби на САЩ ) – бел. авт.
[2] Монсанто – създателят на аспартама – бел. пр. (вижте материала Милиони срещу Монсанто - бел. ред)
[3] Склероза – патологично уплътняване и втвърдяване на тъкани или органи вследствие на разрастване на съединителна тъкан. Множествена склероза – хронично прогресиращо заболяване, протичащо с ремисии и характеризиращо се с наличност на разпръснати в главния и най-вече в гръбначния мозък (предимно в бялото вещество) на многобройни склеротични плаки – бел. пр.
[4] Системен еритематоден лупус (вълчанка) – заболяване, при което се получават разнородни язвени и деструктивни процеси по лицето, наподобяващи обезобразяване след ухапване от вълк – бел. пр.
[5] Допамин – един от медиаторите в синапсите на невроните, чрез който нервния импулс се предава от един неврон в друг, намира се в нервните влакна – бел. пр.

Бети Мартини (Betty Мartini)


Women’s Cancer Resource Center Laurie Moser,
Assistant Director 1815 East 41st Street,
Suit C Minneapolis,
MN 55407-3425 1-800-980-8544 или 612-729-049.
« Последна редакция: Май 02, 2008, 17:00:14 pm от H. »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ !!!
« Отговор #1 -: Септември 01, 2005, 16:44:56 pm »
Лошото е, че повечето хора пъшкат и се вайкат, а на другият ден отново отиват в магазина и си купуват Кола :( Не се приема насериозно сякаш...

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ !!!
« Отговор #2 -: Септември 01, 2005, 16:59:45 pm »
Ко няма да си купят Кола след като по цял ден във всички възможни медии се рекламира тази напитка. Смятай щом дори аз който съм толкова предубеден към нея и тръбя на всички да не я пият се улавям че си тананикам песничка от рекламата на Кока кола какво остава за другите "непредубедени" !!!

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ !!!
« Отговор #3 -: Септември 01, 2005, 17:05:49 pm »
Ми щото гледаш телевизия и яко те хваща 25-ия кадър - хехехе. Аз не гледам от много време ни телевизия, ни слушам радио. И ми е много гот. А и за ТВ промиването трябва да пиша скоро, защото това е най-мащабният проблем май...

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ !!!
« Отговор #4 -: Септември 01, 2005, 17:19:42 pm »
Абе да ти кажа гледам телевизия най вече като има някаъв мач или спорт нещо иначе съм я намалил доста. Но за Колата например говорил съм с приятели и човека ми вика ае знам че е вредна ама просто не мога да мина без количка! И като добавим тази реклама която съм сигурен че ако я нямаше продажбите щяха да паднат с пъти на таз напитка !

Атила

 • Гост
Re: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ !!!
« Отговор #5 -: Септември 01, 2005, 22:19:33 pm »
съдът в Дюселдор Германия вече се е занимавал с тоя проблем през 2000 г.


Делото е на NutraSweet AG срещу Др. Х. Крузе.
Др. Крузе е токсиколог и установява и доказва по научен път, че Аспартам е отровен.
Фирмата NutraSweet AG завежда дело за да спре публикацийти на Др. Крузе и да бъдат обявени за невалидни.

Съдът решава, че искането на NutraSweet AG е неоснователно и дело е спечелено от Др. Крузе

В момента има заведени няколко дела в Секраменто в САЩ срещу различни фирми ...

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ !!!
« Отговор #6 -: Септември 01, 2005, 22:20:55 pm »
Да не повярва човек, че доброто може да победи в днешно време...

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ !!!
« Отговор #7 -: Септември 07, 2005, 17:15:27 pm »
Ами ако и нашата Кола беше като американската?
Чувал съм за думите на един от тях:
"Това не е Кола. Ако беше, монета поставена в нея нямаше да се почисти, а да изчезне"... Какво ли пият там?
И думите на наш медик от ХЕИ:
"По татово време стандартите ни бяха много по-строги. А сега е почти като в Америка. Там, това което не те убива на място, става за консумация." и това е след работа в прехвалена Америка.
А чухте вероятно за пожара в цеха за олио? Използват вид бензин за доизвличането. А дали и колко остава в продукта?
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ !!!
« Отговор #8 -: Септември 07, 2005, 17:31:47 pm »
Да за съжаление и рафинираните масла са вредни и то ко - остана само дървеното олио извличано чрез студено пресоване - 12 кинта за литър най-ефтиното . На печалившите честито  ;D
А за колата има много статии където се препоръчва за чудесен чистител за тоалетни чинии !

tarikkat

 • Гост
Re: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ !!!
« Отговор #9 -: Септември 07, 2005, 18:10:29 pm »
В България няма истинска Кола
Това което консумираме си е български продукт независимо какво пишат
Но знаете че газираното като цяло е ВРЕДНО за всички организми
ВСЪЩНОСТ знаем ли какво консумираме ???
Ако питате мен - когато си купувате бисквитки "Катеричка" когато ги отворите отвътре не излиза катеричка. Така че какво очаквате всъщност ???
Все още живеем в нашата България ;D

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ !!!
« Отговор #10 -: Септември 07, 2005, 18:18:17 pm »
Като спомена бисквити се сетих нещо. Преди година бях хванал настинка. Два-три дена температурата не падаше под 37. Когато започна да пада намерих едни бисквити със стафиди в тях. Почнах да ги ям често, защото ми харесаха. Тогава обаче пак ми се вдигна температурата. Временно забравих за тях. Мина седмица и като отидихме на лекар ми откриха бронхит. През следващата седмица пак си хапвах от тях, но постоянно ми се вдигаше температурата и аз започнах да подозирам нещо. Спрях да ги ям от тогава. Смятате ли, че те може да са ми повлияли лошо?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

tarikkat

 • Гост
Re: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ !!!
« Отговор #11 -: Септември 07, 2005, 18:31:02 pm »
В този свят в който живеем нищо не е изключено
Но това е сигнал да се пазим от всичко...и от всеки. Понякога близките стават проводник ;)

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ !!!
« Отговор #12 -: Септември 07, 2005, 18:39:22 pm »
Мен най ме е яд за бозата щото навсякъде я правят с аспартам - не че със захар е особено полезна обаче тези изкуствените подсладители имат горчив отенък - веднага ги надушвам и ми се гади от тях!

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ !!!
« Отговор #13 -: Септември 07, 2005, 18:42:41 pm »
Ами имало билка заместител на аспартама, много по-сладка и безвредна. Но кой ще ни позволи да си я отглеждаме и късаме безплатно?
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: ВНИМАНИЕ: АСПАРТАМ !!!
« Отговор #14 -: Септември 07, 2005, 20:02:17 pm »
Газираното е много вредно, пише го в статията за генно модифицираните храни - http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=127.0 ;) Aз не пия от адски много време. Май само на вода и билково чайче трябва да се кара :)
А за Кока Кола-та  - не се заблуждавайте - прахът идва от Америка в алуминиеви контейнери и в зависимост от това как и с каква вода се разрежда, се получава илюзията че е малко по-различна от американската - това ви го казвам със сигурност ;)
Относно природните заместители на захарта, всяка есен на пазара продават "захарна царевица" (не знам дали се казва така...), от която старите баби извличат тъмно-гъста лепкава сладка смес - петмез. Само преди 100 години, това е бил основният подсладител в България. А който иска да яде мед ;) Едно от най-полезните неща а света. Поздрави за пчелите!!!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27