Трябва да признаеш че опита да докажеш че няма технологии от сорта на летящите чинии, разни видове вечни двигатели, антигравитация и прочие непотвърдени от независими изследователи извънземни изобретения. с тази програма от $26 не беше особено удачен
Няма да призная, не съм опитвал да докажа нищо, а само да "открехна" дискусията по този въпрос.
Аз по никакъв начин и никъде не съм намеквал за божествена непогрешимост на "ядрото" а само че не правят толкова селски грешки и когато ги направят то те са умишлени - точно както безбройните "гафове" на НАСА.
Не става дума за селска грешка. Както е видно от статията, господата от Пентагона добре знаят за това. Става дума за стратегическа недомислица. ПВО и ПРО се развиват с доста по-бързи темпове от авиацията и пилотни или безпилотни, със или без шифрирана връзка, въздухът е бита карта, освен ако военните действия не се развиват в много изостаналите страни.
По същия начин това че някой е направил фалшификат на нещо не означава че няма и оригинал.
Но, както съм казвал, не означава и че има. Ето тук е разковничето - нещо или го има или го няма, независимо дали имам е или нямаме информация за него. За нещата за които няма информация няма как да говорим. За тези за които има - можем да спорим дали е обективно или илюзорно. Под илюзорно имам предвид не нещо като реалистична холограма, а въобще получаване на недействителна информация от източник в който нямаме причина да се съмняваме, но по една или друга незнайна за нас причина информацията от него е изкривена.
Колкото до тайните технологии, ако правилно съм разбрал, логиката ти подсказва, че щом има тайни лаборатории, то те няма как да нямат в запас нещо повече от останалите, явните. И най вероятно е така. Но тук вече трябва да отворим скоба за качеството на "продукцията" която дават тайните и явните лаборатории. Работата е в това, че университетите и институтите също не спят, а бълват резултати от все по-висок порядък. Тоест не се знае кой е по-напред и с колко. Може би събираш резултатите, тоест тайните лаборатории имат всичко останало плюс своите си работи. Това не е правилно. Някои от откритията са "фундаментални" и са задължителна основа за по нататъшни разработки в тази сфера.
По въпроса за занижения интерес към космоса - ами това е много скъпо начинание, а западната капиталистическа икономика е тежка и тромава. И няма как да си позволи да гони повече от една велика цел. Ако тръгне да гони космоса, трябва да остави останалите световни сили да се развиват необезпокоявани, тоест губи доминиращо положение. По абсолютно всички признаци на света в момента обаче личи, че западът е тръгнал точно по пътя на военната експанзия и окастрянето на конкуренцията. И респективно няма достатъчно ресурс за космоса (говорим за всички видове ресурси - лабораторни, материални, работна ръка, финансови, образователни програми и др.).
Другия проблем с евентуалните тайни технологични разрабитки е, че рано или късно трябва да бъдат произведени оперативни модели, които да бъдат въведени в експлоатация и то в необходимите количества. Тоест тук вече в схемата се включват и индустриалните мощности съвсе търговията със суровини,енергетиката работна ръка и т.н. Такива мащаби не се отразяват добре на никоя тайна. А иначе едва ли някой ще има полза от няколко склада с прототипи. Ами имай си, не ми пречиш.
Да, овцата беше клонирана отдавна, а оттогава досега беше официално дешифриран човешкия геном. Е, добре, сигурно има няколко човека клонирани, но какво от това, те са си все така прототипи, които най-много да са в 1-ви клас.
...ако някой счита че е поробен от нещо ще има и за какво да се бори и рано или късно може и да успее (да не говорим че постоянно ще създава проблеми) - ако си мисли че е свободен и нещата са такива каквито му ги представят ще живее в "блажено невежество"...
Ами я се огледай хубаво, направи си една статистика и ще видиш, че тези които считат, че са поробени са значителна част, много от тях се борят и "създават проблеми", а отделни индивиди (дори някои държави) "може да са успели" да отхвърлят робството.
Което разбира се само по себе си означава че цялата публична информация (включително и повечето конспиративни книги) са по същество дезинформация.
Естествено е при такава несигурна ситуация цялата пропагандна машина да бъде мобилизирана, за да дезинформира населението. Но "създаващите проблеми" са не по-малко мобилизирани и контраофанзивата им прогресира със задоволителни темпове. Как мислиш, колко процента от населението на България не знае кои са илюминатите и с какво се занимават?