Автор Тема: Чак толкова ли са напреднали технологиите?  (Прочетена 8823 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Чак толкова ли са напреднали технологиите или сме жертва на схема, която има за цел да ни "парализира" карайки ни да вярваме в съществуването на всякакви фантасмагорични извънземни устройства и апарати, срещу които, предполага се, сме безпомощни?


Евтино и просто

26-доларова програма помага на иракчаните да хакват американските безпилотни самолети


Платена програма, която се разпространява чрез интернет, е способна не само да разшири възможностите на домашния ви компютър, но и да помага на недоброжелатели да "взломяват" американските БПЛА. Това, в частност, доказали иракските бунтовници, които съумели с помощта на евтина програма, с която се сдобили от интернет, да прихващат видеосигналите на американските безпилотници. Случаи на захват на управлението на апаратите все още не са регистрирани, но ударът по самомнението на САЩ и така е чувствителен.

Става дума за бойните и разузнавателни безпилотни апарати RQ-1, MQ-1 Predator и MQ-9 Reaper, които се използват от армията на САЩ в операциите в Ирак и Афганистан. За прихващането на видеосигналите от тях, иракските бунтовници дори не се налагало да се трудят - оказало се, че каналът за връзка с наземния център даже не се шифрира.

За възможно неправомерно използване на тази информация армията на САЩ предупреждавала Пентагона още през 90-те години по време на военните действия в Босна, въпреки това главното военно ведомство самонадеяно считало, че "врагът никога няма да узнае как да използва тази уязвимост". Но сгрешили. Сега американските военни приписват всичко на финансовата и техническа помощ за иракските бунтовници, която според тях идва от Иран, но факта си е факт - САЩ не са усъвършенствали своите апарати.

Във военния бюджет на ВВС на САЩ за 2010 година 36% от разходите са предвидени за разходи за развитие на парка от безпилотни апарати. По данни на компанията General Atomics, военновъздушните сили в близките години ще закупят 375 БПЛА MQ-9 Reaper, цената на всеки от които е 12 милиона долара. И нито един от тях, по предварителни данни, няма да бъде оборудван със системи за шифриране на свръзката.

Фактически Пентагона бърка два пъти. Пътвия път в края на 90-те, когато са се отказали да внедрят такива системи за шифриране, и втория - през 2004. Тогава някои членове на Комитета на началник-щабовете са поставили въпроса за безопасността на свръзките с БПЛА, но по-старшите чинове се постарали да разсеят тези съмнения като заявили, че апаратите са предназначени за Ирак и Афганистан, а при тяхното ниско ниво на техническо развитие, просто няма да се досетят как да се възползват от това.

Както стана ясно, досетили са се. За първи път със случай на видеоприхват американските военни в Ирак се сблъскали през 2008 година, когато в плен при тях попаднал бунтовник-шиит с лаптоп, в харддиска на който имало изображения, получени от един от безпилотните самолети. През лятото американските войници намерили компютри с няколкочасов видеозапис от такъв апарат. Станало ясно, че войниците не са попаднали на единични случаи на иракчани-гении, а на съвсем обичайна практика.

Удивлението на американското командване било толкова голямо, че за всичко обвинили Иран. В частност, военните са уверени, че бунтовническите формирования в Ирак получават финансова и техническа поддръжка от съседната страна. Трудно може да се каже в какво се състои техническата помощ за бунтовниците, но изглежда и за финансовата част Иран е минал много "тънко". По данни на американското командване, бунтовниците са използвали за прихващане на видеопотоците програма, подобна на http://www.skygrabber.com/en/index.php, която се продава в интернет за 25,95 долара.

Тази програма е продукт на руската компания SkySoftware и е предназначена за прихващане на трафик от спътници. На сайта на производителя е описано, че SkyGrabber приема и обработва трафик, предаваем от спътници, извлича от него файлове и ги съхранява на твърдия диск в съответствие с настроените филтри. Оказва се, че тя може да приема и сигнали от безпилотни самолети.

Както пише вестник The Wall Street Journal, който е взел интервю от автора на програмата Андрей Солоников, създателите на SkyGrabber предполагат изключително мирно използване на софтуера и по-рано не са получавали сведения за прихващане на военни видеосигнали.

В продължение на няколко години армията на САЩ и военновъздушното разузнаване са правели разработки на системи за шифриране на сигналите, които безпилотните апарати приемат и предават, но през юли 2009 решили да се откажат от това. Причините са няколко. На първо място въвеждането на шифриращи технологии изисква инсталирането на допълнително оборудване, което ще занижи максимално полезния товар на самолета.

Второ, трябва да извършат значителна модернизация или даже пълна подмяна на много мрежови компоненти, свързващи апаратите с операторите в САЩ, Афганистан, Пакистан, Ирак и др. държави където присъстват американски военни конрингенти. Това от своя страна може да доведе до последователно извеждане от бойно дежурство на действащите апарати, както и ще увеличи военните разходи за обслужване на безпилотната техника.

Друга сложност представлява това, че моделите Predator и Reaper, които използват нешифрирани канали за свръзка се произвеждат от компанията General Atomics, която е патентовала и изработва компонентите по индивидуална схема. Това означава, че да се внедрят вече съществуващи системи за шифриране ще бъде много сложно. Може, разбира се, да бъде поръчано на същата компания да разработи по-добра система, с която да упгрейднат вече наличните апарати, но това е свързано с още пари.

В Пентагона са уверени, че отстраняването на уязвимостта на тези БПЛА ще отнеме много време, от което ще произлезе забавяне на доставките на вече поръчани самолети, както и съкращаване броя на вече съществуващите. Въпреки това, някои от представителите на военното ведомство считат, че прилагането на шифриращи технологии ще усложни процеса на обмен на данни както между подразделенията на САЩ, така и със съюзниците.

От друга страна, въвеждането на шифриране рано или късно ще стане. В Комитета на началниците на щабове на Пентагона сега се разглежда версията за възможно "развитие" на проблема. В частност, подобни методи биха могли да бъдат употребени и спрямо наземните контролни центрове както към тях да бъде изпращан фалшив видеосигнал. В този случай данните от разузнаването ще бъдат силно изкривени, а армията да няма точни сведения за местоположението на противника.

Трябва ли да говорим за това, че може възстанниците неочаквано се научат с помощта на някаква PC2Robot SuperControl 2.0, струваща примерно 15,95 долара, да прихващат управлението на американските бойни безпилотни самолети, които са въоръжени с ракети AGM-114 Hellfire. Впрочем и обичайното заглушаване на радиочестотите също е в състояние да стори немалко беди. Тази възможност също се разглежда в Пентагона, но много вяло, защото инсталираното вече оборудване се счита за надеждно.

Едно е ясно: иракските бунтовници се оказаха готови не само на престрелки и бомбежи, но и на противопоставяне на американците в сферата на високите технологии. И видеоприхвата стана първата крачка в тази посока.
« Последна редакция: Декември 20, 2009, 12:42:51 pm от otnesen »

buden

 • Гост
Re:Чак толкова ли са напреднали технологиите?
« Отговор #1 -: Декември 20, 2009, 12:22:00 pm »
Чак толкова ли са напреднали технологиите или сме жертва на схема, която има за цел да ни "парализира" карайки ни да вярваме в съществуването на всякакви фантасмагорични извънземни устройства и апарати, срещу които, предполага се, сме безпомощни?

Струва ми се, че това тук е донякъде повлияно от последното ми изказване в темата "Петрол". Още повече, че се познаваме лично.

Според мен има две схеми на парализи. Едната е крайно залитаща вяра по фантасмагории, а другата е прекалената увереност в рационалното(просто и евтино както си го написал).
След като не можеш да си обясниш някои неща, защо ги отричаш?
Защо ако някои американски части разполагат с извънземни технологии е нужно да ги използват в конфликта с Ирак?
Аз далече не си обеснявам всичко, но не отхвърлям всички "фантасмагории". Една част да, но друга просто ги складирвам за след време :) Не ме интересува да си обеснявам всичко на този свят. Искам, но виждам че не мога.
Нещата не опират до простотата на "щом го има къде е, че не го виждам". Нещата са по-сложни - интереси, желания, и т.н.
Ако желязната завеса не беше паднала нямаше да е така корумпирана тази наша държава, нямаше да е пълна с мърша и лешояди. Но ако не беше паднала желязната завеса нямаше никога да разберем, че някъде на запад хората имат пътища без дупки, карат нови коли, живеят в къщи с басейни и т.н. Сигурно тогава това щяха да са фантасмагориите.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 667
 • WATCHER
Re:Чак толкова ли са напреднали технологиите?
« Отговор #2 -: Декември 20, 2009, 12:22:19 pm »
Цитат
Чак толкова ли са напреднали технологиите или сме жертва на схема, която има за цел да ни "парализира" карайки ни да вярваме в съществуването на всякакви фантасмагорични извънземни устройства и апарати, срещу които, предполага се, сме безпомощни?


Евтино и просто

26-доларова програма помага на иракчаните да хакват американските безпилотни самолетиИнтересна позиция си представил под формата на въпрос, но в нея има някои съществени пропуски.
Първо технологиите, които се  намират на планетата не са нито от вчера нито от преди 50 години, а откакто има изобщо цивилизация защото тази планета е колонизирана.
Съвсем отделен е въпроса до кои технологии, кой има достъп и че с развитието на цивилизацията до по-нискоразрядните технологии достъп получават по-голям брой хора.

Но по-големия пропуск е че видиш ли "най-голямото оръжие" на американците са някакви безпилотни самолети , които да се хакнат с програма от $26. Самата информация е пусната със съвсем различна цел - да се оправдаят "официално" още някакви пари.
Освен това пропускаш факта че дори "уязвимимостта" на американците е абсолютно планирана - тя не е на базата че "това са им възможностите",  а за да праща "сигнали" към обществото за "несигурност" и за още по-големи мерки в "борбата срещу тероризма". Самите терористи или "бунтовници" (без задължително по-голямата част от тях да го знаят) са наети точно от различни тайни служби за да разиграват целия този театър - а истинските войни се водят тайно и при съвсем други правила.

Колкото до "безпомощността" дори най-великата технология си има своите лимити и може да бъде блокирана, но отричането на съществуването на технологии които не са показани на "официално ниво" е заравяне на главата в пясъка.
« Последна редакция: Декември 20, 2009, 12:26:10 pm от Alien »

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Re:Чак толкова ли са напреднали технологиите?
« Отговор #3 -: Декември 20, 2009, 15:42:56 pm »
...тази планета е колонизирана...

от миниатюрни извънземни свръхинтелигентни охлювчета-паразити, които се промъкват нощем през ушите на хората, наместват се в хипоталамуса и оттам управляват. Не сте чували за това ли? Ами как ще сте чували като е свръхмегаултрасуперхипер строго секретно. Не можете да си го обясните ли? Не отричайте, моля, неща които не можете да си обясните.

 :rofl2:

Alien, за да избегна пропуските, които си намерил в тезата ми, ще разширя обхвата на въпроса и ще поставя под въпрос въобще всички сведения, които циркулират за процесите и явленията свързани с управлението на нашата мила планета. Какво имам предвид? Всяка единица обективна информация за конспирацията (управлението) на Земята се придружава от минимум 99 единици "баласт". Управляващите имат финансови възможности да наемат няколко десетки писатели, които да пишат документални литератури от първо лице единствено число (например: "Охлювчетата са забелязани за първи път от един фермер от Охайо, който в неподходящия момент се обърнал на другата страна и без да иска притиснал едно от тях между ухото си и възглавницата").

Въобще, на никого ли не му прави впечатление, че целия ход на познатата ни история се движи от обикновенните войници, въоръжени с обикновени оръжия? А хипотетичните фантастични технологии нямат никакво отношение към военните действия. Докато се захласваш по "летящите чинии на райха", някак неусетно изтласкваш на заден план ожесточените настъпления, отстъпления и контранастъпления, огъня на поражение, стоварил се върху трийсетина милиона жертви само на източния фронт. Те какво, да не би да са били наети статисти, които разиграват грандиозен театър за заблуда на простолюдието?

Би трябвало да се досетиш, че най-сериозното оръжие, което визирам с моя въпрос не са безпилотните самолети, а именно споменатата по-горе технология за парализиране на населението чрез най обикновенна "мимикрия". Създава се впечатлението, че ни управляват свръхсъщества, притежаващи свръхтехнологии, което освен прогресивно да разпространява паника, наред с други митове като 2012 например, не реализира противодействие на проблемите. При все това, катаклизми на Земята е имало и ще има, но това не означава, че не може да бъде злоупотребявано с такива прогнози. Предполагам, помниш митовете за 2000-та година. Апокалипсиса явно е отложен веднъж, не виждам защо да не го отложат пак.

Предлагам, преди да се "дълдисва" в странните теории, първо да се направи обстоен аналниз на възможностите на обикновените технологии (механични и психологически) да въздействат върху хората. Чак когато това бъде направено, ще стане ясно колко много не знаем.
« Последна редакция: Декември 20, 2009, 16:24:11 pm от otnesen »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 667
 • WATCHER
Re:Чак толкова ли са напреднали технологиите?
« Отговор #4 -: Декември 20, 2009, 16:43:07 pm »
Знаех си за съжаление че темата ще отиде в тази посока и понеже не искам да се впускам в подробности базиращи се на исторически факти и описани прекрасно във всички възможни митологии и "религиозни" източници и подкрепени от археологични разкопки - просто се съсредоточи върху това:

Цитат
Освен това пропускаш факта че дори "уязвимимостта" на американците е абсолютно планирана - тя не е на базата че "това са им възможностите",  а за да праща "сигнали" към обществото за "несигурност" и за още по-големи мерки в "борбата срещу тероризма". Самите терористи или "бунтовници" (без задължително по-голямата част от тях да го знаят) са наети точно от различни тайни служби за да разиграват целия този театър - а истинските войни се водят тайно и при съвсем други правила.

Та ако правилно разбирам тезата ти - всъщност не само че няма високо развити технологии - а всъщност всичките им технологии са толкова скапани че се хакват със смешни програми от $26 и са молят никой да не разбере че да не им ги свалят. Да наистина е супер логично... Всички "грешки" които се правят включително и тази са умишлени и си имат своите цели.

Колкото до войните и милионите жертви - естествено че жертвите са истински и естествено е че са умрели борейки се за определена кауза - което не пречи на по-високо ниво войната да е един театър - защото ако анализираш добре историческите източници ще видиш много интересни и странни схеми на финансиране от един "враг" на друг "враг".

Колкото до "механичните" и "психологическите" оръжия - да има ги и какво от това - защо се минава на черно и бяло - ако ги има едните значи другите ги няма. Ако има психически контрол  значи няма супер оръжия... Какво пречи да ги има паралелно?« Последна редакция: Декември 20, 2009, 19:58:30 pm от Alien »

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Re:Чак толкова ли са напреднали технологиите?
« Отговор #5 -: Декември 20, 2009, 17:32:29 pm »
Виждам, че малко по малко ще се разберем.

Високи технологии има, не съм казвал, че няма. Просто поставям под съмнение една част от тях - тези, които обикновено се описват в материалите от жанра "документално фентъзи с елементи на конспирация". Става дума за летящите чинии, разни видове вечни двигатели, антигравитация и прочие непотвърдени от независими изследователи извънземни изобретения.

Под "парализа" имам предвид, че вярваш точно в това, което се опитваш да ме убедиш, а именно - божествената непогрешимост на ядрото, което движи процесите толкова прецизно, че нищо не излиза от предписания курс. И то при положение, че обектът на управление е планета - огромна динамична среда, в която голяма част от социалната динамника се движи от интелекти, които дори се съгласуват помежду си, много често и извън обхвата на "всевиждащото око".

Каква според теб беше идеята на миналогодишната война в Грузия? Какъв беше планът и какъв резултат се получи?

Всъщност, не отричам съществуването на илюминатите (или както аз ги наричам - ядро). Но смятам, че планетата се развива в определена насока, независимо от техните опити да отклонят това развитие и да реализират някоя от своите утопии (световен халифат, златния милиард, благопожелателна хегамония в каквато живеем сега, но не за дълго и др.). През 20-ти век на два пъти се провали с гръм и трясък друга утопия - концлагерния модел. За успех се счита устойчиво установяване в света на един или друг модел на управление.

Въобще, защо според теб ни манипулират с лъжи, вместо далеч по лесното да ни управляват под заплаха от употреба на своите свръхоръжия? И още - не смяташ ли, че странични за тях елементи на планетата също разполагат със свръхоръжия (например ядрени), които са в състояние да задействат в отговор на заплаха от страна на ядрото?
« Последна редакция: Декември 20, 2009, 17:43:15 pm от otnesen »

buden

 • Гост
Re:Чак толкова ли са напреднали технологиите?
« Отговор #6 -: Декември 20, 2009, 18:14:29 pm »

от миниатюрни извънземни свръхинтелигентни охлювчета-паразити, които се промъкват нощем през ушите на хората, наместват се в хипоталамуса и оттам управляват. Не сте чували за това ли? Ами как ще сте чували като е свръхмегаултрасуперхипер строго секретно. Не можете да си го обясните ли? Не отричайте, моля, неща които не можете да си обясните.

 :rofl2:


Аз пък виждам, че няма как да се разберем.

И така като е тръгнало темата отива в "необятното". След малко ще бъдат обяснени процесите в целия свят, приятно четене на тези които я следят. И успех на пишештите.
Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 667
 • WATCHER
Re:Чак толкова ли са напреднали технологиите?
« Отговор #7 -: Декември 20, 2009, 18:57:02 pm »
Цитат
И така като е тръгнало темата отива в "необятното". След малко ще бъдат обяснени процесите в целия свят, приятно четене на тези които я следят. И успех на пишештите.

Хахах - да то без тях трудно ще минем  ;)

otnesen ,

Трябва да признаеш че опита да докажеш че няма технологии от сорта на летящите чинии, разни видове вечни двигатели, антигравитация и прочие непотвърдени от независими изследователи извънземни изобретения. с тази програма от $26 не беше особено удачен  ;)

Аз по никакъв начин и никъде не съм намеквал за божествена непогрешимост на "ядрото" а само че не правят толкова селски грешки и когато ги направят то те са умишлени - точно както безбройните "гафове" на НАСА.

Иначе че има достатъчно много автори които са наети именно да пропагандират "величието" на тайните общества - да това е факт и той има своето място в целия низ от "схеми".Това не води до автоматични изводи че всичко което те казват е лъжа. По същия начин това че някой е направил фалшификат на нещо не означава че няма и оригинал. Както и че някой е излъгал че видял извънземни да означава че няма.

Колкото до това все пак дали съществуват въпросните "тайни" технологии за които се писа по-горе очевидно е че след като преки доказателства (да държа в ръцете си подобни) нямам  ;) - трябва да се опра на косвени и логика. Само че когато се използва логиката трябва да се комбинират абсолютно всички възможни фактори засягащи планетата. И когато се комбинират самата логика подсказва тяхното наличие поне до едно ниво.Включително и "официалната" незаинтересованост към космоса след стъпването на луната - аз не случайно съм го казвал и друг път - ако трябваше щяха да пращат милиони на сигурна смърт в космоса за да се доберат до неговите ресурси и предимства! Правили са го в историята за много по- малки неща! Кое би ги спряло ? Не виждам да сме станали някакво алтруистично общество - даже човешкия живот все повече се обезценява.Разбира се ти може би ще го обясниш точно с технологична немощ. Обаче  ;) не случайно пак казвам да се взимат всички фактори предвид - те разбира се са милиони но ще дам само един. Именно възможността за тайни изследвания. Не е логично някак си всичко да бъде оставено на някакви университети зависещи от благословията на дарители за да се развива "науката". При все че имаме такава световна обстановка - нищожност на човешкия живот и вскякава възможност за злоупотреба и тестове , тестове и пак тестове.Дори на официално ниво от преди колко години стана имаме официално клонирана овца - повече от 10.... Е ти съмняваш ли се че не е пробвано с човек - спира ги закона... кажи ми за кое има закон и той да не е бил нарушен? Плюс фактора компютри и тяхната огромна помощ във всякакъв вид изследвания и тестове. Просто не е логично да сме на "официалното" за момента ниво при положение че преди толкова много години имаме атомна бомба. И това са само 2 фактора преплетени....


Цитат
Въобще, защо според теб ни манипулират с лъжи, вместо далеч по лесното да ни управляват под заплаха от употреба на своите свръхоръжия? И още - не смяташ ли, че странични за тях елементи на планетата също разполагат със свръхоръжия (например ядрени), които са в състояние да задействат в отговор на заплаха от страна на ядрото?

На този въпрос има много логичен отговор - ако някой счита че е поробен от нещо ще има и за какво да се бори и рано или късно може и да успее (да не говорим че постоянно ще създава проблеми) - ако си мисли че е свободен и нещата са такива каквито му ги представят ще живее в "блажено невежество", а ако по някаква случайност стане "жертва" на нещо извън познатото му ще си го обясни с нещо друго.
Искам да обърна внимание и на това че когато знаеш за нещо то не е задължително да ти действа негативно и параноично. При всички случаи знанието е по-добро от незнанието и основно борбата в света е именно за информация.
Което разбира се само по себе си означава че цялата публична информация (включително и повечето конспиративни книги) са по същество дезинформация. При конспиративните специално често важи правилото че фактите са верни но имат за цел да те накарат да мислиш по определен начин така че наученото да не е в твоя полза а от полза на други, които да те контролират чрез него.

Колкото до това кой се явява "страничен" е много сложен въпрос и трябва да конкретизираш какво имаш предвид.


« Последна редакция: Декември 20, 2009, 20:03:59 pm от Alien »

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Re:Чак толкова ли са напреднали технологиите?
« Отговор #8 -: Декември 21, 2009, 01:18:43 am »
Цитат
Трябва да признаеш че опита да докажеш че няма технологии от сорта на летящите чинии, разни видове вечни двигатели, антигравитация и прочие непотвърдени от независими изследователи извънземни изобретения. с тази програма от $26 не беше особено удачен 
Няма да призная, не съм опитвал да докажа нищо, а само да "открехна" дискусията по този въпрос.

Цитат
Аз по никакъв начин и никъде не съм намеквал за божествена непогрешимост на "ядрото" а само че не правят толкова селски грешки и когато ги направят то те са умишлени - точно както безбройните "гафове" на НАСА.
Не става дума за селска грешка. Както е видно от статията, господата от Пентагона добре знаят за това. Става дума за стратегическа недомислица. ПВО и ПРО се развиват с доста по-бързи темпове от авиацията и пилотни или безпилотни, със или без шифрирана връзка, въздухът е бита карта, освен ако военните действия не се развиват в много изостаналите страни.

Цитат
По същия начин това че някой е направил фалшификат на нещо не означава че няма и оригинал.
Но, както съм казвал, не означава и че има. Ето тук е разковничето - нещо или го има или го няма, независимо дали имам е или нямаме информация за него. За нещата за които няма информация няма как да говорим. За тези за които има - можем да спорим дали е обективно или илюзорно. Под илюзорно имам предвид не нещо като реалистична холограма, а въобще получаване на недействителна информация от източник в който нямаме причина да се съмняваме, но по една или друга незнайна за нас причина информацията от него е изкривена.

Колкото до тайните технологии, ако правилно съм разбрал, логиката ти подсказва, че щом има тайни лаборатории, то те няма как да нямат в запас нещо повече от останалите, явните. И най вероятно е така. Но тук вече трябва да отворим скоба за качеството на "продукцията" която дават тайните и явните лаборатории. Работата е в това, че университетите и институтите също не спят, а бълват резултати от все по-висок порядък. Тоест не се знае кой е по-напред и с колко. Може би събираш резултатите, тоест тайните лаборатории имат всичко останало плюс своите си работи. Това не е правилно. Някои от откритията са "фундаментални" и са задължителна основа за по нататъшни разработки в тази сфера.

По въпроса за занижения интерес към космоса - ами това е много скъпо начинание, а западната капиталистическа икономика е тежка и тромава. И няма как да си позволи да гони повече от една велика цел. Ако тръгне да гони космоса, трябва да остави останалите световни сили да се развиват необезпокоявани, тоест губи доминиращо положение. По абсолютно всички признаци на света в момента обаче личи, че западът е тръгнал точно по пътя на военната експанзия и окастрянето на конкуренцията. И респективно няма достатъчно ресурс за космоса (говорим за всички видове ресурси - лабораторни, материални, работна ръка, финансови, образователни програми и др.).

Другия проблем с евентуалните тайни технологични разрабитки е, че рано или късно трябва да бъдат произведени оперативни модели, които да бъдат въведени в експлоатация и то в необходимите количества. Тоест тук вече в схемата се включват и индустриалните мощности съвсе търговията със суровини,енергетиката работна ръка и т.н. Такива мащаби не се отразяват добре на никоя тайна. А иначе едва ли някой ще има полза от няколко склада с прототипи. Ами имай си, не ми пречиш.

Да, овцата беше клонирана отдавна, а оттогава досега беше официално дешифриран човешкия геном. Е, добре, сигурно има няколко човека клонирани, но какво от това, те са си все така прототипи, които най-много да са в 1-ви клас.

Цитат
...ако някой счита че е поробен от нещо ще има и за какво да се бори и рано или късно може и да успее (да не говорим че постоянно ще създава проблеми) - ако си мисли че е свободен и нещата са такива каквито му ги представят ще живее в "блажено невежество"...
Ами я се огледай хубаво, направи си една статистика и ще видиш, че тези които считат, че са поробени са значителна част, много от тях се борят и "създават проблеми", а отделни индивиди (дори някои държави) "може да са успели" да отхвърлят робството.

Цитат
Което разбира се само по себе си означава че цялата публична информация (включително и повечето конспиративни книги) са по същество дезинформация.
Естествено е при такава несигурна ситуация цялата пропагандна машина да бъде мобилизирана, за да дезинформира населението. Но "създаващите проблеми" са не по-малко мобилизирани и контраофанзивата им прогресира със задоволителни темпове. Как мислиш, колко процента от населението на България не знае кои са илюминатите и с какво се занимават?

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 667
 • WATCHER
Re:Чак толкова ли са напреднали технологиите?
« Отговор #9 -: Декември 21, 2009, 22:10:36 pm »
С риск да започна да звуча като студента на който му се наложило да изброява жертвите от Втората Световна война поименно ще повторя отново че нещата без да се разглеждат глобално с абсолютно всички фактори от всички възможни сфери на живота не могат да се разберат.Не мога да се съглася с аргументи от сорта на „запада еди какво си” и „финансовото положение не позволява еди що си” след като всичко се извършва на наддържавно ниво.


 Но да започна малко по-отначало –  сигурно няма да ми стигне цяла книга да изброявам фактори и факти по тази тема, които никак ама никак не се връзват с „официалното становище по въпроса”. Но тук има и един интересен бонус- нарича се теория на вероятностите – с нейна помощ един британец наскоро доказа как вероятността атентатите от 9/11 да се  случили както се описват официално е едно към няколко трилиона! Тук главна роля има „натрупването” на фактори като всеки един сам по себе си не е от такова значение но заедно с другите променя нещата радикално –  получава се нещо подобно на геометрична прогресия.

Да почнем  с археологическите несъответствия като предполагаемо ниво на технологии в древността , намерените артефакти (като механизма от Антикитера), места в Азия свидетелстващи за ядрени взривове, интересни описания на ядрени оръжия в Библията и Махабхарата, интересни картини от древността,въртолети и подводници изрисувани в храма Абидос,уникалните знания на догоните за Сириус, ясно видимите пирамиди на Марс от снимки на самата НАСА, уравнението на Дрейк плюс още хиляди други фактори в тази област.И да не забравяме че това е само върха на айсберга.

Когато става въпрос за свидетели на „необичайни феномени” – въпреки че те са десетки хиляди и доста от тях дори военни цари някакъв вид „скептицизъм”. Обикновено е свързан с „неизвестността” на тези които се осмеляват да твърдят неща, които науката не е „доказала”.В последно време обаче имаме бивш военен министър на Канада, губернатор на Аризона, кандидат за президент на САЩ  и т.н., които твърдят доста интересни неща- че лично видели космически кораби или че са получили сериозна информация за това и искат официално декласифициране на информацията относно тези летателни обекти.Техните мотиви са „от друг тип”, но допринасят доста да се погледнат нещата през друга призма. Включително официалното видео на мексиканските военни на  което се виждат няколко НЛО обекта – абсолютен прецедент в историята военни да покажат подобно видео на фона на хилядите любителски такива.А за хилядите свидетелства на по-обикновени хора какво да кажем ?Може би тук трябва да добавя като още един фактор малко извън контекста и работата на харвардския психиатър Джон Мак http://www.xnetbg.com/new/40/97/596


Не по-малко внимание заслужава изграденото комерсиално общество, което не би могло да функционира както досега при свободното разпространение на технологии подобни на гореспоменатите  тъй като биха обезсмислили по-голямата част от днешната икономика. А тя функционира главно като произвежда продукти с много ниско ниво на полезно действие, които за да се пласират биват рекламирани постоянно в масмедиите.Та очевидно е налице огромен интерес наличието на подобни технологии да се пази в тайна.По въпроса можеш да направиш справка тук: http://www.xnetbg.com/new/40/98/211


И не на последно място фактора – УМИШЛЕНА ИЗМАМА! Игнорирането на умишлената измама е признак на селективно мислене. Но въпреки всичко що се касае до науката (която е пряко свързана с технологиите) – там това явление е напълно отхвърлено! За науката умишлена измама не съществува, конспирации не съществуват, извънземни също, а пък управляващите ни мислят доброто.А да се осмеля да си помисля че някой от НАСА би излъгал е направо кощунство! – Обаче на какво отгоре? – веднага взимаме някои интересни примери от обществения живот. В политиката – „Налагаше се да лъжем сутрин, обед и вечер!” – цитат на Унгарския премиер.В спорта – там само този дето не са тествали не са хванали с допинг – включително всякакви световни рекордьори и олимпийски шампиони. За корупцията пък има ли нужда да споменавам или пък може би не щото нямам „доказателства”? И на целия този батак в научните среди и лаборатории всичко е чисто, честно и коректно.Каквото знаят хорицата бързат веднага да го публикуват в най-видните научни списания за да сме информирани, даже много бързо правят всякакви ваксини да не умрем от грип – само дето са пропуснали че и те като унгарския премиер лъжат сутрин обед и вечер. И нищо че преди снимките от телескопите да стигнат до някой „с по-ниско ниво на секретен достъп” биват филтрирани безброй пъти.Ако трябва да се замаже някой скандал пък техните служители биват намесени в „уникални битови сценарии с отвличания от ревност”.

Та общо взето базирайки се на обществото в което живеем можем да бъдем сигурни че ако нещо което би донесло някакви дивиденти  е възможно да се направи то е направено защото всичко друго би било супер нелогично.И ако това нещо е супер продуктивно и с него могат да се контролират другите хора – то няма абсолютно никаква причина да бъде изкарано на бял свят – отново би било нелогично.

За съжаление това е само капка в морето от фактори и факти, които влияят върху обективното възприемане на проблематиката.Все пак е въпрос на личен избор и желание всеки сам да се заинтересува, да ги види и да си ги анализира.


Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Re:Чак толкова ли са напреднали технологиите?
« Отговор #10 -: Декември 22, 2009, 13:00:21 pm »
По принцип очаквах подобна "гардушка" от факти, но малко се надявах на по-друг подход. За да онагледя отношението си към подобни случаи, ще прихвана напосоки две от камъчетата, с които ме засипваш и ще ги разгледам отблизо.

Започваме с Догоните и предполагаемите им познания за Сириус. След кратка справка в интернет, оказва се, че единствения изледовател, който е стигнал до тези изводи е Робърт Темпъл и ги е публикувал в книгата си The Sirius Mystery през 1976 г. (http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_K._G._Temple). Той е известен и с още няколко книги, чиято тематика е древната мистика.

Според Темпъл, догоните са африканско племе, което е имало контакт с извънземни-амфибии преди около 5000 години. Причините за идването им на Земята не са известни. Тяхната планета орбитира около звездата Сириус (на около 8,6 св. год. от Земята). Посетителите не изглежда да са вършили кой знае какви други неща, освен да дадат малко полезна астрономическа информация на някои местните племена.

Темпъл не извършва проучванията лично, а основава своята теория съобразно данните, които етнографите Marcel Griaule и Germaine Dieterlen са събрали. Скептиците твърдят, че Темпъл използва за доказателства отделни фрагменти на рисунки, с помощта на които догоните обяснявали на изследователите своите вярвания. Но също така тези фрагменти имат свой доста плътен контекст, за който не е известно да е бил отхвърлен достатъчно аргументирано от страна на Темпъл.

По въпроса за догоните, мисля, че е достатъчно.

Другото, което ще подхвана е "механизма от Антикитера". Той спада към категорията на така наречените "артефакти не на място", известни още като OOPARTS (http://www.s8int.com/).

Въпросните артефакти се радват на засилен инетрес от страна на традиционната наука, вместо, както очаквате, да бъдат подложени на "фалшифициращи анализи". Ето ви един подвижен 3D модел на устройството (http://www.etl.uom.gr/mr/Antikythera/AntiMechSim_v0.93.zip) и инструкции за употреба (http://www.etl.uom.gr/mr/Antikythera/AntiMechSim_v0.93.zip). Имаме и това - http://www.antikythera-mechanism.gr/.

« Последна редакция: Декември 22, 2009, 15:20:39 pm от otnesen »

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Re:Чак толкова ли са напреднали технологиите?
« Отговор #11 -: Декември 22, 2009, 15:04:41 pm »
Трябваше да прекъсна пледоарията си и постнах, като начин да сейфна написаното дотук.


Споменатите OOPArts не се отричат от науката, но не можем да пренебрегнем и някои други още по-неоспорими факти. Това са "артефактите на място", изровени от т.нар "културни пластове" и които свидетелстват за постепенно усъвършенстване на оръдията на труда през вековете и хилядолетията. Изключително малкия брой "артефакти не на място", в сравнение с тези "на място" ни дава основание да предполагаме, че са били употребявани от тънка прослойка елити, докато останалата част на населението е вървяла по пътя на конвенционалното развитие. Също така науката е регистрирала зони на съприкосновение между двете исторически линии. В културните пластове на някои цивилизации са открити периоди на внезапен подем в усвояването на нови технологии. Сигурно няма да се учудите, че Египет, Инките, Маите, Вавилон, древна Индия, древна Гърция и др. отговарят именно на такова описание.

От това можем да направим важен извод - архитектурата на древните общества, особено в зоните на "културно сътрудничество", представлява същият този тълпо-елитарен модел, който имаме налице днес, в 21-ви век. Най-напредналите технологични образци са предимно прототипи (или единични поръчкови екземпляри) и са притежание на ядрото. Не можем да не отбележим, че наличието на напреднала техника позволява организирането на представления от типа "божествени чудеса", пред които масите да коленичат. И преди и сега се използва същата техника за парализиране на масите, която споменах по-горе. В древността това са митовете, а сега - мистичните теории. При все това не бива да притъпяваме научното си обоняние, тъй като в древните митове се прокрадват и частички истина - сведения за реално съществували събития и обекти (потопа, Атлантида и др.).

По отношение на днешната парализа - притеснява ме факта, че именно сочените за манипулативни медии от същите тeзи мистични теории лансират на преден план мистичният характер на конспирацията и упорито пренебрегват иначе фалшивата позиция на официалната наука. А позоваването на "признанията" на ръководителите на разни служби, при положение, че на предишната страница същите се предполага, че са организирали шпионски афери с цел ликвидирането на важен свидетел, е най-малкото подозрително. Такова съжителство на крайно доверие и крайно недоверие по отношение на тези хора е доста съмнително.

От казаното дотук стана ясно, че в историята съществуват най-малко два подхода към развитието. Единият се практикува от т.нар ядро и се състои в разработването и употребата на нови технологии с цел да се доминира над останалата част от човечеството. Това е конспирацията в историческа перспектива, олицетворена от OOPArts. Другият подход е бавен, внимателен, нищо не се приема за факт без поне петорна експертиза, но вече приетото е "бетон" и не може да бъде разбито. Това се олицетворява от "артефактите на място", а съвременното му продължение - официалната наука.
« Последна редакция: Декември 22, 2009, 20:55:50 pm от otnesen »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27