Точно от такива лукави хора(промити мозъци)- роби на греха и слуги на дявола, като въпросната майка най - много трябва да страним защото не подлежат на промяна каквато и да е тя. И трябваше да и кажеш поне, че това не са качества. Качество е да зготви някоя манжа за бебето или детето, макар ,че на дали и това може да направи както трябва или въобще, като съдя по нейното изказване защото за да нправиш хубаво ястие и то трябва да е направено с любов. Такива хора рушат това до което се докоснат, отдето минат трева не никне. Ще и простиш ако те е засегнала и това е.
Fishbone,отдавна съм спряла да се обиждам,засягам и т.н.Тоест,няма за какво да и прощавам на въпросната жена.Животът си е неин.Да си го живее както иска и да вярва в каквото иска.В крайна сметка,ако не е"разбрала"или"осъзнала"нещо сега,ще го направи на по-късен етап.Това което ме мъчи,е че ежедневно ставам свидетел на такива ситуации.Говоря за възпитанието на малките,понеже в момента съвсем естествено общувам предимно с майки.
Хората почти не се замислят за това какви ценности възпитават у децата си,или по-точно пълното отсътвие на такива.Ето няколко примера:
Едно дете удря шамар на друго.Без причина,просто ей така.Реакция от родителя-никаква.На въпросът ми защо не реагират получих отговор:Не искам да и пречупвам характера(дете на 3год.)Но,тя удари другото дете без никаква причина и вие с мълчанието си я подкрепята-казавам аз.Е,и?Какво от това?Да знае да се оправя в живота после.По-добре тя да бие,отколкото нея да я бият!Но защо изобщо някой трябва да бие някого?-питам аз.Защото такъв е животът!-беше отговорът
Хората изобщо не вдяват,че те са тези които сформират и изграждат своето дете,особено през първите години.И ако ние самите ги учиме на агресия,то много ясно,че такъв ще бъде животът..
Втори пример:Едно дете дърпа от ръката на друго играчката му.Съответно второто дете започва да плаче.Майката на първото казва:Върни му играчката,щото сега ще се съдере да пищи,и ми надухте главата вече,писна ми от вас...И нито дума за това,че второто дете се"съдира да пищи"напълно в правото си,защото страда,причинено му е мъка,болка и пр.Макар,че и на нея да и дръпнат телефона от ръката примерно,и тя ще се разпищи,ама нейсе..Никакъв елемент на състрадание.Само открита досада.И съвсем естествено,въпросното дете подхвърли играчката на другото досущ като на куче..На вземи,сега и млъквай.Няма извинение,няма нищо..Говоря за 2-3-4годишни деца.После се чудим защо училищата са се превърнали в зверилници.Улицата не е виновна.Нещата се сформират още в най-най-ранна детска възраст.За съжаление хората се чифтосват и размножават,просто защото не намират друг смисъл да живеят,и не си дават сметка реално каква отговорност е това.
Това е едно от нещата които ме нараняват най-много.Начинът по който отглеждаме и възпитаваме бъдещето си.