Автор Тема: Може ли  (Прочетена 3895 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 824
Може ли
« -: Декември 05, 2009, 12:06:33 pm »
Може ли парите да спрат да са обменна единица?
И как мислите че може да стане това?
Хората по цял свят изпадат във все по големи финансови затруднения, и мисля че е крайно време това да се спре, да изчезнат парите, да има за всички.
« Последна редакция: Декември 05, 2009, 22:03:37 pm от Black Adder »

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Re:Може ли
« Отговор #1 -: Декември 05, 2009, 12:26:02 pm »
Може ли парите да спрат да са обменна еденица? И как мислите че може да стане това? Хората по цял свят изпадат в все по големи финансови затруднения,мисля че е крайно време това да се спре,да изченат парите,да има за всички.

Възможно ли е и трябва ли да има за всички всичко? Не е възможно и не трябва да има подобно разпределение на благата. Какво са парите ? Документ или книжка която следва да потвърди че притежателя и е вложил определени усилия за развитие на обществото.Лошото в сегашната система дава възможност на тези които печатат и разпределят парите да си вземат най-много. И те го правят най цинично в ущърб на обществото.

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 919
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Може ли
« Отговор #2 -: Декември 05, 2009, 12:47:41 pm »
Парите в днешния им вид са изобретение на сър Исаак Нютон, и почти веднага са били възприети в Европа и после навсякъде по света. До преди него монетите са били правени според някакви условни сравнявания с количество сребро или злато. Тоест парите са доста християнско изобретение и в тях няма нищо лошо, злото идва от хората които имат власт и ги ползват за да поробват тези които ги нямат власт.
Историята помни много неща благословение от Господ, които се превръщат в проклятие, например един нож може да служи да си реже човек хляба, но може и да отнеме живота на друг човек. Преди години това бе направено от мой съсед, който заколи жена си с кухненския нож в нетрезво състояние.
Soli Deo Gloria!

Неактивен Иван

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 83
Re:Може ли
« Отговор #3 -: Декември 05, 2009, 14:10:43 pm »
Може ли парите да спрат да са обменна еденица? И как мислите че може да стане това? Хората по цял свят изпадат в все по големи финансови затруднения,мисля че е крайно време това да се спре,да изченат парите,да има за всички.

Може. И това е факт. Парите отдавна не са обменна единица, защото свойството им да служат за еквивалент на материални, интелектуални и други продукти на човека, е пренебрежима част от множеството функции, които имат. Основната функция на парите е да създават дълг на притежателя им. Това е достатъчно добре обяснено във филми за широките маси ("Money as Debt") и в статии за професионалисти (виж Силвио Гезел). А създаването на дълг чрез парите означава контролиране на задлъжнелия. Който държи дълга, диктува правилата на живот на задлъжнелия.

Възможностите за изход от тази ситуация са неизброими. Като се започне от премахване на лихвата и запазване на парите САМО като разменно средство и се стигне до структура на човечеството, състояща се от малки самостоятелни групи хора, които нямат нужда да разменят помежду си нищо.

Въпросът е не "дали може", а "как". Всеки от нас трябва да си намери метод, който го устройва и да търси съмишленици. Това разпределение на групи по интереси е и едно чудесно средство за предотвратяване на Нов Световен Ред. Активни, знаещи и обособени, а не приемащи всичко и всички - това е първият отговор на въпроса "как".

Неактивен Jean_Valjean

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Re:Може ли
« Отговор #4 -: Декември 31, 2009, 16:33:23 pm »
Модерно общество като нашето не може, повтарям не може да съществува без пари.
В Zeitgeist го бяха каза ли така:

"Парите са инструмент за заробване на човешкото население."
"За парите които федералния резерв отдава на американското правителство той си взема лихва, така че математически е невъзможно да излезне от това робство"
"Ако всички долари се върнат във Федералния резерв няма да има нито един долар в американската парична система"

Докато илюминати, масони и най вече рептили са на власт да се махне паричната система е невъзможно. Така че това е отговорър на въпросът ти.
Никой не е е по безнадеждно поробен от тези, които вярват, че са свободни. - Йохан Волганг фон Гьоте

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27