Автор Тема: Тайните общества на всички времена и народи  (Прочетена 5586 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER

Standart

Тайните общества пишат историята

Най-плагиатстваната книга на ХХ в. разбулва загадки от древните мистерии до масонските ложи

С най-подробното научно изследване на тайните общества, определяли развитието на Стария и Новия свят до началото на ХХ в., ще имат възможност да се запознаят българските читатели. Благодарение на доказаните професионални умения в този род четива на издателката Мария Арабаджиева (Мириам) от понеделник на пазара се появява първият том на Чарлз Уилям Хекеторн "Тайните общества на всички времена и народи". От близо 500 страници с над 360 илюстрации любителят на сериозната информация ще придобие квалифицирана представа за тайнствените общности от Древните мистерии до Ордена на тамплиерите. В следващите два тома се разглеждат организациите от Светата инквизиция до Илюминатите (т.2) и от франкмасонството до тайните политически общества (т.3). Единици са световните автори от всички времена, които са успели да организират по енциклопедичен начин познания по една толкова специфична тема.
Специалистите считат труда на Хекеторн за една от най-плагиатстваните през ХХ в. книги. За съжаление от нея по-новите автори са копирали само "сензационните" негативни неща за тайните общества,(за чие съжаление ???) докато самият Хекеторн се е старал преди всичко да анализира градивната роля на тези общности в утвърждаване ценностите на съвременната цивилизация. Неслучайно това мащабно изследване е бивало потискано от цензурата на Римокатолическата църква. А пък самият автор е бил принуден да води един твърде дискретен, почти отшелнически живот. Самата класификация на тайните общества от Хекеторн е определена като академичен подход към темата. А съдържанието би могло успешно да послужи за логичното оборване на редица популярни, но напълно погрешни тези относно стремежа на хората да се сдружават в неудобни за официалните религиозни и светски власти организации. В този смисъл подобен род четива се явяват своеобразна справочна литература за онези читатели, които държат да формират собствено мнение относно глобални въпроси, а не да възприемат натрапвани формулировки.
Настъпилата хегемония на книжния пазар на литература от типа на Дан Браун и почти ежедневните скандали около Ватикана относно истината и догмата в християнската вяра превръща тритомника на Хекеторн в задължително настолно четиво за всеки, който се интересува от нещо повече от материалното в този свят.

Дъвиан

 • Гост
Отг: Тайните общества на всички времена и народи
« Отговор #1 -: Март 26, 2006, 23:50:21 pm »
Каквити ти "тайни общества" - щом всичко излиза и на книги вече  ;D Дано филми направят, по телевизията да ги гледаме! :P

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Тайните общества на всички времена и народи
« Отговор #2 -: Март 27, 2006, 00:09:17 am »
Филми има на килограми ;)

Дъвиан

 • Гост
Отг: Тайните общества на всички времена и народи
« Отговор #3 -: Март 27, 2006, 00:11:26 am »
Филми, които да разкриват ритуалите и тайнствата на отделните общества? :o Ама така - изцяло, пълно и обзорно! Така че да ахкаш и да се маеш от чудеса - има ли такива? ::)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Тайните общества на всички времена и народи
« Отговор #4 -: Март 27, 2006, 00:18:47 am »
Редки са ама ги има :) Това са некомерсиалните филми, които трудно се намират. Имам няколко такива.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27