Автор Тема: Една друга Цивилизация  (Прочетена 7297 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Една друга Цивилизация
« -: Ноември 02, 2009, 18:37:06 pm »
Уводът на тази тема е вече известен.Тук бих искал да споделя мислите си с вас относно един вероятен вариант на нова платформа за човешка цивилизация.Нова платформа ще рече съвършено нова основа на начина на мислене на съществата, съставляващи тази нова човешка цивилизация.Следователно това е една евентуална цивилизация, реализирана чрез решения по проблемите на живота, които са плод на тази нова платформа на мислене.

Моля ви, забележете опита ми да насоча вашето внимание към дискусия върху това как такава цивилизация може да бъде реализирана.Не дали е възможна - нека се отърсим от този подход "дали е възможно".Нека обсъждаме КАК подобна цивилизация може да бъде реализирана или ако не тя самата, то какво нейно най-близко подобие е в способностите ни да реализираме.

Тази тема присъства в раздел "Философия".Защото тази тема(по мои очаквания) би трябавало да се занимава с чистата философия на една такава цивилизация.Много от казаното в тази тема по отношение на нещата, в действителност правещи възможна тази цивилизация, ще трябва да бъдат пирети на доверие и да се приемат като даденост, защото основите на тази цивилизация не би следвало да се обсъждат тук.
Основите на цивилизацията, правещи възможно осъществяването й, ще бъдат описани в раздел "Езотерика", където ще бъдат подробно представени на читателя с най-важната известна за тях информация(според моята преценка).Естествено по някои от тези основи разполагам с личен опит и лични резултати, и полагам настоящи лични усилия и ще споделям мнението си с голямо желание по всеки зададен въпрос, по който имам информация и преживявания.

Тази тема тук, намираща се в раздел "Философия", сама по себе си приема основите от допълващата я тема като даденост и вече налични условия.

Искам да се обърна специално към модераторския екип с мотива, че намирам цялата концепция както за достатъчно сложна, за да не може да бъде представена само в една тема и само в един раздел, така и за заслужаваща си да присъства като написана информация в Хнетбг.С цел да използвам максимално възможностите на форума(доколкото въображението ми ми позволява), реших да разделя този единен въпрос в две теми - една във "Философия" и другата в "Езотерика", както междувпрочем е разделен единния въпрос по увода към тази концепция.


Новата платформа за човешка цивилизация не е саморасляк.Тя е резултат на досегашната човешка история(чисто човешка, като ИГНОРИРАМЕ изкуственостите в нас и между нас, внесени от манипулиращите човечеството сили).Тя е следствие от една нормална и неизбежна несъвместимост между предишните модели на мислене, които ние като индивиди от човешката раса сме усвоили през хилядолетията, и настоящите върхове на модели на мислене, които начертават пред нас един еволюционен скок.

Ние, като човечество, дълго време преживяваме тази целесъобразна и неизбежна несъвместимост.Нейната философия е описана в раздел "Философия" в темата "Пропастта между поколенията":
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,12110.0.html

Научно-теоретичната защита на философията на несъвместимостта, за която говорим, беше описана в раздел "Езотерика" в темата "Старостта":
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,12109.0.html


Както казахме, нуждата от нова платформа за цивилизация пред човечеството се подсказва от тази негова вътрешна несъвместимост, описаната в горните две теми.Също така наложителността на тази нова платформа за цивилизация се диктува от нуждата ние, като членове на човешката раса, да направим опит да вземем контрола над развитието си в собствените си ръце за първи път в историята на тази планета.
Дори и да е невъзможно, можем да направим опит, от който няма да загубим, а само бихме обогатили представата си за следващите си опити.
« Последна редакция: Ноември 02, 2009, 18:43:25 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Една друга Цивилизация
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2009, 18:54:45 pm »
Това, което искам да споделя с вас, съфорумци, са редица постижения на човешкото същество, които заслужават внимание.
Това са:

1.Инедията - способността на човешкото същество да не употребява храна или вода за свои енергиен източник, поддържащ живота му в пълноценност.
2.Топлинна независимост - способността на човешкото същество при дадени лични условия да не се влияе от температурата на околната среда и климата, за да изпитва температурен комфорт.
3.Ненаранимост - способността на човешкото същество при дадени лични условия да намали физическата си ранимост многократно.
4.Регенерация - способността на човешкото същество при дадени лични условия да възстановява части от физическото си тяло, смятани до сега за невъзстановими.
5.Фино зрение - способността на човешкото същество при дадени лични условия да развие достъп до друго поле на информация за заобикалящата го реалност - етерни образувания и образувания от фина и по-неплътна материя.


Спрял съм се на тези регистрирани, документирани и доказани човешки способности поради една главна причина - те са много широко разпространени по всички краища на света, наблюдават се при много индивиди от човешката раса и различни личности, общества и информационни източници твърдят, че тези способности са даденост на всеки един и могат да бъдат развити у всеки един при правилен подход.


Всяка една от тези човешки способности ще бъде подробно разгледана в раздел "Езотерика", напълно в духа на раздела, и в съответната езотерична тема всяка една от тези способности ще бъде обсъждана и споделяна.

Колкото до тази тема - тя има за цел да приеме тези човешки способности за даденост на всеки един член от новата Цивилизация и да разгледа чисто философския въпрос, заобикалящ подобна платформа за човешка Цивилизация.
« Последна редакция: Ноември 02, 2009, 18:57:34 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re:Една друга Цивилизация
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2009, 19:11:55 pm »
Цитат
Както казахме, нуждата от нова платформа за цивилизация пред човечеството се подсказва от тази негова вътрешна несъвместимост, описаната в горните две теми.Също така наложителността на тази нова платформа за цивилизация се диктува от нуждата ние, като членове на човешката раса, да направим опит да вземем контрола над развитието си в собствените си ръце за първи път в историята на тази планета.
Дори и да е невъзможно, можем да направим опит, от който няма да загубим, а само бихме обогатили представата си за следващите си опити.

Темата наистина е философска защото ако хипотетично приемем че "човешката раса" тръгне да взима нещата в свои ръце ще бъдем изправени пред нов тип проблеми.Първо - дали просто няма един тип елит да бъде подменен с друг тип елит който да налага "правила" на останалите? При огромния брой хора на планетата ми е трудно да си представя че е възможна истинска равнопоставеност.Огромните различия от културен и религиозен тип, които са постигнати  и които водят до различен начин на живот и норми на поведение и морал не могат да изчезнат с магическа пръчка. Всъщност това може да стане изкуствено - но по никакъв начин няма да се различава от понятието НСР - където целта е всички да станат "еднакви" и да следват еднакви правила и "еднакво" да им се прилага военна и полицейска сила ако не ги спазват!

Не случайно сложих и в кавички човешката раса тъй като тук също се получава доста сложна философска дилема. Кои са наистина "хората" и най-вече какъв процент? Първо тази човешка раса би ли искала да се развива напълно независимо от останалия "извънземен свят" или ще "интегрира" при себе си и други, което би породило още повече проблеми.Да не говорим за "типажи" от сорта на опове, биороботи, клонинги и т.н. същества които си присъстват активно.
Всъщност има доста различни тези които "обясняват" откъде всъщност се получава това огромно разнообразие от "култури" а и раси на планетата. Една от тях е че Земята е огромен галактически затвор. Разбира се има и доста по-позитивни възгледи. Но преди да сме запознати с истинската картина на нещата всяка една позиция която вземем засягаща и от името на "всички" ще бъде неинформиран избор точно защото решението за едни може да е добре а за други зле.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Една друга Цивилизация
« Отговор #3 -: Ноември 02, 2009, 19:25:54 pm »
Не съм психолог.Нито философ.Нито Господ, за да мога да си представя как би изглеждала подобна цивилизация САМ.Затова ви моля да ми помогнете, като споделите мненията си.

Нека уточним, че е най-лесно да говорим за нужди в смисъла на принудителности.Защото всеки би имал нужда, ако тази нужда е негов каприз.Затова нека под нужди разбираме принудителности, а не капризи.


Членовете на подобна цивилизация не биха имали нуждата от хранителна промишленост и всичко, съпътстващо я, заради своята инедия.
Членовете на подобна цивилизация не биха имали нужда от текстилна промишленост и всичко, съпътстващо я, заради своята топлинна независимост в комбинация с регенерацията и неуязвимостта(както е дефинирана по-горе).

Тези неща са достатъчни, за да стане планетата ни едно по-широко, по-свободно и по-приятно място, нали? Но не е само това.

Членовете на подобна цивилизация не биха имали каквато и да е нужда от медицинската "промишленост"(лекарства, фармацевтика, цялата наука медицина би отпаднала или би се изменила коренно до неузнаваемост, хирургията и всичко останало).
Това е следствие от общата конфигурация на притежаваните способности на новите цивилизовани хора.Инедията би премахнала близо 100% от болестите(както ще стане ясно в раздел "Езотерика").Към малкото оставащи болести би се подходило чрез фините обвивки на тялото чрез финото зрение, което също така би помогнало и за определянето на най-правилните за всеки случаи билки и растения.Защото инедията не означава неспособност за приемане на твърди или течни вещества, означава независимост, необвързаност към фактора на тяхната задължителност.
Всичко останало би следвало да надхвърля способностите за неуязвимост и регенерация(много тежки инциденти, които ще са изключителна рядкост, поради отсъствието на каквато и да е промишленост в новата Цивилизация), за лечението на което би следвало да се подходи отново чрез финото зрение.


Тоест едно подобно общество все повече се описва като нещо, което никой никога не е виждал, само основавайки се на тези широкоразпространени и усвояеми човешки способности, изброени по-горе.


Също така, поради общата характеристика на способностите на членовете от новата Цивилизация, следва липсата на нужда от какъвто и да е сериозен подслон, доколкото подслонът не би изчезнал напълно и не би преминал изцяло в сферата на каприза.


Тоест една подобна цивилизация наистина не би имала никакъв прецедент от известните ни до сега цивилизации.Ако наистина нещо съществено ни е известно за отминалите Земни цивилизации.


П.П.
Още една способност заслужава споменаване - уотребяването на добиваща плътност мисъл, за разнообразни цели, но не я споменавам, защото тя не е сред често срещаните човешки способности и все още е мистерия за конкретиката.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Една друга Цивилизация
« Отговор #4 -: Ноември 02, 2009, 19:39:52 pm »
Alien, точно затова по-често си представям тази нова цивилизация като първоначално общество.
Така философският въпрос се изменя, защото това общество ще е съдържащо се в глобалната Земна цивилизация, каквато я познаваме, което следва, че ще има някакви отношения с нея... а ако няма, то тогава ще търпи някакви отношения към себе си.А едно общество, независимо дали глобално или обособено, в следстиве от нуждите(принудителностите) на неговите членове, би трябвало да възприеме само две правила за своето групово и единично поведение:

1.Какво човек може да направи.
2.Какво човек не може да направи.

Това общество може да предпочете да бъде свободно.Всеки един негов член да има пълна свобода в деянията си, било то свързани с останалите членове или не, ограничаван единствено от нова, което може или не може да направи.

Може пък обществото да предпочете да се зароби във вътре-обществени условности и задължения(което на мен, като индивидуална личност, ми се струва назадничаво) и да се опита да "гарантира" различни "свободи" на членовете си.Което би било сравнително безсмислено, защото всеки би разполагал със съществена невероятна свобода, която едва ли би имала нужда от гарантиране.

Как мислите вие и какво казва въображението ви?

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Re:Една друга Цивилизация
« Отговор #5 -: Ноември 02, 2009, 19:53:56 pm »
След като човек е свободен като индивидуалност, ограничен само в това, което може или не може да направи, според мен нуждата от общество като такова отпада напълно.
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Една друга Цивилизация
« Отговор #6 -: Ноември 02, 2009, 20:03:51 pm »
Но когато група индивиди съществуват по подобен начин, те могат да се нарекат общество, ако са на едно място.Ако не са, те се превръщат в "интернационално"(така да го кажем) общество.

Тоест не е задължително едно такова общество да е общество в познатия ни досегашен смисъл, просто защото нищо от живота на неговите членове няма да ни бъде познато.Така независимо дали поддржат контакт по между си или не - те представляват обособена глупа сходни индивиди, обитаващи планетата, погледнато отгоре.
« Последна редакция: Ноември 02, 2009, 20:05:44 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Re:Една друга Цивилизация
« Отговор #7 -: Ноември 02, 2009, 20:16:25 pm »
Така пo става като дефиниция. Обачеее... както казваш, хора с такива способности съществуват. С какво са те по- различни от другите хора в обществата, в които живеят, освен, че притежават тези нетрадиционни да ги наречем способности? Те пак са си малко или много сходни индивиди, нали така? И въпреки, че не поддържат контакт, имат какво да ги свързва.  :-X Ей ти пак общество- нетрадиционно. Та такива общества по сходни признаци, знаем или не знаем, си съществуват и винаги са съществували.... ъъ... някакси...
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Една друга Цивилизация
« Отговор #8 -: Ноември 02, 2009, 20:29:44 pm »
Забелязал съм, че до сега нямам информация за индивид, събиращ всички от описаните качества.Чел съм за индивиди, които сякаш имат потенциала да развият всичко това, но просто не е в интереса им като отделни индивиди.
Примерно художник инеяд, който се интересува от картините си, а не от инедията си и я приема за даденост и нещо нормално, но не я включва в бъдещето си, за сметка на художническата си кариера.

Мисълта ми е представата за индивиди, целенасочено постигащи тези неща и използавйщи тези си предимства, за да експериментират с други варианти на същестувване.

Както в примера с художника - постиженията и способностите да са тяхната "кариера" и да ги използват в името на идеала на създаването на разновидност на съществуването на тази планета.

Тоест да използват това, което са, като индивиди, в името на откривателството, а не да пропиляват "талантите си", като ги приемат за нормални в смисъла на несъществени за тях самите.
« Последна редакция: Ноември 02, 2009, 20:31:57 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен emilkos

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 276
 • Леле, к'во станА
Re:Една друга Цивилизация
« Отговор #9 -: Ноември 02, 2009, 20:58:26 pm »
Ако изходим от не дотам доказания факта, че света се "помпа" с "любимци" за да се увеличава съотношението между мислещите и немислещите същества то едно такова общество е обречено във своето възпроизводство, а от там и липса на стабилност в по дългосрочен план.
Питам, можем ли да отчетем всички влияещи фактори на конкретната "стуктура", за да се положат стабилни основи. Основи за големия преход на Човечеството (като визирам само човеците)
Един основен фактор според мен е, знаем ли какви са плановете на Планетата, на къде се е запътила и какви цели преследва в своя път на еволюция. Все пак неминуемо трябва да се съобразим с това и да се напасваме. Сигурни ли сме в достоверността на информацията която имаме до момента по този въпрос.
Втория фактор е Слънцето, за него можем да се запитаме същото.
Третия фактор е Слънчевата система като едно цяло, за нея важът същите въпроси.
А галактиката, а спейса?
Имаме ли достатъчно познания по тези въпроси за да предприемем правилните действия.
Според мен най-големия ни проблем са знанията, а както знаем всички тук този ресурс не се споделя току така.
И т.н ... но да не се увличам.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Една друга Цивилизация
« Отговор #10 -: Ноември 03, 2009, 00:23:54 am »
Такъв тип развитие има само един начин да се направи - с личен пример + достатъчно мерак и упоритост на този, който ще се развива.


Друго, всички хора имат свободна воля и правят това, което искат, дори и сега.
Насила не може нищо на никого да се даде.
Хора, които да повярват на всичко това, да поискат да го направят, и да могат ще са 1 на милион, а дори и по-рядко.

Виждал съм изключителни хора, знам живота им, знам колко тежки усилия са необходими за постигането на много по-малки неща.
Ти мечтаеш за легенди. Може би прибързано си възприел израза "всеки може да го направи". Може да не е съвсем всеки.

Забрави да включиш в списъка: недишането, левитацията, телепатията, телепортацията и ясновидството, и не на последно място пирокинезата. Тя също е документирана и може да се развие като заложба. Даже май ЦРУ-то правеше експерименти с това. Или не беше це-ре-у-то? Четох една книга навремето.
Имаше там едно малко момиченце, май на 10 беше, палеше всичко наред, хора, коли, пушки. Вдига до 10 000 градуса, ей така само с поглед. Е*а им мамата на ЦРУ-то. (или не беше цру-то? Май Арсенала му викаха. Все тая.)
« Последна редакция: Ноември 03, 2009, 00:26:41 am от Tangrata_ »
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Re:Една друга Цивилизация
« Отговор #11 -: Ноември 03, 2009, 01:49:18 am »
Спорте, тази твоя хипотетична цивилизация я чувствам някак си извадена от контекста и съшита с белите конци на твоя иначе интелигентен и напредничав ум. ;D Сега ще обясня защо. Ами първо да разгледаме условията, в които тя би могла да се развие и после - характеристиките, защото според мен ти акцентираш на тези, които резонират в теб, а далеч не е задължително нещата да стоят точно така, за да има пълноценна и продуктивна цивилизация (ако това е резултата, който търсим).
 
 Ти говориш за малко или много затворено общество -  това разбирам аз думите ти. Думи като "несъвместимост" го обособяват като отделено от другите. За да има условия за такова общество трябва човечеството да претърпи някаква сериозна рязка промяна, като например събитията, свързани с онази дата в близко бъдеще. В противен случай ми се струва, че има "липсващо звено" - нещо междинно между това което описваш и това, в което се намираме. Според мен трябва да насочим мислите си точно към това "липсващо звено", защото то е по-близко до нас и също така след рязка промяна всичко би се случило съвсем естествено. Аз не мисля, че ти визираш това време, нали? Тогава нека видим как бихме могли да трансформираме идеята, която за щастие всъщност е по-близка до това "звено", отколкото до някакъв краен реален резултат.

 Защо не може подобно общество да е като орязано с нож от другите? Ами просто защото не е естесвено да се случи така. Индивидите, които биха го създали, така или иначе произлизат от настоящото и далеч не е задължително те да изпитват несъвместимост с него, дори вече проявявайки характеристиките на новото общество. Личи си, че игнорираш един факт в изложението си (може би защото не те интересува) - че да нямаш нужда от нещо никак не означава несъвместимост с него. За теб най-вероятно с нуждата изчезва и смисъла, но това е лично твое мнение. Наречи го дори с думата, която много подходящо си оцветил в червено:
Цитат
Нека уточним, че е най-лесно да говорим за нужди в смисъла на принудителности.Защото всеки би имал нужда, ако тази нужда е негов каприз.Затова нека под нужди разбираме принудителности, а не капризи.
Разбира се, че трябва да разграничаваме нуждите от капризите, но докато първите могат да бъдат лесно определени, то вторите са силно субективно понятие. Ако за теб да притежаваш произведение на изкуството е просто каприз, то за мен може да е нещо много ценно. Някои например биха могли да гледат на шивачеството като на изкуство и да носят дрехи само поради тази причина, дори и да нямат нужда от тях. От там и желанието им да посещават събития, свързани с дизайна и продукцията на дрехи, за които се предполага, че ще спадат към старото общество. Разбираш на каква мисъл искам да те наведа.
 
 Сега да хвърлим малко поглед и върху характеристиките набързо. Смятам, че не толкова нуждите, колкото желанията ще определят това ново общество. И предполагайки, че то ще е разбулило тайните, които днес правят за хората много неща невъзможни и по този начин ги принуждават да прибягват до вредни за тях действия, смятайки ги за нямащи алтернатива, то това общество би се основавало най-вече на лоялност. Пример - "Не ни е нужна фармацевтика, ние познаваме безвредни начини да се лекуваме - съответно не произвеждаме и не предлагаме синтетични лекарства." И тази предпоставка никак не прави това общество несъвместимо със старото, даже напротив. Всеки ще има свободната воля да избира начина, по който да се лекува, храни, образова и т.н. Но това само след като илюминатите бъдат разобличени като "измамници, държащи човечеството в заблуда" или контролът им бъде намален поне наполовина.
For The Internets! :D

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re:Една друга Цивилизация
« Отговор #12 -: Ноември 03, 2009, 18:09:36 pm »

Забрави да включиш в списъка: недишането, левитацията, телепатията, телепортацията и ясновидството, и не на последно място пирокинезата. Тя също е документирана и може да се развие като заложба. Даже май ЦРУ-то правеше експерименти с това. Или не беше це-ре-у-то? Четох една книга навремето.
Имаше там едно малко момиченце, май на 10 беше, палеше всичко наред, хора, коли, пушки. Вдига до 10 000 градуса, ей така само с поглед. Е*а им мамата на ЦРУ-то. (или не беше цру-то? Май Арсенала му викаха. Все тая.)


Ти може  да го казваш и на майтап но интересното е че "хора" с такива "способности" има. Кои са обаче тези "хора" - в много малък процент са тези които спорта търси, такива, които не са част от проектите на тайните общества. Защото притежаването на подобни способности е нещо като стандарт за тези, които живеят основно извън познатата наша цивилизация (предимно в подземни бази и отдалечени райони на планетата). Това обаче не пречи те да бъдат също толкова контролирани колкото и останалата "невежа" маса от хора от "нормалната цивилизация".Тоест способностите сами по себе си са огромен плюс (най-вече на фона ако другите ги нямат), но не по-малко важно е за какво се използват! Защото ако отново хипотетично приемем че земната цивилизация развие масово подобни способности, каква е гаранцията че цялата тази огромна сила няма да бъде впрегната за чужди цели ? Филми от сорта на "4400" и "Герои" подсказват за подобни драми. Не са малко и сценариите с войни между "новата раса" и старата (без способности). Като при това тези способности може да се придобити по различен начин (дори без каквито и да духовни усилия). В някои варианти са генни изменения (изкуствени също), мутации, и т.н.Ще се намесят здраво религиите заклеймявайки едните или другите като "сатанински изчадия" и прочие а тълпи "разгневени маси "ще хвърлят вещици на кладата".Разбира се това е метафорично, варианти  същите тези сценарии да се изпълнят и в "sci-fi"  сюжет има много като например ролята на църквата да се изпълнява от правителството а другите да бъдат наречени "терористи" (но със способности).Конфликта ще бъде неизбежен, а историята ни учи че ако се стигне до "война" е много вероятно някой друг да има интерес от нея дори на по-високо метафизично ниво.Та извода е да се има много наум когато става дума за масовки.

Приложението в малко затворено общество е възможно, но дали е възможно това общество да остане напълно  изолирано от останалия свят? Примери за такива общества сигурно могат да се дадат, но дали техните лидери са тези за които се представят?
« Последна редакция: Ноември 03, 2009, 18:12:15 pm от Alien »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Една друга Цивилизация
« Отговор #13 -: Ноември 03, 2009, 22:53:53 pm »
Благодаря ви, Alien и Oneness, за чудесните мнения :)

Нека преди да ги коментирам да изясня какво визирам под "несъвместимост".
Несъвместимостта за мен е нещо, което забавя развитието на индивидите.Такива взаимни отношения, несъвместими отношения, или "несъвместима взаимност", която противоречи на нуждите на замесените страни и по този начин спъваща техните планове и противоречаща на техните желания.

Това обособено общество няма да е отрязано като с нож от останалата част от хората на Земята, но със сигурност ще е несъвместимо с нея, тъй като характеристиките на сегашната ни цивилизация спъват, пречат и по естествен начин предотвратяват постигането на способностите и въобще на естественото развитие на нещо подобно.Разбирам мисълта ти много добре, Oneness.Смятам и забележката на Alien за много уместна.
Отново стигам до извода, че може би ключът към правилния подход за обмисляне на такъв вероятен проект, ще бъде избистрянето на теорията на принципното тайно общество.
Може би е прекалено късно за възникване на нови общества и за поемането по нови пътища, които да имат привилегията, да бъдат явни и общоизвестни.Може би някъде там, където Вселената продължава да се разширява, може да възникне нова цивилизация и ако никой не стигне до нея за определено време, тя има шанса да бъде нещо ново.

Но в нашия свят, в този напреднал момент от времето, новите неща се случват винаги тайно.Поради логичностите, които Alien описа, и поради това, че желанията на вероятните Нови хора ще бъдат прекалено разнообразни, за да бъде забравено старото чевечество, новите хора ще трябва веднъж да се прокрадват през старата цивлизация, за да опазят себе си и развитието си, и втори път, за да задоволяват желанията си, свързани с човешката общност(както Oneness забеляза).С удоволствие приемам наблюденията ви и ако ги интегрирам в моята позиция по несъвместимостта на подобни нови хора със сегашния човек, ще излезе нещо такова:

На мен ми изглежда, че би било най-адекватно, ако обществото от такива индивиди е тайно с цел собствения му комфорт в неминуемите отношения с останалата част от света, която първоначално ще е мнозинство(а може би и перманентно).Само че поради несъвместимостта на останалото човечество и това общество, то вероятно би съществувало по таен начин и отделено надалече от останалите представители на човечеството, с възможност за бърза връзка с него и притежаващо някаква система за гъвкава мобилност.

В конкретния случай това общество би ползвало някакво кътче от пирродата за своето главно пребиваване, защото тази среда ще е съвместима с пътя на членовете му, които от друга страна ще бъдат достатъчно мобилни по някакъв начин, че да могат да направят бърза физическа връзка със старата цивилизация.

Може би е добре да разгледаме самите основополагащи принципи на тайното общество, в качеството им на възможна перспекитва по темата.П.П.
Не е ли любопитно, как много от качествените дискусии и контакти започват все повече да се преместват на ниво ЛС и лични контакти, докато агресивната, спъваща и назадничава спамърска среда се запазва като лице на повечето дискусии.А може винаги да е било така.И най-вероятно наистина е било.

Може би това е Начинът.Може би просто ходът на нещата е такъв.Отдавна си мисля подобен таен развой на такова общество и започвам да се убеждавам в това, в резултат на логически свързаните ви мнения.

Неактивен Balance

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
Re:Една друга Цивилизация
« Отговор #14 -: Ноември 04, 2009, 02:57:40 am »
А какъв е смисъла от общество от хора със еднакви разбирания и способности ? Къде остават различията, уникалността от които идват различните преживявания, а оттам и напредъка ни (като единици) ?

Отделно, че едно общество, каквото и да е то, винаги малко или много ще изисква някакво съобразяване и изгубване на индивидуалността, а точно тя е нашето предимство.

Следователно това е една евентуална цивилизация, реализирана чрез решения по проблемите на живота, които са плод на тази нова платформа на мислене.

Цивилизации, платформи на мислене - все неща характерни за Последователно инкарниращите се и създадени от тях. Тезата ми е че напредъкът ни (като единици, това е единствения ни път развитие, а не като раса) винаги ще е ограничен, докато принадлежим към рамките на дадено общество или начин на мислене.
« Последна редакция: Ноември 04, 2009, 02:59:37 am от Balance »
Несигурността се явява неотменна част от живота - и е добре, че е така, защото тя го превръща в с

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27