Автор Тема: Старостта  (Прочетена 10291 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Старостта
« -: Октомври 29, 2009, 12:30:03 pm »
Темата за поколенията трябва да има една езотерична тема и една философска тема, защото въпросът е прекалено всеобхватен.


Предварително общовалидно пояснение:
Хората са различни и тази тема се занимава с нещата, в които те са еднакви, като ги нарича с обобщителни местоимения за множествено число.Пълните изключения не са обект на тази дискусия.


Теоретично-езотерична обосновка:

Факт 1: Нашето физическо тяло е резултат от своите външни обвивки (материални тела с много по-малка плътност от лесно видимата материя)
Факт 2: Нашето мислене се корени в нашите външни обвивки (прави се разлика между съзнание и мислене, която разлика е обект на обсъждане на други теми)
Факт 3: Нашето физическо поведение (плътно-материално поведение) е сложна система от символика, описваща по косвен начин състоянието на нашите фино-плътни обвивки, което ще рече и на нашето мислене.


Едно от най-очевидните човешки поведения е стареенето.Стареенето представлява резултат от мисловен модел, който приближава индивида към смъртта.Този мисловен модел също така на първо място видоизменя фините обвивки на човека, и те на свой ред изменят видимото физическо тяло.

Грешна е прадставата в нашето общество, че колкото е по-възрастен даден индивид, толкова по-способен е да мисли и толкова по-умен е.Това едновременно е обществен мит, социална норма и егрегор.
Използва се като обществен мит в качеството си на средство за объркване на населението и прикриване на истините за реалността.
Използва се като обществена норма в качеството си на рамка, която да придаде на обществото лесно управляема конструкция.
Използва се като егрегор в качеството си на всеобщ мисловен модел, даващ фалшива увереност на онези, обладаващи престорена умствена стабилност.


Чрез просто наблюдение върху природата се установява следното: Колкото по-близо е до смъртта дадено нещо, толкова повече се вкочанява, изсъхва, става негъвкаво и чупливо.Колкото е по-близо до живота, толкова по-жилаво е, по-воднисто и по-гъвкаво.

Така колкото повече остарява човешкият ум, толкова повече се вдървява, вкочанясва, става негъвкав и сух, неспособен за сложни движения и продължителна употреба.
Само че както уточнихме в теоретично-езотеричната обокновка, нещата са взаимосвързани.Умът и мисленето са функции на фините човешки обвивки.Плътното материално тяло също - така остаряването проличава на всички нива на съществуване - физическо и умствено.

Вездесъщият управител на умствените -> ще рече фино-плътните -> ще рече плътно-физически аспекти, е съзаннието.

Стига съзнанието да е убедено в дадени концепции, цялото стълпотворение на съществото следва тази програма.
(ВНИМАНИЕ: Тук 40-60+ може да разделят "концепции" по позната им система истинни и неистинни.Няма значение какви са концепциите - всичко, което съзнанието възприема, е положително(истинно), защото съзнанието не работи с отрицания(приложна психология).Тоест съзнанието създава и проявява истината)Нещо повече - влиянието на съзнанието е заразно.Концепциите, възприети от съзнанието, имат тенденцията да се разпростират върху съседните съзнания и така да се подсилват.


Не сте съгласни? Знаете ли, че ако поставите дюля между круши, дюлята ще узрее почти 5 пъти по-бързо, отколкото ако е поставена далече от крушите? А знаете ли, че дюлята няма да узрее навреме(няма да узрее според научно предвидения срок), ако е поставена сред други дюли?
Това е ботанически факт, за който науката няма обяснение.Езотериката, както винаги, отново я изперварва в това отношение.

Нима не знаете, че който общува с възрастни, расте по-бързо на акъл и който общува с деца, си остава дете.


Какво се получава:


Когато много индивиди са поставени близо един до друг, те създават общо аурично поле.Това означава, че те създават около себе си обобщение на груповата информация, която се пропива във фините обвивки на всеки един.
И когато цяла една човешка раса е индоктринирана в концепциите за остараване, когато всеки индивид възпитава децата си чрез собствения си пример на остаряване, когато обществото е възприело обществения мит, норма и егрогор на остаряването и когато информацията постоянно засилва присъствието си чрез своето общовалидизиране в общественото аурично поле, тогава естествено, че СТАРОСТТА И СМЪРТТА ще са нещо нормално и закономерно.

Затова липсата на СТАРОСТ и липсата на СМЪРТ никога не е наблюдавана в обществото - винаги извън общото аурично поле.

Тоест ние спокойно можем да разглеждаме старостта като един психо-патоген.
« Последна редакция: Октомври 29, 2009, 12:36:49 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Старостта
« Отговор #1 -: Октомври 29, 2009, 13:05:00 pm »
Ти май си болен, драги.
Прочети "Магьосникът от Землемория" от Урсула Ле Гуин.

Книга, която трябва да ти е като буквар.

Като прочетеш всички части, тогава пак можем да си поговорим.


Живота е преходен. Няма какво да търсиш под вола теле. Наистина някои хора се състаряват прекалено бързо, а други пък много бавно, но на всеки рано или късно му идва времето. На мен редовно ми слагат между 5 и 10 години отдолу на реалната ми възраст, но това не означава, че съм безсмъртен. Всички сме смъртни. И част от силата и възмъжаването е да го признаеш и разбереш. А не да се насираш ежесекундно от страх от смъртта.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Старостта
« Отговор #2 -: Октомври 29, 2009, 13:24:53 pm »
Замисли се, че може да съм прочел малко повече от "Землемория", защото зная какво пиша.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Старостта
« Отговор #3 -: Октомври 29, 2009, 13:28:02 pm »
какво ще рече "повече"?

Ако не си чел, прочети, не е кой знае колко обем. Казвам ти, ще ти допадне книгата, не е случайна. А и ще научиш много.

Ако си чел за някой тибетски йога, дето живее по 1500 години, няма лошо, но с това не се свършва пъстротата на света. Далеч не всеки е на това ниво. Всяка жаба да си знае гьола.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен emilkos

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 276
 • Леле, к'во станА
Re:Старостта
« Отговор #4 -: Октомври 29, 2009, 13:30:40 pm »
Спорт, май не трябваше да вадиш това инфо извън онази тема. Нещата са прекалено свързани за да се разберата по отделно.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Старостта
« Отговор #5 -: Октомври 29, 2009, 13:56:48 pm »
Да, но някой може да иска да обсъжда само езотеричното разгръщане, без ад се потапя във адския флуд във философския раздел.Както виждаш така и става - тук малко хора се изказват, но инфото си е инфо и ако е в комбинация с ония спам и дискусия там, ще се затрие.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re:Старостта
« Отговор #6 -: Октомври 29, 2009, 20:21:55 pm »
Спорт-Здраве4, подкрепям ти тезата. Преди време видях 70 годишна жена занимаваща се с източни духовни техники (не мога да се сетя точно какви бяха), която изглеждаше на 40. При това без пластични операции. В последните години пластичните операции се превърнаха в стандарт за една определена част от обществото и видимия резултат е 10-15 години сваляне на "видимата" възраст. Но това доста хора не ги грее особено защото останалите последици от остаряването са си налице. Много скоро очаквам обаче да се премине на следващия етап на подмладяване на псевдоелита (шоубизнеса) чрез допингово подмладяване. Резултатите първоначално ще са малки (ще свалят до 10 години) и прекалено скъпи но подмладяването на фона на пластичните операции ще е реално.Разбира се не случайно казах допингово щото като се почне веднъж за да се поддържа ефекта ще трябва да се извършва периодично или определена медицинска манипулация или да се приемат някакви "добавки" или комбинирано.Ако им "отпуснат" 25-30 години в определен етап  тогава разликата между "ползващите "екстрата" и "нормалните хора ще стане доста значителна. Истинското подмладяване чрез този  начин разбира се ще остане за тесен кръг хора защото "пенсионните фондове" иначе ще фалират, и това няма как да се допусне.За останалите остават "природните начини"  ;)

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Старостта
« Отговор #7 -: Октомври 30, 2009, 08:50:43 am »
Там е работата - допингово подмладяване + евгенното селектиране ще направи наистина невиждана разлика.

И ще се осъществят всичките фантастични филми по телевизията - богоизбраните, господарите, елита, управляващите, НАИСТИНА ще живеят по-дълго, ще са по-здрави и тн.(и дори може да могат повече неща).
И от един момент нататък богоизбраността им ще бъде обявена за явна(продължителността и качеството на живота) и ще се получи така, че ще ги почитаме и ще им служим заради предимствата им.
Това е така и сега, но не е явно.А ако стане явно, няма да имам нерви за всичко.

Което е зле.  За мен :)  Защото не обичам да съм назад, тъй като съм прекалено съревнователна личност.Което значи, че ще трябва да се осъвършенстват природните начини отсега и ние(робската каста) ще е добре да си организираме собствено вътрешно-обществено евгенно селектиране, за да си направим място в бъдещия свят, иначе нямаме шанс - който има уши, да слуша.

Но това е въпрос за друга тема, за която още няма нито съзнание, нито информация.Но пък има крещяща нужда от нея.
« Последна редакция: Октомври 30, 2009, 08:54:20 am от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Старостта
« Отговор #8 -: Октомври 30, 2009, 10:38:57 am »
... Което значи, че ще трябва да се осъвършенстват природните начини отсега и ние(робската каста) ще е добре да си организираме собствено вътрешно-обществено евгенно селектиране, за да си направим място в бъдещия свят, иначе нямаме шанс - който има уши, да слуша.
Така ли си го представяш бъдещия свят? Аз пък бих направил всичко по силите си, да унищожа подобно общество. Когато е казано, че пътят към ада е постлан с добри намерения, се имат предвид такива като тебе. Мнението ти е отвсякъде пропито с фанатизъм. Обявяваш се против стереотипността, а искаш да вкараш хората в някакви свои рамки. Уж за тяхно добро. Уж за да бъдели свободни. Защото нямали друг шанс. Ще въведем „евгенно селектиране“. Защо им е на хората любов? Ама да, така ще ги направим свободни.

Неактивен emilkos

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 276
 • Леле, к'во станА
Re:Старостта
« Отговор #9 -: Октомври 30, 2009, 11:11:07 am »
Iris, ами нали точно за това говори Спорта.

1.Знание =>
2.Свобода =>
3.Любов

Можеш ли да ги навържеш сега като пъзел?

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 834
Re:Старостта
« Отговор #10 -: Октомври 30, 2009, 11:25:04 am »
Не искам да звуча грубо, но само се дръгнете.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Старостта
« Отговор #11 -: Октомври 30, 2009, 11:35:19 am »
Iris, НЕ МОЖЕШ да разрушиш това общество, защото вече е организирано и планирано от силите, които до сега са организирали и планирали живота ти.

Можеш единствено да саботираш общовалидните правила така, че малка група хора да бъдат изключение от тях.Технологията за това вече ни е дадена като пример от илюминати.Само че техниката(средствата) трябва да намерим сами във враждебността на сегашните условия.


От личен опит съм разбрал, че човек повтаря, че е щастлив, че е нещастен, че е свободен, а не го знае.Човек не знае КОЛКО щастлив, нещастен и свободен може да бъде, за да констатира колко е щастлив, нещастен и свободен СЕГА.

Не че социалната роля на чипирани биологични подлоги няма да носи щастие на хората.Тя ще им носи и щастие, и нещастие и любов и тн...Защото те няма да знаят до какви висоти могат да се простират тези измерения.

Това е и заблудата на отминаващите поколения - че са били щастливи.Били са, безспорно.Били са каймака на утайката.

Неактивен Иван

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 83
Re:Старостта
« Отговор #12 -: Октомври 30, 2009, 12:06:45 pm »
Напълно съм съгласен е теоретичната обосновка.
Умирането е един навик. Както съм казвал неведнъж аз природни закони не познавам. Знам само навици. Очевидно някога е било жизненоважно да се умира, затова хората са се научили да го правят. От малък не обичам да ми казват какво да правя. А това с умирането не прави изключение. Ето, признавам си, че никога не съм бил тъжен на погребение. Като малък не исках да ходя, защото ми бяха много смешни плачовете на някои баби и звуците,  които издаваха дебели червендалести мъже, тресенето на телата им и сковаността на цялата работа.
Научих се да ми е тъжно чак, когато станах на 21 години на едно поредно погребение, защото човекът ми беше много близък и си казах, че трябва да изпитвам някаква тъга. Е, реших и я изпитах. Това ми стига, не смятам да овладявам навика „умиране”, само защото човекът ми е бил близък.
 
За да се умре трябва доста старание. Ето някои ангажименти, поети от хората в тази посока:
-   Изнамиране на основание – понеже и другите го правят и понеже се практикува от много време.
-   Изнамиране на оправдание – понеже е по-лесно да се умре. Причината да е по-лесно, е самият навик. За разрушаване на навик се изисква не по-малко усилия от тези за създаването му.
-   Най-важен е личният пример – по-възрастните държат да докажат и продължат навиците си чрез собствения си личен пример – като умрат. Това го преподават на внуци и деца, като им обясняват от люлката как един ден и те ще станат като тях и ще умрат. (Сякаш това е най-важното нещо – щял си да умреш, голяма работа). Ако това беше нещо неотменимо, защо въобще се споменава?! Нима някой толкова много се терзае или обсъжда това, че всеки ден Слънцето залязва?
-   Подготовка на гробищни терени, запазване на места за гроб и пр. мероприятия затвърждаващи навиците.


Що се касае до следващата част – пристъпване към мерки за неутрализиране на навика, има много какво да се каже. Например евгениката беше противопоставена на любовта. По въпроса за любовта има много навици, които трябва да се преразгледат с оглед неутрализиране на главния – умирането. Например начинът, по който действат навиците да се женим и размножаваме са тясно свързани с този за умирането.

По-интересно е, че никой не класифицира сегашните навици, като евгеника, но се плаши от евгеника, с която можем да ги разрушим и за меним с други.

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Старостта
« Отговор #13 -: Октомври 30, 2009, 12:14:12 pm »
...

Аз знам какво мога и какво не мога. Знам и от кого мога да приема съвети в тази връзка. Нямам нужда някой друг, който не ме познава, да ми ги дава. Моята представа за щастие се различава коренно от твоята. Освен това, аз нямам нужда от причина за да бъда щастлив, нито изпитвам нужда да сравнявам моето щастие с щастието на другите. Тъкмо напротив, щастлив съм когато и другите са щастливи. И когато другите са тъжни, пак мога да бъда щастлив, но причината няма да е в това, че те са тъжни. В предпоследното изречение имам предвид истинското щастие, а не удоволствието от презадоволяването на човешките зависимости (от материално състояние, власт, преяждане с храна и др.). Подобен вид щастие ме натъжава.
« Последна редакция: Октомври 30, 2009, 12:17:10 pm от Iris »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Старостта
« Отговор #14 -: Октомври 30, 2009, 14:57:53 pm »
"Ако се смееш, когато другите се смеят и плачеш, когато другите плачат, тогава трябва да се приготвиш да умреш, когато те умират, и да живееш, когато те живеят."

Уилям Шекспир

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27