Невенче,
Що не бъзикнеш пак нета за повече информация за тази книга. Ясно е, че е ченълингова, но е интересното дали има някакъв смислов превод /поне от автора/. Интересното е, какво казва той за нея. Интересното е какво наистина пише в нея. Егати символите...
SMSI, тази книга много ме заинтерисува и затова търсих усилено нещо за автора, някакви интервюта и пр. Но навсякъде информацията е почти една и съща. Има разминавания в дати на издаване и тям подобни дреболии. Автора се споменава по-често в арт средите , понеже книгите му са източник на идеи. А коментарите по нета са ралични, но се очертават три мнения:
- книгата е творба на психично болен
- книгата е творба на талантив художник
- тя е написана и нарисувана под внушение в състояние на транс
С каквито и очи да я разглежда човек, ще стигне до заключението: да този свят не е като нашия, но много прилича на него. И тогава от само себе си идват нови въпроси: дали това не е нашия бъдещ свят, ако не е значи има подобен на него, за що някои рисунки ме стряскат и т.н. Ако сега някой напише и нарисува по подобен начин книга за нашия свят и я изпрати в миналото, да речем преди 1000 г., какво ще мислят те, дали ще знаят че това е тяхното бъдеще. Предполагам, че ще е достатъчно стряскаща за да отговорят дали им харесва или не.
Тази книга не е за разумни хора. Тя е за тези, които знаят, че света не е това което знаем. Тя е да интуитивните хора, които нямат нужда от доказателства, защото те ЗНАЯТ.
Самото заглавие „SERAPHINIANUS” е абревиатура на: „Strange and Extraordinary Representations of Animals and Plants and Hellish Incarnations of Normal Items from the Annals of Naturalist/Unnaturalist Luigi Serafini”. Не знам добре английски, нека който може да го преведе по точно. Аз си го преведох така:” Странни и удивитилни представители на животни, растения и адски превъплащения от съзнанието на натуралиста/антинатуралиста Серафини.
Тази книга ме върна в моя така да се каже към моя„контактьорски период”. Тогава много се интерисувах от екстрасенси, контактьори, пророци и подобни/на това му викам бебешкия период

/. Та, тогава ми попадна една книга на наша контактьорка, която рисува флората, фауната, съществата от други светове. Макар, че не бяха така майсторски нарисувани и в такаво количество, се впечатлих от чудноватите растения и животни които видях. Имаше и текстове с тяхна писменост, която много прилича на тази в кодекса. Но тук тя беше преведена. Май бяха някакви техни мъдри мисли. Много се впечатлих от тази книжка, макар, че не й помня името. Но добре помня това на автора: Светлана Нешева. Почни никой не споменава книгата и авторката.
Та, Луиджи Серафини има още книги. Една от тях е „PICCOLA PULCINELLOPEDIA”. Рисувана е с молив.
Ето няколко рисунки: