Всъщност така е! Лично за себе си аз стигнах до извода, че винаги съм се плицикал в него, но упорито отказвах да го унифицирам.
Просто престанах да правя неща, които не ме карат да се чувствам щастлив.Просто щастието е движеща се мишена...не можеш да му заложиш капан, или да го причакваш през деня.Трябва да го следваш в ден, в нощ, в кочина, в град, в село...в състрадание, в отмъстителност, в здраве, в болест, в отрова, в извисяване, в деградация...
О, колко съжалявам хората, които ще противоречат на това.
И понеже пазарът е пълен с бул-шитски книги за щастието, написани от някакви нищожества, лепнали си снимката на първата старница или на задната корица, за да може всеки да види в очите им жалкото им същество...сега ще напиша нещо, което никога никъде не е писано.
ДВЕТЕ ИСТИНСКИ ПРАВИЛА НА ЩАСТИЕТО
ПЪРВО ПРАВИЛО: Факт - Когато физическото тяло гладува лечебно, то преживява всичките си болести отново, за да изчезнат завинаги.Факт - същото става и с фините тела - когато човек гладува лечебно, умът му и емоциите му преживяват всичките си стари болести отново, преди да изчезнат завинаги.НИКОГА НЕ ПОДТИСКАЙ СИМПТОМ, защото животът, това е СИМПТОМ !
ВТОРО ПРАВИЛО: По дяволите, от ПЪРВО ПРАВИЛО следва, че не можеш да сгрешиш в проявата си! Стига да си искрен! Но не бива да си искрен, ако лъжата ти носи щастие! Тъй като ЖИВОТЪТ Е СИМПТОМ, не го ПОДТИСКАЙ, за да се излекуваш от всичко, предпазващо те от щастието!
А на обикновения човек ще кажа:
Програмирани типе, признай, че си щастлив в своята програма! Аз те наричам невеж, наивен и ленив - какъв е проблемът за теб да си признаеш, че си такъв, след като си щастлив в своята наивност! Никога няма да си щастлив, преди да признаеш щастието си.Аз те наричам жалък и нещастник - какъв е проблемът да си признаеш, че си такъв, след като не признаваш щастието си в своята наивност!
Аз зная, защо не си признаваш.Ако признаеш, че си програмиран, вече няма да се чувстваш щастлив в своята програма.Защото си страхливец - страх те е, че ще загубиш щастието си, но виж! Ти също си и глупак, защото страховете ти са неоправдани! Щастието е вечно променящо се, то никога не седи в едно нещо.Ти си БИЛ щастлив в своята програма, но заради страха да не загубиш щастието си, сега имаш фалшиво щастие...защото щастието не се задържа в нищо и за теб отдавна е време да се раздвижиш към нещо друго.
Винаги ще лъжеш, че си щастлив, защото щастието ти е изкуствено.Ти сам го направи изкуствено, когато се изплаши, че ще го загубиш и остана обвързан с онова, което ти го даваше на времето.
Стахът от промяна е страх от загуба на щастието.Никога нещастникът не го е страх от промяна, но винаги щастливия(който скоро започва да се залъгва за щастието си, поради липса на промяна).