Автор Тема: Внедрени агенти на ЦРУ/NSA спомагат за интеграцията на мюсюлманите в об  (Прочетена 7164 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Сърфирайки из интернет, ми се наби наочи така нареченото "The Deen Show - a way of life". Това е наскоро стартирало ислямско предаване в САЩ, при което водещият е американец, "приел" Исляма. Основните му гости са важни ислямски особи от религиозния живот на арабския свят. От обикновени духовници до преподаватели в престижни ислямски университети.

Забележим е начинът, по който представят нещата - а именно такъв, какъвто е по-приемлив за Европееца/американеца. Освен това има модерни елементи и изглежда, че става дума за Интеграцията на мюсюлманите в Западната цивилизация. Няма да се учудя, ако водещият е агент на ЦРУ/NSA, който е внедрен в тези среди и следи стриктно  тяхната дейност. Важно условие да бъде "един от тях", е като научи арабския език, който не е лесен...
http://www.thedeenshow.com/shows.html

Други като него са: Shaykh Yusuf Estes

http://en.wikipedia.org/wiki/Yusuf_Estes

Dr. Dirks


Abdur Rahim Green


Dr. Brown


И естествено гостуването на традиционните араби:


Знаем, че агентите владеят по няколко езика и доскоро такива водеха собствени телевизионни предавания у нас :)


Гледайте внимателно играта на Yusuf Estes:

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Е и? Ако човек е свестен и не изпада в крайности няма значение религията му. А ако се стремят да интегрират определна група хора, не е лошо, просто ще се намалят разни неприятни неща, като тероризъм,екстремизъм и т.н.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Иван

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 83
Е и? Ако човек е свестен и не изпада в крайности няма значение религията му. А ако се стремят да интегрират определна група хора, не е лошо, просто ще се намалят разни неприятни неща, като тероризъм,екстремизъм и т.н.

Ако човек е свестен, не изпада в крайности и следователно няма значение религията му, тогава какво означава някаква негова интеграция? Такъв един свестен човек очевидно би разбирал абсурдността на интеграцията и естествено не би участвал в нея. Все едно той да се е заел да преживее исляма, будизма или каквото там е решил и някой да дойде да му каже - виж сега, ела тук да прибавиш към твоите преживявания още преживяванията на християнина, евреина и пр. Освен че това едва ли е възможно - би било голямо разчленение на личността, то резултатът от такава интеграция със сигурност би дала като резултат преживявания, които не биха имали много общо с която и да е религия. С други думи интеграцията на няколко преживявания (религии), технически казано, е заглаждане на ръбовете, осредняване, тюрлюгювеч, взаимно унищожение, анихилация. Но освен резултатът вив вид на тюрлюгювеч (сива маса) е важен и пътят за постигането му - сблъсък на възгледи, индивиди, раси и цивилизации.
Трябва да се прави разлика между двата вида интеграция:
1. Външна - тази, която се провежда от наетите интегратори-агенти на световния елит. Това е насилствено спрямо индивида, защото се провежда отвън (от агенти, проповедници, ...) и недопустимо от негова гледна точка съчетаване на възгледи, за което той не е узрял, не е натрупал вътрешна необходимост и възможност да преживява разнообразието от интегрираните възгледи. Очевидно, че такава операция е абсурдна от индивидуална гледна точка. Тя има смисъл само за "великите архитекти" и тям подобни проектанти, подкрепяни от слабоумни индивиди, за които личният път е неразбираема абстракция.
2. Вътрешна - промени в светогледа на ниво индивид. По-точно е да се каже не Интеграция, а Съчетаване - поставяне на нещата по местата им, намиране на място за всяко нещо и т.н. Тази операция се провежда от индивиди, които имат достатъчно преживявания на различните аспекти, подлежащи на съчетаване. Спрямо такъв индивид е още по-абсурдно интегрирането от т.1, защото технологията за интеграция е самото преживяване. Ако проведем интеграция по модела на елита, т.е. създадем тюрлюгювеча, ние лишаваме индивида от преживяванията на отделните аспекти и следователно от възможността за вътрешна интеграция. Това е именно и целта на подобни мероприятия - да бъде лишен Човекът от многообразието на преживявания и отношения, които биха му осигурили многостранно, качествено и бързо развитие по индивидуалния път.

И накрая бих искал да попитам някой, който приема по принцип външната интеграция, защо елитът я провежда избирателно и какъв е критерият за тази избирателност? Нека си споделим технологиите, знанията, тайните - нека не останат различия между нас и да няма вече тероризъм. Смешно е, че изписах толкова текст като коментар към тезата на уж конспиративно запознат участник в сайт за световни конспирации.

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 369
Re:Внедрени агенти на ЦРУ/NSA спомагат за интег
« Отговор #3 -: Август 20, 2009, 18:26:56 pm »
Това е добре, защото мюсюлманите се интегрират в модерното християнско общество и приемат основните му ценности.В случя Gil-Galadh е прав.Не можем да живеем постоянно в противопоставяне, напрежение и неразбирателство с други етноси.И щом тези агенти си вършат добре работата-ок.В БГ тази работа основно се пада на училищата.Ама там какво по-напред образование, възпитание, спорт, здраве и т.н.
Значи в Щатите все пак си имат мислене и политика по този важен въпрос.Браво.
Така етносите приемат ценностите на тяхната цивилизация, а не, примерно
"ислямско нашествие заплашва Европа".
А у нас каква е политиката на държавата ни? Повече е на хартия, щот няма хора които да им се занимава реално с такива сложни отношения. Предлагам да пратим наши хора на обучение в щатите.
« Последна редакция: Август 20, 2009, 18:31:42 pm от marhs »

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Re:Внедрени агенти на ЦРУ/NSA спомагат за интег
« Отговор #4 -: Август 20, 2009, 19:10:33 pm »
Ама за каква интеграция говориш?! Мюсюлманите в Германия как не успяха за толкоз години да ги интегрират? Не щат, пънат се и си знаят тяхната. Затуй преди години имаше няколко покъртителни истории на млади жени, брутално убити от роднини (ако не се лъжа, даже от собствените си братя!), понеже решили да живеят модерен живот и да загърбят семейните (съответно религиозните) традиции. И говорих преди няколко години с истински роден и израснал в Турция младеж, който твърдеше, че идвайки от затънтените азиатски кътчета на Турция, тия турци, живеещи в Германия, и на йота не са се променили откак са отишли там, и че той, бидейки турчин до мозъка на костите си, далеч не е толкова консервативен колкото са те и днес. За какво си говорим... ник'ва интеграция не ги лови тия. :nea:
« Последна редакция: Август 21, 2009, 08:09:54 am от Mirotvorec »
...water can flow, and water can crash...

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 369
Re:Внедрени агенти на ЦРУ/NSA спомагат за интег
« Отговор #5 -: Август 20, 2009, 22:44:57 pm »
Така е, никога всички не ги лови интеграциата.Но с по-напредналите трябва да се работи.Иначе къде ще отидат толкова реалино хоре ве.Вий в кой век живеете.
Добре ве merulious имаш в БГ 780000 роми(примерно)-живи, с дица, с никво образование и професиии, а тряя да ядат всеки ден по 3 пъти, да живеят някъде, да обличат нещо, да ползват вода, ток и т.н. А няма работа, не искат да си ходят извън БГ,електорат са.Турци-1150000-подобна работа за 1/3 от тях.
Те реват-малцинства, няяме права, съда в Страсбург и т.н.
Ти ако си държавник и тряя да ги мислиш, кво би направил.??
(май всички ревем, без да търсим реален изход).Хубаво, че сухи и мокри кърпи под път и над път.
« Последна редакция: Август 20, 2009, 22:46:53 pm от marhs »

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
marhs, усещъм тъ, че си от нашия вилает  :P
То че трябва да се работи- трябва, но и толерантност трябва да има към човешките различия, не трябва да се налага нещо насила, но и законите на съответната страна трябва да се спазват. И какво става, обаче, ако законите на страната са в несъответствие със законите на общността?
За ромите изобщо не ми говори- живеят си както и където могат, не плащат наем, вода, ток, не плащат данъци или билетчетата си дори за градския транспорт (даже днес да не ви казвам в автобуса на какъв скандал станах свидетел по тоя повод...) щото нали, бедни, няма работа... но хората постепенно губят търпимост, щото ромите си мислят, че това им се полага по право!
За турците не ми е известно, но и те, ако живеят като ромите, попадат в тяхната категория. То дори не са и турци, ами българи с промити мозъци  :nea:
То до всичко се стига постепенно, ето докъде водят с години неразрешените проблеми.
А аз ако бях политик, от когото да зависи да измисли някакво решение, щях определено да имам съответното образование и опит, които да ми помогнат в това. Със сигурност тоя въпрос за малцинствата всяка вечер се разисква на разпивка с приятели и 100% разрешения са измислени всякакви, но от "простия народ" не се взимат решения, касаещи цялата държава.
...water can flow, and water can crash...

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 369
marhs, усещъм тъ, че си от нашия вилает  :P

 ;)Не точно, но познавам хора от различни етноси.Налагало ми се е и да вземам реални решения.  ;) А не само да повтарям  ;D реални констатации за броя, социалното положение, нарушенията и поведението на даден етнос.Едно да си говорим юнашки блянове и пожелания на маса (на чаша), друго е реалната работа по въпроса.

Интеграцията е процес, при който държавата възлага работа на държавни служители да интегрират малцинствата в обществото, образовайки, възпитавайки ги и давайки им подходяща работа.При нас е слаб процесът-на ниво деца до 12-16 г.Родителите си праят квот искат, щот с тях няма кой да работи.Е най-често социалните-дават помощи, общини-разпровии и работа тук там и РПУ ???  ;)

Затова казах браво на факта, че в Щатите реално работят по въпроса с интеграцията, а тук само въртим констатации. ;)

merulious , това се е разговор, няма нищо лично ;)

« Последна редакция: Август 21, 2009, 17:58:24 pm от marhs »

Неактивен Nightwish

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 191
  • Мистерика - блог за непознатото
Напълно подкрепям интеграцията на различни етноси. Едно време съм живял с турци в студенстки град и нямах проблеми - бяха свестни хора.

Последната година обаче ми дойде един циганин за съквартирант. Не че беше лошо момчето - миеше се, къпеше се, не ме обра, но от време на време правеше разни цигански номера - нищо сериозно , но ме изкарваше извън нерви. Но не съдя по него за всички цигани - на предишната работа имах такива колеги - точни хора.

Така, че не се вкарвайте в някакви филми - има крайни мюсулмани, така както има и крайни християни, така както има и крайни атеисти (викат им болшевики). Крайностите не са готини.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Ето поредните доказателства за тезата ми:
Тоя пич е перфектен за работата :)

Друг пример:

Бе не е лесно да си агент ;)

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 369
Тоя пич е перфектен за работата :)

Друг пример:
Бе не е лесно да си агент ;)

Абсолютно съм съгласен с това.Ами има човекът дар слово, ум, обаяние, лидер е, обича хората.Да не забравяме, че за такива отговорни работи се минава през дълъг кастинг.
Ами избират агенти, щото са по отговорни към работата си от някои цивилни, и по-патриотично настроени-така си мисля. :yes:
Но важното е, че има резултат. ;)

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Като гледам тая снимка

започвам да се питам да не би по-рано в миналия век да са правели подобни неща с евреите, щото много от тях днес имат западно изражение ;)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27