За потребителите на сайта които си имат поне малка или много малка представа за начина на обработка на земята:
След първа част на филма,поне според мен се оказва,че за пореден път всичко в този "развит" свят в който живееме е сбъркано.А после се чудим от къде ни идват болестите? После идва въпроса:
-ако съвременния човек е на земята от толкова хиляди години,къде са му познанията предавани от толкова много поколения?
-виждайки ,че сасипваме природата и тровим земята с хим. торове,пистециди да не казвам и оборски торове, особено птича тор /заради нитрати,така се твърдеше преди 10-20 години/,защо продължава всичко това?
...или, направи се Ноев ковчег за семена в Норвегия и всичко ни е в кърпа вързано...дали?
- 2/3 от земята ни пустее,а бяхме на едно от челните места по земеделие;
-иачезват пчелите - една от версийте за причините е пистециди, другата вирус и още не се знае със сигурност какъв е проблема.В някой местности в Китай,където са изчезнали пчелите опрашват на ръка /за сведение,една пчела за един ден опрашва
3мил. цвята,а един човек 300бр./...Е на това му се вика "индустриална революция".
И понеже малкото познание което имам съм го получил от по-старите,а те от техните предци и т.н. се оказа на 1/2 грешно.Или ако е известно защо не се е предавало масово м/у хората,а ако се е предавало защо не се запазва като познание?