Автор Тема: Ген удължава живота с 40 г.  (Прочетена 17245 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Ген удължава живота с 40 г.
« -: Март 01, 2006, 12:53:04 pm »
Препарат за столетници ще пуснат през 2008
Стандарт

Откриха гените на дълголетието. Те са три и се срещат най-често при евреите, установили Нир Барзили и колегите му. Освен че удължават живота, трите гена защитават организма от болести, твърдят учените. Те се надяват, че откритието им ще доведе до създаване на ново лекарство, което да се бори с най-честите хронични заболявания на старостта. Според Барзили такъв препарат би могъл да защити пациентите едновременно от умствената слабост, от болестите на сърцето, инсулт, при това би могъл да се изработи след не повече от едно десетилетие.

Хипотези


Учените отдавна предполагат, че нашите тела просто се разрушават с времето. Днес обаче стигат до страхотни успехи с откриването на основните гени и белтъци, които регулират стареенето. Гените на дълголетието забавят процеса на амортизиране на организма, правят клетките и тъканите по-устойчиви на стрес, по-приспособими към неблагоприятните външни фактори, които неизбежно се трупат в организма вследствие на лоша диета, възпаления, радиация, генетични мутации и токсични химически продукти, наречени свободни радикали.
Два "исландски" гена пък увеличават шансовете на човека да доживее над 90 години, като защитават мозъчните клетки от увреждане и заболявания. Някои изследвания показват, че тези защитни средства могат да съществуват у всеки от нас. Те се активизират по време на суша, глад, като по този начин позволяват на организма да дочака подобряване на условиятаИзследвания

Най-интересните резултати в търсенето на "гена столетник" са получени при изучаването на животните. В последните десет години учените са открили 9 генни мутации, които позволили на мишките да живеят с 50% повече. Десетки гени, удължаващи живота, са намерени и при червеите и дрозофилите. Ако успеем да произведем медицински препарат, който да помага за забавяне процеса на стареене, както това стана при мишките и плъховете, средната продължителност на живота на хората ще стане 110 - 115 години. Това твърди Доналд Инграм от Националния институт за стареене в Исландия.

Достижения


Изследванията върху механизмите на стареене вече доведоха до създаване на препарати, насочени към борба с основните "килъри" на организма. Скоро се очаква да започне изпитването им върху хора. Изучаването на свободните радикали, които според някои учени са основните виновници за стареенето, доведе до създаването на препарат, който в момента се изпитва. Той абсорбира свободните радикали, които увреждат клетките след инсулт. Вероятно препаратът ще се появи на пазара през 2008 г.


Развитие

Средната продължителност на живота в САЩ през 1900 г. е била 47 г. В момента тя е 77,6 г., но увеличението на средната продължителност на живота е основно вследствие на снижаване на детската смъртност. Откриването на ефикасно лекарство, което да доведе до пълно излекуване от всички видове ракови заболявания, би прибавило към продължителността на живота само още 3,5 години, твърди Джей Олшански, биодемограф от Университета в Илиноис. Дори ако се справим с всички сърдечни заболявания, бихме удължили средната продължителност на живот с 10 години. Доста по-сериозен резултат може да се достигне, ако се разработи препарат на базата на гените, удължаващи живота. Те ще могат да се борят с диабета, болестта на Алцхаймер, рак и други възрастови заболявания.

Калории

Намаляването на калориите с около 40 на сто води до пропорционално увеличение и на живота на дрозофилите, показало изследване. Подобна диета снижава кръвното налягане, съдържанието на захар и холестерол в кръвта. Изследвания при маймуни от вида макак довели до още по-интересни резултати. Един от приматите, който получавал нискокалорична диета, починал на 41 години, което отговаря на 123 човешки.

Eon

 • Гост
Отг: Ген удължава живота с 40 г.
« Отговор #1 -: Март 01, 2006, 12:57:57 pm »
затова сигурно евреите гледат да се женят по между си
да не се губи гена...

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Ген удължава живота с 40 г.
« Отговор #2 -: Март 01, 2006, 23:05:08 pm »
Почна се и наяве кампанията "хора-богове". В "Тайните Проекти" пишеше за технология на илюминатите, която ги подмладявала многократно. Млади хора, всъщност били на около 60-70 години >:(

В същото време удължаването на живота, може да се осъществи по естествен път.
Положителна мисъл и никаква отрицателна енергия. Растителна храна. Правилни упражнения (5-те тибетеца - хехехе :P).

Мулдашев пишеше в една от книгите си за човек от нашата 5-та арийска раса, който си живее и до днес... на 500 години... Влиза и излиза от сомати обаче :D :D :D

Ами Бабаджи?

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Отг: Ген удължава живота с 40 г.
« Отговор #3 -: Март 02, 2006, 06:06:43 am »
И според мен целта е да  можем да удължим живота си сами. Кофтито е че сме изложени на много допълнителни фактори които са силно неблагоприятни за нашето здраве и не са съществували преди няколко века например. А има и друго - според мен освен удължаването на живота много по важно е да се запази младостта и здравето. Например физически от един момент нататък да не изглеждаме по-стари от 40-45г. Щото ся има един тип столетници дето са със 100 болести, изглеждат плачевно  и т.н - то тва не е живот а мъка - направо като наказание! Понеже имам материали може да пусна една тема по-подробно за тази проблематика...

viryska

 • Гост
Отг: Ген удължава живота с 40 г.
« Отговор #4 -: Март 02, 2006, 12:16:00 pm »
Стига бе,кой иска да е жив форевър ???

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Отг: Ген удължава живота с 40 г.
« Отговор #5 -: Март 02, 2006, 12:21:25 pm »
Стига бе,кой иска да е жив форевър ???

Дефинирай жив ;) Ти мъртва ли искаш да си или "мъртва" за този свят а жива за друг ?  ;)

viryska

 • Гост
Отг: Ген удължава живота с 40 г.
« Отговор #6 -: Март 02, 2006, 12:26:30 pm »
Хич нямам и намерение да си удължавам живота с лекарства и илачи,да ти кажа.
Приемам че няма да живея 40 години повече,айде мерси ;D

п.с.Имах предвид,че нямам нужда да си удължавам физическото съществуване на всяка цена....

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Относно: Ген удължава живота с 40 г.
« Отговор #7 -: Септември 09, 2008, 17:53:41 pm »
Вече е 2008. Къде е лекарството >:(

Androctonus

 • Гост
Re: Ген удължава живота с 40 г.
« Отговор #8 -: Октомври 20, 2008, 20:45:31 pm »
Някой знае ли, как от ген се получава лекарство?

Или това е поредната статия от хай клуб...

И на мен мноо ми се иска, ама аджеба, де е лека? :)

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Относно: Re: Ген удължава живота с 40 г.
« Отговор #9 -: Януари 08, 2009, 21:26:57 pm »
Някой знае ли, как от ген се получава лекарство?
По-скоро трябва да зададеш въпроса така: Как можем да приложим това знание в генната терапия, за да удължим продължителността на живота на хората с 40 години ;)

cdms

 • Гост
Относно: Ген удължава живота с 40 г.
« Отговор #10 -: Януари 10, 2009, 15:03:26 pm »
Има и друг въпрос. В какво състояние ще е човешкото тяло на 70години и на 90 годили? Дали ще изглежда човек на 70 като на 40 или ще си е чист старец. Или какви ще са умствените възможности на човек, който е на 120г.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Относно: Ген удължава живота с 40 г.
« Отговор #11 -: Януари 12, 2009, 11:49:47 am »
Учени разгадаха причината за остаряванетоУчени идентифицираха химичния процес, водещ до остаряване, като по този начин направиха още една стъпка към постигане на по-дълъг живот и по-гладка кожа, съобщи БГНЕС.


Учените открили три химически катализатора, които регулират продължителността на живота на клетките, и вярват, че оказвайки влияние върху тях, могат да увеличат продължителността на живота и да намалят външните белези на остаряването. Изследването на учените от Стандфордския университет в Калифорния потвърждава все по-често изразяваните мнения, че предизвиканото от напредването на възрастта разрушаване на тъканите, органите и дори кожата на лицето е процес, който протича активно в тялото, а не се дължи на постепенното отмиране на остарелите клетки.


Учените открили два протеина, които според тях влияят пряко върху процеса на застаряване. Единият - SIRT6, предпазва клетките от застаряване, а другият, NF Kappa B, стимулира този предпазен процес. Учените открили за първи път, че двете вещества си оказват взаимно влияние и поддържането на относително количество от тях в човешкото тяло може да добави още няколко години към средната продължителност на живота и да намали бръчките.


Учените смятат, че някои индивиди имат по рождение различни количества от тези вещества в тялото си и именно заради това някои хора генетично са предразположени да живеят по-дълго. Изследването, публикувано в сп. "Cell", се основава на експеримент с две групи мишки - в първата протеинът SIRT6 бил в ограничени количества, а в другата група с по-възрастни мишки, действието на протеина NF Kappa B било блокирано. Мишките в първата група остарели бързо и умрели само след четири седмици в резултат на увеличаването на NF Kappa B в системата. При втората група мишки те открили, че когато количеството на протеина NF Kappa бъде намалено, те изглеждат по-млади.


"Изглежда, че основната задача на SIRT6 е да ограничава действието на NF Kappa B и да намалява проявлението на гените, асоциирани с остаряването", счита д-р Хауърд Чанг, професор по дерматология в Стандфордския университет.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=319335

Androctonus

 • Гост
Относно: Ген удължава живота с 40 г.
« Отговор #12 -: Януари 12, 2009, 23:31:42 pm »
А според вас, колко точно трябва да живее един човек?
Факт е, че много фактори ускоряват процеса на стареене. Много вещества ни убиват бавно.
Но колко точно трябва да живеем?
Въпросът е частично риторичен.
Според мен да се надяваме да живеем вечно е глупаво.
А инак, винаги ни се ще да живеем повече :)
Един живот никога не стига.

Неактивен WhiteKnight

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 230
Относно: Ген удължава живота с 40 г.
« Отговор #13 -: Февруари 10, 2009, 09:01:35 am »
Здравейте. Вчера докато бях на сауна и си седях във ваната, масажиста масажираше един футболист до мен и го чух как тихичко му казва: "Тука боли ли те?" и онзи го пита "Защо?"..."Това е точката на живота. Засекретена е преди 2000 години, пазена в дълбока тайна". И след масажа футболиста му вика "Лелеееее, чувствам се като в анимационен филм!" ;-)
Та все пак видях къде е точката, но потърсих и в гугъл, та ето какво намерих, надявам се да ви е полезно!


Точката, предпазваща от сто болести.

• Една от най-популярните точки при иглоубождането и загряването е точката цзу-сан-ли, разположена на 9 см под и малко встрани от капачката на коляното

В Китай тя е известна под името “точката на дълголетието”, а в Япония – точка, “предпазваща от сто болести”. На Японските острови с нея е свързано любопитно предание.

Веднъж един управник пожелал да се запознае с най-възрастните хора в Страната на изгряващото слънце. При него довели селянин на име Мампе, който по това време навършвал 194 години. Заедно със стареца дошли неговата жена на 173 години, синът му на 153 години и 145-годишната му снаха. След почти половин век, когато страната била управлявана от друг владетел, на тържеството по случай откриването на моста Едо, отново били оповестени имената на дълголетниците. Сред почетните гости отново бил сега вече 242-годишният Мампе и цялото му семейство. Когато запитали старейшината на семейството, какво му е помогнало да доживее до тази преклонна възраст, той отговорил: “През всеки четири дни ние загряваме “точката, предпазваща от сто болести”.
Трудно е да се каже дали това предание съответства на истината. Важно е другото –

възбуждането на точката цзу-сан-ли оказва общоукрепващо действие на организма,

доказателство за което е хилядолетният опит на иглотерапията.

Точката на дълголетието е толкова авторитетна в източните страни и преди всичко в Япония, че и досега за повишаването на жизнения тонус я загряват и масажират хиляди здрави и болни хора. В книгите по иглоубождане се казва, че въздействието върху точката цзу-сан-ли може да се прилага с успех при остър и хроничен гастрит, при намаляване на апетита, при обща отпадналост, запек, затруднено уриниране, атеросклероза, полова слабост, главоболие и др.

Каква е тази загадъчна точка и защо тя така “безстрашно” застава срещу стотици недъзи и срещу най-неумолимия от тях – старостта?

Най-вероятно е въздействието през точката да се осъществява и по рефлекторен път,

благодарение на различните нервни и хуморални връзки.

Точката цзу-сан-ли е разположена върху третия и четвъртия сегмент на гръбнака, които свързват в единна верига кожната точка с удебелението на гръбначния мозък, долните симпатикусови ганглии и съподчинените им стомашно-чревен тракт, бъбреци, надбъбречни жлези и някои тазови органи. Следователно дразненето с игла или чрез натискане на “точката на дълголетието” може по рефлекторен път да се подобрява храносмилането, отделителната и половата дейност.

Не по-малко значение има и повишаването на активността на могъщите надбъбречни жлези. Те изпълняват ролята на първи “телохранители” на човешкия живот, отделяйки в кръвта адреналин, хидрокортизон и десетки други много важни хормони. По такъв начин, въздействайки върху цзу-сан-ли, ние сякаш “бъркаме” в собствена аптечка на организма и вземаме оттам скъпоценния хидрокортизон, който почти като панацея помага при много заболявания.

За повишаване на тонуса и защитните сили на организма при здрави и болни хора точката цзу-сан-ли може не само да се обгаря /загрява/ или да се боде с игла. Като средство за дразнене може да се използват слаб електрически ток, пластири с люта чушка, хардалова лапа и други.

http://www.dar-center.com/article/?article=935

Неактивен Здравец

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 156
Относно: Ген удължава живота с 40 г.
« Отговор #14 -: Февруари 10, 2009, 16:56:56 pm »
Цитат
Една от най-популярните точки при иглоубождането и загряването е точката цзу-сан-ли, разположена на 9 см под и малко встрани от капачката на коляното

Цитат
Точката цзу-сан-ли е разположена върху третия и четвъртия сегмент на гръбнака,...

Един път до коляното, един път на гръбнака, върви разбери къде е тази точка! :-\
Благодарение на евреите Българското царство се разпада на части, благодарение на тях и турците из

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27