Преди 2 дена с баща ми се връщахме от Бургас и решихме да минем през Айтоския проход, нищо че слънцето вече беше залязло. Каза, че като изключим многото тирове, които минават оттам, откъм леки коли е мъртво, а и районът е красив. И все пак не можах да видя нищо в целия този сумрак. Та като изминахме няколко километра от началото на прохода, ми каза, че само на 2-3 километра зад нас извън пътя навътре в местността има много стара къща с плашеща арихектура, строена преди повече от 100 години. Спомена, че има някаква легенда за нея, но не си спомня детайлите. Само каза, че е имало опити хора да се нанесат да живеят там, но не са издържали много и са си отивали
Особено страшно било през по-студените периоди от годината, когато трудно се излиза
Дори и през деня изглеждала страшно. И малко след като разказа за къщата двигателят на колата прегря и се наложи да спрем по средата на пътя, точно като на филмите ;D Излезе и отвори капака да провери дали не сме загазили сериозно. Хубаво че бяхме с още един човек, който разбираше повече от автомобилни двигатели, та взе че я оправи. На третия път запали и малко трудно я подкара, но тръгна
Това стана към 23 часа и нещо, а навън жива душа нямаше
Мисълта ми е някой от вас тук, който повече е пътувал и е минавал оттам би трябвало да знае нещо повече. Ако не
СНИМКИ да покаже на къщата, няма да е лошо
Опитах от Google да потърся сателитни снимки, но засега без успех.
Някой има ли интерес да обогати инфорамцията?