Автор Тема: Нова раса от зети и хора  (Прочетена 18354 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Нова раса от зети и хора
« -: Април 29, 2009, 18:28:38 pm »
Снощи се поразрових из архивите си и открих нещо интересно във вестник НЛО,мистерии и загадки бр.5 от 2007г.

Ето и статията:


ОПИТИ НА ЗЕТИТЕ С ХОРА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НОВА РАСА

Ако се вярва на информацията, разпространена в компютърната мрежа, на Земята трябва да са се появили нови обитатели-представители на други космически цивилизации.Една от тях е на Зетите.
   Създателите на сайтове посветени на зетите, твърдят, че те имат близка с хората генетика и общи корени:една от прародителките на човечеството произхожда от съзвездието Вега.Някога тази цивилизация процъфтявала и колонизирала няколко планети в различни краища на Вселената.Сред тях била и Земята.Родина на Зетите е планетата Апекс в звездната система Зета Сети.
  Историята на зетите е древна 8,5 пъти по дълга от нашата, и вече е преминала през етапите, към които ние тепърва се приближаваме.Сериозната разлика между високия технологичен прогрес и ниското духовно развитие на зетите в крайна сметка довели до ядрени войни и екологични катастрофи.Наложило се зетите да преустановят дейностите си по повърхността на колонизираните планети и да се преселят в подземни
радове,където преминали на алтернатвни източници на енергия и изкуствени храни.
  За да се адаптират към новите условия на съществуване, зетите изкуствено променили и генетиката си.Ограничените обеми на подземните убежища изисквали намаляване на размерите на телата им-ръстът се снишил 120-150 см.Огромната смъртност и ниската раждаемост ги заставили да преминат към размножаване чрез клониране.Без наличието на твърда храна се видоизменили и храносмилателните им органи:започнали да приемат храни главно чрез кожата си.
  Но най-съществените промени настъпили в психиката им.Осъзнавайки,че са унищожили планети заради войнствеността си,зетите се постарали да се избавят от властта на емоциите си.Основният им стремеж станал желанието да се обединяват и успели да го постигнат.След няколко столетия експерименти на неврохимично ниво членовете им на обществото започнали да реагират по еднакъв начин.Но тази победа едновременно била и поражение.Зетите се освободили от емоциите и разнообразието на индивидуалностите, но заплатили огромна цена-еволюцията им постепенно спряла.Днес задачата на зетите е да възобновят еволюцията си.
  За целта зетите търсят първични вегански ДНК, които да им помогнат да възстановят изгубените си качества.В това отношение възлагат много надежди  на земните жители,всеки от които носи в генетиката си следите от две мощни космически раси-цивилизациите ЛИРА и ВЕГА.Зетите са убедени, че човешката ДНК ще им позволи не само значително да подобрят своята генетика,но и да създадат хибридна раса,която след време да засели Земята.Според зетите хората,които използват за експериментите си не са техни жертви.За Земната раса е необходимо такова сътрудничество, за да направи качествен скок в развитието си,за да се усъвършенства физически и интелектуално.
  Зетите признават,че най-трудно им е да постигнат промени в човешката психика."Някога агресивните емоции са били необходими на хората, но с навлизането в четвърта плътност ще започнат да им пречат".
  В програмата за създаване на съвършени същества космическите ни роднини включват и удължаване на живота, и повишаване на съпротивата срещу болести.
  От началото на 50-те години на ХХ век благодарение на усилията на зетите е започнало раждането на деца с незначителна корекция на гените (от 3 до 5 %).На практика не се различават от обикновенит хора, но са по малко агресивни, притежават по висок интелект и имат телепатични способности.
  Успоредно с модернизацията на човешката генетика върви  и ускореното създаване на хибридни същества-бъдещите жители на Земята.Зетите са убедени, че првъзхождат хората и се опитват да предадат своите преимущества на  хибридите."Според земните измерения ние живеем по 400 години, като изпитваме слабост само през последните 50 години от живота си. Ако човешкият мозък извършва десетина операции едновременно, нашият извършва хиляди."
  Опитите основно се извършват в Северна Америка, Канада, тъй като там има най-голямо смесване на генетичен материал от всички краища на Земята.
  Зетите уверяват, че извършват експериментите си изключително само със съгласието на донорите си :-\ :-\ :-\Обаче странно звучи пояснението на зетите, че участниците в хибридната програма дават това съгласие още преди раждането си.
  Родените хибриди не живеят постоянно на Земята, а в "пределите на Слънчевата система, на планети, чието гравитационно поле е близко до земното".

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Нова раса от зети и хора
« Отговор #1 -: Април 30, 2009, 21:02:12 pm »
Баси боклука е тая статия :) Не само че индиректно си противоречи, но за бога - нови раси на Земята не се правят!

Прави се само ъпдейт на нашата! За да може да слугува по-добре...да те откраднат е като да пуснат нова версия в скайп на саморазпространяване - за да си изпълнява по-добре функциите - да служи на потребителите.


Това че някакви Мотмани и ватмани си летят, е продукт на човешки експерименти, не на извънземни такива.

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re:Нова раса от зети и хора
« Отговор #2 -: Май 01, 2009, 11:52:58 am »
Баси боклука е тая статия :) Не само че индиректно си противоречи, но за бога - нови раси на Земята не се правят!
 
След като си убеден,че на Земята не се създават нови раси  ,можеш ли тогава да ни обясниш  как са се зародили първите коренни раси на Земята или поне петата такава в която човекът се появява във днешната си форма.

[quote author=Спорт-Здраве4 link=topic=10587.msg173280#msg173280 date=1241114532

Прави се само ъпдейт на нашата! За да може да слугува по-добре...да те откраднат е като да пуснат нова версия в скайп на саморазпространяване - за да си изпълнява по-добре функциите - да служи на потребителите.


Това че някакви Мотмани и ватмани си летят, е продукт на човешки експерименти, не на извънземни такива.

  Тук сигурно имаш впредвид съвременните фРАНКЕНЩАЙНИ , датиращи още от времето на Мери Шел.
Човекът създал и подобрил човекът, като го пригодил за да му  служи на егоистичните  потребности и цели /колко гнусно нали?/. Болният синдром на НИЦШЕ от ,който е страдал , че човекът може да бъде бог стига да знае как да управлява другите или да ги приспособи за да му служат.
 Можеш ли тогава да ни обясниш ако предположим ,че човекът е създал и подобрил новият човек или клонирал такъв ,то тогава коя е тази сила ,дух,енергия,демон...,която задвижва тази материя . Кой тогава е нейният създател?
  Ще ни е интересно първо да разгледаш нещата от езотерична гледна точка като се върнеш много назад във времето и започнеш от първите коренни раси, които са се появили на Земята и стигнеш до съвременният фРАНКЕНЩАЙН ,  плод на човешката умопобърканост, като ще е добре за нас невежите да потвърдиш теорията си научно, иначе всичко е празни приказки, предположения ,плоски клишета и блъфове на някой новоприет член на ъпдейт клуб или ложа както ти ги наричаш :)

stiver

 • Гост
Re:Нова раса от зети и хора
« Отговор #3 -: Май 01, 2009, 13:11:29 pm »
Спорт-Здраве,

Съгласна съм, че тази статия описва напълно неправдоподобни измислици, но начинът по който се опитваш да обориш тези твърдения е също толкова неправилен и разчита също единствено и само на висящи твърдения, напълно лишени от каквито и да било доказателства или поне логически доводи. Какви факти, документи, достоверни източници можеш да ми предложиш за да ме убедиш че твоите твърдения са с нещо по-реални от тази Зета-приказка?

Какви са фактите които поддържат твърдението ти, че на Земята не се правят нови раси, а се прави само ъпдейт на нашата? От кого? Къде, как, къде са доказателствата? ДНК изследвания? Наблюдавани съществени и необясними тенденции за промяна във физиологическите, умствени или психически характеристики при определена група хора? Статистически данни? Медицински и социологически изследвания? Моля, дай ми конкретни примери. Скайп е едно добро сравнение, но не е доказателство.

Цитат
Това че някакви Мотмани и ватмани си летят, е продукт на човешки експерименти, не на извънземни такива.
Какви доводи, доказателства, достатъчно достоверни източници на информация можеш да ми предложиш за да ме убедиш в това?

Нямам нищо против хората да имат лични убеждения и да вярват в каквото си изберат, но в такъв случай, много по коректно би било да не ни натрапват своите убеждения като голословни факти, а да изразят позицията си като използват фрази от рода на: аз мисля, че, моето мнение е, чувал съм да се говори, предполагам, може би, вероятно, чел съм някъде, моята хипотеза е... и т.н. – списъкът може да стане много дълъг. В този случай авторът на тази статия постъпва много по-разумно започвайки с „Ако се вярва на информацията, разпространена в компютърната мрежа...”

Подобни голословни и с лека ръка подхвърлени твърдения като твоите или като на тази Зета-секта само подклаждат крайния скептицизъм и подигравателното отношение на хората към един много сериозен проблем и пречат неимоверно за неговото изясняване. НЛО са факт, който не само не се отрича вече, но и се потвърждава официално от много правителства чрез публикуването на съответните архиви. От друга страна, много частни и доброволни организации за разследване на НЛО също доказват на неоспорима научна основа, че НЛО е реално явление. Опитите с контрол над съзнанието правени от военни и други криминални формации в правителствата на някои държави също са доказан факт, съществуват доказателства като протоколи от съдебни процеси, самопризнания и свидетелства от достоверни източници. Но до сега няма нито едно неоспоримо доказателство, че НЛО са извънземни, че тези военни или криминални формации са постигнали такова ниво на технологическо развитие, което да им позволи да създават масови халюцинации от рода на Мотман. Това не означава, че подобно твърдение в никакъв случай не е вярно. Това е само фактическото състояние на проблема днес.

Доказването на една такава хипотеза изисква много по-сериозно отношение, работа, и смелост от безотговорното подхвърляне на няколко празни твърдения.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Нова раса от зети и хора
« Отговор #4 -: Май 01, 2009, 19:50:52 pm »
Според мен пък именно затова е пълно с такива опашати "хипотези"

защото няма как да се докажат или отхвърлят. Няма как да знаеш какви същества живеят на планетата Z-3.14 в съзвездието не знам кое.
Също няма как да знаеш в подземните бази на САЩ дали отглеждат хора или репички и марули, и най-накрая няма как да знаеш има ли извънземни там.

Затова и по нета се ширят тонове приказки на тая тематика. Щото няма как да се докаже обратното.

Е, докато на някой са достатъчни приказки за да вярва в еди кво си, на мен може да са ми отново достатъчни същите тези приказки, но пък за да не вярвам в него.

Въпрос на вкус ... (казало кучето и ...)
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Нова раса от зети и хора
« Отговор #5 -: Май 01, 2009, 20:47:41 pm »
Много просто.Пътят е логичен и е както следва:

-Всички сме съгласни, че има извънземни раси, по-стари от човека и били тук преди човека.

били тук = завзели всичко де що видят...били тук преди нас = тази планета е тяхна

-Всички сме съгласни, че извънземните са свидетели на зората на човечеството.

свидетели на началото = намесили се в началото...намесили се в началото = ние сме такива, че да не им пречим

-Всички сме съгласни, че те са с нас от началото до сега.

те са с нас = контролират ни... контролират ни = използват ниТова са толкова очевидни неща.И така, извънземните:

-са господарите на тази планета
-имат пръст в нашето начало(ако не са дори единствената причина)
-контролират ни и ни използват за целЕ...сравнете колко наивно звучат следните неща, сравнени с горните:
-отвличат ни за генетичен материал...който са могли да вземат преди маса време !
-отвличат ни постоянно за генетичен материал...защото не са достатъчно технологично напреднали и не могат да се справят отраз !
-създават нови раси...за да си усложнят живота!Те ни отвличат, за да ни ъпдейтват за по-добър контрол.
Нямат нужда от други раси на тази планета - ние сме тяхната раса.


И в комбинация с това:

-нашите военни са поне 100г напред от най-модерните обнародвани научни познания.И правят експерименти, на които ставаме свидетели, защото само хората са толкова технологично некадърни, че да изпуснат нещата до публично ниво.
Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Нова раса от зети и хора
« Отговор #6 -: Май 01, 2009, 22:01:49 pm »
Предполагам причината за изникването на подобни статии навсякъде се корени в човешкия манталитет.

Мислим се за специални постоянно.Всъщност ние не сме сред най-глупавите същества в Слънчевата система, а сме сред най-глупавите същества сред МНОГО системи.

Не сме специални с абсолютно нищо.ДНКто ни не е нужно никому.С едно уточнение.Не всеки човек е човек.Ценното при човека е политическото му състояние.Положението, в което се намира, е може би от най-разнообразните дереджета из пространството.

Затова висши съзнателни форми решават да преживеят скоростно и турбулентно разнообразие, ползвайки човешко съществуване.
Само че тези хора не са всички хора, телата са повече, отколкото телата, които са използвани от тези висши съзнателни форми.


И така..."Колкото мъжество се иска да си най-отпред, толкова мъжество се иска и да си последен".

Ценното у човека може да бъде притежание само на едного - и това е висшата съзнателна форма, която се ползва от тази ценност всеки ден, в който съществува като човек.Защото ценното е да съществуваш като човек.А не просто да бъдеш човешко тяло - това по стойност е боклук.И подобни статии, които изкарват човешката МАТЕРИЯ като панацея на цял друг вид, е като за жълт вестник.


П.П.
Z-931, аз критикувам статията, а не теб.Не възприемай, че критикувам теб, само защото симпатизираш на статията и успокой топката :)
« Последна редакция: Май 01, 2009, 22:06:03 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re:Нова раса от зети и хора
« Отговор #7 -: Май 01, 2009, 22:49:05 pm »
Имайте винаги предвид възможността при статии които звучат отчайващо фантастично или дезинформационно че дори и жълто да има нещо вярно. Всичко зависи от целта на оригиналния пускащ ги. Ако аз измисля нещо супер жълто и в цялата боза сложа 2-3 факта които са 100% истина всичко ще се възприеме под един знаменател и покрай другите бози истинните факти ще получат същия статут. Ако целта ми е да ги "скрия" дали няма да съм си изпълнил задачата ? Така че всяка една инфорамция или по-точно дезинформация не трябва да бъде разглеждана самостоятелно а на фона на всичко останало. Има един сайт (който сам по себе си е дезинформационен)  ;) в който се твърди че има поне 50 много големи сайтове пускащи "алтернативни новини" и всички те се държат и са собственост на службите.Така че не винаги е вярна тезата че някой "ненормален" си е измислил нещо. Просто кашата е толкова голяма и умишлено създавана че няма и накъде повече.Това не пречи обаче да си сглобяваме сами "пъзела".
« Последна редакция: Май 01, 2009, 22:49:56 pm от Alien »

stiver

 • Гост
Re:Нова раса от зети и хора
« Отговор #8 -: Май 02, 2009, 01:00:16 am »
Много просто.Пътят е логичен и е както следва:

Не съм сигурна, че е нужно да продължавам този разговор, но ми стана забавно, че в отговора ти се споменава за логига, когато повечето от твърденията ти са построени на очебийни логически грешки.

Ето тук може да се научи повече за логическите грешки:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?autocom=blog&blogid=78&showentry=5076 

-Всички сме съгласни, че има извънземни раси, по-стари от човека и били тук преди човека.

Кои сте тези "всички"? Всички хора? Всички, които посещават този форум? Всички, които са съгласни с теб?

stiver

 • Гост
Re:Нова раса от зети и хора
« Отговор #9 -: Май 02, 2009, 01:20:26 am »
Според мен пък именно затова е пълно с такива опашати "хипотези"

защото няма как да се докажат или отхвърлят. Няма как да знаеш какви същества живеят на планетата Z-3.14 в съзвездието не знам кое.
Също няма как да знаеш в подземните бази на САЩ дали отглеждат хора или репички и марули, и най-накрая няма как да знаеш има ли извънземни там.

Затова и по нета се ширят тонове приказки на тая тематика. Щото няма как да се докаже обратното.

Е, докато на някой са достатъчни приказки за да вярва в еди кво си, на мен може да са ми отново достатъчни същите тези приказки, но пък за да не вярвам в него.

Въпрос на вкус ... (казало кучето и ...)

Не е точно така. Недей да мислиш пораженчески. Много неща могат да се докажат и много хора работят за това. Но работят с разума си, стъпка по стъпка, документ по документ, дело след дело. Това, разбира се, изисква много енергия и време, но когато човек си е поставил за задача да се добере до поне малка частица от истината, трудът си заслужава.

Темата за извънземните е една от най-провокативните, но не е невъзможна за научно изследване. За съжаление, целият този шум, както казва Alien, е прекалено дразнещ, прекалено много глупости се говорят, прекалено много лъжи и измислици се разпространяват с най-невероятни цели за да могат хората да оценят истинското му значение и реалното му състояние.

Затова, може би, най-добрата позиция, която човек може да заеме е на здравомислещ скептик. Не на нихилист, не да отрича всичко. На скептик - да отстоява валидността на твърденията, да иска доказателства. Повярвай ми - има такива. Като в математиката.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Нова раса от зети и хора
« Отговор #10 -: Май 02, 2009, 01:40:55 am »
stiver, не се хващай за думите на Спорта, виж му идеята!

Той обикновено мисли сравнително логично, но е малко прибързан. Може би щото е твърде млад още.

А и може би не е толкова лесно да се представи идеята.

Идеята е, че от многото различни вероятности
1)няма извънземни
2) посещавали са ни за 1 път преди 100 години
2) посещавали са ни за 1 път преди 1000 години
2) посещавали са ни за 1 път преди 10000 години

и тн и тн

трябва човек да усети най-вероятното. Защото има един логически прийом - бръснача на Окам, и той гласи: "Най-простия и вероятен вариант е най-често правилния"

Та замисли се. Извънземните са могли да дойдат когато си поискат. Ако искат сега, ако искат преди 10 000години.
Ако им е трябвало нещо още отдавна, логично е да предположиш, че ако са могли биха си го набавили още много отдавна.

За ДНК-то. ДНК-то е информация като всяка друга. Тя може да се копира. Както някои пирати печатат 10ки хиляди дискове, милион пъти по лесно е да се прекопира ДНК в милиони екземпляри.

Човешка ДНК може да се намери навсякъде. Включително и в косата, която се събира във фризьорските салони. Един косъм е достатъчен, една капка кръв.

Не е необходимо непрекъснато да има някакви мистериозни отвличания. Та това е абсурд. Виждаш ли как тук предложената хипотеза "бяга" от Бръснача на Окам. "Бяга" и ходи да хвърчи из облаците. Дори си има и логична причина - защото така ще е много по-съспенс за масите. Ще има тая вкусна подправка, от която добавя в забърканите помии, и хората с охота ги "ядат".
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Нова раса от зети и хора
« Отговор #11 -: Май 02, 2009, 16:14:20 pm »
stiver, не се хващай за думите на Спорта, виж му идеята!

Идеята е, че:

Горната статия е все едно прасето във свинефермата да си мисли, че човекът имал нужда от него и тези отвличания са, за да дари прасето своето ДНК на нуждаещия се човек !
Мислейки си, че свинефермата, тоест планетата, е негова територия!
И че то се е родило заради божието провидение и едва ли не тази свинеферма с прасета е някакво омагьосващо откритие за човека! Който в тази свинеферма е открил някакви същества, които все в нещо му съперничат.

А прасетата не му съперничат в нищо.Тяхната свинеферма е създадена от човека още много преди да има прасета в нея.И съществува заради причини, които само човекът може да разбере.Прасето е вкарано в конвейр и ДНК тунинг по начин и причини, които пак само човекът може да разбере.


И при все всички хора на земята, прасето си мисли, че има досег с хора само когато ХЕИ иска да му бие друг антибиотик, за да не заразява хората.Взима го в лаборатория и после го връща.


И на всичкото отгоре прасето си мисли, че от неговото ДНК хората искат да създадат хибрид между прасе и човек! Смях!

Добре че е Оруел, че да има метафора и за това.П.П.
Знаете ли защо прасето е най-умното животно?
Защото, когато водят овцата на заколение, тя си мисли, че ще я стрижат, и мълчи.
Когато водят кравата на заколение, тя си мисли, че ще я доят, и мълчи.

Но когато водят прасето на заколение, то знае, че няма какво друго да вземат от него, освен месото му.И затова се бори и квичи!

И такива статии ни превръщат от прасета в крави и овце, за да не се борим и за да не квичим!
« Последна редакция: Май 02, 2009, 16:18:57 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re:Нова раса от зети и хора
« Отговор #12 -: Май 02, 2009, 18:03:58 pm »
 Спорт-Здраве 4

Има ли значение дали тези овце и  крави ще мълчат или ще квичат като прасето ако всички те са затворени в една ферма и съдбата им е предварително отредена от главният ФЕРМЕР.
Кравите и овцете ще раждат ,докато задоволят пълните потребности на своите фермери, а прасетата ще квичат дотогава докато не дойде ветеринарът и им щприцова някой плацебо или пък колачат им тегли ножът.
 Така, че това с врявата на прасетата си е чисто и просто много шум за нищо.
Кажи по добре някой рецепта за фермерите  ;)stiver

 • Гост
Re:Нова раса от зети и хора
« Отговор #13 -: Май 02, 2009, 18:20:16 pm »
...
Идеята е, че от многото различни вероятности
1)няма извънземни
2) посещавали са ни за 1 път преди 100 години
2) посещавали са ни за 1 път преди 1000 години
2) посещавали са ни за 1 път преди 10000 години

и тн и тн

трябва човек да усети най-вероятното. Защото има един логически прийом - бръснача на Окам, и той гласи: "Най-простия и вероятен вариант е най-често правилния"
.....

Tangrata, всъщност, няма нещо от твоите твърдения с което да не съм съгласна. Това с което аз и много други не сме съгласни е да ядем помия.

За Бръснача на Окам – сигурна съм знаеш това, че Бръсначът на Окам е метод за оценяване доказателствата на една хипотеза но не и за нейното доказване. Той се прилага, когато вече имаме доказателства. Освен това е субективен. Самото разбиране за простота е субективно. Обяснението с присъствието на извънземни на практика е най-простото, но самото обяснение на извънземните е по-сложното. Обективно, най-вероятният вариант също не винаги е правилният. Най-вероятно правата линия е най-късия път между две точки. Но истината е, че при сферични повърхности овалът е най-късия път. Има и още куп други недостатъци в този метод. Например, две независими обяснения на една теория може да са в сила и да работят в съгласие. РС-то не работи, защото е изгоряло захранването и защото кабелът не е включен в мрежата. По-простото и вероятно обяснение е това за кабела, но то не е единственото и цялото обяснение.

Ние просто нямаме достатъчно данни за проблема за да прилагаме Бръснача на Окам. Ние разполагаме само с теории и повече неизвестни отколкото уравнения за да конструираме система, която да ни даде доказателства. Ние знаем само, че в небето летят неидентифицирани обекти. Ние нямаме данни за това дали те са човешко творение, извънземно, или комбинация от двете. Ние знаем, че някои хора имат преживявания, които те тълкуват като отвличания от извънземни. Ние нямаме достатъчно данни за да твърдим, че те са отвличани от извънземни, от хора, дали са резултат от алтернативни състояния на съзнанието, или още десетки други възможности или комбинация от тях. Ние не знаем дали предполагаемите отвличания изобщо имат връзка с феномена НЛО. 

Когато неизвестните са толкова много, аз се сещам само за един метод и това е методът на елиминирането. Например това, което пишеш по-горе за ДНК е вярно и може да бъде причина за елиминирането на една теория. Да, но не съвсем. Когато разглеждаме проблема като чисто човешко явление, логиката е приложима. Когато обаче се наложи да добавим вероятен извънземен фактор, проблемът изведнъж става голям като живота. Защото извънземният фактор включва в себе си всички възможни вероятности, както и тези, които са неразбираеми за нашето мислене поради умствени ограничения. Много хитро измислено. Когато вероятностите са неограничени, всичко може да се докаже логически.

Например: Защо събирането на ДНК продължава? Една примерна теория: Сивите са роботи с изкуствен интелект, който поради някакъв вирус или грешка в програмирането са зациклили на определена задача. При логическо сравнение с другата теория, че продължават да събират ДНК защото ни ъпдейтват, Бръсначът на Окам пада на моята теория. Но това не означава, че тя е вярната. Ако имахме поне някакви факти, данни, неоспорими доказателства в подкрепа и на едната или двете теории, тогава чак можеше да приложим бръснача и да изберем по-простата и по-вероятната. Временно. Докато не докажем вярното по емпиричен път.

Сигурно се питаш защо, по дяволите, когато всичко е толкова оплетено и невъзможно за доказване изобщо се занимавам с това. Сигурно заради помията, която не искам да ям. И за да не ме сравняват с прасе. И защото има данни, има доказателства, има експерименти, има начини. Явлението продължава и до днес и това дава възможност да продължаваме с изследването като натрупваме още данни и доказателства докато се доберем до нещо. До тогава, няма нищо неудобно в една умерена позиция на „Не знам каква е истината, но искам да разбера.” Няма нужда да се правим на пророци и да обясняваме на всички каква е голямата истина. Няма нищо лошо в това да си признаем че не знаем. Това не ни пречи да развиваме фантазията си, да градим теории, да мислим и да мечтаем. Просто да не наричаме измислицата истина само защото звучи добре. 

Уф, това стана пак много дълго. Пак се разфилософствах а трябва да тръгвам вече. Приятна почивка на всички! И не си играйте с фотошопа да правите фалшиви снимки на НЛО-та.  :P
« Последна редакция: Май 02, 2009, 18:21:34 pm от stiver »

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Нова раса от зети и хора
« Отговор #14 -: Май 02, 2009, 18:48:43 pm »
Е горе долу и аз мисля като теб. Това на което исках да обърна внимание и аз е че доказателства няма, и не можем да приемаме току така някоя хипотеза. Още повече, че не е най-вероятната. Не съм казал, че ще трябва да приемем еди коя си.

А за Бръснача на Окам, той се прилага (поне си мисля), когато няма доказателства - именно защото се борави с вероятности.
Примерно котката излиза от кухнята с мокър мустак. Влизаме в кухнята и гледаме празната паничка с мляко. Няма доказателства, че котката го е изпила. Може да са извънземните. Но като претеглим вероятностите ...
Да, съществуват 100 хипотези - може да са марсианците, може да са феите, може да е леля ти, дето току що е дошла от съседния град без предупреждение, може да е някой дух на мъртвите, може да се е изпарило от горещината.

При играта бридж се борави почти изцяло с вероятности. Тя е и една от най-сложните игри измисляни. Едно от правилата е да допуснеш всички вероятности, но си длъжен да действаш според тази с най-висок процент вероятност. Всеки ход си има проценти на успех - 33,66,50,75,25,11,05 и тн.
Един добър играч е длъжен да помни наизуст тези вероятности и да знае всеки ход каква вероятност му носи. Ако има 2 избора и избере 10-те процента вместо 50-те, той просто е слаб играч.
Разбира се има други нюанси, неявни знаци, които да го насочат ако избора на по-слабо вероятния ход би бил печеливш, но това предположение ще трябва да е подплатено с реални събития - вече изиграни конкретни карти, предишни обяви на участниците и тн.

В случая обаче ние нямаме такава подсказка. Което означава ? Действаме според високо процентния вариант, дори и да допускаме останалите.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27