Автор Тема: Полк. Филип Корсо - Денят след Розуел  (Прочетена 6733 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Полк. Филип Корсо - Денят след Розуел
« -: Април 26, 2009, 17:06:12 pm »
(От поста на benoni за тази книга, която е една от най-важните за Розуел и заслужава отделна тема.)

http://www.forumat-bg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=204&Itemid=71

(...)

Ако съдбата на тази книга е да остане завинаги върху най-престижните лавици на библиотеката от безсмъртни, непреходни произведения на литературата, то е единствено поради нейното съдържание. Тъй като тя поставя началото на историческия подход към една на пръв поглед незабранена, но умишлено забулена в тайнственост и дори в иронична мистика тема. Тази творба повдига завесата над един въпрос, който е стародавен като човешкия род – проблема за съществуването на други светове извън нашия, както и за наличието на контакти между далечни, различни цивилизации и някои земни жители. И ако в този момент някой снизходително се усмихва, бързам да спомена, че настоящата книга не е съчинение. Тя не е плод на творческа фантазия, на „полет на мисълта”, както гласи тривиалният израз. Тази книга представлява субективен разказ за една обективна действителност. Тя е събрала мемоарите на човек, който по хрумването на Фортуна е заемал достатъчно ключови постове в сфери, достъпни за изключително тесен и специално подбран кръг от доверени на властите лица. Личност която, осъзнато изправена пред неизбежния за всяко същество край, е решила да наруши правилата. И като престъпва дадената клетва, разкрива онази част от потулваната в продължение на десетилетия тайна, за която почти всеки от нас най-малкото се е догаждал или поне мисълта за нея е навестявала ума му: истината за извънземни същества, за техните уж неидентифицирани летящи обекти, за връзките между тях и представители на земното човечество, както и за онова, което сме наследили от тяхната явно най-малкото технически по-напреднала цивилизация.

Защо оценявам толкова високо спомените на един полковник от американското разузнаване? По простата причина, че те са пионерски опит за разбулването на загадки, тъй ревниво пазени от властниците и упълномощените от тях лица. Когато Денят след Розуел се появи в Съединените щати, срещу него се изправи монолитна гигантска стена от официални опровержения на изнесеното в книгата. Бяха използвани всички методи и средства на пропагандата за война, за истински медийни бойни действия срещу един-единствен човек. В ход бе пуснато дори киното. Не съм в състояние да изброя колко филмова лента бе изхабена за производството на документални манипулации, насочени против написаното от автора и най-вече срещу неговата личност. Ако ставаше дума за четиво без всякаква стойност, за обикновени фантасмагории, щяха ли срещу него да бъдат използвани най-тежките оръжия на дезинформацията и дори на агитацията?

Тъкмо това се случи на основния автор на тази книга полковник Филип Корсо. Нещата отидоха тъй далеч, че той даже бе подведен под съдебна отговорност за предаване на държавни тайни, но… посмъртно. Отлично запознат със системата на властта и на нейното функциониране поне в родината му, Корсо бе предвидил всички последици. И проговори едва щом зърна лице в лице горчивата истина за своя неизбежен край. Бе на достойна възраст – на около 81 години, когато узна, че е неизлечимо болен от рак. Чак тогава дръзна да наруши положената клетва и да извади на бял свят секретите за шеметния напредък на техниката и технологиите след края на Втората световна война.

Полковник Корсо не само разказа историята на най-интересната част от своя живот. Малко след появата на книгата му на бял свят, на 8 юни 1998 г. той даде показания под клетва, че лично е виждал тела на извънземни и доклади от аутопсията им. Между двете събития Министерството на отбраната на САЩ повдигна споменатото обвинение срещу него. Макар и на преклонна възраст, военният отвърна на удара с удар. Чрез организацията Граждани против тайната за НЛО[2] заведе дело срещу министерството за укриване на информация от гражданите на страната. Тъкмо в рамките на това съдебно дирене полковникът от резерва даде показания под клетва. Малко повече от месец по-късно премина в отвъдното. Ще речете – нали го е очаквал? Да, но полковник Филип Корсо не почина от рак, а бе покосен от… сърдечен удар?! Случва се. Дали някой не ускори явяването му пред Твореца?  Синът му – Филип Корсо-младши, е убеден, че нечия ръка е помогнала на неговия баща да не може повече да се явява пред съда и обществеността.[3] Едва ли някога ще узнаем истината. Въпреки че Бог ни учи обратното…  

Макар и доста високопоставен служител на американското военно разузнаване, работил и в Белия дом, и в Пентагона, полковник Корсо неведнъж е влизал в конфликт с властите. Особено след завръщането му от участие в Корейската война. Той е свидетел на това как правителството направо зарязва множество американски военнопленници и започва битка за тяхното освобождаване. Почти до края на дните си той продължава този свой на пръв поглед Дон-Кихотовски поход. През 1996 г. в качеството си на военен съветник на президента Дуайт Айзенхауер бива изслушан от Комисия на Конгреса на САЩ. Пред конгресмените заявява: „В миналото се опитвах да изнеса пред Конгреса факта, че през 1953 г. 500 болни и ранени американски затворници се намираха само на 10 мили от пункта за размяна на военнопленници в Панминджон, но никога не бяха разменени.”

Показанията на Корсо бяха подкрепени от разсекретен документ, според който през 1953 г. Пентагонът е знаел, че Северна Корея държи повече от 900 американски военнопленници. И не си е мръднал пръста, за да ги освободи. Последва лавина от документи и признания за това отвратително престъпление на военните и на администрацията във Вашингтон. Петнадесет години по-късно и със същото безразличие то бе многократно повторено из джунглите на Виетнам, Камбоджа и Лаос. Искам да кажа, че когато книгата Денят след Розуел се появи по книжарниците, и военните, и цивилните власти в САЩ бяха набрали достатъчно на нейния основен автор. Последва пропагандната лавина от обвинения и дезинформации. Което не учудва хората с отворено за истината съзнание.

Две неща засегнаха най-силно властниците. Първото бе разкритието за огромната измама, наречена Студена война. За това как тя е била замислена и осъществена като своеобразен информационен щит, предпазващ от нежелан поглед съкровените тайни на за т. нар. срещи от третия вид. Второто бе, че чрез разказа за собственото си участие в „разработките” на получените наготово в резултат на катастрофа на извънземен космически кораб устройства Корсо разкри: човечеството не достигна самостоятелно до такива революционни технически решения и средства, като транзистора, лазерните лъчи, микрочипа, оптичните проводници, електромагнитните полета и много други. Което бе възприето и като удар върху науката и промишлеността... Красноречиво бе мълчанието на руската страна по въпроса. Тази позиция на Кремъл безмълвно потвърди, че Филип Корсо е изнесъл истината.

Косвено признание за съществуването на извънземните е мисията на космическия телескоп Кеплер, изстрелян на 7 март 2009 г. (в САЩ бе 6 март) от Кейп Канаверал посредством ракета Делта 2. Както заяви представител на НАСА: „Някой ден ще кажат, че това е началото на края на космическата самота.”… Накратко целта на мисията е да бъдат намерени места, където е възможен живот така, както го разбираме. „Не става дума за извънземни, а за домовете на извънземните”, каза Уилям Боруки – астроном в Изследователския целеви център на НАСА в Мофет Фийлд, Калифорния, който ръководи научната част на проекта.”[4] Засега това не е ли достатъчно? В Денят след Розуел полковник Корсо разкрива много повече. Може би след като чрез книгата извървите неговия не лек път, по-добре ще разберете мисията на Кеплер. Което ще бъде не малка крачка в собственото ви развитие.

(...)
« Последна редакция: Август 28, 2009, 19:04:43 pm от H. »

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Re:Полк. Филип Корсо - Денят след Розуел
« Отговор #1 -: Май 28, 2009, 10:41:10 am »
Сега съм много зает, но смятам да си я поръчам наред с Монтоук като се поосвободя :)

Очаквам следващата книга да е The Cosmic Conspiracy на Дейо :P

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re:Полк. Филип Корсо - Денят след Розуел
« Отговор #2 -: Август 28, 2009, 19:10:09 pm »
Излезе и Том 2-ри :)

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Re:Полк. Филип Корсо - Денят след Розуел
« Отговор #3 -: Август 28, 2009, 20:54:06 pm »
Какви са новостите там? :)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re:Полк. Филип Корсо - Денят след Розуел
« Отговор #4 -: Август 29, 2009, 05:47:08 am »
Какви новости :) Това е една книга разделена на две с цел печалба. Оригинала си е една книга :)

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Re:Полк. Филип Корсо - Денят след Розуел
« Отговор #5 -: Август 29, 2009, 09:35:09 am »
И как тези книжарници се сдобиха с информацията за The day after Roswell? Явно някой следи сайта 8)

Неактивен cccpkgb

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 269
Re:Полк. Филип Корсо - Денят след Розуел
« Отговор #6 -: Август 29, 2009, 18:03:09 pm »
Аз съм чел първи том. Има ли смисъл да купувам втори?
Этот шоу-бизнес мама, папа Он будет с тобой или без Если ты послушаешь Камен

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Re:Полк. Филип Корсо - Денят след Розуел
« Отговор #7 -: Август 29, 2009, 18:03:35 pm »
Щом си я почнал :)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re:Полк. Филип Корсо - Денят след Розуел
« Отговор #8 -: Август 29, 2009, 19:54:10 pm »
Както казах това е една книга. Чел си половината, ти прецени дали има смисъл да четеш другата половина :P

Не разбрах за книжарниците въпроса. Ако ме питаш как я имат тази книга - издателя им я е дал за да се продава, както и ние даваме Монтоук със същата цел ;)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27