Автор Тема: Магнитен мотор - да го направим  (Прочетена 16975 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Магнитен мотор - да го направим
« -: Април 24, 2009, 15:33:09 pm »
Отварям нова тема в "Технологии", която тема може да се счита за дериват от тази: http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=9216.0Много моля да се обърне внимание на следното:
Бих искал от участниците в тази тема да дискутират точно и само информация за магнитните двигатели.Това не е тема за изглаждане, съставяне или приемане/отхвърляне на мнения.Това е чисто технологическа тема.

Има хора ЗА тези мотори, има и хора СРЕЩУ тези мотори.Едните казват, че не бачкат, другите казват, че бачкат.В тази тема това не се обсъжда! Приема се, че ще пишат само форумци, които имат желанието да бъде направена такава самоделка, защото виждат смисъл.

И много се надявам, че няма да допуснем философски мнения, и мнения, които отхвърлят принципа на магните мотори - самото писане тук предполага, че този принцип не се отхвърля.Силно се надявам и част от модераторския екип също да намира интерес в тази тема, за да полага грижи, заедно с нас(обикновените форумци) за чистотата на темата.
Магнитният мотор

Целта е постигане на адекватно устройство за свободна енергия(free energy device).Първо трябва да се отбележи, че магнитният мотор не е такова средство, защото има давност.Давността на постоянния магнит е 400г според съвременната наука.Тъй като производителността на един такъв двигател ще започне да спада след поне пет поколения, смятам, че може да се пирема за устройство за свободна енергия.


Най-успешните такива двигатели са Перендевият(Perendev) мотор, моторът на Соукъп(Soukup) и моторът на Хаурд Джонсън(Howard Johnson).

Перендевият мотор:
и др. от ю-тубата...

Моторът на Соукъп:
и др. от ю-таба...

Моторът на Хаурд Джонсън:
и др. от ю-тубата...


Из ю-тубата могат да се намерят още доста самоделки, по-интересните от които са идеята на George Green*...
...и други.

(*Само че за Джордж Грийн доста хора казват, че не работи, ако се постави в статична постановка.Вероятно привидно маловажните движения на ръката оказват ключова роля...и това не може да се постави току-така на статична ос.)


Перендевият мотор вече подлежи на масово производство и се прави в Швеция в американски завод: perendev-power.com
На сайта могат да се намерят и цените - за машина, правеща 100kW, цената е близо 30 000 евра.За онази, която прави 500kW, е близо 60 000 евра.

За сега нямам информация, дали и другите двама сериозни учени в тази област са вкарали масовото производство, но със сигурност имат патенти.А това означава, че двигателите им работят.


Тук идва проблемът, с който се занимава тази тема.

Магнитите са равновесни системи.Няма магнит с един полюс.

При правене на мотор идеята е да има някакво неравновесие.Цялата система ВИНАГИ се опитва да се оравновеси(липса на движение).Има два варианта: или опитът на системата да се оравновеси да бъде превърнат в перманентен(вечен опит за равновесие = вечно движение)(Джонсън) или самото равновесие на системата да означава движение (Соукъп)(?Перендев).При правене на самоделни модели от тези три постановки мотори, успеваемостта е напълно различна.Ту става, ту не става, ту не става както е било очаквано.
Получава се нещо като изобретенията относно power rods или free energy coil, чиито успехи са факт, и чиито същности са пълна тайна за масите и затова е невъзможно да се направи и опит за самоделка.

Доколкото хората са опитвали да направят мотор на Перендев, са стигнали до следните изводи:
Моторът на Перендев има някаква тайна.Според едни това е съвършено прецизната изработка и прецизното съотношение на магнитните части, което е много трудно постижимо в "полеви" условия.Според други тайната е някъде в принципа за неуравновесеност, който е умишлено скрит по видео-материалите.


Мисля, че за цял набор от сериозни хора, тази цел е твърде възможно постижима.Много се надявам да има интерес и към изготвянето на такъв мотор да се включат повече хора от форума.

Доколкото аз разглеждах нещата, ще напиша своите изводи до сега.


Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Магнитен мотор - да го направим
« Отговор #1 -: Април 24, 2009, 15:37:09 pm »
Дам.Аз съм вътре с две ръце.
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Магнитен мотор - да го направим
« Отговор #2 -: Април 24, 2009, 15:51:53 pm »
Относно Перендев:

Броят на магнитите в роторната част е по-малък от броя на магнитите в статорната част.
Виждал съм чертежи, които просто рисуват правоъгълници наполовина в ротора и наполовина в статора и просто ги разделят под ъгъл след това.Това логично води до равновесна система и няма да бачка.

Ако са различен брой магнитите, също може да не бачка.

При чертаене на роторните магнити, те всичикте са насочени под един ъгъл, да кажем 30 градуса.
Ако и за чертаене на магнитите от статоранта част се ползва ъгъл 30 градуса, броят им ще стане равен на роторната част.А това не бива да става.


Всичко това означава, че  магнитите в статорната част на Перендевия мотор са завихрени под различен ъгъл(по-голям или по-малък) от ъгъла на завихряне на магнитите на роторната част.Друг факт за магнитите е, че стоманата е нещо като проводник за магнетизма(вероятно и медта).Ако да кажем магнитна пръчица се обкове със стоманена кожа отстрани, но върховете й останат отворени, магнетизмът й отстрани ще намалее, но магнетизмът при върховете й ще се увеличи.
Също така свойството на тази пръчица да привлича обекти от разсотяние ще намалее драстично, но за сметка на това драстично ще се увеличи силата, с която тя се залепя за металните повърхности.

На всички видеота за Перендев магнитните части имат обков.Това означава, че Перендев не разчита на геометрията, а разчита на насочването на магнитните сили и на ъгъла на насочване. Което наистина е една деликатна работа и аз се съмнявам, че се постига лесно като самоделка.
Да не говорим, че стоманеният обков не е задължително да обгръща магнита.Може да е качулка, може да е пластинка, може да е частична, може да има специална геометрична форма, за да изменя полето на магнита под друга форма и тн...А това е работа за лаборатории и учени.

Също така за пормяна на формата на магнитното поле може да се използва обков от магнитно-непроницаем материал, а не само провеждащ магнетизма.


И...
...трябва да преценим дали наиситна Перендев е на тези финни принципи.Ако да, то дали ще можем да го постигнем.А ако всичко е не, струва ли си да се надяваме, че не е така и да пръснем усилия с риск за провал?

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Магнитен мотор - да го направим
« Отговор #3 -: Април 24, 2009, 15:55:38 pm »
Колкото да Soukup и Johnson...Джонсън ми изглежда по-наджден, защото все пак има невероятни завършени индустриално-произведени двигатели.само че самоделките по неговия принцип може да срещна торавновесяване на системата.

А пък Soukup не може да има оравновесяване...само че защо няма индустриално произведен двигател все още? възможни са чисто материални и юридически причини, но все пак...

Може би трябва да обсъдим какво да предприемем като проект, ако ще го правим повече хора?


Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Re:Магнитен мотор - да го направим
« Отговор #4 -: Април 24, 2009, 16:00:27 pm »
Спорт-Здраве4,

Не се впрягай толкова по Перендев! Виж долната тема и помисли малко.

http://mazeto.net/index.php?topic=939.msg8225#msg8225

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Магнитен мотор - да го направим
« Отговор #5 -: Април 24, 2009, 16:02:06 pm »
Направих си и още един важен извод.

Видеотата не обръщат много сериозно внимание на полюсите на магнитите.Особено онези видеота с реално показано дейстиве, а не анимация.

Мога веднага да се присъединя към по-сериозно твърдение, че Перендевият мотор използва специално разположение на полюсите.Имам силното чувство, че тук не става дума просто срещуполагане на полюси, а става дума за линейно разполагане на полюсите(отстрани, а не в краищата на цилиндърчетата) и поставянето им под определен ъгъл на завъртане около оста им(ротор спрямо статор).

Затова на мен ми се иска да не се занимавам с Перендев, въпреки завидната му мощност.Докато в материалите относно Соукъпския мотор ясно е посочено разположението на полюсите.Статорните са странични, а роторните са в краищата.
Странно, нали? Че има двигател на принципа на различното сечение на полюсите(Соукъп), и че Перендевците не обръщат внимание на това и са обгъранти в мистика.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Магнитен мотор - да го направим
« Отговор #6 -: Април 24, 2009, 16:05:45 pm »
Спорт-Здраве4,

Не се впрягай толкова по Перендев! Виж долната тема и помисли малко.

http://mazeto.net/index.php?topic=939.msg8225#msg8225

Ами...и това.Затова предлагам да разгледаме Джонсън и Соукъп.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27