Автор Тема: Относно Благодатния огън  (Прочетена 2986 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен иван иванов

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Относно Благодатния огън
« -: Април 22, 2009, 09:08:03 am »
Аз вярвам в Божествения произход на това явление и в същността на неговата символика. Този огън неизгарящ, символизиращ Огъня на Любовта, който ще слезе на земята и който ще извърши отделянето на плявата от зърното, е естествено да се дава на онези, които колкото и да са грешни, се доближават най-много до изначалното, даденото с деянията на Христос Учение /не религия!/.
Във връзка с това и основно поради многото явни вече прегрешения на висши православни свещенослужители, преобразили се в държавно-църковни хибриди, искам да споделя някои съмнения, витаещи в общественото пространство и които, според мен, не са лишени от логика, които пък ми припомниха стара и позабравена информация, чиито следи се губят някъде в недалечното минало. Затова се обръщам към вас с предложение за размисъл по темата, основана на следните въпроси:

някой чувал ли е:
1. ...че някога, когато Бог се разочарова от православните си слуги, щял да  спре да ги дарява с Благодатния огън, което значи пълен провал за православието и неговата църква и идването на съдния ден?
2. ...че май при онова /преди години/ закъсняло с около два часа явяване на Благодатния огън всъщност това вече се е случило и огънят бил запален по друг /физически/ начин и от тогава ни манипулират и ни държат в заблуда?
3. ...че тогавашният ерусалимски патриарх, понеже не приел да продължи тази измама се покаял пред Бог, оттеглил се е и бил сменен със сегашния.....?

Ще бъда благодарен дори и да разсеете тези съмнения, които не са само мои, защото ако пък е вярно, това трябва да се обяви и да се знае, че съдният ден идва и всеки да си направи лична равносметка на делата си вчера, днес и да се замисли за утре, нещо, което трябва да правим и без заплаха свише, но все го забравяме, загрижени за свойто физическо оцеляване.........

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re:Относно Благодатния огън
« Отговор #1 -: Април 22, 2009, 09:18:03 am »
Ако цялото нещо се случва не пред публични очи,то най-вероятно "благодатния огън" си се пали със запалка
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Относно Благодатния огън
« Отговор #2 -: Април 22, 2009, 13:34:58 pm »
ванка ванков, това са глупости :) Според мен вярваш в едина верига от лъжи, в една плетеница от митове и фантастики.В сапунен сериал, към който се добавят епизоди, за да се справи с последните тенденции в обществените нагласи към света.


Исус е слънцето.В деня на рождението му звездният пръстен "Тримата царе" се изравнява в права линия със звездата Сириус.Тази права линия, проследена на небосклона, пада точно там, откъдето на слединя ден изгравя слънцето.

Когато Исус е распнат, слънцето престава да се движи на юг на небосклона и за три дена не променя траекторията си.В това време то се намира точно под съзвездието "Южният кръст".На четвъртия библейски ден слънцето се измества с един градус на север на небосклона, след което продължава да се движи на север и дните стават все по-дълги.

Няма такова нещо като бог, няма такова нещо като божи син.Всичко е митологична интерпретация на астрономични събития.

И всички неща, свъразни с това, са глупости.Църквата, православието, великден и неговата свещичка, огъня на любовта и другите простотии - всичко е жалка гледка за гледане, докато се изпълянва от наивните хора.

Перстанете с тази религия.

Неактивен Stalin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 19
Re:Относно Благодатния огън
« Отговор #3 -: Април 28, 2009, 21:24:57 pm »
В Библията пише:"И каза безумецът:няма Бог." А някой вярват в спорта и здравето ;D, А съмнението е от дявола. По рано са обискирвали Патриарха и са охранявали Божи гроб турски войници, сега това правят еврейски полицаи .

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Относно Благодатния огън
« Отговор #4 -: Април 30, 2009, 20:17:12 pm »
Дам.Винаги са го палели със запалка.Ако беше найстина запален от господ то те трябваше да го показват публично и да го разтръбят.
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27