Автор Тема: Когато филмът свърши, е нормално да се насочим към изхода!!!  (Прочетена 4909 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен moisseus

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 11
Да!- ама никой не знае къде е изхода в нашия случай, нали! Или само аз не знам? Или филма е по средата? Или към края?

 НЯКОЙ ЗАМИСЛЯ ЛИ СЕ, КАК ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ КИНОТО, КОГАТО СВЪРШИ ФИЛМА???

Тук, на този сайт, на тези форуми, са регистрирани всякакъв тип хора до колкото виждам и,
всеки мисли по различен начин, има различна професия, разбира от неща от които не всеки разбира и това е нормално защото няма специалист по всичко. Цялата съвкупност от различни разбирания и характери на толкова регистрирани тук, не е ли потенциал?
Всеки е дошъл на тези форуми за да научи нещо, нещо да разбере, да попита по-знаещите, и съответно да каже мнението си по въпроси които или го вълнуват, или просто са му интересни, или просто ей така да върви приказката. Тук виждам мнения от всякакъв род.
Виждам че се обсъждат доста сериозни въпроси в различни сфери на какви ли не науки, даже в глупостите /които се срещат тук-таме/ има по нещо интересно, което си струва да се забележи,обсъди и т.н.
Добре!
Предлагам, по-сериозно, да разгледаме нещата наоколо, в по- широк спектър, смисъл, защо не излезем от черупките си и да видим какво имаме наоколо???
Камъчето??
Ето, изплювам го!!!
Имаме криза, имаме недостиг, имаме глад /който не е стоял гладен в истинсия смисъл, не знае точно за кво говоря, но, да излезем от черупките викам и да се огледаме/,
имаме тиранин / в глобален мащаб /, имаме деца-убийци и то безскрупулни /Пловдив, и не само!/, имаме грабежи,изнасилвания /на и от деца, забележете/, имаме, имаме......
Да ви кажа, май имаме ПРОБЛЕМ!!!
Всички говорят за тези неща, оплакват се, ревът!- ооох, ами сега ко да прайми???
Ами ето!!!!  Толкова хора изтъкват тука лични проблеми, някои се радват виждайки решение, или надежда, ама на личните проблеми само!
 -Кви ги дрънка тоя???   Питате се нали??
Дрънка часовника, дами и господа!  Дрън-дрън... Мъчи се да събуди заспалите!
 -Еб.х тоз сън!- си вика часовника. -Колко да дрънкам???,- ша ми са счупи дрънкалото,и
после кой ще ги събуди???
О, часовник!! Не плачи! Аз знам че искаш да изпълниш мисията си, защото ти си се родил
часовник и искаш да си полезен на макс! /от максимално/ Искаш да ръждясаш с достоинство, и когато един ден се счупиш и спреш, всички да кажат:
Ето, това беше истински часовник! Браво! Нека му направим паметник, защото той се счупи да дрънка, искаше да ни събуди, ама ние нали сме заспал народ, дето тъпани не могат да ни събудят, камоли часовник, проспахме всички възможности да направим нещо.
И сега ревем!!!  Оооох!- защо на нас се случи?
Ам на кого да се случи??
Не плачи часовник, не плачи!!! Все някой те чува, вярвай ми!!! Все някой ще се чукне по главата, и ще си каже: -Аве аз, като чувам часовника, да взема да стана ли?- докато не е станало съвсем късно? -Да пробвам да свърша нещо ли??? Срамота!!!  Един часовник дето е машина, ша излезе по-сериозен от мене ли ве?
НЕ! Аз съм човек!! Същество от първи ред, създадено от Него,ВСЕВИШНИЯ, и съм Негово копие!- и е срамно да гледам, и да стоя, и да чакам някой да свърши нещо, че слънцето да не угасне през 2012-та!
Защото, приятели, всички това правим! Чакаме миаля! Неволята ли кво чакаме,незнам!
Като гледам, май криза няма! Има тема на разговор-криза!
Някой чува ли часовника?? Някой поглежда ли към детето си? Мисли ли някой от нас с главата си?
ИМА ЛИ ЖЕЛАЕЩИ, ДА НАПУСНАТ КИНОТО КОГАТО СВЪРШИ ФИЛМА, И ДА СИ ИДАТ В КЪЩИ?

Не съм съгласен с това че не може да се направи нищо! Не знам защо, ама не съм!
Не съм сигурен че тази тема ще доживее да бъде прочетена от всички! Дано се лъжа!
Не съм сигурен че прочелите я, ще си дадат сметка какво искам да кажа!- дано пак се лъжа.
Ето темата която искам да обсъдим, защото, както споменах, ние тука сме потенциал!
Ясно че "Третокласният ум е щастлив когато мисли с мнозинството", ама я да видим как мисли първокласния събран заедно!?
КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ, ТА ДА ПРОМЕНИМ ТАЗИ МАТРИЦА, И ДА СИ ВЪРНЕМ СТАРАТА, ПРАВИЛНО РАБОТЕЩАТА?
Дори и нищо да не излезе, да си кажем след време: -Борих се до край!!!
Като във филма 300. Коя от позициите ви хареса в този филм? - на падналите с достойнство, или на лигльото мислещ се за Бог??

Хайде, дайте идеи! Да помислим малко! Даже почесването на езици може да и да роди нещо, знайш ли???
Ха сега! Тва тука май на маинд-контрол ми замяза,а?
Ами купуваме "Ариел", пием "Кока Кола" - КОКА-кола пием, ядем "Сачи", явно се поддаваме! Слави, слушат някои, чалгица тъй!
Ами поддаваме се! Ами ако в написаното от мен, има опит за такъв контрол, ха пддайте му се де. То за нас ще бъде! Не за музикална компания или за корпорация няква!
Нищо няма да ни струва едно обсъждане на този випрос, и ако може малко по- сериозно да се отнесем ким него, току-виж сме измъдрили нещо.
Да пробваме, а?
Тука, през цялото време докато пиша, ми се хили един емотикон отгоре, четвъртия!
Ей тоз ;D!!!
Надявам се да се съгласите с мен, и да обсъдим темата въпреки че ми се струва че повечето от регистрираните, ша ми са хилят като него.
И ако стане така, то ще се убедя за кой ли път че криза и проблеми няма. Че всичко е нормално и в реда на нещата, и че на всички така им харесва.
ХАРЕСВА ЛИ ВИ ТАКА???

Неактивен Empistosunh

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
Здравейте, moisseus. Защо точно сте избрали този ник? И защо с малка буква?

Изненадах се от поста ви и дори проверих дали наистина се намирам във фън раздела. То за кризата вече се писа едно интересно мнение, чийто автор още чакам да се сети за темата си.
Аз не съм много сигурна дали има криза. И от сега съм готова да заложа, че лятото ще си проличи има ли криза наистина в България или няма.
Всяко лято наблюдавам парадокс тук, който може би е такъв само за мен, дори ми се струва, че последното е най-вярно, защото на хората не им прави впечатление. Имам предвид, че всяко лято братът-българин отива на почивка. Ако може скъпа и ако може луксозна. Връщайки се от почивката темите за разговор са предопределени сякаш. Те са сметките за парно, сметките за ток, тези за вода, заеми и всякакви такива (бих казала) очакваеми ежемесечни разходи, които би трябвало той сам да си е избрал. Или най-малкото да е наясно относно тези си харчове далеч преди да замине на почивка.
Но сега навлизаме в момента с плануване на ваканциите и никой наистина не се интересува дали има криза.
От друга страна, когато вървя по улиците, виждам как от автомобили вече няма къде да се разминем. Вярвате или не, има достатъчно много хора, които отиват на работа с колата си, за която плащат по 8 часа синя зона; и това изглежда не ги притеснява.
В тази връзка, бих искала да апелирам към по-крути мерки свързани с уличния трафик.
Методи има измислени много отдавна. Примерно големи паркинги извън големите градове, с удобен транспорт към и от самия град. Така всеки, който иска да посети някой град с личния си автомобил, като го паркира където му скимне, ще се наложи да си плати такса за достъп с автомобил. Последната ако е цифрово изражение на четирипосочни билети, един обяд за двама и 2 билета за кино, силно се съмнявам, че ще има толкова безцелно движещи се и само с по един пътник автомобили. Освен това, катаджиите - тези хора се оказват ужасно бреме за всеки. Преди 30 години, когато се е оказало, че масово водачите не спазват правилата за движение в ЮАР, са назначили в големите градове т.нар. "пътни контрольори". Тяхната работа е била да стоят на кръстовищата и да глобяват за всяка нередност. Глобата е била символична, за да се избегне корупцията. На всяко нарушение, контрольорът е получавал половината от глобата. Ако примерно глобата е била 2лв., той е получавал левче, като е бил задължен да записва и номера на глобения автомобил. Не е проблем да се платят днес няколко глоби по 2 лева, наистина, но освен тези контролиращи хора, е имало и няколко бюра за обработка на глобените коли. Ако се забележи, че даден автомобил има повече от 20 нарушения месечно, то на собственика му се е назначавало доста по-солидна глоба, че и се отнемало правоуправление.
Каква стана тя? Разписах се за нещата, които ме ядосват пък мен.
"Злото идва при нас, хората с фантазия, носейки като своя маска всички добродетели." - Уилям Батлър

Неактивен eli

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 167
Да!- ама никой не знае къде е изхода в нашия случай, нали! Или само аз не знам? Или филма е по средата? Или към края?

 НЯКОЙ ЗАМИСЛЯ ЛИ СЕ, КАК ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ КИНОТО, КОГАТО СВЪРШИ ФИЛМА???


Докато все още прожектират филма, в киното е тъмно и изходите не се виждат. В момента, в който филма свърши, ще светнат светлините и изходите ще се виждат ясно. Който не иска да му пускат филми на тъмно, просто трябва да спре да ходи на кино. /Разбирай трябва да спре да приема версията на другите за света - твърдения от рода - има криза, света е ужасен и т.н./ Но ние правим обратното - сами отиваме в киното да гледаме филми, а после като угасят светлините и филма започне, се оплакваме, че не ни харсва и тръгваме да търсим изхода в тъмното.
Решението е, че трябва да спрем да гледаме филми и няма да имаме нужда да търсим изход от тях.
« Последна редакция: Май 11, 2009, 00:16:19 am от eli »

Неактивен GoG

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
Така си мисля ,от тези дето бързат ли ще бъда ,или от тези дето изчакват за изхода... май ще е по-добре да се разбера със всички хора наоколо ;> .


В една кухня никой не трябва да се взима по-насериозно от друг, но пък и всеки трябва да уважава труда си. :-\
« Последна редакция: Юни 06, 2009, 22:00:31 pm от GoG »

Неактивен devil4e

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 89
няма пък ще чакам следващия филм   :diablo:

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Има някаква комична ирония в това, че си започнал тази тема в раздел ФЪН. Емоционалността в първият пост засилва това чувство. Но няма да коментирам веселата страна на всичко това, поне не в този ми отговор.   :blum1:

Вместо това ще отговоря на въпроса ти "Какво да правим?" с нещо просто. Ето тук => http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,5134.345.html на тази страница има два мои поста. Особено вторият дава едно решение което подкрепям и аз.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Прекрасно!
Поздравления!В десетката!

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314


Робърт М. Пърсинг - "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет"

Пропуснах да отбележа,че преводач на книгата е Димитри Иванов :)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27