Интересно наистина, мерси Дъвиан.
Мисля, че Юда не е продал Исус за 33 сребърника...
Мисля, че този текст е включен като метафора в Библията, като се използва сакралното число...
Не трябва да го възприемаме в прякото му значение... т.е. дали са му на монети 33 сребърника...
Има нещо друго тука...
Ето какво намерих аз:

Уикипедиа:
Cardinal thirty-three
Ordinal 33rd (thirty-third)
Factorization 3.11
Roman numeral XXXIII
Binary 100001
Hexadecimal 21
Александър Велики умира на 33.
Много важно число при Фримасоните, и е едно от техните сакрални числа, срещащо се често в тяхната 'Догма' (както я нарича Албърт Пайк), ритуали и обреди и различни места.
Важно число в модерната нумерология, като то се смята за едно от великите числа заедно с 11 и 22.
Във Френиския, Италианския, Румънския и Испанския, когато пациент отиде на лекар за да му се прослушат белите дробове със стетоскоп (listening to his or her lungs with a stethoscope ) му се казва да изговори думата 33(Trente-Trois, Trentatrè, Treizeci şi trei, and Treinta y Tres).
Кода за международно телефонно избиране на Франция

Потвърждение на думите на Дъвиан за прешлените:
A normal human spine has 33 vertebrae when the bones that form the coccyx are counted individually.
Илюминати преднамерено спират Първата Световна Война според Албърт Пайк за да приведат в действие окултния си план за издигането на Антихриста. Те преднамерено спират войната в 11-тия час, на 11-тия ден, на 11-тия месец. (11х3=33)
Когато Илюминати убиват президента Кенеди, това убийство е свързано с окултния подпис на числото 11. Ток е бил убит в 11-тия месец, на 22-я ден, и на 33 -я паралел.
33
1122
Много връзки м/у числото 33 и 11 и 666 и 99.
Първите 7 числа от серията на Фибоначи дават колко.... ;D
Числото Пи + Числото Фи(златно сечение) ---> като махнем запетайките
31415 + 1618 = 33033

AAAAaaaaa
Мненията ми са 933... 9:3=3 и т.н и т.н.