Дошли са нови времена. Усещате ли ? Оная миризма на муск, която звярът хвърля в пристъп на ярост. И моето куче го прави. Пръска гадна, миризлива течност през аналните жлези, когато е раздразнено. Миризмата няма подобна на себе си. Светът смърди точно така. Като отчаян звяр, който е заплашен. А, когато звярът е уплашен, той се страхува за живота си. Тая смрад е просмукала всичко, като една смрадлива мъгла. Цветята не миришат вече, както едно време. Зеленчуци, плодове, нищо не мирише както преди. Всичко е загубило есенцията си и цъфти, ражда плод и умира абсолютно пластмасово, монотонно, лоботомирано и безразлично.
Страх.. Страхът е тази смрад.. Всички се страхуват. Страх от тъмното, страх, дали ще има пари за ипотеката следващия месец, страх, дали детето му няма да бъде изнасилено от педофил от училище до вкъщи, страх дали да си купи паста за зъби с флуор, дали тя няма да го погуби, страх , страх...паника.
И както един приятел казва, „защо” е най-градивният въпрос.. така и аз се питам, защо? Защо тоя страх, защо това масово отчаяние?... И никой, колкото и външно да демонстрира усмихнато щастие на парада, все пак не спира да се тревожи. Тревогата е като сирена при бомбардировки. Когато я чуеш, нещо в корема ти се обръща наопаки.
Инстинктът на звяра работи безотказно. Защото сме загубили сетивата си на боговете, които сме. Нямаме усещане за дух и сме едни емоционални инвалиди, тотално подчинени на емоция и чувства. И когато нищо не е останало у животинското тяло, освен животното, то е уплашено за живота си. И зверски се страхува. И живее като дзвер. Действа отчаяно, първосигнално, грубо, без да разсъждава, защото звярът няма време за разсъждение. Миг невнимание и друг звяр ще го разкъса. Светът е пълен със зверове. Готови да скочат едни връз други, дори ако само ги погледнат накриво. Взривоопасни, първосигнали, дзверища.
Болни времена. Болни. Масово лечение е нужно. А, никой още не е измислил лек.
Звярът се страхува и търси... надежда. Надежда, спасение... или...спасител.
В такива времена се появява едно ново животно. Едни видове умират, други се появяват. Природа...няма начин. Това ново животно е езотеричният чалгаджия. (Езотеричният чалгаджия може да бъде мъж или жена, но за удобство на изказа тук е в мъжки род, защото ми е по-удобно). Автор на сензационни книжлета за богове и/или конспирации. Щатен ( назначен от играта) събуждач на масите.
Много езотерична чалга съм смлял досега, но никъде не съм срещнал нищо смислено, съдържателно и обективно. Нищо различно от вече съществуващата огромна по обем, езотеричен, пастьоризиран бълвоч. Захаросана сензационност, претенции, егоцентрични, фантастични, необективни истории, написани от неграмотни комплексари, лишени от стил и представени за неоспорим факт. Факт, недоказуем разбира се, защото ако беше доказуем, авторът Чалгарев нямаше да може да си развихри егото до безкрайност. Възползвайки се именно от емоционалната същност на слабо и средно развити инкарнации, което действа безотказно в тоя свят, претъпкан с емоционални дзверове.
В повечето езотерични книги-чалга , главният герой е самият автор – един, в повечето случаи - енергиен вампир, парадирайки като тъп паун пъстрата опашка на нирвана, самадхи, просветление. Ееей скивай, скивай кво мога а? Я, виж ми перата, колко са красиви.
Той несъмнено е Месията на новото време. Този енергиен вампир – смукач или има дълги диалози с Бог или най-малко дълги диалози с „астрални” източници или чертае сложна, драматична карта на бъдещето, ако е конспиратор. Някои езотерични автори са ясновидци и лечители, като допълнителна опция. Но, офертата е винаги по-изгодна, ако си „купиш” направо целия пакет от качества. Просветлен, лечител, Бог, месия, физик, учен, биолог-тесен специалист по ДНК, мозъчен хирург, историк, ясновидец. Друго си е да можеш всичко.
На книгата му задължително присъства името му, да го знаем кой е. Защо ни е да знаем името на автора, понятие си нямам? Защо ни е да знаем, кой е той? Винаги ми е бил интересен тоя феномен. Когато твърдиш, че казваш истини, факти и пророкуваш, защо ми е да знам, как се казваш, кой си, от къде си, кой университет си завършил? Къде живееш, кога ядеш мусака, каква ти е алфата и омегата на живота. Знаеш ли, не ми пука кой си, ако това, което казваш, достига до мен и резонира. Защото твоето име не е важно, разбираш ли?
.....Не, разбира се, той не разбира това. Името е сложено там и това име е един невидим казан, за самоволни енергийни пожертвования. Всеки, който каже това име, налива щедро собствената си енергия в неговата купичка. И така го зарежда, капка по капка, кап... кап...кап..пълни го. Вампирите искат постоянно зареждане... Никой от тях не пише под псевдоним и това е, защото иначе няма как да събират ценната енергия на хората, с която се хранят. Когато авторът с радост обявснява кой е и какъв е , за мен е винаги сигнал, че този човек, просто иска да бъде култов на всяка цена. Защото, ако само посланието му беше важно, а не обожествяването на собствената му личност, щеше да се ползва с псевдоним.
Книгата се разпространява и чете.. Но това не е достатъчно за да се поддържа огъня. Един интересен вариант е да си намери форум ( да си направи 16 акаунта и да започне уж полемика за книгата си, а той просто да си разиграва сценката сам, с измислени никове... хахаха) , или сам си прави блог или уеб сайт и така си осигурява постоянния приток на енергия, който е необходим на демона да съществува. Книгата/те също бива/т свободно разпространявана/ни по интернет, за да видим колко е благороден и как не е въпрос на печалбарство за него, а е само в интерес на посяване на истината на по-голямо поле. Трогателно, но ми се повръща.
Маниерът на езотерика-чалгаджия е , вече си позволявам да я наричам, стандартна схема-матрица, защото при всичките е една и съща.
Леко резюме, как автора е съвсем обикновен човек, от обикновено семейство, на което непременно ни се набляга, и с което се създава илюзията за връзка с нас, че, ах, той/тя е като нас.. Тази хитра схема е необходима, за да го направи близък до масите. Той сам предлага тази схема, за да бъде приет от широк кръг хора. Следва трогателен разказ, как средностатистическия Господин Никой Никоев започва пътуването си към просветлението. Следва синдромът „малко просветление”, когато животът е толкова монотонен и безличен , а в Г-н Никой е загнездено чувството, че трябва да има и нещо повече от тоя живот, живота на това тяло. И той почва усилено да чете езотерична литература. Естествено, ако беше честен, би казал, че изобщо не вдява, за кво дъ фак, иде реч там, но, обратно на това, езотерикът-чалгаджия казва, как (О!) му просветнало щом прочел Бхагават Гита. Хахахаа. Сори, но истеричен смях ме обзема всеки път, когато попадна на нещо подобно. Бхагават гита е като всяко друго кодирано четиво, трябва да се гадае, тълкува, отсява, за да се разчита закодирана информация в него. При това е от издателство „Светла полярност”. Но видиш ли, с един прочит Чалгарев я е усвоил тая закодирана информация. ( дали има и един път, е спорен въпрос, който науката още не е доказала)
Изведнъж от някъде , някак, той изневиделица разбира цялата Гита. Не, не.. Не просто само Бхагават гита, не просто само Упанишадите. Всичко започва да му се изяснява и което е най-странното, той, Чалгарев, започва да усеща, как другите около него живеят като в сън и не ги разбират те тези неща, които той разбира. Разбира се, не си е направил труда и няма и да го направи, да прочете по-скучните, но малко по-достоверни Синет, Лорънси, Питагор, Платон. Не е хвърлил бегъл преглед на ни един философ, а, ъ..... защото философите и учените са тъпи, те нищо не знаят, освен да философстват. Начи идва следващия момент от схемата на Чалгарев. Той отрича всичко от науката, философията, езотериката, религията и квото още решите, защото той е достигнал до неща, които са непосилни за тях. За него Айнщайн е глупендер с посредствени знания и се е объркал нещо. Малии, мислиш си, какво ли знае тоя човек, щом Айнщайн му тъпее. Става наистина мноого интересно. Разбира се, Чалгарев никога няма да се наеме да обори никоя теория, ни на Айнщайн, ни на някой друг, щото нали все пак трябва да имаш познания в някаква наука. А, нека не забравяме, че обикновено Чалгарев е Г-н Никой от гр. Никъдево, с престъпно скучно ежедневие, досадна работа, ако изобщо има такава.. и никакви научни познания. Ако го питаш кво работи, няма да ти даде отговор, хващам се на бас. А ще смотолеви нещо безмислено от сорта: „амииии, занимавам се тук с разни неща, понаписвам туй онуй”. Тва му е професията... . Защото това е част от огромния му като вавилонска кула, комплекс за малоценност. Значи, за оборване на научни теории, забравете, той хабер си нема от математика, физика, химия от нищо....за да може да обори Айнщайн или който и да било учен. Затова, за да си напълни казанчето, за което споменахме, само заявява колко е в грешка Айнщайн или някой друг учен, няма значение кой. (Имената нямат значение, те са измислени тук, говорим принципно за автора-чалгаджия. И ако някои от вас вече са открили прилика с такива лица, то, това си е ваше откритие, не мое. Аз говоря само по принцип , опирайки се на много такива книги. Имена не споменавам и няма да спомена.) И клакьорите, които също хабер си няма от физика или въобще от наука, също викат след него: Да, да , прав е! Айнщайн е в грешка, всички учени са в грешка, те нищо не знаят. Тцтцтцтц...!