Миро, благодаря за информацията, има много полезни съвети.
Имах предвид обаче самостоятелно организиране на подобна експедиция. Да се намерят местни водачи и да се направи индивидуален план с места за посещение. Не е ли направил нещо подобно и Владимир Чорбаджийски?
Разликата е разбирасе неговия дългогодишен опит като планинар и целите на посещението му. И все пак имам някакъв опит със самоинициативни пътешествия по света, макар и не в планините. Виж за дивите животни hung ще разкаже
Няма как да е без гид, но може да е без ненужни обиколки и туристи които да ахкат и снимат навсякъде.
Целта също е различна, не съм планинар и не покоряването на върховете ще ме задоволи. Въпреки че веднъж да е там човек крастата веднага ще го зачеше да стъпи на по-високо. Целта ми е посещението на места, както Влади споменава в дневника си "забранени", до които не се издават разрешителни и до които не всеки гид ще се наеме да отиде.
Тук се обсъжда Шамбала. Дори и безуспешна една такава експедиция не оправдава ли средствата, каквото и да се случи това пак ще си остане експедиция в Хималаите.
Ако за следващото лято ми се отвори възможност бих се свързал с този човек за повече информация.