Автор Тема: Министерство храни секта  (Прочетена 4274 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Breath

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 565
 • The lamps are different but the light is the same
Министерство храни секта
« -: Февруари 19, 2009, 09:54:33 am »
Хората на Николай Василев броят по 320 лв. на калпак за курсове при сциентолози

четвъртък, 19 февруари 2009

Министерството на държавната администрация е изпращало служители на курсове по мениджмънт, организирани от сциентолози. Представители на една от най-опасните секти в света, която не е регистрирана у нас, са обучавали 15 души от ведомство. Курсовете са се провели в края на август и началото на септември миналата година. Това съобщиха за "Стандарт" два източника от властта, независимо един от друг.

За "удоволствието" е плащало министерството на Николай Василев. Курсовете обаче са посещавани и от служители от други държавни ведомства. Имало и е командировки в Белгия, откъдето е и човекът, организирал обучението. Той се казва Марк де Турк, управляващ на фирма "Идеас България". Тя предлага курсове по мениджмънт, пиар и справяне с кризисни ситуации. В сайта й ясно е посочено името на основателя на сциентоложката секта Рон Хъбард: "Открийте формулите за успех и мениджмънт инструментите, основани на трудовете на Рон Хъбард". Никой от държавните служители обаче не се е замислил, че парите на данъкоплатците отиват директно в една от най-страшните секти. А цените на фирмата не са никак ниски. В един от сайтовете е посочена сумата - 325 лв. без ДДС на калпак. Курсовете са два или три дни. Има и уловки - ако участниците от една организация са повече, отстъпките нарастват. Даже шестият и единайстият участник се обучават безплатно.

Офисът на фирмата се намира в апартамент на ул. "Парчевич" в София и е стопанисван от Васил Бункин. Той също е преподавател и обучава заедно с Марк де Турк.

Сред хората, посещавали курсовете, има и заместник-министри, разкри за "Стандарт" отлично запознат източник. Служители на ЧЕЗ, "Овъргаз" и "Девня цимент" също са ползвали услугите на фирмата, пише в един от сайтовете й. По време на обучението думата религия не е споменавана, но цялостното преподаване е основано на "учението" на Хъбард. Сектата има опити да проникне в България още в началото на 90-те години, но досега не е успяла. Допреди 2 г. неин представител беше руснакът Дмитрий Тодоров, който също организираше курсове по дианетика - учението на Хъбард. След разследване на в. "Стандарт" той беше изгонен от страната и сега сциентолозите търсят по-меки и незабележими начини да вербуват наивници.

Чистят мозъка от лоши файлове, трупат компромати

Сциeнтологията е тоталитарна секта, която е доста агресивна в търсенето на последователи.
Термините дианетика и сциентология са изобретени от американеца Рон Хъбард през 1950 г. Тогава бившият офицер от военноморския флот на САЩ решава да стане милионер. Той сам казва, че за това е нужно човек да си направи своя религия. И го постига.

Дианетиката се рекламира от сциентолозите като наука за душевното здраве, която е способна да излекува хората от практически всякакви заболявания. Същността й е измислена от Хъбард техника на хипноза, примесена с идеи от фройдизма и всеизвестни науки и философии. Зад идеите за "очистване" и подобряване на живота се крие организация с железни закони и йерархия. Това е огромна финансова империя, чиято цел е не само трупането на милиарди, но и контрол над човечеството, което трябва да живее по законите на Рон Хъбард. В сектата лесно се попада, но почти е невъзможно да излезеш, защото тя събира компромати за членовете си при така наречените изповеди или тестиране. Специалистите сравняват зависимостта на членовете й с наркотичната. Тя е особено силна в Холивуд, нейни членове са Том Круз, Джон Траволта, които са обкръжени от сектата с почести. В много страни по света се водят дела срещу сциентолозите, между които и за шпионаж.

Основният начин, по който сектата вербува членове е обещанието, че ще изчисти "лошите файлове" от мозъка им. Това обикновено става чрез хипнози и повтаряне от страна на бъдещия член на нещата, които го мъчат, и лошите спомени. Сциентолозите водят истинска война с психиатрите, които им пречат да въздействат върху хората. Основната цел на сциентолозите е трупането на огромни средства, получавани от наивници. Те имат и "рота" за мъст към непослушните и враговете си.


Спряха веднага обучението
Пресцентър на Министерството на държавната администрация


Обучението е организирано от Института по публична администрация, като нито министерството, нито институтът са имали информация, че обучението или обучаващата организация са свързани с религиозно течение. В момента, в който министерството е получило сигнали за подобна връзка, министър Василев е забранил провеждане на нови такива курсове.
Независимо от това с днешна дата министър Василев отново нарежда фирмите, извършващи обучения, да бъдат проверявани и при най-малките съмнения за връзки с религиозни секти да не им бъде поверявано обучението на държавни служители.


Поражения няма, не знам кой кого учи
Николай Василев - министър на държавната администрация


- Г-н Василев, знаете ли, че ваши служители са посещавали курсове на сциентолози?
- Абсолютно нищо общо нямаме с тази тема. Нямам идея кой е сциентолог, кой е православен, кой е католик. Аз в момента съм в отпуска, ако искате, питайте главния секретар. Но не търсете интрига там, където я няма.
- Такива курсове са провеждани във вашето министерство, нали?
- Аз вчера разбрах. През живота си не съм чувал какво е това сциентолози и нямам идея за какво става дума. Нищо общо нямаме с тази тема?
- Как нямате, като 15 души от вашето министерство са посещавали тези курсове?
- Казвам ви, че вчера чух думата сциентолог и нямам представа какво означава това нещо, за да може да кажа нещо. Това е все едно да питате колко души са ходили на курсове при католици, сигурно половината министерство е ходило. И какво от това, станали сме католици ли? През този мандат имаме обучени 250 хил. души в държавата от нашето министерство и Института за публична администрация. Откъде да знам кой от кого е бил обучаван. Фирми има хиляди по света, институти има всякакви.
- Да, но курсовете, организирани от сциентолози, са финансирани от вашето министерство, нали?
- Не може да има обучение, което да не е финансирано. Казах ви, 250 хил. обучения сме провели, от които нищо чудно да се окаже, че 190 хил. са направени от православни, 20 хил. от католици. Откъде да знам?
- Тази секта е известна с опитите си да прониква в държавното управление. Не мислите ли, че е опасно?
- Това, което мога да ви кажа, е, че за случая чух вчера. Нищо повече не мога да кажа. В отпуска съм, като се върна, ще се запозная, за да видя какво точно е станало. И ако се прецени, че е опасно, ще вземем мерки това да не се случва повече. Но вярвайте, че никакви поражения няма до момента, нищо не се е случило. Мои служители са ходили на всякакви курсове, никой от тях не ми е казал нещо да го притеснява.


“Стандарт” прогони гуруто преди 2 години

Точно преди 2 г. репортер на "Стандарт" проникна в една от най-агресивните секти в света - сциентоложката, и се подложи на двумесечно обучение. За първи път български журналист видя на живо как се промиват мозъците на хората и разбра какво ги кара да дават парите си за съмнителни ползи. Пристрастяването към псевдоценностите на сектата е като към дрога, установи разследването на "Стандарт". Сциентолозите у нас действаха с размах. Тогава, в началото на 2007 г., те бяха сигурни, че ще бъдат регистрирани. Месец след журналистическото разследване гуруто - руснакът Дмитрий Тодоров, беше изгонен от страната. Тогава сектата предпочита да се нарича Център по дианетика, но и той не фигурира никъде в официални регистри. Наивниците плащаха между 100 и 990 лв. за един курс, в който изучават творенията на Рон Хъбард, основателя на сектата. И се нареждат (поне в мечтите си) до известните й чада като Том Круз и Джон Траволта. Попадналите тук обаче никога не приключваха само едно ниво на обучение. Ако искат да се усъвършенстват, трябва да се бръкнат с около 2500 лв. Тогава за "членката на сектата" беше направено досие. В него се трупаха компромати както за самата обучаваща се, така и за нейни познати и колеги. По-късно те трябваше да бъдат използвани. Гуруто Тодоров ползваше хипнотични методи за въздействие. Забрани употребата на лекарства, алкохола и лекарите. На света имаше само една истина - Рон Хъбард. Естествено, не безплатно.

Съдят ги за шпионаж

В редица страни има присъди срещу сциентолози. Например през 1999 г. в Гърция е имало процес срещу 15 членове на сектата с обвинение, че са разработили и съхраняват база данни за политици, свещеници, съдии, прокурори и журналисти. Същата година в Испания 18 сектанти бяха обвинени в подправяне на данъчни документи, в ограничаване правата на човека и нарушаване на безопасността на работното място. Сциентолозите не са приети добре и в Германия. Последното изявление на директора на берлинската полиция показва, че ги обвиняват, че не са религия, а представляват организация, чиято основна цел е печалба чрез различни курсове, като въвеждат в заблуждение хората.

Екип на "СТАНДАРТ"
http://www.standartnews.com/news/details/id/23884/Министерство-храни-секта
« Последна редакция: Февруари 19, 2009, 09:56:50 am от Breath »
THERE IS A DIFFERENCE BETWEEN KNOWING THE PATH AND WALKING THE P

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Относно: Министерство храни секта
« Отговор #1 -: Февруари 19, 2009, 18:56:21 pm »
Сциентологията е може би единствената секта в света срещу която има толкова голяма съпротива. Това съвсем не е случайно предвид на "резултатите", които са постигнали в своите изследвания на психиката и програмирането на хората. Точно затова сциентоложката църква след 1980 година е инфилтрирана от американските служби и в момента е напълно под тяхна власт.Тоест наистина не е добра идея да имате каквато и да работа със сциентолози точно по тази причина. Някои още тогава се отделят и правят друга организация с име "свободна зона" в Европа. Добра идея е обаче да проверите до какви "истини" са стигнали някои бивши сциентолози при своите изследвания за чието "разубличаване" има доста сериозни кампании. И всъщност точно всичко се заключава в това че когато работиш дълго време да "програмираш други хора" съвсем естествено стигаш и до извода за антидот и премахване на програмите.

Неактивен Breath

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 565
 • The lamps are different but the light is the same
Относно: Министерство храни секта
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2009, 10:48:30 am »
Цитат
Една от характерните черти на последователите на сциентологията е скандалното им поведение и множеството конфликти с държавните власти. В САЩ бяха заведени поредица дела срещу високопоставени последователи на сектата, откраднали секретни военни и разузнавателни документи. Причината за това е идеята на водачите на сектата, че светът ще бъде спасен, само ако се разкрият тайните на държавите. В последните години сциентолозите нашумяха и покрай скандалите в Германия и Франция. Оказа се, че те изграждат свои тайни служби в тези страни. Организирано е изнасянето на 3 млрд. Долара в Люксембург, Дания и САЩ. Сциентолози са осъдени за изнудване на хора да продадат свои имоти и да дадат всичките си спестявания.


Има една доста добра фалшива "откритост" що касае информацията, която се пуска за тази секта, даже и при тези, които ги разобличават.

Уж се пише и говори на много места. Всеки един обикновен човек, дори и да не се интересува от темата е поне чувал за сциентолозите. А всъщност няма нищо конкретно, освен скандали за многото, известни най-вече, имена на хора членуващи там.

То не че и с други неща не е така, но сциентолозите някак минават между капките и в същото време някой ще каже, че има много инфо за тях.

Не знам дали се разбра изобщо какво искам да кажа... :D

Съмняваме, че въпросния министър още преди да се върне в България и да стане част от ндсв не е бил въвлечен в тази секта , а и много други "преуспяли на запад" българи, които се върнаха и веднага станаха част от правителството.  Изобщо, много са ми мътни на мен тези сциентолози, изключително добре е покрито всичко.
THERE IS A DIFFERENCE BETWEEN KNOWING THE PATH AND WALKING THE P

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Относно: Министерство храни секта
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2009, 11:35:29 am »
В Southpark имаше страхотно епизодче за сциентолозите....

Иначе проекти за обучения и т.н., особено акос апо-големи се печелят само от тези, които имат приятели в "министерството"
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Министерство храни секта
« Отговор #4 -: Май 06, 2011, 00:10:07 am »
Мисля че намерих нещо интересно за тези сциентолози, поне родните, имената на Васил Бункин и Марк де Турк могат да се намерят тук;
http://www.seminari365.com/services.php?g_id=13

Като гледам какви льохмани са тия двамати и че другите им колеги лектори са все някаква сбирщина от НБУ, мога да заключа, че иначе мощната сциентологична секта на запад особенно в Германия, никак не ни взимат на сериозно. Това е добре от една страна, една заблуда по-малко, но е и лошо, явно има други заблуди силни и могъщи, че чак душат конкуренция.
Soli Deo Gloria!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27