Автор Тема: Ирационално поведение се наблюдава при пълнолуние  (Прочетена 9802 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

georgi_nz

 • Гост
http://sf-sofia.com/fenternet.php?rid=275&mesec=1&godina=2005&menu=2&id=3


Атанас Славов   
В някои страни полицейските ръководства са спуснали специални заповеди за усилване на въоръжените патрули по време на пълнолуние. Не че вярват на разни върколашки истории, а защото не могат да си затварят очите на статистиката – в тези нощи проявите на ирационално насилие се усилват рязко.
Оказва се, че биофизиците отдавна търсят някакво тайнствено излъчване на пълната Луна, което влияе на хората тласкайки ги към животинското им начало. В края на краищата нали Чижевски върху добросъвестен анализ на 120,000 исторически примера доказа наличието на неизвестно z-лъчение на Слънцето, което стимулира активността на огромни човешки маси…
Потвърждението, че има такива лунни излъчвания дойде от най-неочаквана посока. Руският изследовател Владимир Беляев (не е фантастът, а наш съвременник) разработвал специализиран прибор за регистриране на гравитационните вариации (използуват се в геофизиката за рудно разузнаване). Това устройство всъщност представлява махало изолирано от всякакви въздействия, което не само се люлее, но и се върти, а датчици следят измененията в движенията му. Наричат го “въртеливи везни”. Десет години той издирвал материал за влакното, което не трябва да се усуква и да няма еластичност, постигнал такъв резултат накрая с нишката на точно определен паяк. Изолирали прибора не само под стъклен похлупак, откъдето е изтеглен въздуха и пуснати амонячни пари, но и три екрана: меден, воден и азбестов. В продължение на четири години махалото без прекъсване е трупало данни в записващите устройства.
И се откриват изумителна картина: Пиковете в движението на махалото показали не само различни гравитационни ефекти, от които можело да се прогнозират земетресения в различни точки на планетата, но и три нови, неизвестни ефекта:
1.Освен очакваните 12 часови цикли на Луната (виновни за приливите), се открили и два съвършено неизвестни цикли на пълнолунието! На 4 и 2 часа! Никой до този момент не е имал представа за такива въздействия на пълната Луна.
2.При влизане на човек в контролната стая (отвъд трите екрана, които с гаранция спират всичко освен гравитационните вариации, пондеромоторните сили на свръхнискочестотните електромагнитни полета) приборът “Делта” реагирал бурно.
3.Съвсем невероятно се оказва и, че махалото реагира живо и на проливане на 10% разтвор на амоняк в контролната стая. (Напомняме, че пари от амоняк заместват въздуха под стъкления похлупак на прибора) По някакъв неизвестен на науката начин амонячните молекули си общуват през трите непроницаеми екрана!
Ще запитате, защо това не е станало световна сензация?
Ами например, никоя друга обсерватория не притежава такъв прибор и не прави такива измервания…
Тази стена на равнодушие ми напомня за друг подобна ситуация: Отдавна е известно, че се опитите за генериране на енергия с помощта на въртящи магнитни полета (free energy) поражда и страничен ефект на левитация, (първият генератор от този род на Сърл е излетял в атмосферата още през 50-те години). Но това традиционната прагматична наука дълги години е игнорирала като необяснимо за съществуващите парадигми. Напоследък, когато няколко такива генератора се патентоваха и се заговори за страничните ефекти, заваля вълна от неочаквани публикации: традиционни изследователи от различни области – медицина, ядрена физика и т.н. (където се работи с въртящи се магнитни полета)са регистрирали намаляване на гравитацията около техните установки, но не са рискували да публикуват наблюденията си. ЗАЩОТО ТАКОВА ЖИВОТНО НЕ МОЖЕ ДА ИМА!
Да се надяваме, че така ще стане и с лунните лъчи z.
Може и да доживеем научното установяване на причините за тези фантастични трансформации с човека по време на пълнолуние.
« Последна редакция: Април 08, 2008, 00:07:00 am от H. »

Дъвиан

 • Гост
Отг: ТАКОВА ЖИВОТНО НЕ МОЖЕ ДА ИМА!
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2006, 14:07:13 pm »
То май тази нощ ще има пълнолуние  :D
А писателя-фантаст се казва Александър Беляев, а не Владимир, но може да има и Владимир, кой знае!

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: ТАКОВА ЖИВОТНО НЕ МОЖЕ ДА ИМА!
« Отговор #2 -: Февруари 13, 2006, 14:36:03 pm »
Мога да кажа, че по пълнолуние народа пощурява, като при това изобщо не осъзнават какво става. Дето викаше една позната-айде бе, луната ще ми влияе, я виж колко е далече. Щуро като ... >:(
Тъй че такова животно има.  :D
Не мисли като човек!-Крион

georgi_nz

 • Гост
Отг: ТАКОВА ЖИВОТНО НЕ МОЖЕ ДА ИМА!
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2006, 15:47:12 pm »
То май тази нощ ще има пълнолуние  :D
А писателя-фантаст се казва Александър Беляев, а не Владимир, но може да има и Владимир, кой знае!

Поясили са , че не става дума за фантаста а за съврененик - нефов адаш.

Дъвиан

 • Гост
Отг: ТАКОВА ЖИВОТНО НЕ МОЖЕ ДА ИМА!
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2006, 15:52:56 pm »
То май тази нощ ще има пълнолуние  :D
А писателя-фантаст се казва Александър Беляев, а не Владимир, но може да има и Владимир, кой знае!

Поясили са , че не става дума за фантаста а за съврененик - нефов адаш.

Разбрах :D Поздрави!

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: ТАКОВА ЖИВОТНО НЕ МОЖЕ ДА ИМА!
« Отговор #5 -: Февруари 13, 2006, 17:50:46 pm »
Луната носи адски много енергия.Нищо чудно че хората изкрейзват по време на пълнолуние.
Друг е въпроса ако тръгнеш да я усвояваш тая енергия.Зарежда мноооого добре
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: ТАКОВА ЖИВОТНО НЕ МОЖЕ ДА ИМА!
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2006, 18:09:58 pm »
Уф, не само че зарежда, ами през последните години и презарежда, особено ако наистина си решил да усвояваш тази енергия съвсем съзнателно.
Не мисли като човек!-Крион

Eon

 • Гост
Отг: ТАКОВА ЖИВОТНО НЕ МОЖЕ ДА ИМА!
« Отговор #7 -: Февруари 15, 2006, 10:10:42 am »
Аз засега нищо не съм усетил от това влияние...
Дали ще е пълно или новолуние нищо особено не чувствам... :-\

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Тъкмо видях, че днес е пълнолуние. Това обяснява донякъде това, което се случи в градския транспорт тази сутрин. След чакането 1 час на студа, се тъпчеш в миризливата задушна навалица, опитваш се да дишаш и да балансираш на един крак едновременно докато автобусът бавно се влачи по задръстванията... как да не се разкрещиш истерично... Е, една лелка тази сутрин го направи!  laugh ::)  :o
Вие оставете "ирационалното" поведение- на хората направо им изпушват бушоните!  :o
А да не забравяме и че пролет идва- с това изпълнение днес открихме сезона на откачалките :'(
Хора, пазете се и не губете разсъдък!   ::) laugh
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Salito

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 218
 • ТАЙНАТА Е В ХРАНАТА
Цитат
Аз засега нищо не съм усетил от това влияние...
Дали ще е пълно или новолуние нищо особено не чувствам... 
 
 
И аз така казвах до скоро, но като правя сметка колко често ми се променя настроението напоследък и колко много различни мисли ми минават в минутата, започвам да си мисля дали това е нормално, най вече като си спомням настроението ми когато съм сред природата, ами сред природата нямам толкова колебливо настроение, а напротив, еднопосочно е и мислите някак са еднотипни и не са скачащи от тема на тема както в града когато съм.
Извода ми е, че има неща които сме свикнали да ги приемаме за нормални, а те не са.
Според мен луната има вляние, но то е скрито от нашето стандартизирано тълковане на поведението ни, самонаблюдението ме накара да усетя неща които ми се случват при пълнолуние, например започвам да  мисля по-радикално, усещам някаква сила, която ми пречи да стигна плавно и лесно до изводи и за това действам принодително малко по агресивно с мислите си, философските мисли при пълнолуние остават без задоволително развитие, въпреки това, че са по-често засегнати от мен при пълнолуние, пеоблдава чувството, че има нещо което незнам и че трябва да го знам!? има тайна има уловка, като че ли луната дава някакъв вид енергия, която в мен за нея нямам приемник и ми действа ту смумщаващо ту подкрепящо,  медитацията е обречена в повечето случай на провал, никаква концентрация, да не говориме за безсънието което е свързано с хаотични мисли от които нищо не помня на следващата сутрин.
най-добрият приятел на човека остава самият той, въпреки предателствата понякога.

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
 :o Ей хора защо сте изоставили тази толкова симпатична тема за влиянието на луната над хората???  ???
  ::) Още в ранните години в училище по астрономия ни учат , че луната като естествен сателит на нашата планета играе важна роля за живота на Земята ;) Под въздействието на лунните цикли се намират приливите и отливите , а от там и големият % течности в тялото на всеки от нас ;) Така,че няма как да не променяме емоционалното си състояние според цикъла в който се намира луната ;) Всеки според нивото до което е достигнал проявява и своето поведение и енергийно засищане :) :-X
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Под въздействието на лунните цикли се намират приливите и отливите , а от там и големият % течности в тялото на всеки от нас ;) Така,че няма как да не променяме емоционалното си състояние според цикъла в който се намира луната ;) Всеки според нивото до което е достигнал проявява и своето поведение и енергийно засищане :) :-X
Ау, ДааааА!!!  :o  ВОДАТАААА! Пак стигнахме до там! Водата и структурирането и. Затуй нека внимаваме повече с какви мисли и емоции зареждаме водата си по пълнолуние... понеже повече вода- по- силен ефект!
...water can flow, and water can crash...

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27