Духовно > Езотерика

Далечно Виждане (Remote Viewing)

<< < (9/24) > >>

Joro Velev:
"Имащи гаден и продължителен край" познавам и аз.
Те най-често са го правили за забавлениe.
Пропускайки липсата на знание и разбиране, хората се саморазрушават.
Но най-фаталното е когато не знаят и не се стремят да узнаят действителните природни закони.
Единият е равновесието.
Пропуска се и един от най-елементарните:
"Когато не знаеш, говори истината"
Защото когато излъжеш, и го правиш съзнателно, в съществото ти се образуват много мощни сили на напрежение. Те рано или късно избиват под ралични заболявания, били те физически или психически.

ssass:
Жоро, не мога да твърдя, че това се отнася за излизането, щото от целия разказ успях да разбера само това. именно в тоя момент се опитах  да се концентрирам върху надписите и се събудих.Нито мога да твърдя, че не е плод на самовнушение и предразсъдъци от подсъзнанието.Ако трябва да бъда честен, приемам по-скоро тълкуванията от психологията.

А колкото за починалите ми роднини, мисля че крайните несгоди са свързани с врачуването. Въпреки това, силно се надявам да им е било простено и на оня свят да са при Бога.Щото, ако не са Му били мили, нямало е да ги накаже.Поне така пише в Библията.

Joro Velev:
Там са. Ако се вярва на Писанието, няма нищо извън Бог, всичко е в него и от него.
Няма и наказание, има следствия от определени действия.
Определението "наказание" е въведено с добри намерения от незнаещите за да насочат принудително други незнаещи по верния според тях път.
Но, всеки по пътя си.

Наказанието, заплахата и принудата е за тези, които не са се научили докато край тях е имало Истински учители и наставници. Затова е допуснато сега да се учат по трудния път - от грешките, своите и на ближните.
И аз съм от тях. :)

P.S.
В Айкидо истинския учител никога не показва грешни практики. - Принцип!

ssass:
Така би трябвало да е във всяко учение!
Аз съм тренирал тайклондо и въпреки малкото време, което издържах, ми останаха доста полезни качества.Търпението  и самоконтрола, за съжаление не и смирението и дисциплината.На тях сега се уча.

Преди малко реших да се зачета и в другите теми и в разказите на другите откривам доста съвпадения с моите емоции и преживявание.Надявам се само това да не е някаква масова психоза, щото тогава нещата стават много сериозни в лоша посока.

Albinoni:
ХОЛОГРАФЕН МОДЕЛ НА РЕАЛНОСТТА

Появиха се нови модели на така наречената реалност, свързани с remote viewing технологиите и другите пси-феномени. Брус Кети: "Да направим една груба аналогия между физическата екзистенция и филмовата лента. Всеки фрагмент статична картина, всеки кадър прилича на единична пулсация на физическата екзистенция. Разделението между отделните фрагменти представлява рамката на анти-материята. Когато я гледаме като цялостна лента, всеки кадър изглежда и е статична картина. Статиката обаче, както и движението са илюзии.  Всички кадри могат да бъдат възприемани заедно като минало, настояще и бъдеще. Самият филм създава илюзията за движение и време. Разделението между отделните кадри не се регистрира от сетивата поради честотата или скоростта на прожекцията върху филмовия екран. Но ако забавим тази скорост на прожектиране, можем да променим скоростта и времето на действие на "филма". През 70-те се появява Теория на Съзнанието на стандфордския невролог Карл Прибрам и световно известния квантов физик от Лондонският университет Дейвид Боум, бившо протеже на Айнщайн. Според тях вселената сама по себе си е структурирана като холограма - т.е. вид образ, изображение, визия, създадена най-малкото частично от Съзнанието. Както посочва Майкъл Талбот в своята "Холографна Вселена" - те предлагат Друг поглед към света. Мозъкът математически конструира обективната реалност чрез интерпретиране или тълкуване на честотите, които са в основата си проекции от друго измерение, от един по-дълбок ред на съществуване, който е отвъд времето и пространството. Мозъкът е холограма, прегърната, обвита, обхваната от Холографна Вселена. Този модел показва и взаимо-свързаността между така наречения физичен и метафизичен свят, той демонстира как различните не-физични феномени и състояния на съзнанието, проникването в световния информационен код, пътешествията извън тялото и близките до смъртта опитности могат да съществуват заедно и да проникват и взаимодействат едни с други. Дори предсказването на бъдещето се обяснява с този модел, с други думи: бъдещето е холограма, която е достатъчно плътна за нас, за да я възприемем, но която е и достатъчно податлива и мека за промяна. Инго Суон определя бъдещето като "кристализиращи възможности". Във връзка с описанието на Морхаус за достъпа до четвъртото измерение чрез remote viewing, късният Итцхак Бентов, автор на "Дивото Махало", обяснява връзката нормално - разширено съзнание като постоянен on-off процес, в който времето прекарано в нашата солидна реалност /която е опозиция на други реалности/ е като настройване на честотите на съзнанието.

ДРУГИ МОДЕЛИ ЗА СВРЪХСЕТИВНА ПЕРЦЕПЦИЯ

Дефиницията на Морхаус за remote viewing напомня санскритския термин siddhis, или Сили като ясновидство, телепатия, дори изваждане, сгъстяване на материя от етера. Христианите наричат тези сили "даровете на Светия Дух" - духовната щедрост на Бога. "…някои мислят, че преподавам черна магия или някакво черно изкуство. Не мога да отрека,…и тук има тъмна страна, но нима в новия милениум не ни очакват мрачни чудеса. Ще бъдем изправяни непрекъснато пред трудни решения. Ако знаехте, че хората с вас са добри, нямаше ли да искате и те да бъдат войни на бога, за да служите заедно? И не бихте ли искали да бъдат въоражени с тези могъщи сили?" Ясновидство, телепатия и далечно виждане - думи, които описват възприятията на Различните. Най-трудното за съзнанието е да развие тези способности, спомняйки си. Въпрос на научаване и практикуване е да се интерпретират данните, които му представя подсъзнанието. Пътувайки в пространствено-времевия континуум подсъзнанието оставя след всяко свое изследване сурови, необработени данни, данни, които още не са били анализирани. То търси диалог, но диалогът трябва да започне от съзнанието. Трябва да се научим как да живеем с този тих, малък глас отвътре в нас самите и как да го разбираме правилно. Дали това е гласът на Бог? Или гласът на Светия Дух? Или гласът на Същността ни? Трябва да се научим как да го интерпретираме и как да говорим неговия език, този език е важен, не името …Има съзнания, които не го допускат. Християните наричат такова недопускащо духа съзнание - Телесен Ум, Съзнание на Плътта - рационално и логично, лишено от интуицията на духа.

ИЗЛИЗАНЕ ИЗВЪН ТЯЛОТО И REMOTE VIEWING ТЕХНОЛОГИИТЕ

Морхаус: "наистина се правят двойни експерименти, което е отбелязано в протоколите. Това са т.н. OOBE remote viewing - далечно виждане плюс излизане от физическото тяло. Remote viewing е само отваряне на каналите, докато излизането е отделяне на духовното тяло от физическото. Такова отделяне не е елемент от далечното виждане, но може да се осъществи, ако това е необходимо". Откъсването духовно-физическо тяло е "болезнено" и опасно. Оставяте физическото си тяло отворено. Така създавате възможност за посещение или дори инвазия от всеки, който желае да скочи в него, понеже духът е излязъл. Няма го. Тук не говорим за нива на съзнанието. Говорим за духовно отделяне. Духът се рее наоколо и не е под контрол. Като балон и топъл вятър. Ще отиде накъдето вятърът го отнесе, а само бог знае от какво е съставен този вятър. Именно духовното тяло е отговорно за кармата и всички деструктивни сбъдвания са резултат от не-контролирането на Духа. В далечното виждане физическото тяло никога не се изоставя. Винаги има контакт. Тялото предава физиологичните знаци на това, което "изследващото" съзнание изживява в зоната на целта. Съзнанието разузнава...

ПОНЯТИЕ ЗА ПРОЕКЦИЯ НА СЪЗНАНИЕТО В ЗОНАТА НА ЦЕЛТА

Нарича се биолокация. Сгънато пространство, сгънато време и пространство. То е като да привлечеш към себе си събитието без да си стигнал до него "в реално време", просто се гмурваш в него. Това е всеприсъствие, когато преминавате или се движите в пространствено-времевия континуум. Вие сте навсякъде в едно и също време, в един момент. А единственият начин да бъдете навсякъде в едно и също време е това навсякъде да е където сте вие. Вие сте това навсякъде. Най-добрата аналогия на сгънатото пространство - акордеон, който се сгъва от само себе си, докато вие не се движите. Като страниците на книга, на една Енциклопедия на Живота. Има планове, които са разделени, но и които са свързани от корицата на книгата. Корицата е подсъзнанието.

РЕАЛНОСТТА (ВРЕМЕТО) ХАПЯТ

Миналото е относително заключено, а бъдещето е горящ остров, който се променя постоянно. Може ли миналото да бъде променено така, че да засегне и промени бъдещето? Морхаус, "Пси-боец": "Ако се връщате назад, за да видите миналото,…просто издърпвате събитието като шейна и се качвате на нея. Там сте видение, ефирно присъствие, дух, призрак, реално вие изобщо не сте там. Усещате температурата, имате обоняние, чувате звуци, виждате света наоколо. Но чувствате и болката наоколо. Чувствате всичко. Това е така, защото гледате към него от 4-измерна перспектива. И преводът на Това Минало, колкото бързо може да го направи мозъкът чрез съзнанието, се облича неизбежно във физически понятия, в понятия на тялото. Вие го съ-преживявате чрез сетивата си. 1945 година. Хирошима. Издърпайте това събитие и скочете в него. В неистовата болка на душите, откъснати от телата. Един почти непознат ужас. Можете да го преживеете. Тъй като всичко се записва и това е запис. Един запис завинаги. Миналото остава, то е вид екзистенция, която е заключена /неподатлива/ в определена част от пространствено-времевия континуум. Можете да стъпите там и да го преживеете, да опитате от него, но не можете да застреляте Хитлер. Не засягате нищо. Не можете да направите друго, освен да бъдете там, да наблюдавате и да събирате информация, т.е. да разузнавате.

КОСМИЧЕСКА ИНФОРМАЦИОННА БАНКА - ПАМЕТ

Тук вече физиката и метафизиката спорят. Дефиницията на Морхаус за remote viewing звучи като достигане до т.н. Akashic Records. Akasha на санскрит означава първичната същност, материя или реалност. Острандер и Шрьодер: "…тази космическа банка с данни за всички същности, сбъдвания и събития от всички светове е записана в Етера, невидим, проникващ навсякъде медиум, чрез който kasha или видимата светлина, преминава през пространството като проява на вибрацията". Холографният запис на всяка минута от пространствено - времевия континуум е 4-измерен регистратор и е практически вечен. На нивото на отделната личност протича процес, чрез който всяко наблюдение на петте сетива се трансмитира автоматично към подсъзнателните нива. Там чрез "знаците" на вътрешния език наученото се записва, т.е. запаметява. Така цялото прехвърляне на данни от Външния свят към Вътрешния се основава на акашките записки на собствената ни същност. Припомнянето или извикването на информация е почти мигновено, проблемът е разчитането. Всичко, което се случва в материята на света се записва в акаша-етерната енергия, вибрираща на определена честота, така че да поглъща или записва Живота. Акашките записи са памет за това, което се случва с всеки един от нас. Ангелски бележки върху субстанция и в измерение, наречено Акаша. Акаша е първичната материя, фина, свръхчувствителна етерна субстанция, която изпълва пространството. Енергия, вибрираща с определена честота. Akashic Records могат да бъдат разчетени, но за това са необходими определени пси-способности. Едгар Кейси е изтеглял абсолютно точни данни за миналото, включително и за исторически събития и личности от времето на Христос. Информацията, която е изтеглял от невидимата информационна банка, се е отнасяла и до съставяне на индивидуални рецепти за лечение. Той е разчитал причината за болестта и пътя за нейното преодоляване. По всяка вероятност Етер е синоним на пространствено-времевия континуум, а съзнанието като цяло /т.е. духът или тази част от същността ни, която не умира/ е част от или едно и също с Етера. Етер = пространствено-времеви континуум /4- измерна екзистенция/ = Съзнанието /което работи с 3-измерния свят/ + Подсъзнанието /което осигурява връзка с 4-измерната екзистенция/ = Етер. Пропадане в етера или скок в него е синоним на пси-шпионаж или разузнаване или просто включване към космическата памет и нейните тайни.

Доротея Валентинова
http://www.supernatural-bg.us/ezoterika_03.html


                                                                               *       *      *

 „...От известно време-точно след края на Студената война –бившите офицери от тайните служби и армията прилагат техники за далечно виждане и предсказване и в цивилния живот. През 1989 г. американският майор Ед Деймс, който до пенсионирането си работи в контраразузнаването, основава „ПСИ ТЕХ , Инк”, фирма, която се занимава на договорна основа с паранормални изследвания в науката и индустрията, както и с обучението на медиуми за далечно възприемане.
Към малкия екип спадат високопоставени военни-висококвалифицирани професионални аналитици, обучени от американския медиум Инго Суон за специални задачи за далечни възприятия. Ако изхождаме от това, че за човешкото съзнание няма материални прегради, че то може по всяко време да проникне незабелязано навсякъде и при благоприятни условия може да „източи” чужди мисли, ще стане ясно защо „отрядите с особено назначение” като този на Деймс, разполагат с почти неограничен капацитет за събиране на данни.
След войната в Персийския залив през 1991 г. Служители от ООН помолили Деймс да помогне в търсенето на тайни изследователски лаборатории за разработване на биологични оръжия, респективно на скривалища на вече съществуващи биооръжия в Ирак. Натоварената с намирането и разрушаването на иракски ракетни, химически, ядрени и биооръжия, офицерка на САЩ и ООН майор Карен Янсен насочила вниманието си към екипа на Ед Деймс, след като видяла предаване на американската телевизия KIRO за възможностите за използване на чувствителни лица в разузнавателната област. Още същия ден му телефонирала и той веднага откликнал на молбата за помощ. Било сигурно, че ще получи одобрението на обществеността.
Проведената безплатно за ООН операция с далечно възприятие завършила със скица на две селища, където според тях били складирани биологични оръжия. От средите на компетентната комисия на ООН се разбрало, че в двете сгради не били намерени готови за приложение оръжия, но намерили изследователски съоръжения за производството им...”

PSI – агенти
стр. 95-103
Ернст Мекелбург
Издателство „Литера Прима”
София 1999

http://forums.bgway.com/viewtopic.php?t=275&postdays=0&postorder=asc&start=0

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия