Автор Тема: Съхраняването на данни не е решение!  (Прочетена 3656 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 988
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Съхраняването на данни не е решение!
« -: Август 13, 2005, 14:35:44 pm »
Моля посете този сайт:Съхраняването на данни не е решение!
 и се включете в петицията.
Става дума за проекто-закона(така ли се пише) на ЕС за съхраняване на всякакви данни свързани с интернет и телефоните т.е. в кои сайтове влизаш, с кой говориш и т.н.

п.с. А щом сега го внасят официално тоя проект,според мен това наблюдение се прави поне от 5-10 години
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 794
 • Невъзможно е нищо
Re: Съхраняването на данни не е решение!
« Отговор #1 -: Август 13, 2005, 15:03:42 pm »
Линка не се отваря, сподели повече инфо.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 988
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Съхраняването на данни не е решение!
« Отговор #2 -: Август 14, 2005, 09:21:44 am »
Съхраняването на данни не е решение!

Европейските министри на правосъдието и Европейската Комисия искат да съхраняват информация за целия поток от телефонни и интернет данни на всички 450 милиона европейци. Ако и вие сте обезпокоени от този проект, моля, присъединете се и подпишете петицията.

Какво е притеснително в подобно съхранение на данни? Предложението да се запазва информация за трафика на данни ще разкрива кои сайтове са били посетени, съдържанието и адресатите на електронната кореспонденция, с кого са проведени телефонни разговори, местонахождението на мобилните апарати и всякакви други данни свързани с активността на потребителите. Телефонните компании и Интернет доставчиците ще бъдат задължени да съхраняват данни за активността на потребителите си. Така полицията и европейските разузнавателни агенции ще имат достъп до всички тези данни. В различни други проекти, обсъждани в Брюксел, се споменава за период на съхранение на такава информация от шест месеца до четири години.

Съхраняването на данни е насилствено вмешателство в личния живот на всички 450 милиона европейци. Съхраняването на данни е политика, която разширява възможностите за наблюдение по безпрецедентен начин. Едновременно с това, то отменя много от гаранциите, заложени в редица европейски документи за защита на човешките права, като например директивите за Защита на данните и Европейската конвенция за човешките права.

Съхраняването на данни означава, че правителството ще може да се намесва във вашия личен живот и лични контакти, без значение дали сте заподозрени в извършването на някакво престъпление или не.

Съхраняването на данни не е решение срещу тероризма и престъпността!

През юли 2005 Европейският Парламент прие доклада на Александро Алваро, член на ЕП, относно внесения план за съхраняване на данните. Докладът заключава, че това предложение е неуместно. В него също така се изразява съмнение в необходимостта, ефективността и ненужно големите разходи за индустриалните и телекомуникационните потребители.

Никъде в Европа не са направени проучвания, които да потвърдят необходимостта от създаването на такава широкомащабна база данни, съдържаща деликатна по своята същност информация, която да бъде използвана в борбата с престъпността и тероризма.

Атаките в Лондон, са атаки срещу човешките права. Защитата на тези права има най-голяма стойност когато правителството и обществото се намират в кризисна ситуация. Възможно най-лошият отговор би бил да се рискуват тези внимателно изработени правила, заради състоянието на паника. Масовото шпиониране, като отговор на тероризма всъщност се превръща в голям успех за виновниците за тези атаки: успяли да подкопаят нашите най-важни ценности.

Това е текста.
а надявам се сега линк-а да бачка
http://www.dataretentionisnosolution.com/index.php?lang=bg
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Zikko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 95
 • The Sleeper must Wake Up
Re: Съхраняването на данни не е решение!
« Отговор #3 -: Август 16, 2005, 12:47:12 pm »
Може би в скоро време трябва да очакваме и закон чрез който ще арестуват и съдят по бързата процедура Евроскептиците. Лично аз не можах (а в последствие и не пожелах) да си завърша магистратурата в БАН заради такъв проблем.
Определено това начинание не е за борба с тероризма. Та нали най- отявлените терористи са продукт на банкстерите, а и те си ги ръководят. Трябва да има Заплаха, заради която да се подчиним, в името на общото благо.
« Последна редакция: Август 16, 2005, 14:02:21 pm от Zikko »
И сам войнът е войн!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27