Ами общо взето ако четеш тези теми ще разбереш, че не трябва да ядеш нищо, а само да се храниш със слънчева светлина.Както казах целта е да не издребняваме и да се чувстваме по-добре.
Яж каквото ти е кеф и не мисли.
Яжте каквото искате.Дали ще умрем днес или утре от отровите в храните няма значение!Доста безотговорно отношение към въпроса. Звучиш като лозунг на компания за некачествени стоки.
Аз показвам с това,че всички храни на магазина са боклуци,а не че имам безотговорно отношение.Яжте каквото искате.Дали ще умрем днес или утре от отровите в храните няма значение!Доста безотговорно отношение към въпроса. Звучиш като лозунг на компания за некачествени стоки.
Това трябва да значи че слюнката разпада само храната която е необходима на тялото? Това в най-добрия случай е неточно. В най-лошия нелепо.
Това трябва да значи че слюнката разпада само храната която е необходима на тялото?
... Някой спомена богатите какво ядат.И аз така си мисля..едва ли ще си пазаруват от супер-маркета гмо домати и пилета бъкани с хормони!
Сигурно си намират дивечово месо, риби от океаните, омари, какво ли не. А спокойно могат да си имат и лични имения и да си имат хора, дето да им отглеждат всичко.
Добре а вие как мислите дали марихуаната се вписва в здравословните неща, все пак тютюна не е ли по вреден и опасен , имаме си представа какво да ядем,пием но какво да пушим :-X
Добре а вие как мислите дали марихуаната се вписва в здравословните неща, все пак тютюна не е ли по вреден и опасен , имаме си представа какво да ядем,пием но какво да пушим :-Xhttp://forum.xnetbg.com/index.php/topic,190.0.html
Квасът е естесвения процес за набухване на хляб, древната и първоначална форма на маята, открита от времето на египтяните и използвана масово по цял свят до преди 70г. В него съществуват и млечни бактерии и гъбени бактерии. Квас е брашно замесено с вода на гъста каша. В тази гъста смес се активират много ензимни и бактерийни процеси както и най-важния симбиозата на Лактобациликус бактерия (Lactobacillus sanfranciscensis) и гъбичната мая (Candida milleri). В днешната пресирана/купешка мая "учените" са оставили само гъбените бактерии и затова хляба мухлясва често и няма живот както хлябът с квас. Може да се добие от почети всяко брашно пшеница, ръж, нахут, грах и др. За предпочитане е брашното да е пълнозърнесто. Съществува дори ябълков квас.
Я вижте това, става дума за хляб с квас (http://www.sunmoon.bg/index.php?page=bread_kvas) - има и рецепта на сайта, не съм я опитал, но изглежда лесно. Твърдят, че е много по-добро от обикновената мая. Изглежда малко странно, но твърденията са че е здравословно.
...
Тая какичка като изящество на фигурата ще те сложи в джоба си,а и повечето ти познати (предполагам, не я познавам), а едновременно с това сигурно и ще ти набие шамарите и ще те метне по гръб. А ти може да си приказваш какво не трябвало да се яде. Само че живота не е теории, а практика.Ами аз ям само месо и немско масло, месото си го взимам от една месарница проверена до нас, за която и с други хора съм говорила и е от 40 години убийствена. Когато няма пари - яйца. Пилешко не ям, но яйцата не мога да махна, щото са ми супер вкусни и полезни, вярно че не винаги са селски, понеже село си нямам и само ако някой може да ми уреди си набавям.
От гледна точка на месото най-чисто (изобщо от всички храни 0% са му вредните добавки единствено на него) е говеждото. От време на време сега ям и домати със зехтин, че като е горещо ми се прияжда. Иначе свинското го обичам, ама е доста по-замърсено от говеждото.
Всякакви субпродукти и т.н.
Наистина рядко млечни. Алкохол обичам, ама се ограничавам, когато има пари за марков, има, когато няма - сухо.
Плодове ич.
И ако някой пита холестерол, захар, кръвно и т.н. са ми идеални, макар че 65 процента от храната ми е животински мазнини, а към 90 - изобщо животински храни. Кръвното даже ми е ниско, но съм щиглец и е нормално. Кафе и чай доста (да знам - не е хубаво, ама обичам). Не подсладени.
Всичко сладко и зърнено в боклука!
Много добър пример, какво не трябва да ядем...
Тая какичка като изящество на фигурата ще те сложи в джоба си,а и повечето ти познати (предполагам, не я познавам), а едновременно с това сигурно и ще ти набие шамарите и ще те метне по гръб. А ти може да си приказваш какво не трябвало да се яде. Само че живота не е теории, а практика.Ами аз ям само месо и немско масло, месото си го взимам от една месарница проверена до нас, за която и с други хора съм говорила и е от 40 години убийствена. Когато няма пари - яйца. Пилешко не ям, но яйцата не мога да махна, щото са ми супер вкусни и полезни, вярно че не винаги са селски, понеже село си нямам и само ако някой може да ми уреди си набавям.
От гледна точка на месото най-чисто (изобщо от всички храни 0% са му вредните добавки единствено на него) е говеждото. От време на време сега ям и домати със зехтин, че като е горещо ми се прияжда. Иначе свинското го обичам, ама е доста по-замърсено от говеждото.
Всякакви субпродукти и т.н.
Наистина рядко млечни. Алкохол обичам, ама се ограничавам, когато има пари за марков, има, когато няма - сухо.
Плодове ич.
И ако някой пита холестерол, захар, кръвно и т.н. са ми идеални, макар че 65 процента от храната ми е животински мазнини, а към 90 - изобщо животински храни. Кръвното даже ми е ниско, но съм щиглец и е нормално. Кафе и чай доста (да знам - не е хубаво, ама обичам). Не подсладени.
Всичко сладко и зърнено в боклука!
Много добър пример, какво не трябва да ядем...
Много трудно ще се сдобие човек с тия химикали, реактиви и т.н Иначе приветствам идеята.
И като установим наличие на флуор в чешмяната вода и в минералната, какво правим после? Спираме ли да я пием или завеждаме дело срешу ВиК?!
Познавам едно момиче което е на 18 години(от моя клас) и пие по много кола на ден. Има много голяма чупливост на костите. Може да се дължи и на други фактори, но поне това съм забелязал, че прекалява с газираните напитки и колата(най-вече).
sidewinder
Ако не те мързи ми направи списък с нещата които трябват за флуоридения детектор.
На български и на английски. Аз ще проуча дали може да се докопаме до тях и колко ще струват ...
Не ми се наваксва по химия за да вдяна в статията...
За съжаление, водещи български производители на кисело мляко го продават в кофички от полиститен - 6(PS). Този вид пластмаса не е подходящ за опаковане на хранителни продукти и има опасност в иначе така полезното кисело мляко да попаднат вредни химикали от пластмасата.За жалост това е нещо което трудно може да се отбегне, а за мен лично не е пречка, за това продължавам да купувам. За тези които кофичките от полиститен са важни, могат сами да си заквасват в стъклени буркани примерно, със закваска и истинско прясно мляко.
Бих искал да задам конкретен въпрос към колегата sidewinder.След всички писаници за здравословно ядене и пиене (на мен ми приличат на краен аскетизъм) дали случайно не живее на 2000 метра в планината и диша преобладаващия там прекрасен въздух или живее в някой от нашите прекрасни градове, в които въздуха се вижда :),или пък може би не диша.В крайна сметка за какво са тези прекалени ограничения, каква е така да се каже целта от всичко това?
П.С И аз не ям и не пия боклуци, но за мен това тук е прекалено.Все пак живота си тече :)
Бих искал да задам конкретен въпрос към колегата sidewinder.След всички писаници за здравословно ядене и пиене (на мен ми приличат на краен аскетизъм) дали случайно не живее на 2000 метра в планината и диша преобладаващия там прекрасен въздух или живее в някой от нашите прекрасни градове, в които въздуха се вижда :),или пък може би не диша.В крайна сметка за какво са тези прекалени ограничения, каква е така да се каже целта от всичко това?
П.С И аз не ям и не пия боклуци, но за мен това тук е прекалено.Все пак живота си тече :)
Ако трябва да говорим за хигиена, не съм се къпал със сапун от много, много време. Всъщност ползвам сапун за дланите си само като знам, че по тях има някаква друга химия.
Ако едно тяло функционира перфектно то няма да отделя почти нищо, което може да се нарече мръсно.
Затова в много духовни писания се споменава за съпровождащ АРОМАТ на човек, достигнал определено ниво на функциониране (на духовност).
Така, че освен "по делата им ще ги познаете" и по "ароматите ще ги познаете" ;D
Не може да има вътрешна чистота и външна мръсота (говоря за естествените неща, а не ако се овъргаляш някъде).
Щом вониш отвън значи и отвътре нещо не е наред...защото просто няма вън и вътре.
Това е много интересно! Има логика. Значи проблема е когато липсва ОБМЕН. Идеите дали миришат? Дали за това не сме тука в тоя форум да ги изхвърлим от нас за да не се вмирашат вътре? ;D
Когато едно тяло не функционира, то се превръща от ходещ филтър в ходещо бунище. Тогава не миришат нещата, които са на повърхността, а нещата, които са отвътре и те това е гнусната воня на народа. И да се къпе, и да се пръска, все е тая.
59-годишен варненец е с много тежки изгаряния на хранопровода, устната кухина и стомаха, след като отпил от натурален сок на австрийската фирма "Раух"Раух...не им е за сефте: http://iloveqatar.net/forum/read.php?5,16883,16903 (http://iloveqatar.net/forum/read.php?5,16883,16903)
хора , някой от Вас да е срещал / опитвал дъвка със захар ? :-X
И аз не дъвча дъвки, но май само Хуба-буба е със захар.Дa.И още някои на неизвестни производители.Иначе всичко дето се рекламира от рода на орбит и т.н.е със аспартам.Както някой вече каза,дори и детските :diablo:
Какво мислите за следната новина, която прочетох сега.
http://www.20minutos.es/noticia/1005224/0/veganos/francia/hija/
Amiens, Francia.
Умира 11 месечно момиченце, причината е недохранване. Родителите вегани подложили на стриктна диета бебето, хранено само с майчино мляко.
Детето едва тежало на 6 кг, в сравнение с другите деца на неговата възраст, които превишавали 8 кг.
В момента родителите ще бъдат съдени.
Хора , мислите ли ,че сок queens се прави от 100 % сок от плодове ? Само за него така казват и само на него така пише ... и всъщност има най-добър вкус по моя преценка.
По принцип полезните вещества от плодовете, се задържат 15-20 минути, след като си си направил сока сам.Именно. Мисля, че се окислява.Дори и да има много плодове в някоя от кутиите продавани в магазина, то полезните вещества са си отишли отдавна. Предпочитам да изям една ябълка отколкото да пия сок от магазина.
В едно предаване на руския канал 1, за соковете продавани в магазините, споделиха че в опаковката на кутията се ИМПРЕГНИРАТ АНТИБИОТИЦИ, за да се запази сока продължително време, а не консерванти. Не знам каква е обаче разликата. ???Ами антибиотиците ти скапват черния дроб, нервната система, костите(тетрациклините), предизвикват алергии(пеницилините), водят до дисбактериоза и от там до липса на витамини от група В, развитие на гъбични инфекции и т.н. Но според мен не слагат, защото самите антибиотици са скъпички и това допълнително би оскъпило продукта... А целта на всички производители на каквото и да било е максимална печалба след минимално количество вложени средства. От друга страна E-тата(консервантите) са евтинки и за това се използват ;)
Сега пък солта не била вредна, а полезна...
. . .Тази сол си е пак натриев хлорид, но с някои минерали смесена, не съм сигурен дали всички са полезни, а не съветвам да се рискува. Качественното зърно съдърша всички необходими минерали.
Може би т.нар бяло злато - хималайска сол. Предлага се и в Бг по здравословните магазини.
Сега лятото когато е и влажно трябва да се внимава с месото, вижте какво сътава тук, ужас !Цитирал си източник, който леко изкривява истината.
По повод но казаното от El Freegano
Японците не близват сол, не готвят пържено. Има какво да научим от тях. Намират се в Япония магазини като Лидъл и Билла, но японци не пазаруват от тях. Били за туристите. Японеца Кока-кола не пие, хамбургери от американски тип не яде.
Всичко това ми го разказа колега, който беше наскоро в Киото.
По повод но казаното от El FreeganoНе случайно са рекордьори по продължителност на живот. С алкохола също са на Вие.Но и те си имат недостатъци.
Японците не близват сол, не готвят пържено. Има какво да научим от тях. Намират се в Япония магазини като Лидъл и Билла, но японци не пазаруват от тях. Били за туристите. Японеца Кока-кола не пие, хамбургери от американски тип не яде.
Всичко това ми го разказа колега, който беше наскоро в Киото.
Да, ама те ядат ДЕЛФИНИ!!!
Японците не близват сол, не готвят пържено. Има какво да научим от тях. Намират се в Япония магазини като Лидъл и Билла, но японци не пазаруват от тях. Били за туристите. Японеца Кока-кола не пие, хамбургери от американски тип не яде.
Да, ама те ядат ДЕЛФИНИ!!! :--- :diablo:Разбираш ли, ядат интелигентни същества, т.е.себеподобни ! Да не говорим, че за тях самоубийството е издигнато в култ,част е от националната им култура и се счита за висша добродотел !
Така, че точно от тях няма какво да научим. Как би гледал на канибал - с презрение или с възхищение?!
. . .Те и африканците са на вие с алкохола, ама рядко прехвърлят 40 години.
Не случайно са рекордьори по продължителност на живот. С алкохола също са на Вие.Но и те си имат недостатъци.